wendy što se tiče priče o Merkuru, istina je...Merkur nije oprepremljen za prihvat beba koje se rode prerano ili sa nekih poteškoćama u razvoju.
Ja sam 2006 rodila Elu i išla sam u Merkur zbog nekih meni znanih razloga (pripadam Petrovoj). No Ela je rođena u terminu 33+6 i prebačena je na neonatalogiju u Vinogradsku jer je tamo trenutno najopremljeniji neonataloški odjel u Zagrebu. Zapravo mene su pitali hoču li da ode na Rebro ili Vinogradsku i odabrala sam ovo potnje jer na Rebru je gužva (dolaze bebe iz svih krajeva RH). Objašnjenje koje mi je dano je da majka ne može biti premještena s djetetom jer to jednostavno tako ne može.
Moja žabica je na neonatalogiji ležala mjesec dana dok nije dosegla određenu kilažu i onda je puštena. Dolazila sam ju hraniti dva puta dnevno (i one majke koje su u bolnici ne puštaju češće do beba)...
Iako smo bile razdvojene, sve smo to nadoknadile,a osoblju u Vinogradskoj sve pohvale, i sestama i doktoricama!

Sada sam ponovo trudna i to sa blizičima i ponovo mislim roditi u Merkuru jer mi je osoblje na porodu bilo stvarno super i dali su sve od sebe koliko su mogli s obzirom na moju situaciju. Nadam se da sa slijedećim porodom
neće biti problema, a ukoliko će biti mislim ponoviti prethodu stvar, porod
u Merkuru, a onda prebaciti bebe u Vinogradsku. To je možda nekima
neshvatljivo no mislim da sam odabrala najbolje za sebe i porod, a onda za bebe i njihov oporavak.