Kako se i ministar i premijerka pravdaju da se zakon morao baš sada donijeti zbog zatvaranja jednog od poglavlja s EU, trebalo bi ih udariti upravo tamo gdje ih najviše boli, u EU. Stoga mislim da bi trebale poslati tekst zakona na engleskom europskom vijeću (ovo je mail od glasnogovornice:
leonor.ribeiro-da-silva@ec.europa.eu) i poslati Europskom vijeću, ali to moramo putem pošte na adresu:
European Parliament
Correspondence with Citizens
GOL03A012
L-2929 LUXEMBOURG
Fax: (352) 43 00 27 072
Uz to bi trebale priložiti i mišljenje odbora Sabora za EU (imam cijeli tekst) i naravno apelirati na njihovu pomoć, jer se naš zakonodavac izvlači na na njih da je morao donijeti ovakav zakon, to tvrdi i u obrazloženju prijedloga zakona (imam i to).
Evo par crtica što je rekao odbor za EU dok se o zakonu raspravljalo:
- Prijedlog zakona nije usklađen s pravnom stečevinom Europske unije odnosno s Konvencijom o zaštiti ljudskih prava i dostojanstva ljudskog bića u pogledu primjene biologije i medicine. Pravo na medicinsku oplodnju odnosno pravo na liječenje neplodnosti temeljno je ljudsko pravo...
Molim vas da ukoliko se složite s time da im to pošaljemo, da mi javite, jer sam ja planirala svakako to uraditi, pa da ne šaljemo dva puta istu stvar.
Sretno nam bilo