Mi smo s 11 mj imali štrajk glađu koji je riješen tako da sam pročitala tekst o blw i dala djetetu da jede rukama. Djeca vole istraživati i u neko doba se znaju pobuniti protiv našeg očekivanja da jedu žlicu za žlicom kako im mi stavljamo u usta.
Vrućina isto igra ulogu, ja bih pokušala s komadićima osvježavajućeg voća i povrća, i naravno dosta tekućine.
Ovo o čokolinu je stara priča, ja također nisam za velike mistifikacije i striktna pravila, niti sam savršena majka (evo smo se jučer našle Svimbi i ja pa vam i ona može prepričati kako je moje uzor dijete popilo kupovni sok od kruške, potamanilo pecivo koje je ona kupila za svoje dijete, a o otimanju autića malom slatkom I. koji k tome ima i nogicu u gipcu mogu se pohvaliti i na nekom tantrumastom topicu).
Ali samo bih komentirala sastav Lina koji je ispisala Sirius Black. Vjerujem da to piše na kutiji (s tim što mi se čini da bi trebalo pisati nešto i o šećerima i aromama :? ), ali radi se o tome da su vitamini i ostali korisni sastojci sintetski.
Dakle, kao kad bi uspoređivali je li bolje pojesti jabuku ili popiti cedevitu. Neki ljudi vjeruju da u cedeviti ima puno više vitamina nego u jednoj jabuci, uostalom kad pročitate sastav ispada da vam ništa osim čaše cedevite na dan ni ne treba (ok, šala). Ali znajući da su vitamini u cedeviti sintetski i da vam ako je pijete dugoročno čak može uzrokovati zdravstvene probleme (kao dijete sam imala bolove u bubrezima zbog pretjeranog tamanjenja cedevite, da ne mislite da samo teoretiziram), ja cedevitu izbjegavam. Nekad ću je popiti u gostima ili u kafiću, ali mi to nije osnovna namirnica, a jabuka jest.
Isto tako vrijedi i za Lino, neće ništa biti ako se pojede jednom tjedno, ali na redovitoj bazi ja osobno to ne bih davala djetetu. U tome je sva priča.
ili kako napisa icyOnaj tko misli suprotno, naravno da se ne mora živcirati zbog mog drugačijeg mišljenja, niti bih htjela da se itko osjeća napadnuto...icyoh prvotno napisa

Odgovori s citatom