Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Dopunsko zdravstveno za nezaposlene

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Dopunsko zdravstveno za nezaposlene

Nezaposlena sam od 1. srpnja. Bila sam neki dan u HZZO-u srediti zdravstveno i - sad mi nista nije jasno, a djecarac tamo bas nije imao vremena objasnjavati u detalje.

Dakle, dali su mi onu standardnu prijavu, koja vrijedi umjesto zdravstvene, dok je ne izrade (a za to im, kazu, trenutno treba 90-ak dana). Uz to, dobila sam kopiju ugovora police dopunskog zdravstvenog osiguranja. Identicna je onoj koju sam imala dok mi je poslodavac placao dopunsko, samo sto je ugovaratelj sada Ministarstvo financija (tj. pise ovako: Ugovaratelj: Ministarstvo financija - RH za oslobođene od doplate). Iznos godisnje premije je 600 kuna, vrijedi (za razliku od onih sto uplacujes sam), od dana ugovaranja, a ne s pocekom od 30 dana, a istice za godinu dana. Jedino sto su mi u Klovicevoj rekli je da mi taj ugovor (dok ne stigne narancasta iskaznica, opet identicna onoj sto sam imala dok je poslodavac placao dopunsko za mene) zamjenjuje onaj kartoncic koji su prije davali, a koji je korisnika oslobadjao placanja participacije.

Enivej, zanima me sto, zapravo, pokriva ovo moje dopunsko?

S onim kojeg sam imala do 01.07. nisam nikad nista platila osim jedne bijele plombe na jednoj sedmici, malog koagulograma i jednog lijeka. Jel' ovo ista stvar? Ili s ovim sto su mi dali samo necu placati, stajaznam, onih 15 kuna kad odem doktoru (ili sto se vec placa)?

Zbunj.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nitko nije nezaposlen? :?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dopunsko za nezaposlene pokriva isto ono što i dopunsko za zaposlene, isto ono kao i dopunsko za umirovljenike...itd itd...

Nema razlike u tome što pokriva, razlika je jedino u radnom statusu osigurane osobe, a samim time i u visini godišnje premije.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Znaci isto je kao i ono sto sam imala dok mi je poslodavac placao HZZO-vo dopunsko. (Malo sam blesava ovih dana).

Hvala puno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam nezaposlena. to isto sam sredjivala prije tocno god dana. dobila sam mali kartoncic za oslobadjanje od participacije.

jel ovo s dopunskim nekaj novo? i da li sama placas tu premiju?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nista sama ne placam, premija je 600 kuna godisnje i pokriva je Ministarstvo financija. Po iznosu je jednaka onoj za umirovljenike, no oni sami placaju tih 50 kuna mjesecno.

Bila sam u Klovicevoj 13.07. i to mi osiguranje traje od 13.07.2009. do 12.07.2010. (naravno ako u medjuvremenu ne promijenim status).

To je sad umjesto onog kartoncica... sad izdaju iskaznicu identicnu onoj sto sam imala kad mi je dopunsko placao poslodavac (stici ce na kucnu adresu, a u medjuvremenu koristim kopiju ugovora - original ide Ministarstvu).

Vjerujem da je novo jer je moja sestra do prije mjesec i pol bila nezaposlena (radi u skolstvu, a kako je oko godinu dana radila na zamjenama, bila je koji tjedan zaposlena, pa onda opet van radnog odnosa) i imala je samo kartoncic - niti jednom joj nisu dali ovaj ugovor. Osobno ne znam, jer sam dugo radila. Zadnji put, prije oko 5 godina kad sam bila nezaposlena, imala sam samo kartoncic.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidiš, dobro da sam naletjela na ovaj topic.
    Baš sam se čudila kako ove godine nisam dobila kartončić za oslobođenje plaćanja participacije (naravno, to sam skužila kad sam kod doktora morala platiti participaciju i u apoteci lijek :/ ).

Jedino, zaposlena sam preko ugovora o djelu i HZZO me vodi kao nezaposlenu, a HZZ kao zaposlenu :? .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •