Results 1 to 9 of 9

Thread: Molim savjet-histeroskopija kod mioma

gargamelica's Avatar

Default Molim savjet-histeroskopija kod mioma

U toku zadnjeg ICSI mi je otkriven submukozni miom na prednjoj strani maternice vel 7mm.Postupak je nastavljen i rečeno mi je da on nije toliko velik da bi smetao.Kako nije bio uspjesan ja sam otisla kod dr Šparca i on je rekao da ga treba maknuti histeroskopski.
    Ali dilema se stvorila kad sam malo počela čitati o miomima i moja homeopatica nije za operaciju.
    Ukratko pise da se u 90 %slučajeva vraća a i na jednom mjestu piše da onda mogu bit i maligni.To me šokiralo jer sam vec imala konizaciju zbog HPV a.
    Neznam šta bi,ima li netko iskustva u ovoj dijagnozi
    Hvala unaprijed

mia's Avatar

ja sam imala submukozni na prednjoj stjenci, cak iste velicine kao i tvoj.
    kod mene je problem bio sto mi je bitno deformirao maternicu (vidjelo se na 3D UZV) pa su se 2 ginekloga slozila da bi bilo dobro maknuti ga, jer zbog deformacije koje radi, postoji manja vjerojatnost da ce se bebac primiti.
    to je bio dovoljan razlog da se odlucim za histeroskopiju.

moja homeopatica nije rekla niti jedan razlog zasto ga ne bi maknula, a nisam niti cula da se vraca u nekom gorem obliku. za mene ova je prica rijesena i nece se ponoviti. 8)

ina33's Avatar

Default Re: Molim savjet-histeroskopija kod mioma

Quote Originally Posted by gargamelica
    UUkratko pise da se u 90 %slučajeva vraća a i na jednom mjestu piše da onda mogu bit i maligni.
    Joj, gargamelica, sretno, nemam ti iskustva s miomima, ali imam vrlo pozitivnih sa dr. Šparcem, zašto njega ne pitaš to o vraćanju, on je vrlo komunikativan. Iskreno, ja bih pretpostavila njegovo mišljenje mišljenju homepata, ali ja niti ne koristim usluge homepata pa s njima nemam iskustva - čisto mi se čini da bi on kao ginić mogao bolje presudit za ginekološku stvar.

Bebel's Avatar

gargamelica,
    tu smo već malo pisali o miomima pa pogledaj. Ja imam intramuralni i bila bih sretna da ga mogu odstraniti, ali svi kažu da nije za operaciju . Ja bih se rađe priklonila mišljenju ginekologa nego homeopata, ali bih zatražila mišljenje od par stručnjaka. Sretno

Mali Mimi's Avatar

I ja bih više vjerovala onom što kažu stručnjaci za to područje a vjerujem da je dr. Šparac dobar stručnjak po onom što sam čula na ovom forumu, isto ne smeta da pitaš još kojeg.
    I meni je na nedavnoj laparoskopiji odstranjen miom za kojeg nisam ni znala da ga imam jer je bio ispod endo. ciste i stvarno ovo prvi put čujem da se vraća i to u malignom obliku :?
    Sad da budem iskrena ne znam ni koju sam vrstu imala jer sam tek nakon operacije uopće saznala za njega, a tad se nisam sjetila ni pitati jer sam bila sva ošamućena od narkoze, ali vjerujem da će mi reći kad budem zvala za nalaze

Denny's Avatar

Ja bih isto vjerovala dr. Šparcu, ali ako imaš sumnji, možda bi trebala potražiti mišljenje još nekog ginekologa pa onda odlučiti.

gargamelica's Avatar

Hvala vam cure na odgovorima,ja imam potpuno povjerenje u dr Šparca ali su me ti linkovi malo zbunili pa isto imampovjerenje u vase savjete
    Mislim da cu se odmorit do jeseni pa odlučit,ako je netko to radio u bolnici preko hzzo zanima me koliko traje postupak do histeroskopije i koliko se nakon nje mora lezat u bolnici.

mia's Avatar

sve nalaze koji su ti potrebni odradis prije dolaska u bolnicu (krvna grupa, laboratorijski nalaz krvi i mokrace, ekg, papa i brisevi, internisticki pregled).

boravak u bolnici je maksimalno 3-4 dana. prvi dan dolazis i imas razgovor s anesteziologom i pripremu (ciscenje crijeva). drugi dan zahvat. treci ili cetvrti dan (ovisno o procjeni lijecnika) ides doma.

to stvarno nije strasan zahvat i vec nakon 2-3 dana si u top formi.

Moje iskustvo: imam dva mioma (intramuralna) i jedan je doktor insitirao da se odstrane laparoskopski, tvrdeci da bez te operacije nemam sansi za zacece. Moja je homeopatica takedjer bila protiv operacije. Trazila sam drugo misljenje, taj mi je doktor rekao da polozaj i velicina mioma ne podrzavaju laparoskopiju, a i rekao je da miomi generalno ne predstavljaju bas toliku smetnju. Odlucila sam razmisliti par mjeseci... nakon dva mjeseca sam ostala u drugom stanju (jer smo u medjuvremenu "popravili" muzev spermiogram ).