Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Dovoljan prirast na težini?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Dovoljan prirast na težini?

Drage mame,
    molim Vas za mišljenje i savjet...
    Rodila sam prije 3 mjeseca nakon 7 dugih godina pokušavanja.Ne mogu Vam ni opisati radost koju smo osjetili suprug i ja kad smo doznali da sam prirodno ostala u drugom stanju :D Ali, to sad nije bitno u ovom slučaju.
    Naime, izrazito mi je stalo da dojim svoju bebu što duže i ne pada mi na pamet uvoditi nikakvo adaptirano mlijeko.Jedino što mu dajem su 2 žličice prokuhane vode nakon D3 kapi da mu ne bude gorko.Ovako stoje stvari... Ova 3 mjeseca dojim isključivo na zahtjev svoje bebe, nekad je to svakih 1-1,5 h, nekad svaka 2-2,5 h, nema pravila.Kad god me traži, ja ga podojim.Dajem mu jednu dojku dok god ne isiše zadnje kapi, a ako me traži još, dam mu malo druge pa s tom započinjem idući podoj.Hvala Bogu, imam mlijeka i pazim da pijem dosta tekućine i hranim se zdravo.Pelene su mu redovito mokre i pune, stolicu ima svakih nekoliko dana, zlatno-žutu sa zrncima.Znam da je to sve normalno kod dojene djece. Spava više puta po pola sata danju,a noću odspava 5-6 sati. Jako je dobra beba, mirna i vesela,plače jedino ako ga nešto smeta ili ako je gladan. I ja sam radi svega toga jako sretna mama
    :D
    Ali, nešto me kopka, zato Vas i molim za savjet...
    Rođen je sa 3460 gr i 51 cm dužine.Prvi mjesec dobio je 900 gr i 5 cm, drugi mjesec 600 gr i 4 cm, a ovaj mjesec oko 500 gr.Nismo još išli na kontrolu,pa ne znam točno, ali sad ima oko 5200 gr.
    Najviše me smetaju komentari rodbine: pa to je premalo, trebalo bi više, treba mu dodavati i takve priče, a ja ih više ne mogu slušati i idu mi na živce
    Pa valjda bi beba pokazivala da je nervozna, nesretna i gladna....
    Molim Vas za podršku drage mame

Hvala puno!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: Dovoljan prirast na težini?

Citiraj Gianna79 prvotno napisa
    Pa valjda bi beba pokazivala da je nervozna, nesretna i gladna....
    evo, sve si rekla. po ovome sto si napisala ide vam i vise nego odlicno. ne daj se smesti i vozi dalje!

btw, cestitam na dugo cekanoj bebici

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nisam savjetnica ali mislim da je to sasvim uredu. Možeš biti mirna.
    No ponavljam, nisam savjetnica pa ćemo pričekati što kažu pametniji.

U svakom slučaju i ja kužim da dijete lijepo raste u dužinu

Ja sam iza D3 kapi davala da doji, a ne vodu.
    Ako ne bi htjela dojiti onda bi ja malo izdojila u žličicu i dala joj.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Eto i mikka ti odgovori, nju slušaj više nego mene

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

slažem se s curama bitno je da beba udvostruči porođajnu težinu u prvih 6 mj,a prema tome izvrsno napreduje
    dozvoljena su i mala odstupanja ako je beba zadovoljna kao tvoja. zato ne brini.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mimi3 prvotno napisa
    bitno je da beba udvostruči porođajnu težinu u prvih 6 mj
    cak ni ovo nije toliko bitno. moj f. je udvostrucio porodajnu tek s oko 9 mjeseci ili kasnije, on je roden velik (4200) a dobivao je na tezini malo. najbitnije je da beba dosta piski i kaki, da se 2 od tri parametra povecavaju (tezina, opseg glave, visina), i naravno, da je bebino opce stanje zadovoljavajuce a to ce najbolje znati majka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •