Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Naotekle noge i ostanak u bolnici???

Datum pristupanja
    May 2009

Početno Naotekle noge i ostanak u bolnici???

Sada sam u 37+4 noge su mi jako naotekle i to se vuče još od 6 mj trudnoće. Tlak mi je uredu od samog početka 110-130. Idući tjedan u srijedu idem na ambulantni pregled pa me je kolegica malo uplašila da će me ostaviti u bolnici radi nogu... ima li tko slično iskustvo?

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Re: Naotekle noge i ostanak u bolnici???

Citiraj IrenaP prvotno napisa
    Sada sam u 37+4 noge su mi jako naotekle i to se vuče još od 6 mj trudnoće. Tlak mi je uredu od samog početka 110-130. Idući tjedan u srijedu idem na ambulantni pregled pa me je kolegica malo uplašila da će me ostaviti u bolnici radi nogu... ima li tko slično iskustvo?
    ako ti je tlak u redu i ako nema proteina u mokrači stvarno nema razloga da te ostave u bolnici.

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

IrenaP - ne vjerujem da će te zbog naotečenih nogu ostaviti u bolnici pogotovo ako ti je tlak u redu. meni isto noge jako naotiču i dr mi je rekao da malo više odmaram tj. stavim noge na povišeno, a nakon poroda će se sve povući. sretno na pregledu . btw - pokušaj jesti što manje soli.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Možda sam ja krivo skužila, jel ti tlak 110/130 ?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Tlak je 110/70, 120/80najveći do sada je bio 130/80. Mokraća uredna. Trudim se ne soliti jako hranu. Malo sam bucka od prije pa sad i dodatna kilaža od 14 kg valjda radi svoje... I ja mislim da nebi trebali me ostaviti ali me malo uhvatila panika jer ne volim bolnice tj. zadnji put sam kao beba bila u bolnici, a kolegica mi je bacila bubu u uho.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Re: Naotekle noge i ostanak u bolnici???

ako ti je tlak u redu i ako nema proteina u mokrači stvarno nema razloga da te ostave u bolnici.[/quote]

da, isto mislim da ako ti je tlak ok i ako nemas povisene proteine u urinu ne bi te trebali hospitalizirati.
    no, nemoj se uzrujavati ni panicariti - dobrobit bebe je na prvome mjestu.
    Sretno!!!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kombinacija visoki tlak i otečene noge je za ostaviti u bolnici, pogotovo u tom tjednu. no ti kažeš da tlak nemaš tak da nemaš što brinuti.gornji ti se ne gleda toliko koliko je bitno da doljni ne pređe 90 i ne ostane tako neko vrijeme (dakle ako je prešao 90 kada ti ga mjere u bolnici trebala bi tražiti da ti ga izmjere i malo kasnije jer obično zbog same činjenice da si kod doktora poraste)
    ako ti bude povišeni tlak, vjeruj mi nije najgora stvar ostati u bolnici, ja sam zbog tog razloga bila u obje trudnoće hospitalizirana i danas mi je drago. povišeni tlak je jako opasna stvar za bebu i bolnica je stvarno bila jedino mjesto gdje su mi ga znali hendlati
    no, ti nemaš tlak tak da sretno!

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

ja imam granični tlak ide do 140/90 a uz metildophy je ok 125/85 a sutra idem nositi urin (24 satni) da vidimo proteine jer u labu pokazuje jedan krizić kod normalnog urina.ionako sam spremna na hospiatlizaciju pa suta sta bude

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    kombinacija visoki tlak i otečene noge je za ostaviti u bolnici, pogotovo u tom tjednu. no ti kažeš da tlak nemaš tak da nemaš što brinuti.gornji ti se ne gleda toliko koliko je bitno da doljni ne pređe 90 i ne ostane tako neko vrijeme (dakle ako je prešao 90 kada ti ga mjere u bolnici trebala bi tražiti da ti ga izmjere i malo kasnije jer obično zbog same činjenice da si kod doktora poraste)
    ako ti bude povišeni tlak, vjeruj mi nije najgora stvar ostati u bolnici, ja sam zbog tog razloga bila u obje trudnoće hospitalizirana i danas mi je drago. povišeni tlak je jako opasna stvar za bebu i bolnica je stvarno bila jedino mjesto gdje su mi ga znali hendlati
    jesu li pokusali doma tlak regulirati s tabletama ili si odmah isla za bolnicu.meni ga tbl još kontroliraju

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    Citiraj ivy prvotno napisa
    jesu li pokusali doma tlak regulirati s tabletama ili si odmah isla za bolnicu.meni ga tbl još kontroliraju
    sam normabelom sam uspjevala kontrolirati do nekog vremena, iako moram reći normabel nije lijek za tlak
    a u 37 tjednu je bio 150/90 i s tim sam hospitalizirana. u bolnici su mi davali lijekove i bilo je odmah ok, al nisam smjela okusiti slano
    (rodila sam u 42-om )

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja pijem metildophy sada a i aj sam s normabelom kontrolirala do nedavno i nije bio previsok do negdje 38 tj kad je skočio .sad je ok a sutra ipak idem viditi te proteine u mokraći i ako ih bude u bolnicu sto ej sigurno

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    ja pijem metildophy sada a i aj sam s normabelom kontrolirala do nedavno i nije bio previsok do negdje 38 tj kad je skočio .sad je ok a sutra ipak idem viditi te proteine u mokraći i ako ih bude u bolnicu sto ej sigurno
    ti još imaš osam dana
    ajd, bude bilo sve dobro
    frendici mi je termin bio isto kad i tebi, a eto ona danas rađa
    još malo i nećeš se više sjetiti tlaka
    sretno!
    javi kaak je (ak te puste sutra doma )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •