Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: škampi

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno škampi

pozdrav svima.putujemo na more,zanima me dal djete od 14 mjeseci može probat škampe?inače nije alergična na ništa a čula sam da su škampi veliki alergen.pusa

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

elena ih je probala sa negdje 18 mjeseci . nikakve reakcije (mada mi nekak u podsvijesti kao da je to rano :/ ) ...

iskustvo - nismo imali problema, stovise obozava ih

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ma bude ih probala druge godine, zakaj se izlagat riziku i panici, jos kad nisi doma... ja imam 25 pa ih nisam jela, ne privlace me plodovi mora previse.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mene isto to muči samo moj I. ima 15 mjeseci. plodovi mora naravno friški, ne one smrznute stvari po TC, su mi svaki tjedan na jelovniku i jedva čekam da i on proba jer je za moj pojam to najsavršenija hrana(naročito škampi), a i hrana iz mora je jako zdrava.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

http://www.coolinarika.com/clanak/pl...ecjoj-prehrani
    Alergijske reakcije na proteinske frakcije iz hrane dosta su česta pojava kako u nas tako i u svijetu. Dok kod odraslih osoba alergeni dolaze iz račića (škampa), školjkaša, kikirikija i nekih grahorica, kod djece alergeni dolaze iz jajeta, mlijeka, soje, kikirikija i jagoda. Blaži oblik alergije može se prepoznati po koprivnjači, osipu koji u pravilu nestaje prestankom korištenja dotične hrane. Nažalost, katkad može doći i do anafilaktičkog šoka praćenog naglim padom tlaka i drugim teškim znakovima, pa čak i smrću.
    http://www.coolinarika.com/clanak/al...u-djecjoj-dobi

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Prebacujem na dohranu.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A kad mogu lignje i hobotnica?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moji su počeli jesti lignje i hobotnice, a bome i račiće negdje sa 3 godine. Od prvog trenutka obožavaju npr. salate od morskih plodova i sl.

Školjke - ponudila dosta kasnije, nije ih se dojmilo (još uvijek). Više vole ribe, a to mi je ok.

Btw. u vrtiću su mislim isto imali rižoto od liganja u vrtićkim grupama, za jasličke nisam sigurna ali mislim da nije toga bilo. RIbe- da!

pčelica01 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja mislim da ti to nije rano! Ovdje majke daju vec sa godinu dana jer mi imamo cjelu godinu friske ribe sa koce!
    Mozda ne same skampe ili kozice nego vise sa tjesteninom!
    Ali ako ti mislis da je jos premali bolje bi bilo da jede bjelu ribu ona je puno zdravija!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •