Maleni je rođen sa 3450 g i 48 cm. Težina s kojom smo otpušteni iz rodilišta bila je 3340 g. Beba je isključivo dojena, na zahtjev.
Danas smo obavili redovnu kontrolu kod pedijatra s navršenih mjesec dana. Vaga je pokazala 3850 g. Što bi značilo da je dobio tek 510 g u odnosu na težinu kod otpusta iz rodilišta. Nedostatno, kaže pedijatrica, trebao je dobiti minimalno 600 g.

Sve drugo s malenim (prirast visine, opseg glavice....) je OK.
Napravili smo i pokusni podoj: malenog smo izvagali, 15 min. podoja na lijevoj dojci, nakon toga ponovno vaganje koje je pokazalo istu težinu kao i na početku podoja

Onda 15 min. na desnoj dojci i povećanje težine po podoju od 50 g. Što bi značilo da je posisao 50 mll. Kaže pedijatrica - nedovoljno.

Savjet je krenuti s nadohranom, i to nakon svakog podoja ponuditi bočicu...
Jako sam nesretna s ovakvim savjetom. Moja beba je često na siki. Puštam ga da doji koliko god želi. Izgleda mi zdravo i zadovoljno. Nikad ne plače poslije podoja. Ima dovoljan broj popiškanih i pokakanih pelena, stolica izgleda OK...
Što učiniti? Nekako duboko u sebi sam uvjerena da je mom bebaču ovako, dok je isključivo dojen, dobro. Ali kako imati petlje ne poslušati pedijatra? Ima li tko kakav savjet?