Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: UZV kukova: nepotpuno koštano oblikovanje

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno UZV kukova: nepotpuno koštano oblikovanje

Naša Lucija ima sada 5 tjedana, rođena je na zadak, u rodilištu je napravljen UZV kukova koji je bio IIa, što god to značilo. Danas smo bili kod ortopeda u Klaićevoj i nalaz je sljedeći:
    klinički: kukovi stabilni
    UZV nepotpuno koštano oblikovanje

Kako je tamo bila ogromna gužva a ja i MM zbunjeni, nismo ništa stigli pitati doktoricu (sumnjam da bi nam nešto i rekla).

Što znači nepotpuno koštano oblikovanje? Malo smo se prestrašili jer je doktorica u razgovoru s nekom specijalizanticom spomenula da kasni u okoštavanju.... I da jeultrazvuk Ib

Preporučila je i široko previjanje s dvije pelene i švedskom pelenom i rekla da ovo što smo do sada previjali s pelenom iz ADAX-a na čičak nije dobro. Jesmo li mi možda krivo previjali curicu pa je zato takav UZV?
    Puno pitanja, malo odgovora, puno straha - ipak smo mi roditelji koji su dobili prvo dijete nakon 30-te.
    Pomagajte!!!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je doktor rekao da ne možemo ni pomoći, a što je bitnije ni odmoćo širokim previjanjem

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni isto doktor tako rekao - siroko povijanje ne pomaze ali se propisuje tek toliko, jer ne moze stetiti. Inace su najvaznije vjezbice prilikom svakog povijanja - a inace mislim da je normalno da kod bebe od 5 tjedana nije doslo do potpunog okostavanja.

Farah

Početno

Sigurna sam da bebi od 5 nedjelja nemože biti potpuno okončano okoštavanje kukova. Da nešto nije ok, doktor bi svakako preporučio dodatne pretrage i terapiju. Zato bez brige! :D

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni malo smata jedan nepotpuni prostup lječnika. Moja curica je rođena na zadak i zbog toga smo naručeni na ultrazvuk kukova mjesec i pol nakon rođenja. U dijagnozi su odmah velikim slovima napisali zadak. U bolnici su mi rekli da u slučajevima rođenja na zadak postoji mogućnost deformacije kukova. Međutim, ja sam rodila planiranim carskim rezom, nisam uopće dočekala trudove. Jel i u takvim slučajevima vrijedi mogućnost deformiteta kukova?
    Inače, na zadak se okrenula u 36 tjednu, a rodila se s navršenih 39 tjedana - znači nije cijelo vrijeme bila na zadak.

Mislim, sve se ovo raspitujem jer mi ju je muka premtati široko (ne radi mene, već vidim koliko joj je lijepše bez švedskih pelena).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nino je imao istu dijagnozu, ali samo sa lijevim kukićem.
    rođen je na carski, ali kažu da je problem kukića nastao zbog toga jer je bio velika beba ( 4400g), i da je to čest slučaj kod velikih beba.
    ponovili smo pregled za mjesec dana i još uvijek nije bilo ok, tek sljedeći put je nalaz bio uredan.
    doktorica je savjetovala široko prematanje, ali ja se nisam toga, priznajem, pridržavala.
    on je bio onako velik i bucmast pa mu je smetala sva ta robetina po njemu.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

nina je na pvom pregledu kukova bila sa dva mjeseca i UZV je ustvrdio da lijevi kuk nije još do kraja razvijen,nosili smo abdukcijske gačice i radili vježbe,nakon 3 tjedna smo otišli na kontrolu i doktor nam je rekao da možemo skinuti gačice,pokazao nam još neke nove vježbice i naručio nas za mjesec i pol na ponovnu kontrolu

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

roza, ako želiš čuti objašnjenje nakon pregleda odi kod tifija.

andrej je rođen na zadak, na prvoj kontroli također kukovi nisu bili okoštali pa nam je dr. objasnio da je to ok, samo treba kontrolirati - idući put je sve bilo apsolutno uredno. vježbali smo kod prematanja, ali kukovi su mu neovisno o tome bili sasvim ok, bez ikakvih problema.

način poroda tu ne igra ulogu koliko znam, samo položaj u maternici (zadak-bebe ne drže nožice "po turski" kao one u stavu glavom).

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cini mi se da je to normalan nalaz s obzirom na dob djeteta, casice se jos uvijek razvijaju.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    cini mi se da je to normalan nalaz s obzirom na dob djeteta, casice se jos uvijek razvijaju.
    Jan je takav nalaz imao i sa 3-4 mjeseca.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa zar rozina curica nema 5 godina ?

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

vrboska je podigla temu, a nitko nije gledao datum pa su rozi odgovarali

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a ja se taman spremala pisat.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ali da nisam ni pročitala da se radi o luciji... kakva blamaža!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo i mene noćne ptice, taman neka ste podigli ovu temu.
    Danas sam bila sa sinom na kontroli kukova (on sada ima 8 mj) i dr. kaže nepotpuno okoštavanje i da povadimo nalaze zbog nedostatka kalcija i sl. Pitala nas da li dajemo D3 kapi i rekla da ga "sunčamo". Nije govorila ništa o širokom povijanju.
    Sada mi ništa nije jasno, a i uplašila sam se. Da li je neko imao sličan slučaj sa starijom bebom :?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Moj sin je u vk rodilištu dobio doznaku za abdukcijske gaće koje smo i digli u Otosu. Medjutim, meni se te Otosove gaće bas i ne svidjaju (velike plasticne kopce koje grebu, gace opsivene srebrnom trakom koja grebe, guma koja se kopca sa strane nije obradjena pa se ofucala odmah i naravno gumeni materijal cijelih gaca pod kojim je uzasno vruce). Postoji li jos proizvodjaca abdukcijskih gaca i je li ovo u skladu s pravilima foruma da mi neko sugerira gdje se mogu kupiti bolje/kvalitetnije od Otosovih?

Hvala svima unaprijed!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •