Na ovom forumu sam nedavno pisala kako su nepravedno mom djetetu uzeli invalidninu i proglasili ga sposobnim za samostalan život i rad, i uz to da je dobre osteomuskularne građe a od rođenja boluje od Osteogenesis Imperfecta (bolest krhkih kostiju... kad frakture nastaju spontano).
Za bolest mog sina nema lijeka, djeca koja se rode s ovom bolešću ( ako uopće prežive porod ) su doživotni invalidi i ovisni su o roditeljima i stalnoj medicinskoj skrbi.
Možda je netko nedavno pročitao u 24 sata (novine) ili u Večernjaku našu tužnu priču kako sam se morala boriti da djetetu vratim invalidninu ...(obećali su da će je nastaviti primati bez obzira na negativno rješenje i mišljenje liječničkih vještaka) No svedno gubi pravo na uvećani DD jer je rješenje negativno , a za pomoć i njegu mi do dan danas nisu ispostavili rješenje.
Kontaktirala sam Pučkog pravobranitelja koji mi je puno pomogao, sa savjetima i njegovom angažiranošću oko samog slućaja , no svedno moramo čekati da dođe pozitivno rješenje iz Ministarstva zdravstva i socialne skrbi a postoji mogućnost da i oni donesu negativno rješenje ...što bi znaćilo da moram s cijelim slučajem na Ustavni sud RH.
Najgore je to što nikog nije briga kako ćemo mi izgurati Filipovu operaciju i rehabilitaciju .
Nikog se ne tiče što ću ja vjerovatno morati kampirati pred toplicama i rehabilitaciskom bolnicom jer nemam od čega platiti svoj boravak.
A da ne govorim o ostalim Filipovim potrebama ....
Na invalidska kolica moramo čekati odobrenje od HZZO-a tri tjedna , što da ja u među vremenu radim ,da djete vozim u taličkama![]()
Poslije same operacije na koju ide u za koji dan bit će nepokretan najmanje 4 tjedna ( obadvije noge ćemu radit odjedanput).
Mame trebam pomoć![]()
http://www.vecernji-list.hr/home/otv...50723/index.do