Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 120 od 120

Tema: Bubrežni kamenci i tko zna šta još

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Brunda, mislim na vas dvoje i saljem milion vibrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrri da veliki djecak uskoro bude zdrav k'o drijen!

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ma šta se mora, mora se. Samo da nam ljubica ozdravi.
    A da ću biti tiha ako me puste, ma kao bubica.
    Inače me moje dijete počelo dovoditi u neugodne situacije. Danas je vidio tipa bez noge. stajao je ispred njega jedno dvije minute i buljio, a onda se okrenuo meni i na sav glas: Mama, ovaj striček nema nogu!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

tako sam tužna što vam se sve ovo dešava.
    srećo mala, brzo nam ozdravi

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj cure, ja sam opet u zagrebu bez djece na tri dana, a nemam vremena ni da jedem, a kamoli da prevodim, a bi vjerujete mi.
    Valjda ću uhvatiti pet minuta, ne znam.

Nego nadam se i ja da će razbijati kamence. Po ovome što čitam nema razloga da ne bi. Valjda imaju malo ovakvih malih pacijenata pa ih je trta.
    A kako čitam i nema ih puno i ako ih ima, pretežno su dečki.

I meni je kotristio ovaj tekst gore, odmah sam smanjila čokoladu i kavu zbog oksalata...
    Preporučuju da se pije prokuhana voda...

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Najmanji je problem razbijati kamence ( naravno ako su zadovoljeni kriteriji za to a to je da su manji od 2 cm ).Kod djece je problem izbacivanje tako zdrobljenih kamenaca jer kada oni krenu to odrasle strašno boli i moraju uzimati dosta jake analgetike a pogotovo boli djecu.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da li se operacija (ne laserska) radi laporaskopski? Da li se odstranjuju kamenci iz oba bubrega ili samo iz jednog, a drugi nekako rastvaraju ovisno o sastavu kamenaca iz prvog?
    Ako se radi operacija na oba bubrega, da li se radi odjednom ili mora na dva zahvata?
    Koliko se ostaje u bolnici nakon operacije a koliko nakon lasera?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

brunda draga, ne znam ni jedan odgovor na ova pitanja. šaljem ti samo puno pusa. evo bembo šalje svenu veeeeliku pusu.

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ne,ne radi se laparoskopski već otvorena.Što se tiče izvođebja operacije,obično se operira jedna pa druga strana jer je oporavak poslije svake operacije tako brži.Ako se odjednom rade obje strane,otvara se trbuh i oporavak je duži,moguće su komplikacije a kada se operira jedna strana ide se straga ,gdje je bubreg,pa se napravi mali rez i tako dođe do bubrega.Ali,to odlučuje kirurg-urolog kada dobije sve nalaze.Nakon operacije ostaje se 7-10 dana,nekad i manje sve zavisi o toku oporavka.Nakon razbijanja odrasli idu kući za par dana,za djecu ne znam jer to nisam vidjela-rijetko je upravo iz razloga koje sam navela u prethodnom postu.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo današnjeg izvještaja. S kateterom je od 10 sati. Nisu me pustili odmah k njemu. Došla sam ponovno u 11 ali je tada spavao pa mi je sestra rekla da dođem u 12. Bila sam s njim do 18 sati do kada su posjete i tada su nas sve zlifrali iz sobe. Rečeno mi je i da oni nemaju apartmane :/
    Inače, moram se pohvaliti sa svojim predivnim djetetom. Kada sam došla u 11 glavna sestra (koja je divna) je rekla kako je on predobar, da tako nešto stvarno nije očekivala. Uopće nije plakao, odmah se skompao sa starijim dečkima iz sobe, čak se i smijao kada ga je nosila da mu stave kateter. A vrhunac joj je bio kada je jedan mali kao on u sobi počeo plakati a Sven ga je tješio
    Za vrijeme kada sam ja bila on je bio totalno veseli, igrao se auićem koji sam mu kupila i cijelo vrijeme me tražio da mu čitam jednu te istu slikovnicu o vatrogascima (a donijela sam ih 6). Smijao se, plašio sa buu sve koji bi ušli u sobu i nijednom nije ni probao dirati kateter. A ruke su mu bile odvezane (nisu ih uopće vezali). Čak kada sam se htijela naviriti ispod pokrivača je graknuo da to ne diram jer je to opasno, i odmah je vraćao pokrivač na sebe.
    Kada sam odlazila, kažem mu kako sada moram ići a on meni da nije još noć. Kažem da dok ja dođem doma će već biti i da će oni ionako sada jesti i ići spavati. A on meni da neće spavati, da još moraju pričati :raspekmez na mog velikog dečka:
    Kada sam odlazila nije pusti ni suzu nego se odmah okrenuo novom frendu krevet do i počeo brbljati sa njim.
    Zvala sam oko 20 sati da pitam kako je i sestra mi je rekla da je super, da nije uopće plakao i da lista svoju slikovnicu :knedlica u grlu:
    Nadam se da će i noć proći u miru i da ćemo sutra zajedno domeka.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za Svena
    Drž'te se!

Početno

Ma prekrasan veliki decko!
    Samo hrabro i strpljivo, MORA biti sve u redu!
    Puno mislimo na vas i saljemo vam puno pusa!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

kakva je hrabrica, miš mali. sigurno ti je bar malo lakše kad vidiš da ne plače za tobom.
    veeeeeeeelika pusa, veeeeeelikom dečku!

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Je, je, puno mi je lakše. Tako sam ponosna na njega. Znam klince koji su stariji od njega pa ih mora troje ljudi držati dok im krv vade, a moja hrabrica ne treba nikoga. Samo mamu da ga zagrli i poljubi :pucam od ponosa na njega:
    A šta mi je fascinantno, sve što mu kažem da će mu raditi prihvaća tako zrelo i ozbiljno, kao da mu nije samo 2,5 godine. I pritom uopće ne djeluje da se tako jako muči. To tako mora i gotovo. Kao da sve što mu kažem prihvaća bez ikakve sumnje u mene, s tolikim povjerenjem da je to naprosto fenomenalno dobar osjećaj (koliko može biti s obzirom na situaciju).

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Bravo za malog-velikog Svena. Pusa za brzo ozdravljenje

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ajjj, srce mi se steže.. Pozdrav i velikom, hrabrom dečku i njegovoj mami.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

cvilim

ljubi malu hrabricu!

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...i mi držimo fige...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Brunda, tek sam došla sa g.o. i tek sam sad skužila ovaj topic...

Prestrašno što prolazite!!! Pročitala sam sve i rascmoljila sam se od tuge..

Ma izljubi tu malu pametnu hrabricu!!!!!

PS

Neko ti je napisao da bi Sven morao piti prokuhanu vodu. Samo sam željela nadodati da najmanje kamenca ima voda koja je prošla kroz Britu i onda je prokuhaš...

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tog se nisam sjetila mamma san, ali pozdravljam.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Joj brunda baš mi je žao zbog svena. Puno pusa pametnoj glavici i držite se!

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •