Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: veliki visak kg

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2007

Početno veliki visak kg

Da li je nekome poslo za rukom da izgubi stvarno veliki broj suvisnih kilograma (npr. 20), a da se ne vrate. Pritom ne mislim na kilograme nakon poroda, nego one koje vucete vise godina. Ako jeste, imate li neke preporuke (osim UN dijete)? Kako ne odustati? Hvala!!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nestalo 35+, jos se nista nije vratilo, vec i dalje nestaje.

Pisala sam puno o tome po raznim topicima ovdje, probaj potraziti dijetne teme preko pretraznika. Nema veze ni s UN, niti s jednom drugom 'razvikanom' dijetom. Samo se ne jede koliko se jelo prije, a i vise se krece.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam izgubila baš 20kg. I još gubim, jer trebam još 20 izgubiti.

Ja bih tako rado da sam iz izgubila i da izgubim ovih još 20kg za 5 mjeseci, ali baš i nije tako...
    Krenula sam sa zdravijom prehranom u 2. mjesecu prošle godine. Onda sam do 10. mjeseca izgubila nekih 10-12 kg i za Novu godinu lijepo vratila 5kg - prežderavala se strašno...
    Od Nove godine do danas - sam izgubila to što sam dobila i još više.
    Od samog početka sam imala 105,6kg danas imam 85,4kg.

Vježbam... vozim biciklo i počela sam 01.07. sa 30 day shred - što me dodatno osnažuje i lomi.

Što se tiče prehrane, mislim...tu sam katastrofa živa. Dok nema hrane u kući sve je ok i mogu ne žderati. Čim se pojavi hrana u frižideru eto mene kao stalnog gosta.
    Još se nisam izlječila od prežderavanja i ne znam da li ću ikad.

Probaj sa Montignacom - ima baš jako puno topika, ja sam s njim počela gubiti kilažu i jela prema njemu i bilo mi je super! Kile meni nisu išle baš jako brzo, ali drugima jesu.
    Isto tako, ima i ona prehrana sa 50-80% sirovog voća i povrća u obliku sokova - to mi se jako sviđa.

Moja preporuka je imati što manje hrane u frižideru i što manje para u džepu kada si vani da kupiš nešto + u torbi imati suho voće i/ili bademe i lješnjake da ih možeš jesti kada te napadne glad ili da te drže do slijedećeg obroka.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Preporučila bih zonu ili Montignac. Ali ne kao dijetu nego kao način prehrane. Pozitivna strana je što ovdje nećete gladovati, nego ćete jesti umjerenije i zdravije. Negativna je što zahtjeva nešto više planiranja.
    Inače nakon svake dijete kilogrami se vraćaju ako se nastavi sa starim načinom prehrane. A za UN dijetu će vam svaki pametan doktor reći da je štetna.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Trebaš tražit uzrok svoje debljine a ne sankcionirat svoju debljinu.

Moj uzrok viška kila je bilo nesamopouzdanje, koje se dnevno manifestiralo u svakom obroku...

Kada sam počela raditi na sebi (mijenjati pogled na svijet, biti pozitivna, ne ljutiti se na druge, paziti što i kome kažem...) nestao je apetit. U isto vrijeme sam krenula na capoeiru (plesna borilačka vještina) i kile su letile dolje.

Nećeš smršaviti od držanja dijeta - jer te dijete te neće duhovno ispuniti i nastavit ćeš utjehu topit u luku i špeku.

Ne treba ti dijeta - treba ti osoba za razgovor / možda neka grupa tipa autogeni trening i puno snage da se suočiš sa svojim manama / kompleksima / tvrdokornim uvjerenjima koji ti štete.

I kada ti netko nešto "kaže" - ne uzimaj to kao kritiku već kao priliku da budeš bolja osoba.

Meni ne može nitko reć da pojede cijelu Milku od 300 grama nakon porcije čevapa jer je gladan. To je čista emocionalna, a ne fizička glad.

Gladna si za ljubavlju, pažnjom, toplinom i brižnošću. A ne za pomfrijem

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Gladna si za ljubavlju, pažnjom, toplinom i brižnošću. A ne za pomfrijem
    ovo potpisujem.

Citiraj PericaY2K prvotno napisa
    Meni ne može nitko reć da pojede cijelu Milku od 300 grama nakon porcije čevapa jer je gladan. To je čista emocionalna, a ne fizička glad.
    ali ovo demantiram. imam faza kad mogu kišu božju pojest, ko mećava, i tada to izgleda upravo kako si opisala

kad osoba skupi tako veliki višak kilograma, tu se sigurno ne radi o nekoliko obilnijih večera u mjesec dana, nego o konstantnom jedenju krivih količina krive vrste hrane. bitno je prepoznati kad se naviše kiksa.

meni je recimo problem navečer. uhvati me neizdrživa glaaaad, i ne pomaže tu voće ili jogurt, nego baš moram pojesti kruh s nečim ili slično.
    međutim, kad sam par mjeseci radila jedan posao zbog kojeg sam se morala dizati u 6:30 i išla spavati u 21:30 (paralelno s tim sam eksperimentirala i s montignacom), izgubila sam 4kg u mjesec dana. znači kilogram tjedno, i uistinu, nisam navečer plakala za slatkišima, niti imala potrebu za tanjurom špageta da me napuni nakon što sam pojela ručak bez ugljikohidrata. eh sad, bioritam mi se opet pošemerio, budna sam do ponoći i svake noći iza 22h ona želja dođe kuc-kuc, što bih mogla strpati u sebe

moraš shvatiti da te niti jedna dijeta neće spasiti na duge staze,
    jer si ovdje zbog problema koji je puno dugotrajniji. a da bi rezultate postigla i održala, potrebno je promijeniti klik u glavi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •