Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 50 of 144

Thread: Sto kaze vas predsjednik na ovaj zakon???

marti_sk's Avatar

Default Sto kaze vas predsjednik na ovaj zakon???

Moderatorice nemojte se ljutiti, otvorila sam novu temu kako bi je sto vise cura vidjele, evo ovo je moje pitanje

ne znam dali kod vas predsjednik mora potpisati zakon? Dali on ima pravo na veto kako bi ga vratio u Sabor na ponovno razgledavanje? Jer ako imate to mozda da probate da utjecate na njega da ga ne potpisuje

Pretpostavljam da moze, jer kod nas je tako

vikki's Avatar

Uh, ne znam, no on se uglavnom ne ljubi s trenutačnom vladajućom klikom pa :? :? :?

anatom's Avatar

dobro pitanje!

zna li tko?

Našla:

Članak 88.

Predsjednik Republike proglasit će zakone u roku od osam dana od kada su izglasani u Hrvatskom saboru.

Ako Predsjednik Republike smatra da proglašeni zakon nije u skladu s Ustavom, može pokrenuti postupak za ocjenu ustavnosti zakona pred Ustavnim sudom Republike Hrvatske.

Evo i stranice, tiče se ustavnih ovlasti Predsjednika RH:

http://www.predsjednik.hr/default.as...kcija=&jezik=1

ksena28's Avatar

ovo je dosta važno pitanje!

Pcelica Mara's Avatar

I, hoćemo slati mailove Stipi ili šta?

Matovila's Avatar

Mozda da netko od nas ovdje prisutnih pravnika/ica pripremi pismo pa da zaspemo Ured predsjednika s molbama??

Matovila's Avatar

Ja nisam pravnica... ali mislim da je vazno da se pismo argumentira i pokrijepi zakonom te ostalim cinjenicama koje ovdje stalno ponavljamo...

pčelica2009's Avatar

Ma što pravno,idemo na ljudskost,pa nek on odluči.Koliko sam skužila da se i Kosorka kolebala,pa možda Stipina bude zadnja.

Quote Originally Posted by Mishkica
    Ako Predsjednik Republike smatra da proglašeni zakon nije u skladu s Ustavom, može pokrenuti postupak za ocjenu ustavnosti zakona pred Ustavnim sudom Republike Hrvatske.

vidis, vidis - ovo bas zgodno zvuci

Pcelica Mara's Avatar

Quote Originally Posted by Matovila
    Ja nisam pravnica... ali mislim da je vazno da se pismo argumentira i pokrijepi zakonom te ostalim cinjenicama koje ovdje stalno ponavljamo...
    Može to, a mogu i osobna pisma pojedinaca, posebno građana RH direktno pogođenih zakonom, građana koji znaju čitati (i to znanje aktivno koriste) itd.

Muca's Avatar

Zakon je apsolutno neustavan i ako ima iole pravde, Ustavni sud će ga proglasiti nevažećim i poslati na doradu.

Pitanje je tko sve može pokrenuti postupak za ocjenu ustavnosti, nije valjda da je sudbina tolikih ljudi u rukama jednog čovjeka?

Pcelica Mara's Avatar

Quote Originally Posted by Muca
    Pitanje je tko sve može pokrenuti postupak za ocjenu ustavnosti, nije valjda da je sudbina tolikih ljudi u rukama jednog čovjeka?
    Pa dosad je bila (ako Milinovića možemo nazvati čovjekom :/ )

Nije bitno što je on jedan, ali je zadnja karika u donošenju zakona. Mislim da bi najbolje upalio kombinirani pristup, da mu se obrate i Udruga RODA i pojedinci osobno pogođeni ovim problemom. Rok nam je osam dana do njegovog potpisa na ovaj sramotni zakon.

Nije bitno što je on jedan, ali je zadnja karika u donošenju zakona.
    "On" u mom postu, naravno, nije Milinović nego Predsjednik RH.

Pcelica Mara's Avatar

Nije bitno što je on jedan, ali je zadnja karika u donošenju zakona. Mislim da bi najbolje upalio kombinirani pristup, da mu se obrate i Udruga RODA i pojedinci osobno pogođeni ovim problemom. Rok nam je osam dana do njegovog potpisa na ovaj sramotni zakon.
    x
    Ja čekam Rodin placet pa da navalim s mailovima (izlizat će mi se tipkovnica ovih dana)

Matovila's Avatar

Quote Originally Posted by Pcelica Mara
    Može to, a mogu i osobna pisma pojedinaca, posebno građana RH direktno pogođenih zakonom, građana koji znaju čitati (i to znanje aktivno koriste) itd.
    X

Jedino mislim da je ljudima too much sad sjesti za stol, pisati, prisjecati se svega.... i onda to pojedinacno slati. Ako napravimo jedno pismo u kojem pozivamo predsjednika da pokrene postupak za procjenu ustavnosti vise ce nas poslati. Uostalom sumnjam da ce se sva pisma citati i usporedjivati autenticnost.

Pcelica Mara's Avatar

Jedino mislim da je ljudima too much sad sjesti za stol, pisati, prisjecati se svega.... i onda to pojedinacno slati.
    Mislim da mnoge cure imaju već gotova pisma, piše se već danima na sve strane (pa i ja samo mijenjam finese u mailovima, ovisno o stupnju bijesa/jada)

Pcelica Mara's Avatar

Nije bitno što je on jedan, ali je zadnja karika u donošenju zakona.
    "On" u mom postu, naravno, nije Milinović nego Predsjednik RH.
    Na svu sreću!

Još da je Milinović karika koja nedostaje

Kopiram članak 38. Ustavnog zakona o Ustavnom sudu RH:

Članak 38.

(1) Svaka fizička i pravna osoba ima pravo predložiti pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti zakona s Ustavom i ocjenu suglasnosti drugih propisa s Ustavom i zakonom.

Koga zanima, više od tome na:

http://www.usud.hr/default.aspx?Show...9&Lang=hr#cl35

[/u]

Rok nam je osam dana do njegovog potpisa na ovaj sramotni zakon.

pa to je sasvim solidno vrijeme 8)

Napominjem da je postupak pred Ustavnim sudom dugotrajan, i da sudu obično treba više od godinu dana da neki predmet stavi na dnevni red... A zakon u međuvremenu može stupiti na snagu ako ga Predsjednik RH potpiše. Prema tome, jedina nada je uvjeriti Mesića da ne stavi svoj potpis na ovaj bešćutan tekst.

Muca's Avatar

Kopiram članak 38. Ustavnog zakona o Ustavnom sudu RH:

Članak 38.

(1) Svaka fizička i pravna osoba ima pravo predložiti pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti zakona s Ustavom i ocjenu suglasnosti drugih propisa s Ustavom i zakonom.

Koga zanima, više od tome na:

http://www.usud.hr/default.aspx?Show...9&Lang=hr#cl35

[/u]
    thnx , ja kopam po drugim propisima, ne stižem sve, 89989 prozora mi otvoreno.

znači, kad dobiju stotine predstavki, neće to proći, ne može proći, beskrajno sam tužna i sramim se Hrvatske!

Pcelica Mara's Avatar

Napominjem da je postupak pred Ustavnim sudom dugotrajan, i da sudu obično treba više od godinu dana da neki predmet stavi na dnevni red... A zakon u međuvremenu može stupiti na snagu ako ga Predsjednik RH potpiše. Prema tome, jedina nada je uvjeriti Mesića da ne stavi svoj potpis na ovaj bešćutan tekst.
    Ajmo ga onda uvjerit.
    Valjda se on barem malo boji žena (a i nije ginekolog, heroj od p...e)
    Joj sorry, mrzim onu spodobu Milinovića

Muca's Avatar

ako zaista sve ovo prođe, i ostane ova Vlada, ja ću emigrirati i mozak će mi se odliti. 8)

nisam dugo bila ovako bijesna i tužna.

nećemo im to dozvoliti!

Da, to je jedina nada. Svi na pricjednika!
    ...
    Jesmo li se za to borili? Ja nisam!

Deaedi's Avatar

Evo, Mesic se oglasio!

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

gdje

Deaedi's Avatar

Na Otvorenom, nisam stigla sve pohvatati, ali nesto u stilu da svakome tko zeli dijete to treba i omoguciti.

Pcelica Mara's Avatar

Quote Originally Posted by Deaedi
    Na Otvorenom, nisam stigla sve pohvatati, ali nesto u stilu da svakome tko zeli dijete to treba i omoguciti.
    Ajme, opet nada...

marti_sk's Avatar

Uf nadam se da nece potpistai zakon!
    hajde cure organizacija....mozete vi to

wewa's Avatar

Nek odbacivanje zakona bude Mesicev posljednji predsjednicki trijumf!

darci's Avatar

ako zaista sve ovo prođe, i ostane ova Vlada, ja ću emigrirati i mozak će mi se odliti. 8)

nisam dugo bila ovako bijesna i tužna.

XXX

Administrator foruma daddycool's Avatar

Mesić se oglasio, ali se referencirao samo na prava izvanbračnih partnera, a to je kauboj pravno zaobišao amandmanom.

Pcelica Mara's Avatar

Quote Originally Posted by wewa
    Nek odbacivanje zakona bude Mesicev posljednji predsjednicki trijumf!
    X

Meni se samo plače, za šta se mi borimo... za liječenje, za djecu.
    Gdje ja to živim, gdje će moja djeca odrastati

Pcelica Mara's Avatar

Quote Originally Posted by daddycool
    Mesić se oglasio, ali se referencirao samo na prava izvanbračnih partnera, a to je kauboj pravno zaobišao amandmanom.
    Mi mu možemo i moramo objasniti sve ostalo!

ja mislim da on nema izbora da li će ili neće staviti potpis nego da ga mora proglasiti - ustav kaže "proglasit će", a ne "može proglasiti". jedino može pokrenuti postupak pred ustavnim sudom ako smatra da je zakon neustavan. prednost toga je da ustavni sud o njegovom zahtjevu mora odlučiti, dok o prijedlogu pojedinca prvo odlučuje da li će uopće prihvatiti prijedlog za pokretanje postupka ocjene ustavnosti, znači može odlučiti da uopće neće pokrenuti postupak ocjene ustavnosti.

moram također napomenuti da je ovaj amandman za izvanbračne partnere sramotan i degradirajući.
    pokretanje izvanparničnog postupka da dokažete da ste u izvanbračn0oj zajednici??? otkud su tu idiotariju izvukli???

Pa i njegovo ime već samo po sebi nešto znači

e-mail: ured@predsjednik.hr

cure pišite, ja ću za koju minm ako mi ne dođe šef

marti_sk's Avatar

Hm kod nas pretsjednik ima pravo da ga vrati na razgledavanje znaci moze da ne stavi potpis na zakon, ako i sledeci put bude izglasan onda mora da stavi potpis i se ide na Ustavni sud.

marči's Avatar

na vijestima otvorenog radija mesić rekao da svatko ima pravo na dijete

Muca's Avatar

Quote Originally Posted by marči
    na vijestima otvorenog radija mesić rekao da svatko ima pravo na dijete
    i Bajs je svašta rekao, pa mu ruka poletila u zrak

nek ne potpiše i nek da na ocjenu ustavnosti!

kako je krenulo, još ću morat imat osobnog pobočnika koji će nadgledat da li se seksam u reproduktivno zadovoljavajućoj pozi.

sorry, ali ljuta sam ko pas.

Nata_Lija's Avatar

Quote Originally Posted by marti_sk
    Hm kod nas pretsjednik ima pravo da ga vrati na razgledavanje znaci moze da ne stavi potpis na zakon, ako i sledeci put bude izglasan onda mora da stavi potpis i se ide na Ustavni sud.
    Marti_sk, hvala ti na ideji. Ukoliko ovo upali, znaci da si nas spasila. Hvala, hvala, hvala!

amyx's Avatar

Poštovani gospodine predsjedniče!
    Odlučila sam vam se javiti povodom današnjeg izglasavanja zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji. Zakon koji je izglasan vraća nas u nazad puno godina i brani da se koristi sav napredak medicine u svrhu pomoći neplodnim parovima. Pokušali smo na sve strane objasniti problematiku ovog zakona no nitko nas iz vladajuće stranke nije ozbiljno doživio, a ministar Milinović po struci ginekolog ponajmanje. Vi ste nam zadnja nada i nadamo se da ćete spasiti 20 % neplodnih Hrvata od ovog sramotnog zakona. Nadam se da ćete nam omogučiti da uz pomoć medicine i mi dobijemo dijete i osjetimo radost roditeljstva. U svoje ime i ime svih neplodnih parova molim Vas da ne stavite svoj potpis na ovaj zakon i uputite ga na ocjenu ustavnosti. Nada umire zadnja, a vi ste nam stvarno zadnja nada. Neka promjena ovog zakona bude vaš veliki predsjednički trijumf i nešto po čemu će vas se generacije sjećati i pamtiti. Ja ću svakako svom djetetu(ako ga ikad budem imala) reći kako je Stipe uvelike zaslužan za njegovo rođenje i postojanje.Unaprijed zahvaljujem na pomoći.
    XXX, neplodna

Poslala mail ovog sadržaja na ured predsjednika. Malo je zbrda,zdola, ali i misli su mi zbrkane pa sam pisala kaj mi je palo na pamet. Potpisala sam se punim imenom i prezimenom

pino's Avatar

Postovani gospodine predsjednice,

danas je zalostan dan za sve ljude koji zarko zele postati roditelji, a to ne mogu osim medicinskim putem. Izglasan je saborskom manjinom (70 glasova), i krsi Ustav drage nam Republike Hrvatske u slijedecim tockama:

- krsi jednakost medju ljudima jer primjenjuje jednaki lijecnicki protokol za sve bez obzira na razlicite fizicke situacije, a sto ima kao posljedicu razlicite stope uspjeha postupka (koje proizlaze samo iz zakonskih odredbi)

- krsi pravo zene na zdravlje zbog podvrgavanja vecem broju psihicki i fizicki opasnih postupaka

- krsi postovanje dostojanstva zene zbog podvrgavanja dodatnim nezeljenim medicinskim postupcima koje su medicinski nepotrebne i kojih ne bi bilo bez novih zakonskih ogranicenja od 3 oplodjene jajne stanice i zabrane zamrzavanja embrija

- krsi vjerske slobode zena i parova drugih vjera, jer nijedna druga religija osim Katolicke Crkve nije protiv IVFa i zamrzavanja embrija

Pozivam Vas da ne stavite svoj potpis na to nakaradno djelo, ili da cim prije pokrenete ili poduprete ocjenu ustavnosti ovog Zakona. Ovo su roditelji u srcu koji svoju djecicu zeljno cekaju vec godinama, nemojte da cekaju duze nego sto je potrebno!

S postovanjem,
    xxx

Mali Mimi's Avatar

Sad sam i ja pogledala predsjednik mora potpisati ono što sabor izglasa u roku 8 dana ali onda ako misli da se zakon krši s Ustavom može dati na Ustavni sud

anamar's Avatar

učinila sam to.

Poštovani gospodine Predsjedniče,

danas je u Hrvatskom saboru izglasan Zakon o medicinskoj oplodnji koji po svemu spada u organske
    zakone, a donesen je minimalnom većinom. Zakonom o medicinskoj oplodnji se zadire u prava
    građanki i građana na zdravstvenu zaštitu te u pitanje materinstva, koji su posebno
    zaštićeni Ustavom RH.

Tim Zakonom, naime, uređuju se medicinski postupci za otklanjanje posljedica nepolodnosti, koja se
    u Hrvatskoj smatra bolešću, odnosno njime se uređuje područje koje se odnosi na zdravstvenu
    zaštitu građana Republike Hrvatske. Također, tim se Zakonom izravno zadire u pitanje
    materinstva.
    Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji, svojim restriktivnim odredbama ograničit će
    uspješnost postupaka medicinski potpomognute oplodnje, a velikom broju građanki Republike
    Hrvatske onemogućiti da ostvare materinstvo.

Zakon o medicinskoj oplodnji zadire i u pitanja cijelog niza drugih temeljnih ljudskih prava,
    uređenih Ustavom RH, poput pitanja jednakosti, dostojanstva i vjerskih sloboda.

Zato vas molim da kao Predsjednik Republike uvažite moj stav i stav mnogih drugih građana i
    građanki da Zakon o potpomognutoj oplodnji nije u skladu s Ustavom, te u skladu sa svojim
    ovlastima pokrenete postupak za ocjenu ustavnosti tog zakona pred Ustavnim sudom Republike Hrvatske.

Ne bolujem od neplodnosti i ovaj Zakon ne zadire u moja osobna prava, ali zbog ovakvog načina
    donošenja legislative imam razloga sumnjati da i moja ljudska prava uskoro mogu biti prekršena.

Predsjedniče, molim vas da budete glas onih čija su prava ovim Zakonom prekršena. Molim vas da
    zatražite ocjenu ustavnosti ovog zakona, jer vaš zahtjev znači bržu proceduru, a oni koji
    žele dijete ne mogu čekati. A prije svega molim vas da reagirate zbog onih koji neće biti
    rođeni zbog ovog Zakona.

Hvala.

x

Nata_Lija's Avatar

I ja poslala zamolbu predsjedniku.

Pcelica Mara's Avatar

Quote Originally Posted by Nata_Lija
    I ja poslala zamolbu predsjedniku.
    I ja, molila sam ga da bude i covjek i predsjednik.
    Pisite cure, pisite, jos ima nade.

Lucas's Avatar

otišla i moja

Page 1 of 3 123 LastLast