Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 59

Tema: Možda nije velik izazov za druge... ali ja...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Možda nije velik izazov za druge... ali ja...

Drage, ja trebam riječ razuma.
    Mi se pakiramo na more, idemo sutra, trebali smo već danas, al nas prate kojekakvi baksuzi.
    Od toga da se još vrzmaju majstori po kući, preko toga da se pokvarila škrinja i shodno tome smo imali masu posla oko prenošenja mesa roditeljima, pa kupnja još nekih stvari u zadnji tren glede mede, pa neki hitni poslovi u banci, pa ne znam više ni sama gdje sve danas nisam bila i što nisam radila i s kime nisam razgovarala.
    Bivajući svjesnima da danas nećemo puno napravit ak su s nama četverogodišnjak i 13.5 mjesečna curica odveli smo ih odmah ujutro kod dida i bake.
    I sad im se smiješi da će ostat spavat, jer mi jednostavno ne možemo.
    4 godišnjak već razumije, i zna, ima svoju sobu tamo, neće mu to bit prevelik bed.
    Al za moju bebu se meni srce skuplja.
    Još nikad nije noć prespavala bez mene.
    Poslijepodne zna spat kod dide i bake, ali navečer uvijek dođe doma, da je ne znam što kod nas i s nama.
    I sad mislim da ću PUĆ jer ne mogu ja to sve skupa, i još oni, i njihove fore (ako su cijeli dan tamo, onda do kasno ne idu spat jer se hoće družit s nama - pa poslove nećemo dovršit ni navečer kad krene promenada ni ujutro, kad se probudimo strgani, a i oni skoče na noge lagane od uzbuđenja - jer znate da djeca uvijek vide i kuže kad se nešto zbiva).

Kak će to bit? Jel premala? Kak će joj bit? Mene takva tuga pere, ko da sam ju dala u sirotište, na časnu riječ!

Jel joj radim štetu?

I kakav je ovo život, bemu sve!

Kako će ona to sebi predočit? Hoće li sve biti okej?

Znam da zvučim ko luđakinja, al takva sam. Posesivna mama jastrebica. Ne dam blizu svojoj djeci... noću pogotovo. Moram ih čut da dišu.

Recite mi - jel da sjedem u auto i dovezem ih kako znam i umijem, il da se opustim, i još popijem čašu vina s mužem prije spavanja, u miru?!

Znam da ćemo bit raspoloženiji na putu muž i ja ak se ne budemo morali borit s dječjim ushitom glede puta, dolaska doma, pokušajima da sve sredimo od zore rane... i svega skupa... je li ovo vrijedno toga za takvu malu curicu?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja bi nazvala i pitala kako je dijete? Ako plače otišla bi po njega.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ne plaču. Stariji hoće spat, bilogdje samo da ide spat, a mala se igra...

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Daj se opusti...ako imas povjerenja u baku i didu ostavi ih na spavanju, sredi sve i sutra zadovoljno i poletno odi po djecu!

A i zadnje dvije rečenice govore da bi više željela da prespava nego da ne...stoga...oladi malo!! stvarno...

a ak te baka zove u 11 navecer da ti mala urla i pati i plače već dva sata jer jednostavno ne može bez tebe onda odi po njih.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da sam ikako mogla, ja bih svoje isto iselila dok se pakiramo (isto krećemo u zoru)
    ovako on ulazi u kofer, ona ga zatvara
    ja mlatim majicama po zraku ne bi li se prije osušile
    instalirala dva fena kako bi puhala na najvlažnije dijelove
    (kud je baš danas moralo kišiti)
    on hoće sisati
    ona jesti
    pa prosula litru mlijeka po pločicama, sedam ruku vrele vode ne može ih oprati

urlam, urlam, urlam (pogledati na gornji topic)
    evo, sad su zaspali umireni zvukom fena
    ja čekam, ne zna se što

ako tko po putu vidi luđakinju... mahnite mi!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

e, da, imam i krivca za sve ovo
    milinović

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ma kakvu štetu draga??? pa kod bake i djeda su tam im može samo lijepo biti...

pa jel' plače? ne plače. igra se. znači, sve je ok... a ak ju baš ulovi neka kriza i ak se nebu mogla smiriti, uvijek možeš otići po nju...

opusti se, sredi kaj imaš...

vjerojatno bum ja za koji mjesec otvarala isti ovakav topic, a gle me sad kak sam pametna...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Joj, ko da sebe gledam pred nekoliko godina, dok su dječaci još bili mali....

Silom prilika smo ih ostavili kod dede i bake jer su oba dobili kozice. Bila sam doma s njima 10 dana, a onda sam se morala vratiti na posao, a oni još nisu mogli u vrtić...

Ja sam premrla od brige, a sve je ispalo dobro. Zapravo, sjajno.... Kao ljetovanje. I dan danas je tako - obožavaju tamo ići i boraviti, aliiii obožavaju se i vratiti doma.

Opusti se, sve je to za ljude, pa i roditelje male djece. Jednom mora biti prvi put i za malu djevojčicu... Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni bi ipak smetalo sto joj nisam nista rekla.

kamo god isli, nasi decki uvijek znaju kamo idemo, koliko ce ostati i tko ce doci po njih.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Re: Možda nije velik izazov za druge... ali ja...

Mi smo uvijek sve radili zajedno, pa i grozničavo pakirali, jer nismo imali drugog izbora... Stoga budi sretna da imaš gdje ostaviti djecu, znajući da su tamo zbrinuta, sretna i zadovoljna. K tome, koliko sam skužila iz tvoga posta, već od prije običavaju ćoriti kod dide i bake popodne. Uistinu ne vidim razloga za paniku i zabrinutost, pa zato slobodno možeš, kako si i sama rekla:

Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    da se opustim, i još popijem čašu vina s mužem prije spavanja, u miru?!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Shiny prvotno napisa
    a ak te baka zove u 11 navecer da ti mala urla i pati i plače već dva sata jer jednostavno ne može bez tebe onda odi po njih.

xxx

Ipak se radi o baki i djedu koje ona već poznaje i bitno je samo da taj prvi put bude nešto drugačiji, u smislu da joj bude jako lijepo i zabavno pa makar to značilo da će malo kasnije na spavanje nego inače.

apri polako draga

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I kako je prošlo spavanje kod bake i dida? Ja ne kužim kako se možeš zamarati s tim stvarima, provedeš večer u miru božjem s mužem i uživaš. A ako te mama nazove da malena plače, odeš po nju.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Prije 2 tjedna kad smo kretali na more, slicna prica, samo kod nas za sada samo jedna curka...
    Inace ide spavati oko 8 rijetko kasnije, taj dan je zaspala iza 9
    Pakirali jos malo, mm skocio svojima premjestati namjestaj (jer idemo na more a njima ce uskoro doci lakirati parkete) legao oko 1, navili budilicu oko 4 ujutro, do pola 6 - 6 kada se i inace budi spakirali vise manje ostatak stvari, pa ja njoj dorucak, mm trpa u auto i tako... veselo...
    Al moram priznati da smo to puno opustenije napravili nego prosle godine... pa nam je svasta falilo slijedecih dana...

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    da sam ikako mogla, ja bih svoje isto iselila dok se pakiramo (isto krećemo u zoru)
    ovako on ulazi u kofer, ona ga zatvara
    ja mlatim majicama po zraku ne bi li se prije osušile
    instalirala dva fena kako bi puhala na najvlažnije dijelove
    (kud je baš danas moralo kišiti)
    on hoće sisati
    ona jesti
    pa prosula litru mlijeka po pločicama, sedam ruku vrele vode ne može ih oprati

urlam, urlam, urlam (pogledati na gornji topic)
    evo, sad su zaspali umireni zvukom fena
    ja čekam, ne zna se što

ako tko po putu vidi luđakinju... mahnite mi!

Znam da tebi nije smesno, ali u tvome postu vidim sebe od pre par godina...
    I mi danas putujemo, panika nije bas tolika jer su deca veca, ali da je haos, haos je. I mi i devojke se saplicemo o brdo stvari, ja masem spiskovih spiskova spiskovima i pokusavam nemoguce - da ustanovim da li smo sve pripremili...uh...
    Ifi, nadam se da si provela relaksirajucu noc, potrpala sve u kofere i da ste vec na tockovima. I ja jedva cekam taj trenutak, pa makar zaboravili i pola planiranog...

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    I kako je prošlo spavanje kod bake i dida? Ja ne kužim kako se možeš zamarati s tim stvarima, provedeš večer u miru božjem s mužem i uživaš. A ako te mama nazove da malena plače, odeš po nju.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vidim da je noć več prošla, kasnim, nadam se da je super prošlo.
    Htjela sam napisati da ako bi malena slučajno plakala da bih istu sekundu išla po nju.
    Moje dijete ima 25 mjeseci i još uvijek nema šanse da bi ostao kod bake i dede, tako da mi je to o čemu pričaš znanstvena fantastika.
    Mada imam osjećaj da bi naši baka i deda u slućaju da maleni plače, prešutili pod svaku cijenu, da ne bi ispali nesposobni, pa zato ne budu tak skoro niti dobili priliku. :/

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Vidim da je noć več prošla, kasnim, nadam se da je super prošlo.
    Htjela sam napisati da ako bi malena slučajno plakala da bih istu sekundu išla po nju.
    Moje dijete ima 25 mjeseci i još uvijek nema šanse da bi ostao kod bake i dede, tako da mi je to o čemu pričaš znanstvena fantastika.
    Mada imam osjećaj da bi naši baka i deda u slućaju da maleni plače, prešutili pod svaku cijenu, da ne bi ispali nesposobni, pa zato ne budu tak skoro niti dobili priliku. :/
    Nadam se da je dobro prošlo i potpisujem anemonu. Moja ima 21 mjesec i trebalo nam je par mjeseci da se privikne da je doma s bakom kad idem na posao i dva mjeseca da počne spavati bez mene popodne.
    Ako joj je dobro s bakom i dedom, super, ali ako bi plakala i ja bih odmah išla po nju.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A što bi da nemaš kome ostaviti djecu dok se pakiraš?
    I onda bi bila bijesna?
    Ja sam bijesna kad vidim kako ne cijeniš tu stavku u životu, da možeš nešto obaviti na komodu i u miru razmišljat, koncentrirano se pakirat..a na noć provedenu znajuć da su oni zbrinuti i da možeš malo odspavat - što to ne cijeniš

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo i moja se sprema u petak s bakom i dedom na more. na tjedan dana.
    prije je uvijek išla ili s mamom ili tatom, ili naravno s oboje.
    ovo će biti prvi put da će spavati bez mame ili tate, ali i inače ju baka stavlja spavati popodne.
    zapravo sigurna sam da će sve biti u redu. ipak je ona već velika cura, sve zna, kud i s kim ide.
    ali ipak me malo hvata nervoza

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam jel kod vas igra ta opcija, ali mi smo naše dijete zbrinuli kod bake i dede dok smo se pakirali za selidbu i onda navecer otisli i mi tamo prespavat skupa s njom pa ujutro opet na pakiranje, a ona je veselo ostala kod bake i dede do popodne.
    Jes da nismo bili s njom po danu, ali bar smo je navecer ususkali, procitali pricu...
    Doduse, tad je vec imala 3 godine pa je kuzila zasto i kako odlazimo i dolazimo.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Inače takve stvari tipa pakiranja, ili obavljamo dok dijete spava, ili se jedan igra s djetetom, a drugi pakira, ili svi zajedno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nema panike
    ako bude plakala i odbijala zaspati, onda trk u auto i po nju

a ako ne bude problema ... budeš ti mogla zaspati bez nje?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni nisu pak jasna ta stresna spremanja i pakiranja.......cemu toliko nervoze?
    Mi smo od onih koji sve obavljaju u hodu, pakira se skupa s djecom, ono sto njih ne zanima ili im je predosadno, pokusavamo obaviti na najbezbolniji moguci nacin za sve i to je to. Iskreno receno, da mi je pakiranje toliki stres, ne bih ni isla na ljetovanja, s obzirom na cinjenicu da mi nitko nema pricuvati djecu. A i da ima, i nisu mi to bas neke situacije u kojima mi bas treba mir i koncentracija. Valjda je najstrasnije sto se moze desiti da zaboravim nesto.
    I inace me nerviraju te situacije u kojima netko uvali babama djecu na cuvanje i onda kuka okolo kako se ubija od brige. Mislim ono....Imam u okolini vise takvih slucajeva/osoba koji dodju meni, trudnici s troje djece kukati kako su uvalili dijete babi pa sad jadni ne znaju kud ce od brige, a u biti su jedva cekali da netko preuzme brigu za to isto dijete. Sorry, morala sam. 8)

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nije ni meni jasno. Ja uvalim svih troje babi u uživam ko prase. Doduše, meni je i čišćenje kuće u miru uživancija i opuštanje.

Zorana, malo bježim van teme ali koliko si trudna?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trudna pet mjeseci.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pa ak ti se srce skuplja, plače ti se, pitaš se da li svojim postupkom radiš djetetu štetu i osjećaš se kao da je daješ u sirotište, osim što si debelo pretjerala, najbolje je da s takvim simptomima odmah sjedneš u auto i odeš po malu

zbilja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nadam se da nece pregrubo izgledati ovo sto sam napisala, ali stvarno me nakratko izbacilo iz takta. Neki dan me nazvala kuma i jadna sva u kuknjavi jer je sin otisao s babom na odmor, te svako malo ga zove, te kako ce on ovo, kako ce ono, pa tesko joj je.......istovremeno ja jedva cujem sto mi govori jer mi djeca vriste oko nogu, rucak samo sto ne zagori, pere se vec treca masina robe, istovremeno se spremamo za bazen i tako......A istovremeno bi ta ista zenska pukla od nervoze da dijete nije spremila s babom jer "ona vise ne moze izdrzati s njih dvoje". A hebemu.....pa daj babi i dobro je ili ostavi dijete sa sobom, cemu praviti dramu?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    . Mislim ono....Imam u okolini vise takvih slucajeva/osoba koji dodju meni, trudnici s troje djece kukati kako su uvalili dijete babi pa sad jadni ne znaju kud ce od brige, a u biti su jedva cekali da netko preuzme brigu za to isto dijete. Sorry, morala sam. 8)
    E ovo ja govorim!!!
    Stalno se ljudi tuže kako su umorni i onda odvedu i ostave djecu bakama, i onda pusto crkoše od brige i opet su jadni, a zapravo su sami odveli djecu jer su to htjeli iz razloga i da se malo odmore.
    Uostalom, konkretno u ovom slučaju, nisi li mogla obavit to spremanje umjesto pisanja na forumu i otić po djecu da spavaju doma i nemaš briga

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E, bas to.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne pilite ženu.
    Pretpostavljam da je otputovala na kraju, sa spakiranim koferima i sve skupa. Sretne praznike želim i njoj i Apri . Podsjetile ste me na ono uzbudljivo vrijeme pakiranja kofera, ne znam kad ću ja opet (možda da se naljutim što nitko ne shvaća moju tugu što ne pakiram nikamo i što mi dijete još uvijek spava na cici i da je dam nekamo na spavanje ne bi izdržala ni ja ni ona ni ti zlosretnici koji bi je čuvali?)
    Baš sam se razveselila od samog čitanja o problematici pakiranja za put. Inače može da otvorimo poseban pdf za Ifigeniju, kad već žena ne misli otvoriti blog, tako da se sve te dileme mogu naći na jednom mjestu?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sad sam i ja dosadna, ali tek sad mi je palo na pamet, a zašto su morali spavati kod bake, pa zar ste cijelu noć pakirali?
    Mi smo neki dan malali zidove (sami bez majstora), naravno bilo bi zgodno da je dijete kod bake, bilo bi barem brže ako ništa drugo. Baka je s nama u kući, ona ga inače i čuva, nju obožava, ali ako smo doma MM ili ja nema šanse da je kod bake, odmah dojuri doma, i tako smo lijepo svi zajedno malali. Dijete je pofarbalo krevet i vrata na nekoliko mjesta, naravno tek smo naknadno skužili da se Dulux ne pere ko od šale, ali nema veze. Bili smo spremni na nepodopštine.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Možda nije velik izazov za druge... ali ja...

Postoji želja da se sebe prikaže ovakvom osobom:

Znam da zvučim ko luđakinja, al takva sam. Posesivna mama jastrebica. Ne dam blizu svojoj djeci... noću pogotovo. Moram ih čut da dišu.
    ..a u pozadini svega je zapravo ova želja:

da se opustim, i još popijem čašu vina s mužem prije spavanja, u miru?!.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kad je K. prvi put prespavao vani, imao je 2 godine.
    Ja sam bila 20% na iglama oce mu bit dobro i kako ce to proc, a 80% sretna k'o prase u blatu jer mogu popit viseputa spominjanu casu vina u miru
    Mali (kasnije saznah) uzivao.

Tak da vjerujem da je i ovo super proslo, i da se vec svi pacaju na moru.
    Pozdrav iz lavora

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Inače može da otvorimo poseban pdf za Ifigeniju, kad već žena ne misli otvoriti blog, tako da se sve te dileme mogu naći na jednom mjestu?
    ne pdf, nego domenu. barem.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

žene vi ste evoluirale, ne znam da li sam ponosna ili žalosna zbog tolike konkurencije

ja sve radom s amrkom, jedan je pa je lako, valjda

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi sve radimo s djecom.
    nikad ih ne odvodimo nekamo da bismo mi nesto mogli u miru, a pogotovo ne da bismo se pakirali za more. kad pozele otici nekamo za vikend bez nas, mi to iskoristimo za kino ili sl.

i ne vidim neku veliku misu u pakiranju. dva dana slazemo na stol sve sto cemo ponijeti, navecer prije puta mm sve spakira u torbe i kofere kad decki zaspu. idemo obicno na dva mjeseca, na otok, daleko od civilizacije i nosimo sve sve sve. pa ipak nije drama.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Joj kako te kuzim... Neka ljudi misle da sam posesivna al ja ne mogu zamislit ni da dijete dam dolje, kat ispod, kod bake na nocno spavanje...Pa kak cu ja spavat bez njega??
    Uostalom, moje dijete ni s tatom nece ic spavat, pa kako bi onda htjelo s bakom?
    Vjerujem da ima djece i djece, dakle, neka su jednostavno takva, prilagodljiva, ne smetaju im nove stvari, prihvacaju sve, dok su druga, primjerice moje, robovi navika i konstantno im treba sigurnost na koju su navikli.
    I sta ces, tako je kako je, ja svoje nedam dok stvarno necu morat il dok sam ne zatrazi! I tocka!
    Mi idemo na svadbu sljedeci mjesec, planirali malca ostavit kod moje mame al sto se vise taj dan blizi to ja vise kemijam kako da ga uzmemo sa sobom...jer bas kako ti kazes, steze me nesto oko srca...

A opet, imam frendicu koja svog malca od godine dana ostavi na spavanju kod bake i sve bude super, klinac uziva, ni traga tuzi...malo joj ponekad zavidim al u pravilu meni uopce nije problem odrec se necega zbog tog svog malog derista, vrijedan je svega!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Joj kako te kuzim... Neka ljudi misle da sam posesivna al ja ne mogu zamislit ni da dijete dam dolje, kat ispod, kod bake na nocno spavanje....
    Ali Ifi je odlučila da njena djeca prespavaju kod bake da bi se mogli nesmetano spremat, šta ne :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pomikaki, a da malo smanjis dozivljaj? Nitko nikoga ne pili, samo pisemo neke svoje dojmove. Ili se svakoga mora bezrezervno tapsati po ramenu?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa
    Joj kako te kuzim... Neka ljudi misle da sam posesivna al ja ne mogu zamislit ni da dijete dam dolje, kat ispod, kod bake na nocno spavanje....
    Ali Ifi je odlučila da njena djeca prespavaju kod bake da bi se mogli nesmetano spremat, šta ne :?
    Ma da, sve 5, ja kazem za sebe, nebi ga dala ni zbog spremanja ni zbog...ma niceg! Nisam ja sad osudivala Ifi, samo kazem da kuzim to sta ne zna ni sama kako da se nosi s tim.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Joj kako te kuzim... Neka ljudi misle da sam posesivna al ja ne mogu zamislit ni da dijete dam dolje, kat ispod, kod bake na nocno spavanje...Pa kak cu ja spavat bez njega??
    Uostalom, moje dijete ni s tatom nece ic spavat, pa kako bi onda htjelo s bakom?
    Vjerujem da ima djece i djece, dakle, neka su jednostavno takva, prilagodljiva, ne smetaju im nove stvari, prihvacaju sve, dok su druga, primjerice moje, robovi navika i konstantno im treba sigurnost na koju su navikli.
    I sta ces, tako je kako je, ja svoje nedam dok stvarno necu morat il dok sam ne zatrazi! I tocka!
    Mi idemo na svadbu sljedeci mjesec, planirali malca ostavit kod moje mame al sto se vise taj dan blizi to ja vise kemijam kako da ga uzmemo sa sobom...jer bas kako ti kazes, steze me nesto oko srca...

A opet, imam frendicu koja svog malca od godine dana ostavi na spavanju kod bake i sve bude super, klinac uziva, ni traga tuzi...malo joj ponekad zavidim al u pravilu meni uopce nije problem odrec se necega zbog tog svog malog derista, vrijedan je svega!
    Moj je baš sličan tvojem i isto je rob navika, što je super u 99% situacija, ali postoji i onaj 1% koji je problem.
    Samo da napišem kako smo mi riješili svadbu. Išli smo kad je imao 16 mjeseci. Mislila sam ga voditi u crkvu, na kraju nisam jer je još čorio popodne. Ostao je doma s bakom koja ga i inače čuva. Poslije ga je baka okupala, bilo je sve ok, ali meni savjest ne bi dala mira, pa smo dojurili sa svadbe da ga uspavam. (Zaspao bi on i baki, ali nisam mu željela pretjerano remetiti svakodnevnicu). U 21.30 smo otišli sa svadbe, uspavala sam ga, nazad se presvukla i u 23.30 smo bili nazad na svadbi. Išli smo doma oko 2 i 20, jer se maleni u jutro rano budi, pa bi bili krepani da smo došli kasnije.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma draga moja Anemona kad bi barem bilo tako jednostavno. Mi idemo u drugi grad, sat i pol voznje udaljen. Bio je vec tamo na jednoj svadbi kad je imao nekih 10 mj. I nije mu bas bilo bajno jer je trebao spavati u apartmanu od mladenaca koji je bio tik do sale, dakle buka, baby monitor nam nije lovio pa smo ga provjeravali svakih 10 min, jadnicak je posteno zaspao tek oko 3 ujutro, a u 5 su nas mladenci "istjerali" iz apartmana... Zato me muci kako to sada izvest... Ustvari, logicki, najbolje bi bilo da ostane doma s bakom, da ga ne maltretiramo i sa spavanjem i sa voznjom vamo-tamo ali ipak, kako cu ja ako njemu ne bude dobro s bakom, a ja ne mogu odmah doc? A na svadbu moramo ici jer smo "duzni" a i bliza je obitelj. Ma bas me to jako opterecuje!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi kikicu vodili na 4 pira, i u Zg-u, St-u i u Hercegovinu čak, sve bilo prije njene godine dana. Bilo mi je lakše da je uz mene, dojila, spavala u kolicima sa gazama na ušima.. svakakvih je scenarija bilo.
    Činilo mi se bolje da je ona uz mene, makar bilo i bučno, nego bez mene u tišini..uvijek možeš otić i u auto i u neku sobu nakratko uspavat je i zašuškat..
    S druge strane, nisam se opustila, ni plesala, ni popila čašu vina sa mm-om
    Sve ima svoju cijenu..

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Meni se čini da stvarno ponekad pretjerujete. nemojte se uvrijedit to je samo moje mišljenje. Ja radim evo tako da ga rađe ne vučem na mjesta gdje mu neće bit zabavno i gdje se ni ja neću zabavit radi toga. po tome ću rađe bit doma i na miru spavat i sl. nego se natezat po sali punoj ljudi s djetetom samo da budem s njim. ako idem volim se zabavit, ako ne ide rađe ostanem doma, natezanje djeteta na mjesta koja nisu za njega mi je jednostavno prenaporno za svih.
    znam da mu kod bake nije loše da mu je lijepo, uostalom to su moji ili njegovi roditelji, koji su očito odgojili već nekoga ( i koji su u mojem slučaju ok) nisu neki stranci i moje dijete će jednom imati svoje i bit ću baka i volit ću ga pričuvat ne vidim ništa loše u tome. još je i lakše bilo kad je bio mali nije radio nikakve probleme sad ima 4,5 i treba pregovarat s njim i nije uvijek sretan ako mora kod bake (ovisi koje).
    ja se sjećam svojih provedenih dana kod bake i dan danas volim ić i predivno je da sam bliska s njima pa to je najbliža obitelj.

Mislim da ne treba stvarat prevelike monade od nekih sitnica. živi smo , zdravi smo to je jedna noć, ne kompliciraj nego živi i raduj se što imaš sve što imaš!!!!

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi smo u zadnjih godinu dana bili na dviej svadbe: na jednu smo poveli stariju kćer, i to nije bilo nikome od nas dobro. Ona je bila i pospana, i gužva joj je smetaa i bilo je i glasno i znojno pa smo brzo išli doma.
    Drugi put smo nas dvoje išli sami, jer je bilo izvan Zg i to je bilo puno boje rješenje. One su s bakom i didom šetale, išče na sladoled, zaspale normalno, a mi plesali
    A ja svatove volim

A pakiranje... nemam kud s njima pa to radimo malo usput, pa malo kad zaspu, pa malo pred put i polako križam s popisa.
    Najbolje je kad ja pakiram, a one isprobavaju robu koju sam stavila u kofer

Ali, ja kakva god jesam , nikad se ne grizem kad su one s bakom ili didom. To nije ni često, ali i kad budu, to nam nikad nije nešto oko čega se opterećujemo.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Pomikaki, a da malo smanjis dozivljaj? Nitko nikoga ne pili, samo pisemo neke svoje dojmove. Ili se svakoga mora bezrezervno tapsati po ramenu?
    Pa, moj doživljaj je baš onako... ležeran 8)
    Jel to ok?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Paaa....ne znam.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ovdje se radi samo o jednom:
    ili voliš da su uz tebe pa ih vucaraš i gdje treba i gdje ne treba (ali nosiš se s tom odlukom);
    ili ih voliš povremeno sklonut s puta iz bilo kojih razloga, ali onda se nosi i s tom odlukom, a ne se prise.. pred cijelom nacijom kako ti je onda teško, a sam ti tako odlučio.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bubice27 predajem ti tron i krunu

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja očito nisam takva mama, ali ne kužim šta tu ima bit tolikoooo teško, pa ne daješ ga skitinici na cesti u ruke, meni bi ponekad bilo krivo ako je situacija da baš mora ostat par sati a ne želi pa onda ima više pregovora pa mi žao da je plakao na odlasku i sl. , ali ako se igra i lijepo mu je a onda je još ljepše i meni.
    Meni je tako prirodno poželit odmor i mir za sebe, a bake vole unuke (bar večina) i evo, di ćeš bolje , i još ako je to sve blizu!!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •