Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Pedes Equinovarus

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Pedes Equinovarus

o Pedes Equinovarus sam zahvaljujuci forumima uspjela sazati u kratkom roku puno informacija ali molim pomoc sa ortopedima obzirom da su vecinom forumi i sa starijim datumima

dakle u hrvatskoj koji su preporuceno najbolji ortopedi za ozbiljniji slucaj Pedes Equinovarus gdje treba kirurski zahvat

a moli i iskustva sa klaicevom odnosno salatom kao bolnicom

nadalje da li su za ozbiljniji zahvat dovoljno traziti misljenje u hrvatskoj ili bi se bilo bolje obratiti nekim ( i kojim ) ustanovama u inozemstvu

beba je stara jedan dan i koliko shvacm najvaznije je prompno reagirati a

unaprije hvala

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam dobra iskustva s klaicevom od prije 9 godina
    tamo je oskar isao na fizikalnu terapiju i bio operiran (produzivali su mu ahilov tetivu) - ja sam kad se on rodio misla da nikad hodat nece, a on sad igra nogac, normalno hoda i sve je oke (osim sto mu je desno stopalo malo krace od lijevog)

nas je lijecio prim. Vrdoljak (ne znam jel jos radi) koji je malo cudan covjek, ali je dobar strucnjak i ja sam uvijek bila zadovoljna s njim, a prezadovoljna s gospodjom Verom Funduk koja dole u podrumu radi vjezbe s klincima - da nije nje bilo ja bi bila prolupala

evo ti nekoliko linkova o pes equinovarusu (nama nije bila dijagnoza pedes equinovarus nego pes equinovarus pa sad ne znam jel to isto :/ )

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...6a851073002959
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...433&highlight=
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...44afd8bf227cf5

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    nas je lijecio prim. Vrdoljak (ne znam jel jos radi)
    U penziji je, koliko sam čula.

Ako sam dobro shvatila, pedes equinovarus je obostrani pes equinovarus. Dakle ista stvar na obje noge.

ll, ja bih na vašem mjestu išla ili na Šalatu ili u Klaićevu. S tim da je veeeelika prednost Klaićeve fizikalna terapija i divne tete terapeutice (naročito gđa Vera ) koje će zaista učiniti sve da djetetu bude bolje. Dobra fizikalna terapija i vježbe po meni su i važnije od izbora ortopeda.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bi se s bebacom uptila prvo u klaicevu k veri
    mi smo dosli kad je oskar bio star 3 dana

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno hvala

hvala na savjetu, pogotovo za veru, ali obzirom na jos neke probleme prvenstveno moram naci ortopeda
    imate li iskustava sa dr. anticevicem na salati i najvaznije kako su vam djeca danas

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oskar melitin je super
    nijedna mu cura (ili decko ) nece skuzit da je imao nekad deformaciju stopala

a muks je vec napisala da mu je kvaliteta zivota ko u ostale djece, sportas, nogometas

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da
    mogu ti rec da je ko i sva druga djeca
    osim tih problema s duzinom stopala - jednostavno stalno moramo kupovat cipele koje su mu na onoj bolesnoj nozi za broj prevelike, al on se skroz naviko jer nema sanse da mu kupujem po dva para

i noga koja mu je bila u gipsu nakon operacije mu je u listu nesto tanja - to ljudi i ne primjete dok ih ne upozorim na to - za sad ga to jos ne smeta - ne znam kak ce bit kad pocne pubertet i te fore, al nadam se da ga ne bude ometalo

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: hvala

Citiraj ll prvotno napisa
    hvala na savjetu, pogotovo za veru, ali obzirom na jos neke probleme prvenstveno moram naci ortopeda
    imate li iskustava sa dr. anticevicem na salati i najvaznije kako su vam djeca danas
    na zalost, ne znam nista o tom lijecniku, mi nismo nikuda osim u klaicevu isli

probaj nazvati veru funduk sutra u klaicevu
    objasni joj problem i nek ti ona preporuci ortopeda, zena doista ima valjda dvadesetogodisnje iskustvo s equinovarusima (izracunala sam onak odokovno... ak oskar ima 9,5 godina, a ona to radi vec fakat dugo...)
    ja je puno hvalim, ali ona je to zasluzila, zaista je genijalna osoba

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Re: hvala

Citiraj ll prvotno napisa
    Mi smo, nakon što smo otišli iz Klaićeve, išli na kontrole Antičeviću.
    Moj dojam, u usporedbi s Vrdoljakom u Klaićevoj, je sljedeći: pregled je vrlo temeljit, i bolje uspostavlja komunikaciju s djetetom (što nije zanemarivo - Vrdoljak nikad nije pitao za Andrejev motorički razvoj, nikad nije pogledao kako stoji ili korača kad je prohodao, pregled je trajao doslovce 2 minute, a Antičević ga je detaljno gledao sa svih strana).
    Minus: na Šalati su užasne gužve (ali stvarno užasne - zadnji put smo čekali preko tri sata u prepunoj čekaonici), nema fizikalne terapije nego su roditelji prepušteni sami sebi.
    Nama se kod Antičevića nije svidjelo ni to što nas je plašio operacijom u trenutku kad smo bili uvjereni da je najgore iza nas. Iako, zapravo nam je to dobro došlo, jer smo malo intenzivirali vježbanje (ali uz Verinu pomoć ), i za pola godine mu se hod još dodatno popravio.

E da, Andrej danas super hoda, evo, ovo ljeto više ne nosi ni ortopedske cipele. Hoda, penje se, trči, motorički je jako dobro, a kad se rodio, obje noge su mu bile sfrkane tako da ga nisam mogla zamisliti ni da stoji, a kamoli da hoda. I još smo se izvukli bez operacije, samo s vježbanjem i longetama :D

Puno sreće

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nemam iskustva sa bolešću ali sam čula da je antičević jako dobar.
    mi smo kod markovca,i iako piše da radi operacije nemam iskustvo s tim.ali kao ortoped je super i dobar UZV dijagnostičar.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Vrdoljak je u penziji, otvorio je privatnu ortopedsku polikliniku u Palmotićevoj.
    Umjesto njega, u Klaićevoj radi njegov sin.

Antičević je OK - preporučujem ga, samo kao što je netko već rekao, na Šalati su KATASTROFALNE gužve - npr. prije mjesec dana tražila sam termin za kontrolu (a trebam i doznaku za cipelice), spomenula sam da smo se već liječili i operirali kod njih i da smo stari pacijenti - svejedno, dobili smo termin 12.10. :shock: :/ . Obzirom da mi je bila frka za doznaku, povukla sam veze 8) i u par dana se nacrtala u Klaićevoj, vrdoljak mlađi je pregeldao moje dijete i napisao mi doznaku, te me uputio svom ocu po drugo mišljenje obzirom da je potrebna još jedna operacija, ali nije hitno.

U Klaićevoj su isto gužve, ne znam kak je sa dobivanjem termina, ali čekaonica je "zgužvana" kao i uvijek, no ne treba se prepasti te gužve jer su većina djece zapravo bebice koje su došle na UZV pregled kukova.

Savjet za kikiće sa equinovarusom - što prije po rođenju otići ortopedu na kontrolu i po savjet što dalje. Operacija zaista nije uvijek nužno potrebna, ali pravovremeni prvi pregled kod ortopeda štedi i živce roditelja i zdravlje djeteta.

Teta Vera - thumbs up :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •