Stranica 7 od 17 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 828

Tema: A koliko nas doji u trudnoći?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nisam vise krvarila - krvarenje je na kraju bilo bezazleno, pukla neka kapilara i nema nikakve veze s ovim sto sam otvorena

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lutonjica, da li si bila na kakvom pregledu neposredno prije nego sto si krvarila ili ako smijem biti indiskretna imala odnose s muzem? Jesi li se naprezala nesvjesno ili saginjala? To je bitno razluciti? Kad ti je termin u ozujku? Pocetkom ili krajem?

Ja sam bila otvorena 1-2 cm mjesec dana prije nego sto sam se porodila, a kontrakcije su bile o tome sam pisala.

Da li si jos krvarila i da li si dobila neku terapiju? Sumnjaju li na neku inefekciju?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nikakav pregled niti sex, jedino sam vecer prije stavljala vaginaletu i jako se s tim mucila, bas sam ju na silu morala gurati (iako je bila smocena pod vodom).
    nemam nikakvu infekciju niti ista slicno, krvarenje je bilo bezazleno, ili kapilara ili sam se ogrebla s tom vaginaletom, nista drugo. nema terapije.
    termin 21.3. sad sam na 33+2

znaci, krvarenje je bezazleno, kontrakcije nemam, ali mi je unutarnje usce u Y (iako cvrsto zatvoreno), a vanjsko usce je previse otvoreno. cerviks 1 clanak, smeksan.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zasto stavljas vaginalete? Koji je razlog?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma gljivice, to preksinoc je bila zadnja

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobro da je zadnja...
    jel nesto sa nistatinom ili kotrimazolom? sto koristis i koliko vec dugo?
    Isla sam gledati u prirucnik i lokalnu terapiju gljivicam smatraju dozvoljenom gledano kroz aspekt ostecivanja ploda na bilo koji nacin. Lokalno se uopce ne resorbira u krvoptok i nema bojazni za plod. Kako djeluje na grlic, ne govore nista o tome...pa ostaje pod upitnikom, mozemo se malo raspitati kod zena koje su ljecile gljivice u trudnoci da cujemo iskustva u kojim vremenskim periodima je to bilo?
    To moze biti i mehanicka iritacija, zasto da ne, lici na to zbog krvarenja?
    Jel se vec dugo boris s gljivicama ili je to novo za tebe?
    Infekcije gljivicne mogu takoder uznemiriti grlic...
    Bitno je da se kod gljivica i partner lijeci...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

geonistin, znaci s nistatinom valjda.
    nemam inace nikad problema s gljivicama, osim u trudnocama. ovo mi je 3. put u ovoj trudnoci da sam ga koristila (znaci 3. put u 7 mjeseci). svaki put 6 noci zaredom stavljam po jednu vaginaletu.

ali, reci ti meni, da nastavimo mi s dojenjem (sada je to 2x dnevno po minutu-dvije)?

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bi nastavila na tvom mjestu i probala rjesavati gljivice s jogurtom...
    Jesi li mala u prosloj trudnoci gljivice i kada u toku trudnoce?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imala sam i u prosloj, ali ne sjecam se kada.
    znaci, ti bi nastavila s dojenjem bez obzira na tu prohodnost cerviksa (mene to muci puno vise nego te gljive)?

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa ja osobno misli da uzrok otvaranja nije dojenje jer bi se grlic zbog kontrakcija rastegnuo ravnomjerno, a ne samo vanjsko usce. Ocigledno da grlic muci nesto sto dolazi vaginalno tj. lokalno izvana, a to bi mogla biti obica kemijska ili mehanicka iritacija. Ako se nista dalje nece dogadati vjerovatno nece biti problema...
    Meni je tu stvar jasna. Medutim na tebi je da se cuvas jos vise, to znas...
    odmaranje, nenosenje, nesaginjanje...
    I ako smijem primjetiti iz drugog topika uzet podatak, ako ti nije naskodila E. coli bez ljecenja, nece ti ni gljivice, pa zanemari terapiju za svaki slucaj...
    A s dojenjem bi nastavila...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ra prvotno napisa
    hvala lutonjice drago mi je da ste uspiješno prebrodile sve krize.

valjda svi sve to moramo proći. sve te faze i fazice. ono najkritičnije razdoblje sva sreća prošla sam u neznanju, bradavice me ne bole tako strašno, još uvijek uživam u pogledu na nou dok doji, u njegovom smijehu kad kaže cika. nema nikakvih kontrakcija (bar ih za sad ne osjećam), uredna trudnoća (to sam je pitala 100 puta), bebine dimenzije ok....
    i zašto bih sad prestala?

u trudničkoj knjižici mi stoji "zabrana dojenja!". kao da sam neki kriminalac i radim nešto ilegalno .
    ja bi rekla doktorici da cu je tuzit da mi izvede takvu stvar. stvarno bih joj preporucila da se educira i rekla joj da cu je tuzit ako nastavi sa takvim sirenjem dezinformacija

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ja cu naravno mirovati i paziti se, a ni ja nisam bas bila nasla neku povezanost izmedju dojenja i otvorenosti. hvala na savjetima!

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zelim ti sve najbolje i javljaj se!
    Sad bas vidim u knjizici da sam tri mjeseca prije poroda bila zatvorena skroz, a dva mjeseca prije poroda nisam pregledavana, tek mjesec dana prije poroda je grlic bio 1-2 cm otvoren. Kad se otvorio tesko je reci jer je od 8.10. do 28.11. 34 +4 (1-2 cm) proslo puno vremena, a rodila sam 27.12.

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo da se prijavim. Imam malog sisavca koji danas puni 20 mj.
    Bili smo kraj prošlog/početak ovog mj. na transferu smrzlića - plusić na testu, dobra beta, a do uzv ćemo još pričekati. Termin bi trebao biti 25.10.
    Nadam se i priželjkujem tandem :D

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vesnare neka ti je sa srecom i zelim ti i ja tandem!!!

Lutonjice kako si?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo ja sam danas 36 tjedana, na mirovanju sam jer sam "prohodna za prst".
    sve ostalo je u redu, dojimo 2 puta dnevno po minuticu i tako...
    bas sutra idem na kontrolu.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lutonjica i ja sam s Karlom bila prohodna 1-2 cm citav zadnji mjesec.
    Bit ce ti porod ful brz...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Lutonjice, samo da se začudim ovdje što si VEĆ U 36. TJEDNU :shock:
    Želim ti lijep i prirodan porod

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

evo mi prešli pola, 22.tjedan. količina mlijeka se u međuvremenu skroz smanjila. sinoć je noa u jednom trenutku pustio cicu i vidjela sam da je gusto, tamnije - dakle vjerovatno kolostrum.

ali - već 2 dana mali ima proljev :/ bez ikakvih drugih tegoba (povraćanje, temperatura...). i dalje revno cica. u prehrani nismo ništa mijenjali. i jedino što mi pada na pamet je da nije od te promjene u mlijeku.

ima li netko slično iskustvo?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jedna moja poznanica je imala takav slučaj, ali mislim da je bila manje trudna. Naravno, ginekolog je rekao da je radi dojenja i rekao da mora prestati što je ona i učinila

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ma i ja se pitam sad...
    znam da kolostrum djeluje laksativno. ali i kod veće djece? i koliko bi sad to trajalo dok se njegov organizam ne prilagodi?
    a nije mi svejedno što kaka po 9 puta dnevno danas doduše nije proljev, ali je puno puta!

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Prijavljujemo se . Beba dolazi u listopadu.

Marko doji sto puta na dan, i naravno da su mi se počela javljati "što ako" pitanja.
    Najviše me muči što ako nešto krivo krene sa trudnoćom, pa budemo morali prekinuti dojenje , jer ja ne vidim (prihvatlivi) način kako to izvesti.
    Iskreno se nadam da će sve biti ok i da ćemo imati tandem.

Inače, trenutno mi dojenje baš godi.

Pitanje, jel uzimate kakve vitamine (prenatal i sl.)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jer ja ne vidim (prihvatlivi) način kako to izvesti.
    da se nadjes u toj situaciji, ne bi bilo tako strasno kako ti se cini.
    jer bi znala da MORAS prestati, a dijete to osjeca i u principu suradjuje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aha, nadomjesci:
    pila sam folnu i prenatal mozda prvih par tjedana, onda su krenule mucnine i prestala sam.
    odonda do danas nista nisam pila.
    tako sam i u prvoj trudnoci jer zapravo ne volim te umjetne vitamine i dodatke, radije cu se daviti u zdravoj hrani.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Da, znam je drugačije kada se nađeš u takvoj situaciji, nego kada o tome razmišljaš unaprijed.

Nadam se da će sve biti u redu i da ćemo dojiti i kad beba dpđe.

Nisam još bila na pregledu, idem u srijedu. Držim si fige da dr. nije (jako) protiv dojenja u trudnoći.

Ja, nažalost prvih tjedana nisam uzimala folnu, prenatal sam počela prije tjedan dana. Pila sam ga i u prvoj trudnoći, nisam imala mučnine.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Upravo sam čitala tekst na portalu gdje piše da su u drugoj trudnoći BH kontrakcije izraženije nego u prvoj.
    U prvoj sam ih imala dosta, a pred kraj su bile prilično jake. Iako nisu pridonijele otvaranju, jer se nisam uopće otvorila (na kraju hitni carski).

vezano uz dojenje i kontrakcije maternice, njih nisam baš osjećala neposredno nakon poroda, i dok su cure koje su bile samnom u sobi (sve carski), kukale da ih boli dok doje, pa se usput kljukale analginima (da, to su davali u bolnici), mene nije ništa boljelo.

Po svemu ovome, nadam se da će nam dojenje u trudnoći proći ok.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj ginekolog ne zna da dojim.
    obzirom na reakcije koje su neke cure dozivljavale od svojih ginekologa kad bi rekle da doje u trudnoci, ja sam odlucila to presutjeti.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I ja sam se premišljala da li da kažem ili ne.

Jedini razlog zašto bi rekla je, ako dođe do bilo kakvih komplikacija, htjela bi da zna.
    No s druge strane, ne bi htjela da eventualne probleme pripiše dojenju, koje i ne mora biti razlog. Al sam zakomplicirala .

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa ako dođe do komplikacija, a nadam se da neće onda mu reci
    Ja sam svome isto rekla od početka, ali nisam prestajala s monologom dok nisam sve obrazložila pa poslije nije imao nekaj puno za reći

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozes reci tek ako dodje do nekih problema.

ja sam se dobro informirala, naucila na sto dojenje moze, a na sto ne moze utjecati u trudnoci i u skladu s tim se ponasala.
    ako sam imala nedoumica, pitala sam ovdje, jer savjetnicama vjerujem vise nego ginekologu po pitanju dojenja.
    do sada je sve proslo manje vise ok, a da je bilo ozbiljnijih problema, i sama bih znala da trebam prestati.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ja sam se dobro informirala, naucila na sto dojenje moze, a na sto ne moze utjecati u trudnoci i u skladu s tim se ponasala.
    .
    može briefing?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najbolji briefing imas tu:

http://www.roda.hr/_upload/dokumenti...oci_tandem.pdf

reci kaj te jos zanima?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Upravo sam čitala tekst na portalu gdje piše da su u drugoj trudnoći BH kontrakcije izraženije nego u prvoj.
    Ja u životu nisam osjetila BH kontrakciju, valjda sam drugi put bila u nirvani od silnog cicanja velikog ovisnika!

znam da kolostrum djeluje laksativno. ali i kod veće djece? i koliko bi sad to trajalo dok se njegov organizam ne prilagodi?
    I moj dvogodišnjak je nakon rođenja brace, kad je mlijeko napokon došlo :D počeo kakati kao novorođenče: 5 puta dnevno!

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hvala Lutonjica!

Pročitala sam i cijeli ovaj topic i tekstove na portalu, i sve mi je (manje-više) jasno. Baš je super čitati priče od početka trudnoće pa sve do tandema .
    Mogla bi iskopirati malo više ovih letaka pa ih ostaviti kod ginekologa u čekaonici.

Još ću malo progooglati, ali čini mi se da tu nema baš puno filozofije.

E da, prije trudnoće s Markom, imala sam jedan spontani (u 7.tjednu), svi nalazi uredni, jel to ima kakve veze sa ovom trudnoćom?

Off Topic, kad budeš prodavala trudničku robu, bilježim se, vidim da smo same size

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne bum nis prodavala, ja planiram i trecu trudnocu :D

najveci problem ti mogu biti eventualne kontrakcije, pisat cu ti o tome.

kaj se tice laksativnog ucinka kolostruma, moja zara i dalje kaka svaki drugi dan, kao i prije. ali, ja jos nisam vidjela kolostrum, iako sam u 37. tjednu (nije mi curio ni sa zarom, tek poslije poroda sam ga primijetila)

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

makka čestitam na trudnoći :D
    u početku sam se i ja pitala, to valjda svi moramo proći, a onda sam si malo sve to posložila u glavi i sad sam sigurna da sam dobro postupila (osim što sam rekla ginekologu za dojenje ).

moj malac se izgleda prilagodio, tri dana je imao proljev, sad je ok, kaka doduše po 4-5 puta, ali nije proljev.
    i gotovo sam sigurna da je to bilo zbog kolostruma.
    sad idemo dalje....

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ne bum nis prodavala, ja planiram i trecu trudnocu :D
    znam, al pisala si da nećeš dok beba ne prestane dojit, a to može biti za 3, 4, 5 godina.... pa pitam

najveci problem ti mogu biti eventualne kontrakcije, pisat cu ti o tome.
    da, zato se najviše i bojim jer sam ih u prošloj trudnoći dosta osjećala (a bez dojenja)

Marko sada puno doji, prije spavanja obavezno (i dnevno i uveče), najmanje 6-7 puta tijekom dana, a po noći ni sama ne znam koliko. Zakači se na sisu pred jutro i ne pušta. Probala sam smanjiti noćne, ali ne mogu. Ljuti se i plače, baca se po krevetu, a čim dobije sisu, nastavi spavati.

Citiraj ra prvotno napisa
    makka čestitam na trudnoći :D
    hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, mi smo nocno dojenje ukinuli jos prije trudnoce, a bas zato da s tim nemam problema kad ostanem trudna :/

neke cure uopce ne osjecaju kontrakcije, a ja ih za vrijeme dojenja osjecam skoro od pocetka trudnoce. dojenje sam tako uskladjivala, skracivala i smanjivala kako mi je moje tijelo govorilo. u pocetku je zara mogla dojiti cesto i dugo, kontrakcije sam imala tek kad bi stvarno pretjerala (ono, po pola sata dojenja). sad smo dosli do toga da mi svaki podoj duzi od 30 sekundi izaziva stezanje, pa smo ih cak na toliko smanjile.
    ali, to je proces koji traje mjesecima, tako da je i zara to polako prihvacala. sad i sama prestane nakon pola minute.

nemoj se samo prepasti jer nisam naisla na ijedno drugo iskustvo dojenja u trudnoci da se toliko moralo skratiti podoj, ja sam valjda neki ekstrem po tom pitanju.

e sad, te kontrakcije su u biti ok i normalne i jednake su onima koje izaziva seks u trudnoci.
    o prestanku dojenja bi mozda trebala poceti razmisljati ako ti ginic u nekom momentu zabrani seks.
    ali i onda budi sigurna zasto ti je to zabranio - ako je zbog kontrakcija, onda to ima veze s dojenjem, odnosno trebalo bi vjerojatno prestati dojiti. ako je zbog neke gadne upale, ili zato sto si otvorena, onda to nema veze s dojenjem.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Jel se pod kontrakcije podrazumijevaju samo one koje osjećaš dok dojiš (dakle, baš u tom trenutku), ili općenito.
    Jer u prošloj trudnoći kontrakcije nisu imale veze sa dojenjem.

A jel može zamjena sax za dojenje , jer uz ovog mog malog ovisnika mislim da će mi biti lakše izbaciti sex

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sax = seks

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ovako, ja nemam kontrakcije cijelo vrijeme dok dojim. odnosno, jave mi se nakon odredjenog vremena dojenja (prije je to bilo nakon 30 minuta dojenja, sada nakon 30-60 sekundi) i onda traju jos par minuta, cak i nakon sto prekinem dojenje.
    zato redovito prekidam dojenje prije tog vremena, da uopce ne dodje do njih.
    kod vecine zena kontrakcije se javljaju nakon duljeg dojenja, ovih mojih 30 sekundi je stvarno :shock:

inace, imam i kontrakcije potpuno nevezano za dojenje, ali to tek unazad mjesec, dva, one tipicne BH kontrakcije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, i stalno hocu reci da unatoc svim tim kontrakcijama, evo me u 37. tjednu relativno normalne trudnoce i kako stvari sada izgledaju, necu roditi prije termina (unutarnje usce mi je skroz naskroz zatvoreno)

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I opet pitanje, utječu li kontrakcije negativno na bebu u nekom drugom smislu osim što mogu uzrokovati otvaranje pa samim time i prijevremeni porod?

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

htjedoh reći, da se ni prošli puta nisam uopće otvorila unatoč jakim BH kontrakcijama, i prirodnim trudovima koji su trajali dva dana (doduše nepravilni trudovi)

problem, uska zdjelica

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj makka prvotno napisa
    I opet pitanje, utječu li kontrakcije negativno na bebu u nekom drugom smislu osim što mogu uzrokovati otvaranje pa samim time i prijevremeni porod?
    ne, kao ni BH kontrakcije.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Bila sam na pregledu, nisam spominjala dojenje.
    Nekak nismo došli do toga .

Pričala sam sa jednom prijateljicom koja ide kod iste doktorice i njoj je savjetovala da prekine dojenje (mali joj je tada bio 19 mj).
    Kaže da nije bila stroga, čak je i rekla da nije štetno za dijete koje doji, ali da zbog trudnoće bolje prestati.

E sad, mislim da ću joj ipak reći (jednom prilikom ), imam već i spreman govor na temu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I ja se prijavljujem! :D Iako mi je ginička rekla odmah da prestanem, niti ja a niti Maksić nismo za to spremni! Izbacili smo dojenje po noći, ali po danu me nateže ko lud.

Imam problem- bradavice me jako jako jako bole kad doji, onaj prvi "zagriz" je užasan, i nisam sigurna jel to meni možda tijelo govori da prestanem ili kaj?
    Ima li tome lijeka??

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj DanijelaHorvat prvotno napisa
    Imam problem- bradavice me jako jako jako bole kad doji, onaj prvi "zagriz" je užasan, i nisam sigurna jel to meni možda tijelo govori da prestanem ili kaj?
    Ima li tome lijeka??
    evo i ovdje nam je isto , mislim što se tiče tog prvog kako ti kažeš zagriza, ali ja ne mislim da mi time tijelo govori da prestanem.
    Bradavice i grudi bole i mnoge prvorotrke koje nemaju sisavca kraj sebe.
    To je samo jedan od simptoma trudnoće.
    Meni, zasad, to ne pada tako teško, malo stisnem zube taj tren kad navali na sisu, a poslije je ok.
    A i rekla sam mu da mamu malo bole sike, pa da proba polakše sikit, što on pokušava

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ajde dobro, stiskam i ja zube, ali kad spomenem da mamu bubaju cike, on se zgrabi objeručke za njih i stisne se kao da će mu ih netko ukrasti. Zaključila sam da je bolje da šutim i trpim!

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Samo da se upišem...

Stranica 7 od 17 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •