Ja bila jučer na pregledu (17 tj) sve zacementirano! Doc pitao je'l još dojim onak s pozitivnim upitnikom - tek toliko da zapiše u PB.
Ja bila jučer na pregledu (17 tj) sve zacementirano! Doc pitao je'l još dojim onak s pozitivnim upitnikom - tek toliko da zapiše u PB.
Hvala pinocchio, manje se bojim kad čitam ovakva iskustvapinocchio prvotno napisa
![]()
Samo da se pohvalimo da se već 4 dana Vito ne uspavljuje na cici nego čupkajući moju kosu (nije najsretnije rješenje...), a preko dana preskače spavanje jer ne želi zaspati nikako bez cice. Tako smo sada na par cicanja dnevno po minutu, strah me da cica duže od toga jer osjećam kontrakcije svaki dan dosta često. Tata i baka ga zabavljaju, ja odmaram pa je i cica malo pošteđena![]()
Super!
Je li opet narasla?
Još je premalo mlijeka u njoj pa ne osjetim uopće razliku cicao on puno ili malo.ovca_i_janje prvotno napisa
Sad su konačno ravnopravne, opet izgledam normalno i simetrično![]()
a mi polako posustajemo.S. već tri puna dana nije tražio cicati, a tek je jučer malo cicnuo popodne.
već dugo se uspavljuje tako da me drži za vrat, valjda ga otkucaji žila smiruju.
koliko god mi je drago da to polako prestaje, toliko mi je i žao.
Buca, sam od sebe, bebz poticaja?
Kod nas sve po starom, cica desetak putadnevno, ali ne više od pola minute, minutu, a pred uspavljivanje oko 5 min.
Noću uglavnom ne, eventualno jednom kratko.
Bolje nego kad nisam bila trudna, definitivno.
sam.nekad se sjeti pa me štipa za cice preko majice i smije se,ali ne traži cicati.evo,danas je popodne cicnuo valjda minutu,koliko mu je bilo potrebno da zaspi.
ali ima dudu koja je često u uporabi.vjerujem da i to ima svoj utjecaj na cjelokupni razvoj situacije.
Damir traži cicu tijekom dana kad smo kod bake, jer ga je ona odgovarala od cicanja ima već godinu dana :/ a naročito kad sam zatrudnila, govoreći nešto u stilu da mamino mliko ne valja za njega više-njegova reakcija je bila:valja, valja i samo bi se više stisnuo uz mene i duže cicao. Sad povremeno kad je tako raspoložen, ko nekako da je izaziva traži mlika i po danu kad smo kod nje. Inače ne baš ako je dan po defaultu. Kad je nešto iznimno, ako traži cicu, znam da nije sve po špagu![]()
Cica za uspavljivanje po cca 5 min, po noći ako je žedan traži kombinaciju mlijeka iz čaše ili soka :/ i onda "još malo maminoga"
Ja sam mislila da će prestat ova neka težina kad padnu vrućine, jel do moje dobivene kilaže, do vanjskih događaja(imali smo jedno vjenčanje na koje smo išli; otac mi u bolnici) al ja sam sva najsretnija kad se odmaram :?![]()
Mi još uvijek dojimo, ali samo ujutro. Htjela sam vas pitati za savjet što se tiče željeza jer mi je krvna slika malo poremećena (imam nekakve "toksične granule" što god to značilo i nizak mi je hematokrit, ma sve skupa malo nije kako treba), pa mi dr rekla da do kraja trudnoće pijem željezo.
Sad mene zanima koje željezo vi trošite, ja sad pijem neko tekuće..
Ima sto vrsta na tržištu, koje vam se čini najbolje?!
Ja ne pijem ništa pa ti stvarno ne znam što savjetovati.
Ne znam ti savjetovat koje željezo, al ako ne znaš, ono čini tvrdu stolicu, a mi s hemoroidima pušemo i na hladno
ma znam da stišće stolicu, ali za sada uspjevam to nekako rješavati, a KKS mi je stvarno loša :/
Zato sam i mislila da mi netko može savjetovati koje je Fe dobro i se dobro podnosi.
Možda se još netko od cura javi, tnx anyway![]()
ja ti preporučujem floradix tonik. izvrsnog je okusa, potpuno prirodan, ne izaziva probavne smetnje(ni bolove u želucu,ni zatvor). isprobala sam ga još prije trudnoće.
![]()
košta ti oko 90kn.
Bok trudničice dojilice
samo se pridružujem ovom popisu. Tek smo na početku i do svibnja 2008. ima još dosta pa ćemo vidjeti kako će sve izgledati, ali jako se veselim tandemu!![]()
tiwi,
sad kad je u javnosti, čestitam :D
bit će svega i svačega, ali sve u svemu kažem - veeeeliki gušt!
Tiwi - :D
Mi i dalje furamo istim tempom, s tim da smo uveli i kravlje mlijeko prije spavanja (kad zaspe na cici dok kažeš keks, tako da se i ne nadoji ne znam kako)...
sorry sto ovako ulijecem - kazu da sitna skretanja ne remete pravac kretanja- pa vas pozivam da kliknete na FINALISTI natjecaja za izbor najbolje fotke u rodinoj majici
ja se odjavljujem ovde.
jako sam se veselila tandemu, ali sta je tu je.
i mi vas napuštamo...neću žaliti,imali smo prekrasan dojilački staž-20 mjeseci![]()
moram biti iskrena i reći da nisam tandem ni priželjkivala jer mi je dojenje u trudnoći postalo užasno bolno i imali smo jedan kratki nasilni pokušaj prekida dojenja, ali nije uspio( nasreću ), jer je S. nakon toga sam polako počeo smanjivati i preskakati podoje i sve je završilo polako i smireno bez ikakvih ispada. sad već skoro 10 dana ništa nije tražio, ali mi je danas ujutro gurao rukice u potkušulju i malo štipao cice, i smijao se naravno, ali nije tražio ciciti.
tako da mislim da je to to...do slijedećeg druženja![]()
Evo i mi smo tu. Mislila sam da pokusamo da prestanemo sa dojenjem, ali ne vredi...On zaista voli siku, a ne mleko iz nje....(ako ga sad uopste i ima)
Sad kad citam, izgleda mi kao da je Novi prestao sa dojenjem.
Bas sam nespretno napisala.
Novi doji jos uvek punom parom, ali ja vise nisam trudna.
A joj, kli_kli, znam kako ti je. Ljubi svoje djetešce, doći će mu brzo društvo u vidu jednog.
kli kli,![]()
Kli kli![]()
Mene zanima kak dugo traje taj "bolni" period? Mislim, bradavice me prilično bole, slično kao na početku dojenja, pa sve nekako mislim da će se i na ovo "naviknuti" s vremenom. Ili??!
I kad govorite da nema više mlijeka, kako to? Nemam pojma kak to ide pa me zanima jel se zbog trudnoće smanji ili kaj? MAlo mi je to bed.. kao da zakidam dečkića![]()
kli kli, žao mi je.
Tiwi, ne znam kak je kod drugih, ali mene stalno jednako boli, a evo nas u 34. tjednu. Najviše prvih nekoliko trenutaka.
Na samom početku trudnoće me i nije boljelo, počelo je možda od nekih 14, 15 tjedana, ne sjećam se više.
A ovo, nema više mlijeka, kod mene je bio jedan period kad ga je stvarno bilo vrlo malo ili nimalo, a onda opet malo više. Marko je uvijek tvrdio da ga ima.
U trudnoći se proizvodnja definitivno smanji, od 20, 24 tjedna.
kli_kli![]()
bolne bradavice me prate od pocetka trudnoce. Nista se niej promenilo, osim da mozda sada jos vise bole.
Kolicina mleka se mislim smanjila u jednom periodu (5. i 6.m) , jer nisam nista mogla da izdojim. A sad kad pokusam, odmah idu kapi, onako prozirne.
I meni idu takve prozirne kapi, 24 tj., ali Neva se ne buni. Smanjila je cicanje noću na nijednom do dva puta, a danju kako kada - uglavnom desetak puta kratko. Bradavice više ni ne primjećujem, osjetim ih nakon noći, ali i dalje uživanjam u njezinom sisanju jer me to opušta. Inače, Neva čim netko spomene sestru dođe na sisu. A ja svima ponavljam da će biti puno i za jednu i za drugu
.
Ovca i nelzi - to je vama već kolostrum krenuo!
Meni su bradavice počele biti bolne oko 12. tj., - prvih nekolko gutljaja vidim zvijezde. Pomaže ako mu velim da jako otvori usta
A oko 18. tj. se smanjila količina mlijeka. Ima ga još uvijek (kad stisnem cicu nakon podoja) i još uvijek je "normalno" (bijelo).
Gabrijel me inače rijetko kada poljubi u obraz (a druge nikako), ali bracu obavezno ljubi svaki dan![]()
Evo se i mi prijavljujemo. Beba stiže u travnju. Najčudnije je to što sam mislila da prestajemo, bili smo na dva podoja od 5 min TJEDNO. Od kada je test pozitivan K. je navalila na siku 2-3 puta dnevno. Sinoć je MM pita zašto siki a ona mu odgovara jer je to za mene zdravo!![]()
Da vam se pohvalim: jučer me je nakon dugo vremena Gab tražio "sise" u javnosti! Trbuh mi se baš lijepo vidi, tak da se ne može fulati. I tako sam s frendicom sjela na čaj i kolače, a on lijepo podragao cicu i veli "sise". Ja gledam s koje ćemo strane i lijepo ga prištekam, kad ono sa susjednog stola prvo :shock: ženske koja je gledala ravno na nas, pa onda jedna po jedna glava za 180 stupnjevaBaš su mi bili slatki! Em Gabrijel izgleda kao pravi dječak, em ja s trbuhom. Ne znam što im je bio veći šok
![]()
Ja ću uletit pa šta bude.
I ja dojim,još, a u 13. sam tjednu trdnoće. Zanima me kak to funkcionira pred kraj trdnoće, šta se događa s mlijekom, ima li ga ili nema. Moja mama nije bas oduševljena sto trudna dojim pa mi je vec rekla (tak da se valjda priprem na to) kak cu tak i tak morat prestat dojit. (Tako i krave morate prestati musti mjesec dana prije neg se treba oteliti, tak mi je objasnila)
Ako negdje vec ima stogod napisano o tome molim link.
Rina, ima dosta o tome i dosta nas u tome. Mlijeko se evidentno smanjuje u drugom tromjesečju, meni je osobno sve to lijepo leglo jer smo smanjili podoje i podoji su postali kraći, ali su još uvijek tu kada se moja djevojčica uželi.
Preporučam ti da pogledaš na portalu tekstove o dojenju u trudnoći i tandemskom dojenju:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=240&Show=2121
Ja ti samo mogu reći da osluhneš svoje srce i tijelo, i odlučiš u skladu s tim.
i evo meni odmah odgovora, puno ti hvala ovčice, moja je odluka sad jos čvršća
Pozdrav svima,
evo i mene da na prijavak![]()
mojoj miloj je 9 mjeseci i jos uvijek joj je cica glavno jelo, a ja sam vec ponovo trudna i slusam sve dobronamjerne savjete da prekinem dojenje pod obavezno!
citam vas i malo mi je lakse, iako mi se cini da je moja beba najmladja ovdje i ne znam koliko to ima veze i da li uopce ima veze koliko je stara beba koja doji kada mama ponovo zatrudni?
pomagajte, ja je ne zelim jos odbiti od cice, obje uzivamo jos uvijek jako, iako me ponekad gricne svijim jedinim zubicem tako da zaboli, ali njen osmijeh nakon toga...![]()
Bebamatija, pročitaj ove članke gore. Mislim da se bebama mlađima od godina dana ipak preporuča nadomjestiti mlijeko koje se smanjuje u trudnoći.
Prijavljujem osim bolnog početka (dakle kao kad dođete iz rodilišta, pa dok se bradavice ne naviknu) sad mi je jednako tako bolno kad se javi jaki LD. Uh.
Btw: pita me mama jel Patrik još hoće!? Ja velm da hoće, ne kužim zakaj ne bi. A veli mama, Kaj mu nije niš čudno? :? Kaj mu je čudno? Mlijeko? Okus? E pa dođe mi da probam...
iako sam veliki pobornik dojenja i u tome vidim samo sve najbolje sada me ponekad snađe želja da Nikola prestane sisati :/
oduzeti mu taj očito preveliki užitak nikad ne bih mogla, ali po noći se zna prištekati i ne puštati po 15-20min i više, totalno se razbudim, unervozim jer siiiiiiiiiiiilno moram na WC, a on neda cicu (ako odem dok je budan jako vrišti i razbudi cijelu kuću 8) )
da ne velim da je tih cicanja preko nekoliko puta![]()
jel tako i kod vas?
Bome slično.
Osim kaj Patrik ne vrišti, nego put pod noge i za mnom na wc![]()
A ako se on razbudi onda smo nadrapali, jer se moramo igrati u gluho doba noći.
Inače, grdo mi je kad se zubima drži da mu "ne pobjegne" cicanije da grize ali nije ni da puse daje
:/
Tiwi prvotno napisa
je, je
kad tone u san cica mu malo pobjegne pa brže-bolje poleti natrag za njom i "gric, gric, hop"...natrag je u ustima![]()
Ja nisam dugo izdržala tu fazu pa smo morali izbaciti noćne podoje.
Prijavljujem još jaču bol u bradavicama: taman kad sam ustanovila da više nije tako strašno, opet vidim zvijezde na prva 3 srka...Ali, veseli me što nas čeka.
A pita mene moja mama tj. konstatira da će Gab sigurno htjeti još više cicati kada bude vidio bracu. A ja ju umirujem da to dosta često žele i oni koju su već odavno prestali dojiti. Njoj je to sve JAAAAKO čudno, ali pušta me na miru.
Vito cica samo za dnevno i večernje uspavljivanje, noću se još uvijek ne budi 8) Danas me pedijatrica pitala dojim li još, kažem ja da da, a ona kaže: dobro, ali znate da morate prestati kada dođe beba. Znate, u inozemstvu znaju prakticirati tandem, ali mi u Hrvatskoj to nikako ne preporučamo![]()
To je čula na kavi s frendicama ili postoji neki dokument na koji se može pozvati?
Pretpostavljam da nema argumenta za to, rekla je samo da je bolje dojiti jedno nego dvoje (u interesu je bebe), ali mi se ne da raspravljati s njom jer mi se više ne da mijenjati pedijatra (prvu smo promijenili). Kako me svaki put gnjave s dojenjem i gledaju kao luđakinju koju će morati uskoro prijaviti socijalnoj jer ne prestajem dojiti, odlučila sam idući put na pitanje dojim li još, odgovoriti: da, dojim i da, dojit ću i dalje,ali ako će vama biti lakše da kažem ne, nema problema...baš smo jučer prestali i neee, nikakav tandem nije bio u igri![]()
He, he, Leda bi ju šokiralavitekova mamuška prvotno napisa
Sa 6 i pol mjeseci je imala 10660 g. Dakle, ništa joj nije falilo iako je Lovro dojio. I, da, u prvih mjesec i pet dana je dobila 1750 g, a onda je Lovro tražio dojiti puno više nego sad.
Definitivno je lakše dojiti samo jedno dijete, ali da će ovo manje biti na gubitku...
da, i ja ću samo reći da je margita u prvih mjesec i pol dana dobila 2 kg