-
moj nije jeo kad su zubi ili bolest u pitanju,vrlo rijetko "sam od sebe".ponavljam,bar izbaci lino iz bočice.mislim da dobar savjet u vezi prehrane nije napad.ali vi jedite lino ako vam paše,nemam niš protiv.samo mi je žao jer ima bolje i korisnije.
problem lina što se mojeg mišljenja tiče je što je više od pola ukupnih ugljikohidrata čisti bijeli šećer,a masti zasićene,dakle nezdrava mast.dalje,razmjerno malo dijetetskih vlakana,prilično natrija,a 35g proizvoda sadrži već 150 kalorija+2 dcl mlijeka koliko ide na tu gramažu je oko 120 kalorija ako je punomasno.pojede to (dakle za 250 ml oko 300-400 kalorija) i više niš ne stane u dijete,a pojeo je relativno nekvalitetan ali zasitan obrok.pogotovo sad kada im se inače smanjuje kalorijska potreba treba paziti kaj jede.djetetu treba do godine dana čini mi se 100-150 kalorija po kg tjelesne težine.što se vitamina i minerala tiče,ipak su to umjetni vitamini i minerali koji nisu toliko iskoristivi kao oni u voću,povrću i prirodnim žitaricama,jer nemaju polifenole i sl.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma