Results 1 to 16 of 16

Thread: TVRDA STOLICA

Default TVRDA STOLICA

Fran je inače iznimno zdrav (da kucnem u drvo, kuc-kuc). Nikada nije imao temperaturu, nikada nije pio antibiotike.. faktički nikada nije bio bolestan (osim redovnog cijepljenja kod pedijatra u 17 mjeseci bili tri puta 2x nekakav osip koji je prošao sam od sebe i kada je opao i rasjekao usnicu).
    Inače ima apsolutno redovnu stolicu 2x na dan, ali u zadnjih mjesec i pol dana imali smo dvije epizode tvrdih kakača.
    I to doslovno KAMENO tvrdih.. čudnog kiselkastog smrada.
    Skužila sam da mu pomaže sok od šljive i juhica od povrća sa maslinovim uljem u koju ukuham žgance, ali nisam skužila zašto tvrdi kakač- nije jeo čokoladu, taj dan je jeo mahunice na lešo i navečer oslića i blitvu s krumpirom.. Jede puno voća, povrća i pije dosta vode, izbjegavamo slatkiše i čokoladu maksimalno..
    Jel ima netko iskustva sa tvrdim.. trdiiiiiim kakačem?

korason's Avatar

moj Fran je imao tvrdu stolicu kad je imao temperaturu dok su mu izbijali zubici... to nije bila neka temperatura za davat sirup, neka manja temperaturica, ali smo poslije skuzili da dva dana nije kakao i jedva nekako se pokakako uz plac i suze kak je stolica bila tvrda.. mozda je i tvoj Fran imao neku temperaturicu koju nisi primijetila jer nije bila alarmantna ali mu je poremetila probavu?

Od ribe nekad bude tvrda stolica - nema ostatka, nije masna...

zaboravila sam reći da nije bilo opstipacije, on je dan prije kakao normalno i taj dan kad je imao tvrdu stolicu stalno se napinjao i stenjao da kaka, i kakao je nekoliko puta, male tvrde ko kamen kakače veličine oraha. I onda naravno nakon tih muka imamo problema sa crvenom guzom od naprezanja vjerojatno.. A vidiš ovo sa ribom mo nije palo na pamet.. ali jeo je blitvu i krumpir sa maslinovim uljem.. tak da sumnjam da je to u pitanju a ovo sa temperaturom.. a isto je moguće..
    Jel glupo zbog toga ići doktoru ako se stolica normalizira nakon dan ili dva?

Ma kud za to doktoru...
    Daj mu jogurta, šljiva, cikle, breskve... to je ono čega sad ima, ali u principu sve voće i povrće osim banane, ribane odstajale jabuke i mrkve dobro djeluje na stolicu. I pazi da pije dovoljno tekućine, pod tim ne mislim mlijeko, jer i ono u većoj količini zatvara. Isto tako ne ledene čajeve koji u sebi imaju ekstrakt crnog čaja.

kacha36

Osim šljiva i breskvi, probaj mu dati mliječnu kašicu od palente bez šećera. Moja curica se uvijek iskaka (do pola leđa) kad god to jede. Ne može biti prirodnije i jednostavnije.

tinkie winkie's Avatar

Meni bi Marta znala imati par puta jako tvrdu stolicu, prvi put sam skužila da je to od rižinih pahuljica, a drugi put od krumpira i to tek nakon par dana konzumacije (ne odmah). "Čišćenje" bi uspješno provodili s breskvom i palentom.
    Možeš probati pomiješati palentu s voćem koje otvara (breskve, šljive, kruške) kao kašicu. Finog je okusa, palenta se jedva osjeti, a možeš pospješiti probavu...

Je li moguce da fali masnoce u npr. rucku?

'

samaritanka's Avatar

Podvlačim također da treba puno piti VODE. Djeca danas premalo piju pogotovo u vrtićima i jaslicama. O tome se tete toliko ne brinu.

postoji prolife suspenzija. prirodni probiotik. fino će mu izregulirati stolicu.

Točkica's Avatar

Lea već 10 dana ima užasno tvrdu stolicu, danas je kakala 3 puta i svaki put muka, stenjanje, znoji se... a kakica kao kamen. S nadohranom smo tek počeli, samo kruška i jabuka za sada i cika kao i obično.
    Što predlažete da joj slijedeće dam, nekakvu mliječnu kašicu?

Quote Originally Posted by Točkica
    Lea već 10 dana ima užasno tvrdu stolicu, danas je kakala 3 puta i svaki put muka, stenjanje, znoji se... a kakica kao kamen. S nadohranom smo tek počeli, samo kruška i jabuka za sada i cika kao i obično.
    Je li mozda dobila nekuhano voce?

ms. ivy's Avatar

andrejček u zadnje vrijeme pije dosta bioaktiva i počeo je kakati dvaput dnevno u ogromnim (ali stvarno ) količinama. pa smo malo smanjili bioaktiv da nešto i ostane u njemu!

mame većih nekakalica, probajte!

Točkica's Avatar

Quote Originally Posted by violet
    Da, naribano pa smiksano, a jučer kupljenu kašicu od kruške.
    Da probam kuhati?

Quote Originally Posted by violet
    Da, naribano pa smiksano, a jučer kupljenu kašicu od kruške.
    Da probam kuhati?
    Ne znam tocno zasto, ali imam filing da bi te prve kasice trebale biti od kuhanog voca, posebno ako se radi o jabuci. Sirova jabuka za bebu koja je cijeli zivot jela samo mlijeko mi se cini malo previse.

Mi smo samo na ciki i nema stolicu par dana. Nekad ga muči,onako stenje crveni se...Tada skoknem u dučan kupim mu (kršitelj koda)ov sokić od breskve i otvori ga za pol sata.Najnormalnija stolica.Patronažna mi je rekla da je normalno da nema stolicu 12 dana.Mislim da je to predugo!