Results 1 to 6 of 6

Thread: VL pokrece istragu zbog hakiranja ankete

Mukica's Avatar

Default VL pokrece istragu zbog hakiranja ankete

http://www.vecernji.hr/vijesti/preva...ti-clanak-4371

a ja se iskreno nadam da su je shakirali HDZovci, a ne forumasi/gradjani

Priča o dvostrukim kriterijima ministra Bajsa oko umjetne oplodnje bila je tema ankete na vecernji.hr. Rekordan broj klikova (više od 23.000 u manje od 24 sata, što je peterostruko više od redovnih anketa) ispostavio se kao hakerski napad. Zbog toga danas ne objavljujemo rezultate.
    Otkrili smo da je s nekolicine IP adresa zabilježeno po nekoliko stotina klikova, sa svake na isti odgovor. Neki su korisnici išli u toliku krajnost pa su pribjegli i hakerskim metodama te postavili skriptu koja je tijekom cijele noći ‘klikala' po anketi. Velik broj tih automatskih odgovora na pitanje "Smatrate li etičnim postupak ministra Bajsa?" glasio je DA. No, duplih glasova bilo je i na odgovoru NE, ali puno manje. Vecernji.hr već godinama objavljuje ankete u dobroj vjeri i sustav je postavljen tako da korisnik može samo jednom glasovati. Zbog hakerskog upada Večernji list pokrenuo je istragu. Rezultate istrage ćemo objaviti u javnosti. (dli)
    i malo su mi kontradiktorni
    kao postavljen je sustav tako da mozes glasat samo jednom, a pise da je da je s nekolicine IP adresa zabilježeno po nekoliko stotina klikova

nekuzim se u web, skripte i to, ali to mi bas nema logike

Pa štos je u tome u su hakeri "probili" tu zaštitu zbog koje bi mogli samo jednom glasati i glasali svu noć... velika većina "za" Bajsa - ne zato što njegov postupak smatraju moralnim, nego zato što su protiv MPO-e.

Pa vidi se i ko komentira članke inače... daju si edit truda!

Ostali su vjerojatno pokušali spsasiti situciju, al zna se... treba se prije spustiti na njihovu razinu... put je dug, a vremena malo...

flower's Avatar

daju si edit truda
    znam da u ljutnji svasta izgovorimo, ipak bi trebali pripaziti da ne vrijedjamo.

TeddyBearz's Avatar

Ja nisam haker pa sam mogla glasati više puta. :?

Davor's Avatar

Znači, nije bilo zaistač glasanje, nego nešto kao "nova lova"

sretna35's Avatar

ima li u našoj politici išta što je stvarno????
    izgleda baš ništa
    sramotno