Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Odma jedan porodiljni pa drugi

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Odma jedan porodiljni pa drugi

Moj muž će danas nazvat HZZO ured ovdje u Šibeniku vezano za našu situaciju, ali zanima me vaša iskustva (ako itko ima ovako slićno)...

Uglavnom, meni isteće porodiljni za 2,5 mjeseca kad mi mali napuni 1 godinu, ali opet sam trudna i taman imam rodit isti tjedan kad mi mali napuni 1 godinu. Uglavnom, morat ću otvorit porodilni 28 dana prije termina, što znaći da će mi se skratit ovaj porodiljni. A moje pitanje je:

1) Kakve papire će HZZO trebat da se otvori novi porodiljni?

2) Hoće li gledat prosječnu plaća što sam dobivala prije prve trudnoće ili će gledat ovo što sam dobivala od HZZO zadnji 6 mjeseca (što je minimalac)?

3) Jel se išta može napravit za ovi 'izgubljeni' mjesec dana ovog prvog porodilnog (jer se drugi porodiljni mora otvorit mjesec dana prije termina, a to je taman mjesec dana prije nego što mi isteće prvi porodiljni)?

Nadam se da vas nisam skroz zbunila... :/

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Odma jedan porodiljni pa drugi

Citiraj riba26 prvotno napisa
    Moj muž će danas nazvat HZZO ured ovdje u Šibeniku vezano za našu situaciju, ali zanima me vaša iskustva (ako itko ima ovako slićno)...

Uglavnom, meni isteće porodiljni za 2,5 mjeseca kad mi mali napuni 1 godinu, ali opet sam trudna i taman imam rodit isti tjedan kad mi mali napuni 1 godinu. Uglavnom, morat ću otvorit porodilni 28 dana prije termina, što znaći da će mi se skratit ovaj porodiljni. A moje pitanje je:

1) Kakve papire će HZZO trebat da se otvori novi porodiljni? isto što si nosila i za prethodni, znači: doznaku od doktora, ER-1 obrazac o plaćama (koji će biti na dijelu isplaćenih plaća prazan, jer si na roditeljskom dopustu), zdravstvenu iskaznicu, kopiju kartice tekućeg rauna

2) Hoće li gledat prosječnu plaća što sam dobivala prije prve trudnoće ili će gledat ovo što sam dobivala od HZZO zadnji 6 mjeseca (što je minimalac)? da, gledati će ti prosjek koji si imala prije prethodnog rodiljnog i dobit ćeš ono što si dobivala za rodijlni dopust - prvih 6 mjeseci i kod prvog djeteta.

3) Jel se išta može napravit za ovi 'izgubljeni' mjesec dana ovog prvog porodilnog (jer se drugi porodiljni mora otvorit mjesec dana prije termina, a to je taman mjesec dana prije nego što mi isteće prvi porodiljni)? mislim da ne. u stvarni, mislim da sve ovisi o tome po kojim propisima si otvarala roditeljski dopust za prvo dijete. možda ti omoguće korištenje naknadno do 8 godine prvog djeteta, ne znam. Moraš pitati.

odgovori su ti u crvenom.

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

hvala za info!

sad sam ja njih zvala i rekli su mi da se moram dođem sljedeći mjesec sa doznakom od doktora da prvo prekinem ovaj porodiljni i onda će mi dat papire za novi porodiljni. pitala sam ako mi išta treba od poslodavca (kopija ugovora, izvještaj o plaći) ali nije bila sigurna.. tako da ćemo vidit...

javim se za par tjedna kad bude sve gotovo!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala za info!

sad sam ja njih zvala i rekli su mi da se moram dođem sljedeći mjesec sa doznakom od doktora da prvo prekinem ovaj porodiljni i onda će mi dat papire za novi porodiljni. pitala sam ako mi išta treba od poslodavca (kopija ugovora, izvještaj o plaći) ali nije bila sigurna.. tako da ćemo vidit...

riba, ne smiješ imati prekid. niti jedan dan. istovremeno rješavaš sve. npr. sa današnjim danom prekidaš stari, a sa sutrašnjim otvaraš novi rodiljni.

poslodavca obavjšetavaš sa doznakom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    hvala za info!

riba, ne smiješ imati prekid. niti jedan dan. istovremeno rješavaš sve. npr. sa današnjim danom prekidaš stari, a sa sutrašnjim otvaraš novi rodiljni.

poslodavca obavjšetavaš sa doznakom.
    i mislim da ti je doznaka od dr za otvaranje rodiljnog dopusta dovoljna za prekid starog rodijljnog dopusta.

magaly avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam pak čula da zene koje idu iz jednog na drugi porodiljni padaju na najnizi porodiljni..

za svaki slučaj treba provjeriti..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj magaly prvotno napisa
    ja sam pak čula da zene koje idu iz jednog na drugi porodiljni padaju na najnizi porodiljni..

za svaki slučaj treba provjeriti..
    to je točno ako je između jednog i drugog npr. bolovanje ili ako imaju prekid za koji se ne može izračunati prosjek plaća.

magaly avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo ja provjerila..

bez prekida se računa po starom prosjeku..
    a inaće se treba barem tri mjeseca raditi da bi se ostvario prosjek..

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja kada sam isla s porodiljnog na porodiljni nisam trebala nositi nista od poslodavca, rekla mi je zena na HZZO-u da mi je prosjek isti kao i prije otvaranja porodiljnog tako da nema potrebe ponovno nositi isto.

Dakle, prvih 6 mjeseci dobivas punu placu, kao i kod ovog porodiljnog

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja isto idem s porodiljnog na porodiljni samo s razlikom jer sam zapravo od prosinca na onoj njezi za dijete do 3 godine..sada otvaram novi porodiljni i naknada će mi biti najmanja 1663 kn......eto poticajne države....dakle njegu mi starija po njima više ne treba kao ni DD a za blizančeke dobijem tu mizeriju....fantastična populacijska politika.

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj stellita prvotno napisa
    ja isto idem s porodiljnog na porodiljni samo s razlikom jer sam zapravo od prosinca na onoj njezi za dijete do 3 godine..sada otvaram novi porodiljni i naknada će mi biti najmanja 1663 kn......eto poticajne države....dakle njegu mi starija po njima više ne treba kao ni DD a za blizančeke dobijem tu mizeriju....fantastična populacijska politika.
    Citiram Stellitu jer sami sama u sličnoj situaciji. Naime, na produljenom sam porodilnom zbog njege djeteta još 6mj, a ponovo sam trudna. Novi porodiljni bih trebala otvoriti taman negdje kada istekne stari.
    S obzirom da je i moj dosadašnji porodiljni zbog njege djeteta, dali to znači ako sa tog pređem na ovaj "regularni", da će mi naknada biti 1660kn?

Dali je netko imao ovakav slučaj, pa može reći svoje iskustvo?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

da ava nazalost to je istina ...i gubis onaj DD od cca 850kn sa mirovinskog......dijete s tom njegom kao da prestaje postojati u sistemu...to ti je država naša

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ava i stellita,

ako se bez prekida prelazi sa jednog rodiljnog (+ roditeljski) na drugi, ostaje osnovica za obračun naknade od prije prvog rodiljnog dopusta, jer nije bilo prekida u korištenju prava.

Dopust radi njege djeteta je druga vrsta prava, i na žalost, utječe na promjenu osnovice naknade.

gaggy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo da ne otvaram novu temu postavit ću pitanje ovdje pa bi molila da mi netko odgovori ako zna...jer ni ovi na fondu ne znaju šta im je raditi.
    Imam otvoreno bolovanje već 2 god. kao OZLJEDA NA RADU i tu primam 100% plaču, i sad početkom 9 mj. bi trebala zatvoriti to bolovanje i otvoriti porodiljni od onih 42 dana od termina. I sada mi nitko ne zna reći koliku bi naknadu ja trebala dobivati...da li je to minimalac neki ili što?
    Unaprijed hvala!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj gaggy prvotno napisa
    Evo da ne otvaram novu temu postavit ću pitanje ovdje pa bi molila da mi netko odgovori ako zna...jer ni ovi na fondu ne znaju šta im je raditi.
    Imam otvoreno bolovanje već 2 god. kao OZLJEDA NA RADU i tu primam 100% plaču, i sad početkom 9 mj. bi trebala zatvoriti to bolovanje i otvoriti porodiljni od onih 42 dana od termina. I sada mi nitko ne zna reći koliku bi naknadu ja trebala dobivati...da li je to minimalac neki ili što?
    Unaprijed hvala!
    Osnovicu za naknadu plaće zbog ozljede na radu činio je prosjek isplaćenih plaća u 6 mjeseci koji su prethodili mjesecu kad je nastupilo bolovanje. Osnovica za obračun ostala je ista cijelo vrijeme bolovanja.
    Upravo zbog ovog bolovanja, otvara se i rodiljni dopust 45 dana prije termina, a osnovica za obračun naknade je u stvari ista koja je i bila za bolovanje zbog ozljede na radu.
    Ako je prethodno ovom bolovanju zbog ozljede na radu bio ispunjen uvjet neprekidnog staža u trajanju od 12 mjeseci, onda je rodiljna naknada istovjetna onoj naknadi za bolovanje zbog ozljede na radu.
    U slučaju neispunjenja ovog uvjeta staža osiguranja prije otvaranja bolovanja, rodiljna naknada iznosi 1663 kune.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

da mamma san to je ta razlika nažalost...ja nisam kalkulirala a da jesam trebala sam prije prvog rođendana ostati trudna i otvoriti mirovanje...ali nema veze

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mamma San, molim te, znaš li možda da li za vrijeme dopusta za njegu djeteta ide staž ili ne? Naime, zanima me jer bih si nekako naštimala (ako Bog dade) da poslije dopusta za njegu odradim 3 mjeseca, pa ponovo odem na rodiljni dopust... Da li to onda podrazumijeva onaj dio o 12 mjeseci neprekinutog radnog staža? Hvala ti!

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

S obzirom da je jedan od uvjeta za dobivanje prava na dopust za njegu djeteta zaposlenje, pretpostavljam da si u radnom odnosu.
    Naravno da ti ide staz i nema tu prekida

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ava i stellita,

ako se bez prekida prelazi sa jednog rodiljnog (+ roditeljski) na drugi, ostaje osnovica za obračun naknade od prije prvog rodiljnog dopusta, jer nije bilo prekida u korištenju prava.

Dopust radi njege djeteta je druga vrsta prava, i na žalost, utječe na promjenu osnovice naknade.
    Mamma san hvala! Išla sam osobno pitati i isto to su mi rekli.
    Za moj slučaj mi ne preostaje ništa drugo nego ranije zatvoriti pravo na njegu i vratiti se na posao par mjeseci, da bih kasnije imala punu plaću prvih 6mj, a ostatak 2500kn.
    Jedino su meni osobno rekli da se za punu plaću moram barem 2mj vratiti na posao, a MM-u kad je zvao telefonski, rekli su 3mj.
    Sad to moram dobro provjeriti.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Ava M prvotno napisa
    ava i stellita,

Mamma san hvala! Išla sam osobno pitati i isto to su mi rekli.
    Za moj slučaj mi ne preostaje ništa drugo nego ranije zatvoriti pravo na njegu i vratiti se na posao par mjeseci, da bih kasnije imala punu plaću prvih 6mj, a ostatak 2500kn.
    Jedino su meni osobno rekli da se za punu plaću moram barem 2mj vratiti na posao, a MM-u kad je zvao telefonski, rekli su 3mj.
    Sad to moram dobro provjeriti.
    moraš imati 3 isplaćene plaće!

Točnije, u mjesecu prije mjeseca u kojem otvaraš rodiljni, moraš imati 2 plaće.

Npr., radiš 1, 2, 3 mj i u 4.mj otvoriš porodiljski. U 2. mj dobit ćeš 1. plaću, u 3. mj dobit ćeš 2. plaću i time zadovoljiti uvjet da u mjesecu prije otvaranja rodiljnog (znači, u ovom slučaju 3. mj) imaš isplaćene 2 plaće. Nadam se da nisam zakomplicirala odgovor.

Meni su priznali isplatu za dio jednog i za cijeli drugi mj., tako da sam zapravo radila 2,5 mj, a ne puna 3 mj..... bitno je zadovoljiti uvjet dvije plaće u mjesecu prije otvaranja

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moraš RADITI tri mjeseca, a ne dva, zato što ti se traže dvije isplate (dakle dva mjeseca plaće) BEZ isplate koju si primila u mjesecu u kojem otvaraš rodiljni.

Primjer:
    ako si radila lipanj i srpanj, dobiti ćeš plaću u srpnju i kolovozu. Ako u kolovozu otvaraš rodiljni, onda ti se ne računa isplata u kolovozu i tumači se kao da imaš samo jednu isplatu.
    Zato u ovom primjeru moraš raditi i svibanj kako bi imala isplate u lipnju, srpnju i kolovozu, pa bi ti se u gornjem slučaju priznale isplate iz lipnja i srpnja za izračun osnovice.

Nadam se da je jasno, sori što sam malo zbrkano to pojasnila.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

što se tiče njege i novog porodiljnog stvari stoje ovak.....
    dakle obavezan je novi porodiljni u trajanju od 43 dana a potom se ako želimo možemo vratiti na ovaj s njegom (nama vrijedi do 2010). Jedino što nisam stigla pitati da li s vraćanjem na tu njegu gubimo pravo daljnjeg korištenja novog porodiljnog nakon te 2010. Nova komisija za njegu neće nam biti potrebna. Malo ajde dobrih vijesti....

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo konkretno: termin mi je 19.02. Rečeno mi je da bolovanje otvaram 28 dana prije termina.
    Znači od kojeg mjeseca bih trebala biti na plaći?

gaggy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala ti PUNO mamma san na odgovoru i stvarno si me utješila jer su mi već svega napričali pa čak i to da neču ništa dobivati a u stalnom radnom odnosu sam i imam ovaj uvjet od neprekinutog radnog staža od 12 mj. prije nego što je nastupila ozljeda na radu.Hvala još jednom ....barem znam da ću onda prvih 6 mj. dobivati kao što i sada dobivam.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Da ne otvaram novu temu imam isti problem, pa nastavljam ovdje.

Roditeljski dopust- drugih 6, mjeseci mi zavrsava 17.8. a termin poroda mi je 11.9. i kada sam zvala HZZO rekli su mi da otovrim porodiljni 28 dana prije poroda, to sam i napravila i otvoren mi je porodiljni od 14.8. Kada sam donijela papire sluzbenica me uvjerava da mi ne moze prihvatiti taj datum nego da moram donijeti nove doznake sa 17.8. jer da ona ne moze prekinuti stari porodiljni i poceti sa novim nego da se moraju nastaviti.
    Te mi je rekla da necu primati puni iznos place kao sa 1 djetetom prvih 6 mjeseci nego da cu dobivati nekih 2000 kuna ne zna tocno, kao vidjet cu kad mi sjedne naknada.
    Ja nisam htjela uzeti doznake i promijeniti datume kod doktora jer mislim da ce me zakinuti za punu naknadu, a i samo za ta tri dana gubim vec ca 400 kuna ako bi dobivala puni iznos place.
    Po kojoj osnovici ja ne bi dobivala kao i sa prvim djetetom onih prvih 6 mjeseci, sluzbenica mi kaze da zato sto nemam nikakvih primanja zadnjih 6 mjeseci. Pa normalno kad sam bila na porodiljnom.
    DAnas su me zvale da napisem zahtjev za prekidanjem starog dopusta ali ja razmisljam da novo rjesenje ukida staro pa nema potrebe da pisem ikakve zahtjeve. Tu bi se mogao pojaviti prekid od dan dva i onda gubim puni iznos place.
    Mama san molim te da mi das neki pravni savjet jer ne znam kako da se izborim sa sluzbenicama koje ne znaju zakon niti zele izaci u susret.
    Ono sto ja trazim jednostavno nije moguce po njihovom i optuzuju me da mi je samo do novaca. Slucaj se desava u Opatiji.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj viva prvotno napisa
    DAnas su me zvale da napisem zahtjev za prekidanjem starog dopusta ali ja razmisljam da novo rjesenje ukida staro pa nema potrebe da pisem ikakve zahtjeve. Tu bi se mogao pojaviti prekid od dan dva i onda gubim puni iznos place.
    Izgleda da one znaju zakon jer su ti dobro rekle, ako ides s porodiljnog na porodiljni onda se moraju nadovezivati jedan na drugi, nema nikakvog rjesenja za ukidanje nakon sto porodiljni istekne zar ne?

Za 17.8 su ti rekle bas zato da ne moras potpisivati zahtjev o prekidu porodiljnog jer on bi 17. istekao i novi bi krenuo s 18.
    Ovako ti ga prekidas par dana ranije (po doznaci od doktora) i zbog tih par dana one moraju predati zahtjev za raskidom, to ide na komisiju, pa oni pisu rjesenje o raskidu porodiljnog koje ti salju na kucnu adresu.
    Puno papirologije i posla zbog 3 dana, to su one htjele izbjeci.
    Bez obzira na to, tebi porodiljni nece stradati, neces imati prekida.
    Stari bi se porodiljni prekinuo, novi bi krenuo nastavno s datumom na doznaci, a rjesenja ce ti stici na kucnu adresu odvojeno.

Dakle, rezime, morat ces ici potpisati taj zahtjev jer bez toga ne mogu ti napraviti vezani porodiljni i ako ne potpises tek onda ces izgubiti svoje pravo.
    Ako ne zelis potpisivati raskid porodiljnog onda ces morati po novu doznaku s datumom 17.8.

Ja sam isto potpisala raskid (bila sam na porodiljnom do 3. godine d.z), a porodiljni mi je otvoren s prvim sljedecim danom. (raskid je bio s 31.7, a novi s 1.8, rodila sam 24.7) i nije bilo nikakvih problema a to sve sam rjesavala 11.8, prije tocno godinu dana na dan kada je moj andjeo dobio krila (i sluzbenica je to znala)

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hvala na odgovoru i moja sucut zbog malog andjela!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj gaggy prvotno napisa
    Unaprijed hvala!
    Osnovicu za naknadu plaće zbog ozljede na radu činio je prosjek isplaćenih plaća u 6 mjeseci koji su prethodili mjesecu kad je nastupilo bolovanje. Osnovica za obračun ostala je ista cijelo vrijeme bolovanja.
    Upravo zbog ovog bolovanja, otvara se i rodiljni dopust 45 dana prije termina, a osnovica za obračun naknade je u stvari ista koja je i bila za bolovanje zbog ozljede na radu.
    Ako je prethodno ovom bolovanju zbog ozljede na radu bio ispunjen uvjet neprekidnog staža u trajanju od 12 mjeseci, onda je rodiljna naknada istovjetna onoj naknadi za bolovanje zbog ozljede na radu.
    U slučaju neispunjenja ovog uvjeta staža osiguranja prije otvaranja bolovanja, rodiljna naknada iznosi 1663 kune.
    ja imam sličnu situaciju kao i gaggy... pa da se odmah nadovežem na to..
    na bolovanju sam zbog prometne godinu dana (NIJE OZLJEDA NA RADU), dosad sam dobivala naknadu 4.275,00 kn, od petka su mi zatvorili bolovanje za nogu i stavili me na ČUVANJE TRUDNOĆE jer zaista moram mirovati..
    telefonom sam dobila info od hzzo-a da će mi naknada nadalje iznositi 2.037,00 kn za vrijeme čuvanja i prvih 6mj porodiljnog, a drugih 6mj da će iznositi 1.600,00kn (onaj minimalac)
    istina, teta na hzzo-u nije ni pitala za ime tako da nije ni gledala moje podatke pa se ja pitam jel moguće da će mi toliko smanjiti naknadu samo zato što idem na čuvanje?? :/ :shock:
    inače zaposlena sam u istoj firmi preko 3 godine..
    hvala puno!!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

evo bila sam jučer na hzzo-u u jukićevoj i gospođe su mi stvarno pomogle :shock:
    uglavnom, ako će nekome trebati.. jedini način je da nakon ovog bolovanja otvorim godišnji (ako mi ga u firmi daju, što čisto sumnjam :/) imam 22 dana, od 17.08.-15.09., tako da dva mjeseca sjedne uplata od firme... u tom slučaju bi za vrijeme čuvanja imala min naknadu od 2.000,00kn ali od 45 dana prije poroda do 6 mj naknada bi bila u visini plaće :D
    to bi bilo predivno i hvala tetama u hzzo-u

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

mamma san, bila si u pravu!!

uglavnom, ovaj roditeljski dopust se ukinio jedan dan i odma sljedeći je počeo novi. ono što mi skračeno (malo više od mjesec dana) mogu koristit bilo kad kasnije.

za papire, jako sam zadovoljna jer nisam skoro ništa trebala nosit! trebala sam samo da mi ginekolog napiše u trudničku za porodiljski dopust (novi) i onda to odnijela doktoru opće prakse (kao normalno) i otvorila bolovanje za porodiljni dopust. te papire sam odnijela u ured HZZO-a gdje sam dobila neke papire za ispunit za prekid ovog trenutnog porodiljnog. onda sam čekala neki tjedan dana za službeno 'riješenje' (kao da je prihvačeno to da se prekida ovaj trenutni dopust) i onda sam samo ispunila još 2 papira za novi dopust i to je to. nisam trebala ništa, ma baš ništa, nosit u HZZO (osim ispunjenje papire što su mi oni dali)... znaći ništa od poslodavca, ništa vezano za porez i plaću, nikakav preslik zdrastvene, osobne, itd..... baš sam se lijepo iznenadila

porodiljni, kako je već gore pisano, će bit isto kao što mi je bilo prva 6 mjeseca sa prvom bebom.

mama3 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

1) Kakve papire će HZZO trebat da se otvori novi porodiljni? isto što si nosila i za prethodni, znači: doznaku od doktora, ER-1 obrazac o plaćama (koji će biti na dijelu isplaćenih plaća prazan, jer si na roditeljskom dopustu), zdravstvenu iskaznicu, kopiju kartice tekućeg rauna

2) Hoće li gledat prosječnu plaća što sam dobivala prije prve trudnoće ili će gledat ovo što sam dobivala od HZZO zadnji 6 mjeseca (što je minimalac)? da, gledati će ti prosjek koji si imala prije prethodnog rodiljnog i dobit ćeš ono što si dobivala za rodijlni dopust - prvih 6 mjeseci i kod prvog djeteta.

3) Jel se išta može napravit za ovi 'izgubljeni' mjesec dana ovog prvog porodilnog (jer se drugi porodiljni mora otvorit mjesec dana prije termina, a to je taman mjesec dana prije nego što mi isteće prvi porodiljni)? mislim da ne. u stvarni, mislim da sve ovisi o tome po kojim propisima si otvarala roditeljski dopust za prvo dijete. možda ti omoguće korištenje naknadno do 8 godine prvog djeteta, ne znam. Moraš pitati.

da li to vrijedi takvo obračunavanje po prosjeku zadnjih 6 plaća i nakon korištenja rodiljnog do 3 godine (treće djete) i primanja 1663 kn zadnje dvije godine, u slućaju nove trudnoće

mama3 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

kaj nitko nezna ??

Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj mama3 prvotno napisa

da li to vrijedi takvo obračunavanje po prosjeku zadnjih 6 plaća i nakon korištenja rodiljnog do 3 godine (treće djete) i primanja 1663 kn zadnje dvije godine, u slućaju nove trudnoće
    da, vrijedi, ali samo u slučaju kad između otvaranja novog rodiljnog dopusta i zatvaranja starog nema prekida.

mama3 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

znači trebam ostat na ovom rodiljnom do 45 dana prije termina kad otvaram novi redovni

a što je održavanjem trudnoće u tom slućaju?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možeš otići na bolovanje ako trebaš, ali onda ti to znači prekid. U tom slučaju za bolovanje ćeš dobiti 831 kunu mjesečno, a za rodiljni dopust 1663 kune mjesečno do njegovog isteka.

mama3 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

onda ostanem na ovom do početka onog, pa nemam prekid, i kasnije punu plaću do 6 mjeseci bebinih

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, tako bi to trebalo biti.

mama3 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

hvala na pomoći

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Drage cure, mame i sve koje imate iskustva i možete pomoći... Naime, moja situacija je sljedeća: u 6. mjesecu sam prekinula porodiljni par dana prije isteka i zaposlila se. Dosad sam primila 3 plaće (u 7, 8 i 9 mjesecu). Kako sam opet u drugom stanju i doktor mi je savjetovao da otvorim komplikacije, ne znam koliko bi primala na komplikacijama, a koliko na porodiljnom. Imam više od godinu dana neprekidnog staža, porodiljni bi trebala otvoriti 01.11., a na komplikacije sam mislila 01.10. Dakle, primila bi naknadu za samo 1 mjesec komplikacija (u 11 mj) i odmah išla na porodiljni. Dosta njih me plaši da mi je bolje ne otvarati komplikacije već raditi do porodiljnog jer u tom slučaju padam na minimalac. Je li to točno? Ajme sad sam se sva zbunila a vjerujem da sam i vas. Plaća mi je oko 4000 kuna i računala sam na taj iznos tijekom prvih 6 mjeseci porodiljnog. Što da napravim, da probam izbjeći komplikacije ili mi mjesec dana kompl neće utjecati na naknadu na porodiljnom? Malo sam se otvorila i zato mi je dr preporučio mirovanje, ali nemam fizički posao pa bi pokušala izdržati ako to budem u stanju. Svi savjeti i iskustva su dobrodošli. Oprostite na zbunjujućem postu.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Zar baš nitko ne zna?? Sva iskustva su dobrodošla.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •