-
Brunda, mislim na vas dvoje i saljem milion vibrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrri da veliki djecak uskoro bude zdrav k'o drijen!
-
ma šta se mora, mora se. Samo da nam ljubica ozdravi.
A da ću biti tiha ako me puste, ma kao bubica.
Inače me moje dijete počelo dovoditi u neugodne situacije. Danas je vidio tipa bez noge. stajao je ispred njega jedno dvije minute i buljio, a onda se okrenuo meni i na sav glas: Mama, ovaj striček nema nogu!
-
tako sam tužna što vam se sve ovo dešava.
srećo mala, brzo nam ozdravi
-
Joj cure, ja sam opet u zagrebu bez djece na tri dana, a nemam vremena ni da jedem, a kamoli da prevodim, a bi vjerujete mi.
Valjda ću uhvatiti pet minuta, ne znam.
Nego nadam se i ja da će razbijati kamence. Po ovome što čitam nema razloga da ne bi. Valjda imaju malo ovakvih malih pacijenata pa ih je trta.
A kako čitam i nema ih puno i ako ih ima, pretežno su dečki.
I meni je kotristio ovaj tekst gore, odmah sam smanjila čokoladu i kavu zbog oksalata...
Preporučuju da se pije prokuhana voda...
-
Najmanji je problem razbijati kamence ( naravno ako su zadovoljeni kriteriji za to a to je da su manji od 2 cm ).Kod djece je problem izbacivanje tako zdrobljenih kamenaca jer kada oni krenu to odrasle strašno boli i moraju uzimati dosta jake analgetike a pogotovo boli djecu.
Da li se operacija (ne laserska) radi laporaskopski? Da li se odstranjuju kamenci iz oba bubrega ili samo iz jednog, a drugi nekako rastvaraju ovisno o sastavu kamenaca iz prvog?
Ako se radi operacija na oba bubrega, da li se radi odjednom ili mora na dva zahvata?
Koliko se ostaje u bolnici nakon operacije a koliko nakon lasera?
-
brunda draga, ne znam ni jedan odgovor na ova pitanja. šaljem ti samo puno pusa. evo bembo šalje svenu veeeeliku pusu.
-
Ne,ne radi se laparoskopski već otvorena.Što se tiče izvođebja operacije,obično se operira jedna pa druga strana jer je oporavak poslije svake operacije tako brži.Ako se odjednom rade obje strane,otvara se trbuh i oporavak je duži,moguće su komplikacije a kada se operira jedna strana ide se straga ,gdje je bubreg,pa se napravi mali rez i tako dođe do bubrega.Ali,to odlučuje kirurg-urolog kada dobije sve nalaze.Nakon operacije ostaje se 7-10 dana,nekad i manje sve zavisi o toku oporavka.Nakon razbijanja odrasli idu kući za par dana,za djecu ne znam jer to nisam vidjela-rijetko je upravo iz razloga koje sam navela u prethodnom postu.
Evo današnjeg izvještaja. S kateterom je od 10 sati. Nisu me pustili odmah k njemu. Došla sam ponovno u 11 ali je tada spavao pa mi je sestra rekla da dođem u 12. Bila sam s njim do 18 sati do kada su posjete i tada su nas sve zlifrali iz sobe. Rečeno mi je i da oni nemaju apartmane :/
Inače, moram se pohvaliti sa svojim predivnim djetetom. Kada sam došla u 11 glavna sestra (koja je divna) je rekla kako je on predobar, da tako nešto stvarno nije očekivala. Uopće nije plakao, odmah se skompao sa starijim dečkima iz sobe, čak se i smijao kada ga je nosila da mu stave kateter. A vrhunac joj je bio kada je jedan mali kao on u sobi počeo plakati a Sven ga je tješio
Za vrijeme kada sam ja bila on je bio totalno veseli, igrao se auićem koji sam mu kupila i cijelo vrijeme me tražio da mu čitam jednu te istu slikovnicu o vatrogascima (a donijela sam ih 6). Smijao se, plašio sa buu sve koji bi ušli u sobu i nijednom nije ni probao dirati kateter. A ruke su mu bile odvezane (nisu ih uopće vezali). Čak kada sam se htijela naviriti ispod pokrivača je graknuo da to ne diram jer je to opasno, i odmah je vraćao pokrivač na sebe.
Kada sam odlazila, kažem mu kako sada moram ići a on meni da nije još noć. Kažem da dok ja dođem doma će već biti i da će oni ionako sada jesti i ići spavati. A on meni da neće spavati, da još moraju pričati :raspekmez na mog velikog dečka:
Kada sam odlazila nije pusti ni suzu nego se odmah okrenuo novom frendu krevet do i počeo brbljati sa njim.
Zvala sam oko 20 sati da pitam kako je i sestra mi je rekla da je super, da nije uopće plakao i da lista svoju slikovnicu :knedlica u grlu:
Nadam se da će i noć proći u miru i da ćemo sutra zajedno domeka.
-
-
Ma prekrasan veliki decko!
Samo hrabro i strpljivo, MORA biti sve u redu!
Puno mislimo na vas i saljemo vam puno pusa!
-
kakva je hrabrica, miš mali. sigurno ti je bar malo lakše kad vidiš da ne plače za tobom.
veeeeeeeelika pusa, veeeeeelikom dečku!
-
Je, je, puno mi je lakše. Tako sam ponosna na njega. Znam klince koji su stariji od njega pa ih mora troje ljudi držati dok im krv vade, a moja hrabrica ne treba nikoga. Samo mamu da ga zagrli i poljubi :pucam od ponosa na njega:
A šta mi je fascinantno, sve što mu kažem da će mu raditi prihvaća tako zrelo i ozbiljno, kao da mu nije samo 2,5 godine. I pritom uopće ne djeluje da se tako jako muči. To tako mora i gotovo. Kao da sve što mu kažem prihvaća bez ikakve sumnje u mene, s tolikim povjerenjem da je to naprosto fenomenalno dobar osjećaj (koliko može biti s obzirom na situaciju).
-
Bravo za malog-velikog Svena. Pusa za brzo ozdravljenje
-
Ajjj, srce mi se steže.. Pozdrav i
velikom, hrabrom dečku i njegovoj mami.
-
cvilim
ljubi malu hrabricu!
-
-
-
Tog se nisam sjetila mamma san, ali pozdravljam.
-
Joj brunda baš mi je žao zbog svena. Puno pusa pametnoj glavici i držite se!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma