Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: koja je sjedalica najbolja

Datum pristupanja
    May 2009

Početno koja je sjedalica najbolja

molim iskusne da mi pomognu u odabiru najbolje autosjedalice, mi imamo jane matrix cup kolica i autosjedalicu/košaru koja je Andreju strašno tijesna i neudobna, Andrej ima 5 mj. i oko 7 kg. Htjeli bi neku dobru i udobnu autosjedalicu koja bi mu potrajala bar neko vrijeme. Koju mi preporučujete, molim i marku jer neznam ništa o autosjedalicama, a s kupovinom kolica sam očito pogrješila pa ne želim opet

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da ne otvaram novu temu, švercam se ovdje.

Nova sam u svijetu autosjedalica i ne znam koju izabrati. Ok, proučavala sam linkove s rezultatima testiranja pa sad znam da Romer i Maxi Cosi dobivaju najbolje ocjene, ali još uvijek imam nedoumica oko montaže. Imamo dva auta. Jedan ima ISOFIX, drugi nema. Namjeravamo montirati AS u ovaj koji ima, ali bilo bi dobro da ih u slučaju potrebe možemo premjestiti u drugi. Kako to uskladiti?
    I još mi je jedna stvar nejasna. Ako auto ima ISOFIX koji se sastoji od dvije kopče u pregibu između naslona i sjedala i treće smještene na stražnjoj strani naslona, treba li mi ISOFIX baza? Koliko znam, AS za novorođenče treba biti postavljena obrnuto od smjera vožnje i ako sam dobro shvatila, kao treća uporišna točka služi onaj potporanj tj. "noga", što bi značilo da kopča sa stražnje str. stražnjeg sjedala nema nikakvu funkciju? :?
    Ako sam zakomplicirala, to je najbolji pokazatelj da bi mi dobro došao neki mudar savjet.

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Pandora Aura Monroe prvotno napisa
    Imamo dva auta. Jedan ima ISOFIX, drugi nema. Namjeravamo montirati AS u ovaj koji ima, ali bilo bi dobro da ih u slučaju potrebe možemo premjestiti u drugi. Kako to uskladiti?
    Pa vecina isofix autosjdalica se moze montirati i pomocu pojasa u 3 tacke. Kod grupe 0+ se ili baza pomocu pojasa fiksira ili sama AS. Kod grupe I najcesce imas obje opcije. Ali mislim da se neka Roemerova AS grupe I moze fiksirati samo pomocu isofixa. :?

A ta kopca sa straznje strane straznjeg sjedista o kojoj pricas je pretpostavljam Top Tether. Tu se pricvrste sjedalice grupe I. Proguglaj.

A sad i ja sa pitanjem:
    Da li neko ima AS Cybex aton ili Graco logico S bez baze? Mi nemamo auto sa isofix-om, pa bi komentari dobro dosli. A kad nam se ukaze prilika da ih i u autu probamo.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

PAM, nadam se da neću sad bubnut glupost svejedno ti pričekaj odgovor stručnjaka, a do tad...

Za manje AS (0-13 kg) ne znam, mi imamo onu s bazom (postoljem), a mislim da je njegova jedina uloga lakše skidanje/stavljanje u auto. Nama se to pokazalo nepotrebnim jer jaje nismo ni vadili iz auta, za kolica smo imali košaru dok je M. bila mala.

Od ove veće skupine AS Maxi Cosi ima iso-fix kao neku "nogu" koja stoji naprijed, znači od ruba sica prema podu. Nama se pokazala nefuncionalnom jer od nje ne bi mogli otvoriti ladicu ispod sica (a naš auto je pun ladica i pretinaca i svi su puni stvari i stvari). Bebe comfort iso-fix modeli su imali tu AS koja se dodatno veže ozada, a nema nogu i za te sjedalice trebaš imati prilagođen auto.
    Romer nisam imala prilike vidjeti.

Naš izbor bio je Maxi Cosi Priori XP, nema iso-fix, ali pravilno montirana jako lijepo i čvrsto stoji. Između ostalog, MC smo izabrali jer ima najljepši materijal. Imamo dvije, jedna je cijela od mekanog, kao pamučnog materijala. Druga ima strane od pliša, također prekrasno. Sjedalice od glatke sintetike, još one sjajne su mi... uf.

Još moj savjet za kraj- strpljivo biraj i ne žali novce kad je AS u pitanju.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

isofix - postoje 2 vrste. jedna s nogom a jedna sa sidrom iza stražnjeg sica. neki auti nemaju sidrište pa u njih ne možeš staviti ove druge. neki auti imaju, ali ne baš iza stražnjeg sica nego više u prtljažniku. to je pak koma jer ti u taj prtlježnik onda ništa ne stane :/
    ima negdje na stranici romera popis automobila s isfixom, i točno piše kakav je i koje se (romer) sjedalice mogu u njega montirati

ako kažeš da u vašem autu ima isofix sidrište iza zadnjeg sjedala onda nema problema

u grupi O isofix se pričvršćuje (koliko ja znam) samo u one utore u sjedalu. nema noge i sidra

baza - postoji obična i isofix. i jedna i druga se mogu dobro pričvrstiti (ne svaka u svaki auto, treba isprobati). baza je super stvar ako as misliš izvlačiti iz auta, jer ju je onda jednostavno ponovo vratiti. kad nema baze svaki put moraš zategnuti remen i pričvrstiti sjedalicu ili se usavršiti u uvlačenju djeteta u već zavezanu sjedalicu (tako sam ja radila)

kao što je Pcelica Mara rekla : strpljivo biraj i ne žali novce kad je AS u pitanju.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala na savjetima! Još uvijek smo "nigdje" tj. u fazi istraživanja i biranja, ali bolje i tako nego brzopleto uzeti nešto što neće biti najbolje rješenje. Stvarno, kad nemaš baš nikakvog iskustva s AS i sve što znaš je čista teorija, lako je pogriješiti. Za koji dan će nam MD-ova sestra donijeti njihovu rabljenu AS pa ćemo je probati montirati. Možda ću nakon toga biti pametnija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •