Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: možda je ječmenac

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno možda je ječmenac

pozdrav,

prekjučer mi se pojavila manja oteklina na kapku lijevoga oka. pretpostavljam da je ječmenac i zanima me čime ga tretirate iz kućne ljekarne. na dodir boli, a inače samo osjetim da je nešto tu, malo mi je oko teško.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: možda je ječmenac

Citiraj sarasvati prvotno napisa
    pozdrav,

prekjučer mi se pojavila manja oteklina na kapku lijevoga oka. pretpostavljam da je ječmenac i zanima me čime ga tretirate iz kućne ljekarne. na dodir boli, a inače samo osjetim da je nešto tu, malo mi je oko teško.
    Joj, to je moja stara boljka, ali već me dugo pušta na miru...

Kućni lijek - filter vrećica s kamilicom (mlaka) na oko. Obično to napravim kad se navečer uvalim u kadu, ali nije zgorega staviti oblog čim primijetiš...

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

krećem s kamilicom. u nadi da je ječmenac, ali i da nije, vjerujem da kamilica ne može biti štetna.

hvala, Peterlin!

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Eh, u krivu ste, jer i te kako može biti štetna!!
    Ne kamilica kao kamilica, već zrnca peludi ili kojeg drugog djela kamilice koji mogu dospjeti u oko i napraviti više štete nago koristi.
    Čekaj da prođe, ne diraj i to je to.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja sam nakon poroda dobila jačmenac i pomoglo je da si nakapam malo mlijeka (mog, iz cice )
    al stvarno...
    mislim da sam i tu na forumu negdje pročitala da je majčino mlijeko isto nekome pomoglo....
    traži neku dojilju u blizini

ali bolje ne diraj rukama ni nekim kremama bez savjeta liječnika

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nemoj s ničime mazati već iščupaj dlačicu oko čijeg se korijena sakupio gnoj. Kada ju izvadiš vidjet ćeš da će izači malo bijelog sekreta. Malo toga istisni. Drugi dan će biti kao nova.

Kod mene upalilo svaki put bez ikakvih krema itd.

Inače dr ne preporučaju oči ispirati, ili stavljati obloge na oči od kamilice jer njega enerična ulja ne pogoduju sluznici oka.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

različitih ste mišljenja! =)

taj moj, možebitni, ječmenac nije promijenio veličinu otkad je zamijećen prekjučer navečer. činilo mi se super jednostavno ovo što kaže Peterlin.

*nekako sam trenutno u deficitu s dojiljama.

*nisam primijetila neku dlačicu koja može biti problem.

*treba sad još razmisliti koji trenutak.

ne znam... :/ neodlučna sam, ali hvala na mišljenjima svima!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam i dalje za kamilicu. Ako ne filter vrećica (a koristi se mokra, nije neka frka) ondak blazinicu potopiti u mlaki čaj od iste i kraj balade...

Btw. ne mogu vjerovati koliko ovdje ima paranoJičnih ljudi...

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

javljam da nema više otekline, ali kad zategnem kapak, i postignem izgled eskima, imam jednu malu izbočinu koja je ostala, ali inače je uopće ne osjetim.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Prema opisu se vjerojatnije radi o chalazionu nego o ječmencu (hordeolumu).
    Kod ječmenca se radi o infekciji, obično pukne za nekoliko dana, gnoj se iscijedi i tu je kraj. Kod chalaziona nema bakterijske infekcije (začepi se izvodni kanalić žlijezde lojnice kod trepavica), obično oteklina nekon nekog vremena više nije bolna, može trajati i do 8 tjedana, a nakon toga se samo povuče (izdrenira se unutra), ili se mora kirurški odstraniti (ja bila 3 puta )

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

:shock: :shock: :shock:

tako je nekako i bilo. prvo je bilo otečeno i pomislila sam... možda je ječmenaci i naišla ovdje na savjete.
    onda se oteklina povukla i ostala je mala kuglica na tom mjestu koja se vidi kad zategnem kožu i više ne boli.

dakle čekam...sedam tjedanan da prođe.

(a kako taj kirurški zahvat izgleda?)

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Spada u "male zahvate", radi se u lokalnoj anesteziji, ništa ne boli za vrijeme zahvata (jedino su malo neugodni zvukovi rezuckanja koje čuješ), malo pecka poslije, ideš na previjanje nekoliko dana i to je to.
    No nitko ne kaže da ćeš morati ići "pod nož". Stavljaj tople obloge i držim fige da se samo riješi.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

oblozi it is! trenutno, zapravo, to nikako ne tretiram. to jednostavno postoji, a mene ne boli. 8)

hvala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •