Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 148

Tema: ministar bajs vs gradjanin bajs

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da Bajs ne voli svoje dijete ili ga nije tako želio, jer da je i da zna kako smo mi sve u stanju napraviti samo da budemo majke nikada tako nešto nebi izjavio a dobro zna da je i sam jedino tako mogao dobiti dijete.
    Voli on vise nego ista na svijetu svoju guzicu u saborskoj fotelji, jos koja godinica da se zaradi za penziju i hura, ima novac, ima polozaj, ima saborsku penziju, u to ime glasat ce i protiv rodenoga djeteta. Misli on sve ce se zaboraviti za koju godinicu. Beskicmenjak.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

A da krenemo zasipavati sabor i politicke stranke s mailovima da Bajs mora dati ostavku, mozda se ovaj puta nesto i postigne?! Covjek ocito nema kredibiliteta a na zalost niti osobni stav da ne govorim o znanju (sto je ova ruzna prica vezano uz MPO samo jos jednom naglasila). Ja sam vec poslala mailove.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

http://www.vecernji.hr/vijesti/minis...ji-clanak-4351

Naravno, brani svoje pravo na privatnost i ne negira tvrdnje u članku. Što će reći, privatno jedno, javno drugo, štoviše, drugima javno zabraniti ono što sam konzumiram privatno.
    Al sam zapetljala ali jasno je...

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mislim, doista mi je žao što ga se razvlači, privatno. Privatno mi ga je žao, i njegove supruge i njihove bebe, ali licemjerje nema opravdanja na ovako osjetljivom području, na osjetljivost kojega se i sam u stvari poziva. I vjerojatno nitko ne bi zadirao u njihovu roditeljsku sreću i privatnost da on sam nije podržao taj zakon. Ma bilo bi makar malo poštenije da je barem bio suzdržan, da je zbrisao na WC kad se o tome raspravljalo...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja poslala mail na bajsa, tj. onu žensku na koju je preusmjereno
    znam da neće vidjeti, ali ipak
    ima netko mail njegove supruge?

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

cure, ja cula da je najbolje na sabor pisati tako da dobiju urudzbenu potvrdu. Na takvu postu su duzni odgovoriti (znaci i procitati)! Moze li netko objasnit kako se to salje?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Shanti, meni njega uopće nije žao!
    sam si je kriv!
    žao mi je djeteta što ima tako licemjernog oca!!!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

veli mi frendica iz VL da se ne sjećaju kad je jedan text izazvao toliko komentara i reakcija! :D :D :D

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa
    ah Shanti moja, pa već smo zaključili da je to samo naš ženski probelm
    Ginger draga, baš sad čitam još jedan tekst na Večernjaku (objašnjenje uredništva zašto su objavili onaj prvi tekst sinoć), i ovdje su se iskupili:

"Je li etično objaviti da je ruku za zakon kojim nevjenčani parovi nemaju pravo na umjetnu oplodnju digao ministar koji je devet mjeseci prije toga prošao kroz proces umjetne oplodnje, i to tada kao član izvanbračne zajednice?"

[/url]http://www.vecernji.hr/vijesti/zasto-smo-odlucili-objaviti-pricu-dvostrukim-kriterijima-ministra-clanak-4263

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Link nisam stavila dobro, pa molim moderatoricu da ispravi ili evo ga ovdje:

http://www.vecernji.hr/vijesti/zasto...ra-clanak-4263

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Poštovani,

ovim putem vam naznačujem da je u Večernjem listu od 16. srpnja, 2009.g. objavljena tvrdnja vezana uz mene osobno, ali i moju obitelj.

Potvrđujem da sam razgovarao s Nikom Severom Šenijem, novinarom Večernjaka koji je rekao da želi provjeriti tvrdnje koje će kasnije objaviti u Večernjem listu.

Kao puno puta prije u mojoj političkoj karijeri, neovisno o funkciji koju sam obnašao tako sam i tada naznačio da o mojoj privatnosti, privatnosti moje supruge, a posebice prvatnosti moga tek rođenog djeteta, ne želim davati izjave zato što mi je privatnost rebala biti zajamčena, da ne želim ništa potvrditi, da ne želim da se išta objavi, te da moja tek sedam dana rođena beba ne može služiti u dnevno političke svrhe jer u Hrvatskoj postoji posebna zaštita maloljetnika.

Nikola Sever Šeni jest rekao da mu je poznato, međutim bez obzira na to, njegovo pravo da objavi članak koji će možda donijeti naslovnicu nadilazi pravo tada tek sedam dana rođene bebe.

Glavni urednik Goran Ogurlić to utvrđuje kao uređivačku politiku Večernjeg lista, naznačujući da je potpuno svjestan činjenice da privatnost mene i moje supruge štiti niz etičkih kodeksa, niz profesionalnih kodeksa, zakona, te da je potpuno spreman prekšiti svaki etički kodeks, svaku profesionalnu normu, svaki propis pa čak i hladno, proračunato, s umišljajem učiniti vjerovatno i kazneno djelo vezano uz posebnu zaštitu maloljetnika na štetu moje tek rođene kćeri, te jasno stavlja svoje pravo na naslovnicu ispred toga.

Naravno postavlja se pitanje dvostrukih kriterija, da li tako proračunato i bezobzirno kršenje temeljnih ljudskih prava treba dovesti nečem dobrom, da li to označava vjerodostojnost te novine i uredničkog stava, jer je iz njegovog pisanja jasno da će to opet ponoviti.

Ovim putem cijenjeni glavni urednici naznačujem da se etičke norme, ti profesionalni kodeksi, ti propisi koje navodi sam urednik Večernjaka treba štititi pravo privatnosti mene, moje supruge, te posebice pravo privatnosti i zaštite maloljetnika u ovom slučaju moje kćerke. To pravo privatnosti je civilizacijska tekovina zagarantirana svim građanima Hrvatske ali sutra i vama i vašim obiteljima.

To se nije promijenilo od jučer do danas, niti će se promijeniti sutra i ono bi trebalo štititi mene i moju obitelj bez obzira na povredu od strane glavnog urednika Večernjaka i njegovih novinara od daljnjih objava i prijenosa informacija. Zamolio bih Vas da to poštujete i da ne objavljujete takve informacije i takve tvrdnje.

Ja osobno za sada nemam namjeru davati bilo kakve daljnje izjave vezano uz gore navedeno,

Ministar
    Damir Bajs

njegova reakcija VL-u

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

O.D.V.R.A.T.N.O.
    Njegovo dijete se nigdje na napada, nego njegovi postupci. Pitam se da li je moguće da je do TE mjere ograničen da zaista vjeruje u to..

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Naravno da ima pravo na privatnost, ali u ovom slučaju kada se radi o Zakonu kojim se parovima ograničava pomoć u ostvarivanju prava na roditeljstvo i time ulazi u privatnost tih parova, ministar beskrupulozno na novinarska pitanja o etičnosti i dvoličnom moralu odgovara izvlačenjem na prava o zaštiti maloljetnog djeteta kao da ga itko što o tome pita!!
    I ja šaljem mail s molbom za smjenu ministra s dvostrukim kriterijem, i treba ga poslati na što više adresa ostalim zastupnicima(pa će mu ga netko valjda pokazati, ako mu je čitanje email pošte prekompliciran posao) , a što se njegove privatnosti tiče zar on misli da nije bio primijećen na klinici u kojoj je to obavio????

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa
    Kaže:
    "Nakon 30 godina bit ću prvi ministar koji će se uhvatiti u koštac sa zakonom o medicinskoj oplodnji, razgovaram o tome s premijerkom i pronaći ćemo rješenje, najavio je resorni ministar ne otkrivajući detalje."
    Mene je stvarno, iskreno strah, kakvo će to rješenje biti. Pokazuju sve manje i manje pameti..

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno postavlja se pitanje dvostrukih kriterija, da li tako proračunato i bezobzirno kršenje temeljnih ljudskih prava treba dovesti nečem dobrom, da li to označava vjerodostojnost te novine i uredničkog stava, jer je iz njegovog pisanja jasno da će to opet ponoviti.
    pitanje dvostrukih kriterija novinara?
    ministre, a pitanje Vasih dvostrukih kriterija? o tome ne biste?
    o svojoj vjerodostojnosti i vjerodostojnosti svojih stavova ne biste?
    ne kao gradjanin, nego kao ministar u vladi RH koja donosi zakone po kojima bismo SVI MI trebali zivjeti

mene je sram sto zivim u zemlji u kojoj ljudi koji su druge spremni prozivati za dvostruke kriterije dok sami nisu nis bolji sjede na ministarskim stolicama

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

pino "cure, ja cula da je najbolje na sabor pisati tako da dobiju urudzbenu potvrdu. Na takvu postu su duzni odgovoriti (znaci i procitati)! Moze li netko objasnit kako se to salje?"

Uobičajeno je da se državnim institucijama pošta šalje preporučeno, znači onaj mali bijeli papirić koji se prilaže uz pismo.
    Najbolje je poslati preporučeno s povratnicom (mali bijeli papirić i narančasti kartončić - ima ih u pošti), tako imate potvrdu da su primili i kada su primili.
    Ako Vam ne odgovore možete ih probati zvati i zahtijevati da odgovore na taj spis za koji imate dokaz da su zaprimili (povratnicu)

Hrvatski sabor
    Služba za odnose s javnošću
    Trg sv. Marka 6
    10 000 Zagreb

Sa stranica sabora
    Žele li se građani požaliti na neučinkovitost izvršne vlasti i upravnih tijela, mogu se pismeno obratiti saborskom Odboru za predstavke i pritužbe (e-mail: odbpp@sabor.hr).
    Također, pučki pravobranitelj je opunomoćenik Hrvatskoga sabora koji štiti ustavna i zakonska prava građana u postupku pred državnom upravom i tijelima koja imaju javne ovlasti. Smatra li građanin da su mu povrijeđena zakonom zajamčena prava pred ovim tijelima, može se obratiti Uredu pučkog pravobranitelja.
    Na upite građana, najčešće telefonske ili elektroničkom poštom (sabor@sabor.hr), odgovara saborska Služba za odnose s javnošću. Služba za odnose s javnošću odgovara građanima na pitanja koja su u njezinu djelokrugu, a za pitanja izvan njezina djelokruga rada upućuje građane na mjerodavne institucije.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Naravno upotrijebiću njegove rečenice:

Naravno postavlja se pitanje dvostrukih kriterija, da li tako proračunato i bezobzirno kršenje temeljnih ljudskih prava treba dovesti nečem dobrom, da li to označava vjerodostojnost te novine i uredničkog stava, jer je iz njegovog pisanja jasno da će to opet ponoviti
    I priupitati ga za njegove dvostruke kriterije, o proračunatom i bezobzirnom dizanju ruke za zakon i o vjerodostojnosti njegovog stava po pitanju MPOa pošto je na temelju vlastitog iskustva morao biti barem suzdržan pri glasovanju ako već nije želio biti pristran i dignuti ruku protiv zakona (a moralno je tako trebalo biti)

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I mene je sram, Muki, i mene je!

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad vidim - potpisali ste ovo pismo kao MINISTAR Damir Bajs
    a ne kao gradjanin Damir Bajs

kada ce politicari u ovoj drzavi poceti SNOSITI ODGOVORNOST za svoje postupke, KAD?
    svi odreda ste neodgovorni i bezobrazni ljudi
    hebrang prica kak je u redu lagati i to mu je zabavno
    kalmeta i milinovic se posprdno smiju kada im se govori o tome kako hrvati zivi
    sanader da okaz, dobiva i dalje placu ode na ljetovanje i bas ga zabole - za njega ne vrijedi zakon koji bi vrijedio za mene da sam dala otkaz
    petriku smjene jer je konacno rekla nes pametno
    i da dalje ne nabrajam

dosta mi je fakat vec svih vas i svih tih vasih nebuloza
    povraca mi se

i na kraju znam da ovo nije mjesto za ovakav istup, ali ne mogu doc u sanor i svima vama ovo strest u facu pa sam se malo olaksala tu - a ako moderatori misle da sam pretjerala nek obrisu moj post

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj pino prvotno napisa
    cure, ja cula da je najbolje na sabor pisati tako da dobiju urudzbenu potvrdu. Na takvu postu su duzni odgovoriti (znaci i procitati)! Moze li netko objasnit kako se to salje?
    Poštom, pismo preporučeno i obavezno s povratnicom. Povratnicu pošiljatelj kasnije dobije ovjerenu od primatelja, pa se vidi da ju je službeno primio toga i toga datuma. Ukoliko se šalje pravnim osobama, na njoj će biti, osim datuma i potpisa osobe koja je preuzela pošiljku (vjerojatno netko tko radi na urudžbenom) i službeni pečat.

Druga varijanta je predati osobno u pisarnicu tj. urudžbeni ured. Uz original imati fotokopiju na koju osoba kojoj se predaje pečatom i potpisom i upisivanjem datuma potvrđuje primitak.

Trebalo bi i formulirati tako da bude jasno da se tim podneskom nešto traži, ako ništa drugo, a ono očitovanje.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Muks legendo!

i veliki potpis!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Muks legendo!

i veliki potpis!
    X

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ma Mukica zakon si!

I molim moderat. ne brisati!

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Oni njega opravdavaju tako da nije pročitao zakon do kraja?!?!?!? PA TO JE JOŠ VEĆA SRAMOTA!!!! Ne samo da je licemjer nego i nesavjesno obavlja svoj posao!!!!
    Kud plovi ovaj brod..

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj aenea prvotno napisa
    Oni njega opravdavaju tako da nije pročitao zakon do kraja?!?!?!? PA TO JE JOŠ VEĆA SRAMOTA!!!! Ne samo da je licemjer nego i nesavjesno obavlja svoj posao!!!!
    Kud plovi ovaj brod..
    strašno
    ovaj nije pročitao, šeks nema stav....

TinkiVinki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Bajs ne samo da je išao sa CUROM na MPO (to nije bila niti vanbračna zajednica jer nisu živjeli skupa, on je živio sa majčicom!), nego se oženio u CRKVI mjesec i pol prije rođenja djeteta!!!
    E, pa sad mi se zbilja bljuje!!! Da mi je razgovarati sa svećenikom koji ih je vjenčao, baš me zanima njegovo mišljenje o postupku prije braka tj. postupku uopće i o vjenčanju u crkvi s trbuhom do zuba!
    I sigurna sam da će krstiti svoje "umjetno" dijete i da im nitko neće stvarati probleme, a ja ću vjerojatno proći pola Hrvatske dok ne nađem nekoga tko će krstiti moje dijete bez priča o smrtnom grijehu njegovih roditelja!
    FUJ!

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

...evo čitam, i ne mogu doć sebi! Ministre toliko ste nedosljedni i užasni, nemam riječi za opisat vas! Kao to nisu vaša posla!?!?!, a jeli do prije nekoliko mjeseci šta bi se bili napravili??!!
    Pravi beskičmenjak. Tužno je da o našim životima odlučuju takvi ljudi poput vas.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno BAJS

Bajsa mi nije žao niti malo, zaslužuje da ga se medijski razapne! Sam je sebi i svojoj obitelji skuhao kašu.
    Njegovo dijete će jednog dana saznat šta je tata činio. Fala bogu internet ima arhivu svih vijesti. A mogla bi i pohranit sve ove članke pa mu ih poslat za 18 godina kada dijete ima pravo saznati kako je nastalo.
    Žao mi je djeteta što takvog oca ima.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj gričanka prvotno napisa
    idem naći njegov mail (opet) da i njemu velim što mislim
    Ako nađeš mail, pliz stavi ga ovdje, jer imam i ja mail za njega, s naslovom: Roditeljsko pravo tražim, a ne bih vam ga dao!!!!
    na ovoj stranici je mail http://www.vlada.hr/hr/adresar_i_lin...arstvo_turizma

al kad klinkem na bajsa piše da ide na ovaj mail ana.pandza@mmtpr.hr :?

izgleda da on ništa ne čita
    treba mu slati na fax onda: fax. 01 6169 181

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ginger šta češ mu napisat? Treba ga bombardirat s fax-ovima da da otkaz kad je tako ne dosljedan!!! Da mu napunimo sobu fax-ovima! Kad je već blokirao mail!

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dajte mi pravo da budem roditelj.

Bajs

A on to pravo upravo oduzima svima nama!!!

Od jučer mi ta rečenica bubnja u glavi! Odakle mu pravo da izjavi tako nešto!?

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

TREBA MU NAPUNIT URED FAX-OVIMA DA NE MOŽE UĆ U KANCELARIJU SUTRA DAK DOĐE U URED

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Čini mi se da nitko od njih nije računao da je malo što žešće od žene u borbi za dijete i majčinstvo.. svima..

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

TAKLI SU NAS U SRCE. OVAJ ZAKON ŽIVOT ZNAČI

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

tražimo ostavku bajsa! Ajmo samo mi to možemo!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ništa, onda idemo slati faxove

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ajmo!
    Dali netko od vas s pravne strane zna kako napisat fax odprilike. da nema osnovu za neku tužbu itd

Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

[quote="Dodirko"] Dajte mi pravo da budem roditelj.

Bajs

quote]

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Dodirko prvotno napisa
    Dajte mi pravo da budem roditelj.

Bajs

Od jučer mi ta rečenica bubnja u glavi! Odakle mu pravo da izjavi tako nešto!?
    to samo govori o njemu! nemoj se živcirat, smijenit ćemo mi njega! samo polako!

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

OSTAVKA, OSTAVKA, OSTAVKA ministra bajsa

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

CURE - SADA - komentirajte tu vijest na mail: glas@rtl.hr!!!!!

SADA!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

poslano

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Sad sam ga gledala na vijestima fuj
    Mislima da ako ima imalo morala da bi se trebao ispričati svima nama jer nam onemugučuje da postanemo roditelji, ako to nije u stanju nema šta više raditi na funkciji koju obnaša.
    Nije da time može povratiti učinjeno ali bar da donekle ublaži to što se pokazao tolikim licemjerom i gadom

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Trebali bi mi svi ovdje priupitati ministra Bajsa jednu stvar. On govori o svom pravu na privatnost. A glasat će za Zakon koji tu istu privatnost NAMA oduzima. Prije postupka ja i vi dragi moji ćete morati našim dragim doktorima dokazati ili odgovoriti na pitanje da li ste (smo) u braku. Smatram da je to moja privatna stvar!!!!!!!!!
    G. Bajs ponovo za sebe želi jedno, a za nas nek' bude nešto drugo. Ministre Bajs, i mi želimo privatnost!!!
    I neizmjerno mi je drago što je g. Bajs, odnosno njegova supruga, uspjela od prve, jer nikome, pa ni njemu ne bih poželjela da na putu do bebe mora proći toliko puno postupaka i da silno poželi imati barem jednog smrzlića...a bebe još nema...

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Tiki_a

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Poslano:

Subject: Kad srce kaze dijete, ne kaze Hrvatska!

Ministre Bajs,

svakako ste u pravu kada dajete primjedbu da je oštečena vaša privatnost, ali poštovani ministre kada u svom privatnom žiivotu radite jedno, a u službenom propagirate drugo i time ne trepnuvši degradirate sve veći broj osoba koja se bore sa neplodnošću (njih 18% od svih parova koji se odlučuju na obitelj) jedino što se sada može tražiti od vas je vaša ostavka.
    I tako redom, svima onima koji svojim dizanjem ruku odlučuju o nekom zakonu, a kada se zavjese spuste rade upravo suprotno (jer, kao, nekome vrijede zakoni a nekome ne) - vrlo jednostavno riješenje problema: TRAŽIMO OSTAVKU!

Vaše licemjerstvo se mora kazniti ostavkom!

Jedna od onih koji se bore sa neplodnošću ...

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Martina123 dali si poslala fax-om??

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ne, nego na mail od RTL VIjesti, na njihovo pitanje sto mislimo o tome!

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj bublica3 prvotno napisa
    Martina123 dali si poslala fax-om??
    Ja nemam fax..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove