Citiraj icyoh prvotno napisa
Imate li svatko svoje novce?

Znate li u svakom trenutku koliko Vaš partner ima na računu?

Ili mu uopće ne znate pin (kao ja)?

Odobravate li tajni "crni fond"?

A što je s troškovima? Opravdavate li svoje "osobne" troškove partneru?
1. imamo svatko svoje novce jer svatko i zarađuje svoju plaću/mirovinu. ali novci su kad stignu u kuću zajednički i tako se i troše (iako ja povremeno natuknem kako je moje moje, a njegovo je zajedničko. samo šta mi ta izjava ostane nekako u zraku )

2. mm nema blage veze niti kolika mi je plaća, a kamoli koliko imam ili nemam na računu. ja znam kolika je njemu mirovina. a ono šta zaradi "na crno" nemam blage veze koliko je. bitno da se u kući ima za preživit.

3. mm-ov pin znam jer je njegova kartica kod mene. on ne zna koji mu je pin nedavno me pitao kad mu mislim dat karticu, a mene odmah steglo oko srca. pa sam objasnila da se u mom novčaniku moja i njegova kartica tako dobro slažu da bi bio smrtni grijeh razdvojit ih. i tako su i dalje zajedno. šteta samo što je kod mene kartica na koju mu sjeda crkavica, a kod njega ona od mirovine

4. naravno da odobravam. samo šta mm ima tajni crni fond. kod mene je uvik propuh u takvom fondu.

5. ne opravdavam mu nikakve troškove. za režije i hranu zna da moram izdvojit, a šta u međuvremenu kupim sebi - to je moj gušt. nije da odem i kupim 5 pari cipela ili nešto bijesno, ali sitna zadovoljstva su samo moja i ne vidim razloga da mu se opravdavam jesam li kupila grudnjak/gačice ili cipele. uostalom za cipele uvik i žicam njega (makar da pokrije trošak koji takva kupnja napravi na kartici).

meni osobno je nenormalno (a imala sam prilike to čut na vlastite uši) kad žena kupi gačice i zove muža kazat mu kako je potrošila x kuna za gačice. da ja tako idem kazat mm-u mislio bi da sam totalno poludila. a ovo je bilo u stilu ne da se pohvali kako je nešto dobro kupila nego da mu se opravda prije dolaska kući di je potrošila niti 20 kuna.