Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Gladno dijete,a ne želi sisu

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Gladno dijete,a ne želi sisu

Trebam čuti vaša iskustva. Evo što se desilo neki dan. Bebač ( 2 i pol mjeseca) mi cijelo poslijepodne nije baš nešto papao,a još manje spavao. E kad je došla večer,počeo je naglo urlati i plakati iz sve snage,kao da ga nešto jaaaaako boli. Mislila sam da će mi srce puknuti. Znala sam da je umoran,ali i gladan,te sam mu stalno davala sisu,ali nikako da uhvati,previše je plakao. Namazala sam sisu kapima Sab simplex i onda se uhvatio jer mu je to ukusno,ali samo na nekoliko sekundi i opet dalje plakao. A onda sam mu dala flašicu u kojoj je bilo izdojeno mlijeko ( izdojila sam se par sati prije) i on je to u par sekundi popapao i zaspao. E sad,zašto nije htio cicu? Puno puta kad je gladan i jako plače,ne želi sisati. Kad mu stavim sisu,još bolje plače. Trebam ga jako smiriti i tek onda papa,ali ne puno jer je već preumoran pa opet plače,ali mu guram sisu dokle god želi bar malo vuči. To se većinom događa u večernjim satima. Dnevni i noćmo hranjenje ide super. Bojim se da mu se flašica ne počne sviđati više od moje sise. Kako ga smiriti da se normalno napapa?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja ću lupnut, a savjetnice će objašnjavat
    nudi cicu prije nego počinje plakat, dok je miran
    u večernjoj nervozi i grčićima (a to je to šta mu se događa navečer) ga tek kad se skroz smiri pokušaj podojit...
    bočicu prihvati jer iz nje mlijeko teče i ne mora se trudit, a to mu u tim trenutcim nervoze odgovara :/

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

On je miran jer sam ga okupala,ali ga je kupka umorila,pa je onda preumoran za papati,ali opet gladan. Par puta sam ga hranila prije kupke,tako da ga odmah poslije mogu samo uspavati,ali ne znam koliko je dobro stavljati ga u vruću vodu par minuta nakon što je papao. Čitala sam negdje da su bebe najnervoznije navečer od 18,00h do 23,00 h. Ja svojeg smirim najčešće vožnjom u kolicima,ali sad ima previše komaraca,pa ne možemo dugo biti vani. Ali ako se i smiri u vožnji,kad treba papati,opet nervoza. Zašto jednostavno ne može jesti normalno ako je gladan? :/

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Rekao bi moj pedijatar "sto ljudi, sto čudi".
    Mišljenja sam da su bebe itekako kompetentne, samo su premalene da bi ih uvijek razumijeli.
    Ja ću ti ispričati moj primjer, možda shvatiš što želim reći.

Dakle, moja cura koja je kao da je nema već tri dana plače, grinta i dijete je da je ja ne mogu prepoznati, moja najveća muka je to što tri dana neće da sisa i neće da pije vodu, pelena mokrih malo i ja luda, spremila se sutra da posjetim pedijatra.
    I onda sinoć u dva sata promislim, kako nam je ustvari svaki dan sličan i odlučim razbiti monotoniju.
    Probudimo se jutros u pet sati, probudim nju i pasa, spremim ih i izađemo vani. Puhalo je, ali nema veze, namjerila sam štetati i šetali smo svi do sedam i pol (umorila sam se ko pas jer je ona bila u mei taiu).
    Došli kući i gle čuda ona papa :D nakon toga dan se nastavio više nego savršen.

Moja L je više nego super, ali kada se naljuti onda je ljuta i to je to.
    Pokušaj nešto promijeniti, ne moraš sumnjati u dojenje to je ok, vjerojatno njemu nešto drugo ne paše.
    I pobogu pokušaj mu ne davati bocu da ne bi krenula u prestanak dojenja. Nekim bebama se jako svidi da mlijeko samo kapa posebno navečer kada su umorne i razdražljive i obično je to navečer jer im se skupi puno toga od cijelog dana.

E sad, ja nisam savjetnica pa ako sam pisala ludosti neka me isprave, ali u svakom slučaju, mislim da nisam odmogla.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Odlično si se dosjetila to za ranojutarnju šetnju. Ja ću ga pokušati što više izvoditi poslijepodne. Thanks. Prošli tjedan smo cijelo poslijepodne bili u gradu i navečer je uživao u kupki i potpuno mirno papao i odmah zaspao. Samo,neda mi se ga mrcvarit po tim vrućinama,obično izlazimo van prijepodne i poslijepodne tek nakon 4 h.

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Tako je nekako i kod nas bilo u toj dobi. Desilo se par puta da nisam na vrijeme shvatila da je dijete gladno pa je zavrsavalo kao kod tebe - izdojim i dam na bocicu i onda je to skroz njami - al ja sam davala minimalno na bocicu, tek da smiri onu prvu glad a onda cicu u usta i to je funkcioniralo.
    Mlijeko i dan danas, sa 11mj, papamo samo na ciki.

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Drugim rijecima, htjela sam rec sto i krumpiric - nudi cicu prije nego zaplace a ako vec moras davati na bocu, daj toliko da se malo smiri a onda dijete vrati na cicu.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

rekla bih da je najvjerojatnije bio preumoran i nervozan. Kad malo poraste vidjet ćeš to jasnije, postanu nervozni a ne shvaćaju da bi bilo najbolje leći i zaspati, kao da ih nešto jako smeta a ne mogu shvatiti što i ako to potraje zna nastati pravi cirkus.

Što se tiče komaraca, ima u trgovinama s opremom za bebe mrežica koje se navuku preko kolica.

I bočicu koristi samo u krajnjem slučaju!

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

I mi smo imali slicni problem. Na vecer nervozna do bola, gladna a odbija cicu. Na prvi znak nervoze je stavljala na cicu, ali nije pomagalo. U pocetku smo mislili da je previse gladna za sisati pa davali na bocicu, ali kad je pocela odbijati i bocicu smo se opametili, pa je rutina bila sljedeca: ja se pripremim za dojenje, cica spremna vani, MM nosa po stanu malu da se smiri. Kad se smiri - u jednom potezu je stavi meni na cicu da papa. Ona jede malo, pa se opet uznervozi i pocne plakati. MM je digne i nosa po stanu opet jedno pola sata, sat dok se opet ne smiri i ogladni. Pa ponoviti postupak. I tako dva-tri puta navecer dok ne zaspi.

Srecom, dok je navrsila jedno 3 mjeseca je to proslo - pocelo je tako da bi od nervoze samo pustila cicu, onako nekako ocajnicki dva-tri puta ispustila krik protesta i nastavila papati, bez da bi je morali nosati. Od toga da navecer sizi jer ju stavljamo na cicu je dosla do toga da ako zbog bilo cega sizi ja je stavim na cicu i mir Znaci, samo strpljenja, bit ce sve bolje i bolje kako bebica bude veca...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala cure. Zadnja 3 dana borimo se cijeli dan. Malo sisa,pa počne plakati i više ne želi,i tako cijeli dan. I onda se hranimo skoro svakih sat vremena,al nikad kako treba jer počne plakati ili zaspi pa se ubrzo probudi gladan. Jučer su mi obadvije sise bile prazne,navlačio ih,plakao... složila sam umjetno mlijeko jer sam morala k liječniku,a nisam mogla izdojiti da ostavim doma da ga nahrane. Nakon što je popapao umjetno,bio je odlično raspoložen kao nijednu večer,miran i nasmijan. 6 sati je bio sit i nije htio papati. Po noći je super sisao,a po danu opet isto... zašto ne voli moju sisu?

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ako je za utjehu, mala od moje sestre uopće nije htjela desnu cicu. ni u kojem položaju, ni na koji način, ni pod kakvim uvjetima. samo lijeva je dolazila u obzir

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Andy*** prvotno napisa
    Hvala cure. Zadnja 3 dana borimo se cijeli dan. Malo sisa,pa počne plakati i više ne želi,i tako cijeli dan. I onda se hranimo skoro svakih sat vremena,al nikad kako treba jer počne plakati ili zaspi pa se ubrzo probudi gladan.
    Ne znam hoće li te to utješiti, ali ti si već četvrta osoba kojoj se to događa i to baš sa dva i pol mjeseca starosti bebe.
    nia_zg se borila s nečim sličnim, moja cimerica iz bolnice i ja također.

Kod nas se događalo/događa da ili neće uopće i vrišti na položaj koljevke ili počne sisati pa poludi i opet vrišti.

U prvom slučaju čim vidim da se opire odmah liježem i prištekavam (dojim ležečki), ako neće lijevu, odmah ju premještam i nudim desnu. To treba izvesti dosta brzo, a opet smireno.

U drugom sam slučaju 'skužila' da ju nešto muči pa ju podignem i čekam da podrigne i još nešto radi (ne možemo skužiti kakvi su to zvuci).
    Cicu joj svako malo potom nudim, pa kada odluči onda opet jede normalno. I da, kao i kod tebe ispada da taj podoj traje sat vremena, a i duže. Više mi se ne izlazi van niti ide u goste zbog toga. Iscrpi me nekako.

Nadam se da će uskoro proći. Ušli smo u četvrti tjedan da je stanje takvo, moja cimerica isto, a nii_zg je prošlo za tjedan dana.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Vjerojatno je to onda prolazno... nadam se. Teško mi ga gledati kad je gladan,a prenervozan da papa . Hvala cure

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da, mi isto imamo takve muke, već nekih mjesec i pol dana. Očito je to takva faza ili umor ili ne znam što već. Pokušavamo na svakakve načine, uglavnom bebu treba uhvatiti kad je smirena, jer ako plače, nema ništa od cicanja. Imamo neke tehnike, uglavnom, kad se probudi uvijek cica kao da nije ništa bilo. Nudim joj puno češće po danu, tako da već nekad i sama sebi idem na živce (a i njoj, kad okrene glavu od cice), ali nekad to upali pa prođe dan bez pretjeranog plakanja.
    Eto, čini se da se mi i dalje borimo s tim i pitam se gdje su oni dani prvih mjesec i pol nakon poroda kad je na siki bila cijelo vrijeme :/ A valjda će i ta faza kao i grčevi

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Nia_Zg prvotno napisa
    Da, mi isto imamo takve muke, već nekih mjesec i pol dana. Očito je to takva faza ili umor ili ne znam što već. Pokušavamo na svakakve načine, uglavnom bebu treba uhvatiti kad je smirena, jer ako plače, nema ništa od cicanja. Imamo neke tehnike, uglavnom, kad se probudi uvijek cica kao da nije ništa bilo. Nudim joj puno češće po danu, tako da već nekad i sama sebi idem na živce (a i njoj, kad okrene glavu od cice), ali nekad to upali pa prođe dan bez pretjeranog plakanja.
    Eto, čini se da se mi i dalje borimo s tim i pitam se gdje su oni dani prvih mjesec i pol nakon poroda kad je na siki bila cijelo vrijeme :/ A valjda će i ta faza kao i grčevi
    joooj, a ja baš napisala da je tebi prošlo...eh

i ja se sa sjetom sjećam prvog mjeseca kada sam bila zabrinuta zbog njenog jakog bljuckanja uslijed prežderavanja. eh, di su ti dani!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Rodice molim savjet,imamo novi problem. Po danu sam odlučila davat bebi formulu ( prijepodne bi stalno papao i brzo mi isprazni sisu,ne stigne mi se punit i onda stalno plače jer ostaje gladan. Čak i kad je smireni,danju ne želi papati kako treba. Malo jede i počne plakat. Puno mu dajem,al stalno ostaje gladan. I dr. mi preporučila nadohranu.) Noću bi ga imala na prsima ( onda uvijek papa kako treba). E sad molim savjet na koje razmake se izdajat danju da ne dođe do zastoja ili ne daj Bože upale. Dal svaki put čekat da se mi obje sise napune, ili...?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Rodice molim savjet,imamo novi problem. Po danu sam odlučila davat bebi formulu ( prijepodne bi stalno papao i brzo mi isprazni sisu,ne stigne mi se punit i onda stalno plače jer ostaje gladan. Čak i kad je smireni,danju ne želi papati kako treba. Malo jede i počne plakat. Puno mu dajem,al stalno ostaje gladan. I dr. mi preporučila nadohranu.) Noću bi ga imala na prsima ( onda uvijek papa kako treba). E sad molim savjet na koje razmake se izdajat danju da ne dođe do zastoja ili ne daj Bože upale. Dal svaki put čekat da se mi obje sise napune, ili...?
    Beba je stara 2 i pol mjeseca

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

prijepodne bi stalno papao i brzo mi isprazni sisu,ne stigne mi se punit i onda stalno plače jer ostaje gladan
    sorry što upadam, mene zanima ovo. cike su kao protočni bojler i uvijek nešto ima u njima (bar koliko sam skužila), zar ne?

i meni se događalo ovo da kada puno cica (npr. od 16 do 20 u kontinuitetu) da na kraju poludi jer joj mlijeko izgleda samo kapa. pa šiftam jedna pa druga pa jedna pa druga do iznemoglosti.

kakva su vaša iskustva? kakva je točno fiziologija iza punjenja cica u ovakvim situacijama?

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I ja imam dojam da mi se pojedine dane isprazne, a pojedine su mi prepunjene da sam ponekad čak morala pod tušem malo izdojiti da me ne bole. Sve to ovisi o raspoloženju i apetitu bebe, jedan dan siki više, drugi manje.
    I mene je nekad strah da su cice prazne i da se neće najesti, ali onda ju jednostavno isto tako prebacujem s jedne na drugu i na kraju zadovoljno zaspi, ipak je to na kraju ipak najgušće i najzasitnije mlijeko, pa mislim da nema problema.
    A ovo što su jedan dan prepunjene, drugi dan ispražnjene, imam dojam da je to upravo zato što beba jedan dan izvuče maksimalno, pa se drugi ili iduće dane počinje raditi više mlijeka, pa se zato prepune. A te dane manje cica, pa se opet počne proizvoditi manje a taj dan ima bolji apetit pa se isprazne do kraja. Ispravite me ako griješim

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, cice su protočni bojler
    ili za dojenje nemaš zašto čekati da se cica napuni, ako koji dan beba češće cica, bit će "prazne", al to ne znači ama baš ništa
    davati adaptirano u tim situacijama vodi dojenje u propast. Produkcija se smanjuje i malo po malo-gotovo.

Izdajati se, pa bacati mlijeko, a davati djetetu AD stvarno nema smisla :/

Prije toga treba pokušati sve ostalo, nudit cicu prije nego se beba iznervira, mijenjat položaje, mjesto dojenja, mijenjat djetetov dnevni ritam (možda premalo spava pa je prenervozno)....ili davati barem to izdojeno, a ne AD djetetu :/

nadam se da će se javit savjetnice uskoro.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nia, imaš pravo. Taj dan čitav dan cica, prazne se, a produkcija se poveća i sutra se puno brže "napune"

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mi smo jučer prvi puta imali pravu 'epizodu' u trajanju kojih 4 sata. Propustila je prvo jutarnje spavanje, pa drugo jer je bila premorena i onda nikako da prihvati cicu. I smirila bi ju, polegle, ninala nanala, ali kada vidi cicu panika.

Odmrznula sam nešto svog izdojenog mlijeka i dala joj na flašicu (inače ako je ikad pila izdojeno bilo je na čašicu ili špricu, sada nisam imala snage za to).

Zašto tako lako prihvati flašicu????? Drugačiji je i način sisanja, ali tu nije šizila iako se mučila. Povukla je par puta i blaženo zaspala.
    Stvarno ne kužim!

Kada ste se vi našle u takvoj situaciji, što ste radile?
    Uspavljivale ili inzistirale da uzme cicu i jede ili inzistirale na uspavljivanju na cici?

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Uspavljivale ili inzistirale da uzme cicu i jede ili inzistirale na uspavljivanju na cici?
    Pod uspavljivale mislim jeste li dale muževima bebe da ih uspavaju u toj situaciji?

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pa uglavnom bi ju "prisilila" da cica. Ono nudila nudila tako dugo dok joj valjda ne bi išla na živce pa bi nekak nevoljno počela cicati, ali onda na kraju bi cicala normalno i zaspala bi nakon toga.

Danas je recimo bila histerična i malo je cicala, pa nikako se spremiti spavati, ali je na kraju nakon drugog cicanja uspjela zaspati i spavala skoro cijelo popodne, negdje od 13h - 17h, kad bi se počela malo meškoljiti i gurati prstiće u usta kroz san, samo bi ju uzela u naručje i opet joj dala cicati (mislim 2 puta u ta 4 sata). Onako kroz san uzme cicu bez problema i opet zaspi nakon 10-ak minuta kad se nacica.
    Sad se naspavala i zadovoljna je, igra se u viperu s igračkicama što vise dok sam ja prala suđe u kuhinji i imala ju na oku.

Inače ako jako histerizira kad ne spava ni 2 sata dnevno, a ne želi cicati, onda joj dam vode na žličicu. Nikad se nisam izdajala i čuvala mlijeko za bočicu, niti joj dajem ikad išta osim cice i prokuhane vode na žličicu unazad 10-ak dana kad ne želi cicati a vrućine su pa da ne dehidrira. Inzistiram da cica i uhvatim ju u naručje u jastuku i nosam, cupkam, pjevušim, malo plače, pa se smije, pa guguče i na kraju obično cica onako kad ja stojim i ljuljam ju, a onda si za par minuta sjednem i sve ok. Ili ju uhvatim na prepad kad se probudi i kad je još snena odmah na cicanje. Ma joj, razvijam svaki dan nove tehnike
    Ona tehnika da ju muž uspava više nažalost ne pali sad sam ostala samo ja i cicanje za uspavljivanje

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

pitanjce, negdje ste pisale za jedenje ručica, ne mogu to nači sada...

kada vam bebice ako šize i malo sišu kako znate stavljaju li ručice jer su gladne ili samo istražuju i igraju se?

ja od kada smo u ovoj fazi nikako nisam načisto pa čim vidim ručicu odmah ju uzimam, pa na krevet pa ponudim. mm kaže da pretjerujem, ali ja si ne mogu pomoći.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj the enchantress prvotno napisa

kada vam bebice ako šize i malo sišu kako znate stavljaju li ručice jer su gladne ili samo istražuju i igraju se?

ja od kada smo u ovoj fazi nikako nisam načisto pa čim vidim ručicu odmah ju uzimam, pa na krevet pa ponudim. mm kaže da pretjerujem, ali ja si ne mogu pomoći.
    Kod nas je kako kad. Ja isto svaki put dajem sisu,ali sam sad skužila da gura ručicu jer je počela faza kad bebe počnu više sliniti i stavljati sve u usta. Uskoro će 3 mjeseca. Ne pretjeruješ,samo brineš za svoju bebicu

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kod nas je kako kad. Ja isto svaki put dajem sisu,ali sam sad skužila da gura ručicu jer je počela faza kad bebe počnu više sliniti i stavljati sve u usta. Uskoro će 3 mjeseca. Ne pretjeruješ,samo brineš za svoju bebicu

ma zato i pitam. sada je u toj fazi, pa ne kužim. inače sam ful znala kada je gladna, a sada me strah da nam se ne ponovi ona epizoda od prije neki dan jer mi je srce slamala.

kako ste vi? ima li poboljšanja?

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nema pravila, ni nakon mjesec dana ove faze ne mogu ocijeniti da li ju stavlja zbog toga što je gladna ili se tak smiruje ili istražuje. Ali ovih dana sam skužila da kad od jutra krenemo dobro s cicanjem (kad ju "prisilim" s neprestanim nuđenjem) i spavanjem, cijeli dan je vesela i navečer puno ranije zaspi. A spava mi sad već 3 dana za redom skoro cijelo popodne, ili barem par sati u komadu s pauzama cicanja i nakon toga je raspoložena za igru, smijanje... Tako da u biti joj ja sad doziram koliko mislim da joj treba papanja i spavanja i sve 5. Mislim da sad hvatamo ponovo ritam i zato i nije bilo zadnja 3 dana više histeričnog plača zbog gladi i umora.
    U pravilu kad se nacica i kad je zadovoljna manje stavlja ručicu u usta, a više hvata igračkice, gazice, naramenice moje majice i sve što joj dođe pod ruku. Danas je naučila udarati rukicom jednu igračkicu koja svira kad ju se udari i igračkica je svirala sigurno 7-10 puta u minuti a do prije par dana je to bilo još slučajno i vrlo rijetko bi uspjela zasvirati, možda jednom dnevno.
    Opet sam došla u napast da kupim dudu, ali spremno odoljevam tome, jer vidim da kad se najede i kad je odmorna uopće zaboravi na prstiće i trpa više ostale stvari u usta, gazicu, igračkice koje vise i sl. Srećom oprala sam ih čim su kupljene

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ma zato i pitam. sada je u toj fazi, pa ne kužim. inače sam ful znala kada je gladna, a sada me strah da nam se ne ponovi ona epizoda od prije neki dan jer mi je srce slamala.

kako ste vi? ima li poboljšanja?
    Mi smo odlično. Stalno cicamo i trudimo se da to ide na bolje . Danas mi je dobio prištiće na kapcima u kutu i iznad gornje usnice. Dal od toga što si trlja ručicama koja su bila u ustima ili gljivice? :?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Moram se ubaciti,ne pretjeruješ,ja imam sina od 3 mj.isto to radi i uvijek dam sisu i ispadne da je gladan i jede. Nemojte davati AD i moj isto tako vrišti,neće siku navečer poslije kupanja,ma isto imam problem kao Andy,već sam poluluda. Odustajem od večernjeg kupanja i samo ga popodne kupam,jer onda navečer bolje spava,nije nervozan

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

čitam i djelim problem. već sam luda, mislila sam da smo jedini. tin ima epizode, prvo je bila jedna a sad i dvije- tri dnevno gdje se ponaša baš kao što kažete. gladan a kad počne sisati histeričan. neće, pa hoće, pa ga nosam, pa opet nudim.... nisam u napasti mu dat AD ali definitivno suosjećam.
    naravno loše spava, pa je sve to katastrofa.
    mijenjala sam rutinu, nastojala izvesti nešto no još uvijek isto. više sam luda.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

sada mogu reći da jedino što je nas spasilo je promjena položaja u kojem doji. mjesec i pol dana je dojila samo i isključivo ležečki, a sada isključivo na rukama dok hodam. kada se malo uspava i zatvori oči onda 'smijem' sjesti.

kada ju probam staviti na cicu, a pritom sjedim, počne se opirati, kao neće. onda se dignem i prištekavam. ako tako neće onda znam da fakat neće, da mora podrignuti (to je valjda jedina situacija kada moje dijete ne želi sisati , mi smo skoro non stop prikopčane).

iznimka su noći, mi smo co-sleeperice i onda doji ležečki u snu (kada je budna nema šanse da više tako doji dulje od pola minute).

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Samo da javim, kod moje bebe je ovo bila faza koja je trajala cca 2,5 mjeseca. Na moru (dakle prije 2,5 tjedna) je počela cicati kao luda, čak i po noći umjesto recimo 2 podoja imali smo 4-5 :shock: tako da se nisam nikako mogla naspavati, od ponoći do jutra, svaka 2 sata se budila i cicala
    Po danu isto tako, svaka 2 sata. Nemam pojma jel to neki skok u razvoju s 5 mjeseci ili što jer je dosta napredovala u zadnje vrijeme, polako se diže iz poluležećeg položaja u kolicima u sjedeći, glavicu non stop u kolicima drži u zraku, okreće se u sekundi s leđa na trbuh, rukicama hvata jako precizno, rekla bih pinceta hvatom.
    Inače sad dojimo isključivo ležeći i kad vidi cicu, odmah izvadi prstić iz usta i prione na cicanje, ako nije gladna okrene glavicu na drugu stranu i zabavlja se s igračkicama. Ja sam skroz zbunjena ali se veselim što smo napokon prošli tu čudnu fazu vrištanja i odbijanja cice :D.
    Vani eventualno cicamo na rukama, onako u pozi koljevke, ali to je svega minutu dvije, jer joj stalno nešto odvlači pažnju u tom položaju i ne voli tako cicati. Kad smo se vraćali s mora nije mogla cicati niti na trajektu, niti u autu, jer joj je sve bilo zanimljivo, neki čudan prostor u autu, volan, razni gumbići, svašta-nešto što joj odvlači pažnju...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Joj super da naletih na ovu temu.
    Imam sličan problem. Beba će za par dana imat 3 mjeseca. Prva dva mj se prejedala, dobivala puno na težini... Zadnjih par dana kad god treba jesti počne jako plakati i to traje i traje i odbija prihvatit i cicu i bocu. Inače dojimo+ad. Kad neće cicu neće ni bočicu, tako da se ne radi o tome da neće sisati, jednostavno neće jesti.
    Baš sam se danas počela brinut šta je to. Ručice su joj stalno u ustima, što je prije bio znak gladi. Sada mislim da nije jer ih stalno trpa i neposredno nakon jela.
    Čini mi se da jede manje nego prije. Prije je znala puno više podudati barem iz bočice.
    Baš mi se čini da kad joj ponudimo hranu da je onda rasplačemo i onda treba dosta strpljenja da počne dojiti.

Sad kad čitam vaše postove ispada da nisam jedina s tim problemom
    Šta mislite je li to normalno, zašto dolazi do toga i koliko traje? Izluđuje me ovo, ne da mi se nikud ić kad ju ne mogu normalno nahranit.

Puse

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Klarah, nemamo pojma zašto dolazi do toga, ni koliko traje, kod svakog drugačije. Probaj kombinirati razne položaje ležeći, stajaći, cupkajući... pa kad se malo smiri ili počne dremuckati sjedni s njom u koljevka položaj.
    Inače, pričala sam s pedijatrom o ovome. On je dobro upućen u dojenje, pričali smo malo, rekao je da je mlijeko različito ovisno o vremenskoj zoni, da Skandinavke imaju znatno gušće mlijeko, jer kao tamo nikad nije vruće, žene u Africi imaju općenito vodenastije mlijeko zbog vrućina. Rekao je da on pretpostavlja da beba ljeti kraće a češće doji upravo iz razloga da povuče samo ovo vodenastije mlijeko zbog žeđi. Samo kod nas je bila situacija da doji kratko i s dosta velikim vremenskim razmacima. Ah tko će ga znati. Uglavnom, kod nas je to bila samo faza koja je kao i grčevi uspješno prošla. Sad očekujemo nove izazove majčinstva - vjerojatno zubiće.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nemam baš puno vremena, ali ću vam se pridružiti u problemima.
    imam bebu od tri mjeseca koja se također prvih dva mjeseca veselila jedino cici. sad dojimo samo noću, a danju tek nakon kratkog uspavljivanja dudom varalicom
    ako probam samo "uvalit" cicu povuče dva gutljaja i plače i neće. mislila sam da je prepuno i da ju šprica pa sam probala izdajati ali ni tada nije upalilo. nažalost, uveli smo varalicu zbog vožnje u autu koju također nikako nije podnosila, pa sam probala i doma s dudom ju umirit.
    lakše mi je kad vidim da nisam sama s ovim problemom. grozno mi je vidjet ju s dudom, ali kad uz nju danju zaspe doji relativno ok. noći su nam burne, a noćna pelena redovno doseže težinu 250 grama (luda majka važe ) što bi valjda značilo da u 10-ak sati popiški oko 2 dcl.
    i danju su pelene pune, ali ovo je, nadam se, onih preporučenih 7-8 popišanih pelena dnevno pa se nadam da joj je dosta.
    i ja sam već danima na rubu da joj kupim adaptirano, ali ipak odolijevam jer znam da je za sve ipak bolje ovako. nadam se da je ovo samo faza i da će proći prije nego odustanem od dojenja jer sam već preumorna.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Re: Gladno dijete,a ne želi sisu

Bebač ( 2 i pol mjeseca) mi cijelo poslijepodne nije baš nešto papao,a još manje spavao... ...Dnevno i noćno hranjenje ide super.
    Kod nas pali u zoru nakon nakon dužeg sna i danas je upalilo poslijepodne, nakon što je na friškom zraku vani, odrapila 2 h. Nakon toga se probudila zadovoljna i uspjela se mic po mic 'nagovoriti' da sisa. U nekom članku na netu je baš i pisalo da bolje sišu kad su naspavani.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj mareb prvotno napisa
    nemam baš puno vremena, ali ću vam se pridružiti u problemima.
    imam bebu od tri mjeseca koja se također prvih dva mjeseca veselila jedino cici. sad dojimo samo noću, a danju tek nakon kratkog uspavljivanja dudom varalicom
    ako probam samo "uvalit" cicu povuče dva gutljaja i plače i neće. mislila sam da je prepuno i da ju šprica pa sam probala izdajati ali ni tada nije upalilo. nažalost, uveli smo varalicu zbog vožnje u autu koju također nikako nije podnosila, pa sam probala i doma s dudom ju umirit.
    lakše mi je kad vidim da nisam sama s ovim problemom. grozno mi je vidjet ju s dudom, ali kad uz nju danju zaspe doji relativno ok. noći su nam burne, a noćna pelena redovno doseže težinu 250 grama (luda majka važe ) što bi valjda značilo da u 10-ak sati popiški oko 2 dcl.
    i danju su pelene pune, ali ovo je, nadam se, onih preporučenih 7-8 popišanih pelena dnevno pa se nadam da joj je dosta.
    i ja sam već danima na rubu da joj kupim adaptirano, ali ipak odolijevam jer znam da je za sve ipak bolje ovako. nadam se da je ovo samo faza i da će proći prije nego odustanem od dojenja jer sam već preumorna.
    ste preživjeli?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bom jesmo. i dalje je situacija slična, ali i dalje samo dojimo. vidjet ćemo tko će biti uporniji :D . hvala na brizi

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

G. je cijeli svoj četvrti mjesec života odbijao sisu cijelo popodne, a nekad i navečer kod uspavljivanja, i užasno bi plakao i bio nervozan. Ja sam to tumačila izbijanjem zuba, ali zapravo ne znam što je to bilo, jer još nema nijednog zuba
    Paničila sam prvih nekoliko dana, bilo je strašno gledat ga kako urla. U jednom trenutku sam pomislila da mi je nestalo mlijeka pa da zato plače (znam da ne može preko noći nestati, al u strahu su velike oči). A onda sam jednostavno prihvatila da on poslijepodne ne želi jesti i gotovo. Otkako smo počeli s dohranom popodne pojede bar malo kašice.
    Što se tiče večernjeg sisanja, mi smo jednostavno promijenili rutinu tako da sve stresne stvari izbacimo iz večernjeg rituala, npr. kupanje koje obožava ali ga poslije toga brisanje i presvlačenje izludi. Sad se kupamo ujutro i navečer blaženo zaspe uz sisu.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

podižem ovu dooooooooobru temu i nema potrebe da kukam, samo mogu citirat sve vas i molit mame sa iskustvom da daju ideje kako izdržati! treba mi motivacije i snage da izdržim , AD nemam namjeru dati, ali me stvarno strah jede li dovoljno!
    jutarnja pelena je ogromno teška, preko dana pelena svaka dva sata je popišana, nekad više, nekad manje... kaka svaka 2-4 dana.
    Mislim da je gladna.. nakon nagovaranja uspijem ju nekad čak i pridobit da zaspe na sisi..nekad, rijetko..uglavnom hranjnje završavamo plakanjem i duduom koju kad stavim ona ušuti..
    jel moguće da jede svega 5-6 minuta i nakon toga da joj treba samo ennutritivno sisanje?

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nataša, a koliko je stara beba? Od kada se tako ponaša? Koko su izgledali podoji prije tog stanja, je li tako oduvijek?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj renci prvotno napisa Vidi poruku
    Nataša, a koliko je stara beba? Od kada se tako ponaša? Koko su izgledali podoji prije tog stanja, je li tako oduvijek?
    nije tako oduvijek, ovo mi je potpuno novo! zapravo je tako nakon ovog prvog cijepljenja, kad bolje razmislim..jel to može biti razlog' i ako je, šta mi je činiti? beba je stara 2,5 mjeseca

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel moguće da jede svega 5-6 minuta i nakon toga da joj treba samo ennutritivno sisanje?
    Moguce je.
    Moguce je i da ima napade neutjesnog, nekontroliranog placa od cijepljenja, ali onda joj ni duda ne bi pomogla.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •