Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: nekoliko pitanja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno nekoliko pitanja

pozdrav! rodila sam prije 2 5 mjeseca i u bolnci je beba imala otecenu nosnu sluznicu i nije mogla na sisu pa su je odnjeli u box i hranili na bocicu,a ja sam donosila svoje mlijeko.kad su nas pustili nakon 10 dana iz bolnice beba nije htjela nikako ni mrvicu pokusat uhvatit dojku (problem su i skroz uvucene bradavice).sesirice hoce primit u usta ,ali nakon par minuta place jer joj je prejak mlaz.i tako se ja izdajam vec 2,5 mjeseca i sve super.nije imala grceve,ne place skoro uopce,spava nocu po 5-6 sati,uspava se sama...ali u zadnje vrijeme pocela je plakat tokom hranjenja.znaci krene sisat i pocne se izvijat i plakat i vise nece sisat nego trazi dudicu.onda kad se smiri pokusamo ponovo,ponekad nesto malo pojede,a ponekad nista.inace po obroku pojede oko 120-140 ml,jede oko 6 puta dnevno (znam joj ponudit i cesce u slucaju da je zedna ili primjetim da bi mozda htjela,ne drzimo se rasporeda nego kako njoj odgovara).sad pojede 60 ml i place pocne.mama mi je rekla da mozda ima grceve,ali mi je to cudno da pocnu sa 2 mjeseca kolicinu mlijeka reguliram kako mi pase,ali uvijek imam barem 3-4 bocice u frizideru i uvijek za izdojit.kada mi se cini da kolicina mlijeka opada izdajam se cesce do kraja pa za 24 sata imam za bacanje.da li bih trebala posjetit pedijatra? da nije mozda upala grla ili nesto? temperaturu nema i inace je jako vesela,smije se i prica.mislim da nije upala uha,dudicu duda bez problema,i kad pritisnemo uho ne place.
    drugo pitanje da li postoji ikakva sansa kad jos malo naraste da cemo uspjet dojit? zbilja bih htjela izbacit bocicu,ali svaki dan sam pokusavala ugurat joj sisu u usta na sve nacine (da se malo izdojim,da bradavica malo izade),ali nista.ni da bi pokusala povuc.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

,,,
    Posljednje uređivanje od (maša) : 04.04.2013. at 19:06

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da li dijete plače tokom svakog podoja?
    Plače li kada jede na bočicu?

Jesu li joj usta čista, ima li bijelih naslaga na jeziku, desnima ili nepcu?

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Izdajanje je psihijatrija - govorim iz perspektive majke koja se 7 mj. izdaja i svaka noć nam je borba za opstanak i svaki izdojeni mililitar. I tako idem(o) dan po dan. A imala sam i ja prvih mj. mlijeka na bacanje. Sretno i želim vam da što prije uspješno dojite!!!

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nisam savjetnica i ne znam što bi bilo u pitanju, ali zovi sos
    01 61 77 520 i 091 22 77 220
    Na telefon možete zvati svaki dan:

radnim danom od 15 do 21 h,

vikendom i blagdanom od 9 do 21 h.

šanse za vraćanje na cicu uvijek postoje
    super što si smirena i bravo za izdajanje, to je težak posao.

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

pa ujutro i navecer pojede i ne place,vecinom tokom dana place i buni se.buduci da moje mlijeko papa na bocicu place kad ju hranim na bocicu.sisanje preko sesirica pokusavamos skoro svaki dan,nekad posise par minuta i onda opet frustracija,plakanje,mrdanje glavom....to sa sesiricima je uvijek tako,bez obzira na doba dana,da li je manje ili vise gladna,da li sam izdojila malo prije...nema nikakvih naslaga,usta su cista,nije soor.
    sto se bocice tice menjali smo dudice u slucaju da je to u pitanju,probali smo i onu s jednom rupicom i onu s dvije i ista situacija.
    palcice,najbitnije mi je prezivjet prvih 5-6 mjeseci,a kad dode dohrana i ne bude toliko podoja dnevno,mislim da ce ici lakse barem malo.zasad je dobro i kad se smanji kolicina izdajanjem svakih 2,5 sata do zanje kapi uspijem vratiti mlijeko.bitno mi je da imam barem 2 bocice u frizideru,znaci da imam viska mlijeka u slucaju skokova u razvoju i pocevacanja potraznje.onda dok ja navucem tu kolicinu,ona ne bude gladna.nije lako,ali nekako sam navikla.najgore je nocu..a ujutro (ako prespavam nocno izdajanje) imam mlijeka za tri obroka.
    nemam telefon,a ni trenutno nadoplacen racun na mobitelu,pa kad to rijesim nazvat cu sos

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ma super si i svaka čast, no nakon tri mjeseca i prvih jednodnevnih nenajavljenih zastoja mlijeka (a beba mi nije i neće ni pod koju cijenu ad) od brige i neuspjeha - pucaš. Vjeruj mi, to se baš ne priča uz kavice, ja sebe ponekad ne prepoznajem, umorna sam kao nikad u životu i nije to lak zadatak.........no dajte si ozbiljnu šansu da vam netko pomogne i da bebicu vratiš na cicu. Javi da vidimo kako vam ide! Obavezno nazovi SOS - ne znam u kojem si gradu no zamoli neku od savjetnica da ti dođe pomoći. Držim vam fige!

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Rodila sam prije dvije godine i nisam dojila. Sad sam opet trudna i zeljela bi dojiti ali eto neznam kako. Imam male grudi i u prvoj trudnoci sam nosila isti grudnjak tokom cijele trudnoce i nakon. Nakon poroda nismo imale kontakt kozu na kozu jer sqm pala u nesvjest. Bila sam slabokrvna i bez zeljeza,nisam mogla hodati ni nista. Dobila sam dvije vrecice krvi i kasnije san jos 5 mj pila zeljezo. Mala je bila jako aktivna i vukla je ko luda ali nista nije islo van,gutala je zrak. Sestre su uvele sesirice ali to je bilo jos gore. Nakon dva dana je dobila zuticu itako da je sedam dana u bolnici bila gladna a ja na rubu zivaca. Kod kuce je patronazna uvela ad jer ja nina izdajalicu nisam imala nista. Jako sam ostala razocarana bolnicom jer su svi tupili da imam mljeka ali da ja neznam malu stavit na cicu tako da dan danas neznam u cemu je bio problem,u meni,bradavicama ili stvarno nisam imala mlijeka. U ovoj sad trudnoci mi se grudi isto nisu povecale ali nije bas da nemam bradavice. Kako da se pripremim za dojenje,kako znam dal imam mlijeka,kako bebu prikaciti za cicu? Mozda su glupa pitanja ali stvarno trebam pomoc a na sestre na svetom duhu ne zelim racunati jer mi je jednom bilo dovoljno. Malo je glupo da neko nezna nahraniti bebu ali eto meni to nije uspjelo.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

I ja imam male grudi i tokpm trudnoće se nisu baš povećale. Plus toga imam ravne bradavice. Curu sam unatoč tome uspjela dojiti 2 godine. U bolnici nikako nije uspjela prihvatiti dojku pa su joj davali AD ta 3dana,a meni sugerirali šeširice. Malo je uspjela nategnuti kroz njih,ali ona bi bila sita kad bi je donijeli k meni takp da sam iz bolnice dpma došla s upaljenom dojkom. Listovi kupusa su me spasili. Onda je došla patronazna,rekla da bacim sesirice,pokazala mi polozaj “pod rukom“ i dala sve od sebe da uspijem dojiti. Tako da smo uspjele!

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Neznam kakav je to polozaj pod ruku. meni su pokazali onaj standardni polozaj na boku jer drugo nisam ni mogla zbog slabosti i epizotermije.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Luc, vidjela sam tvoj post, napisat cu ti kasnije... ima puno toga.
    Koliko si sad trudna? Je li trudnoca uredna i ako si vec u drugom/trecem tromjesecju, ima li kakvih promjena na dojkama (vece, punije, tamnija areola)?
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 11.05.2013. at 15:52

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Sad sam 19 tjedana. Tamna je areola i malo jesu punije i to od pocetka trudnoce ali nije to neka velika razlika ali opet je naspram prve trudnoce. Da,trudnoca je uredna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pretpostavljam da se radi o hvatu nogometne lopte. Ovo pod rukom.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

luc, jesi citala rodin portal-dojenje-polozaji? ne mogu linkat s moba, citam i ucim i ja

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Jesam pogledala sam. Ti putujes negdje ili nemozes spavati?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

da ne privatamo temu, samo treniram budjenja za kasnije
    si zapisala sos telefon?

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Nemogu linkati položaje ali imaš na porzalu Rodinom položaje i taj pod rukom odn. hvat nog.lopte...jedinp na taj način je uspijela uhvatiti bradavicu.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://www.roda.hr/article/category/zapocnite-ispravno

na ovom linku imate dosta članaka
    probajte nabaviti Rodin DVD o dojenju "Mliječna staza"

luc, odakle si? možda bi mogla doći na Rodinu Malu školu dojenja? to je kratki tečaj, traje oko 2, 2.5 sata.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Iz zagorja. Kad je ta mala skola dojenja i di?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tebi je najbliže u Zagrebu
    održaaju se otprilike jednom mjesečno u prostou Rode na Črnomercu, Čanićeva 14

prati Rodin portal, Mala škola dojenja uvijek bude oglašena

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

male škole dojenja se održavaju i u Varaždinu ako ti je taj dio bliži

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam ti htjela napisati par rijeci o tome tko ne moze i u kojim situacijama dojiti (medicinski opravdano, a ne zbog neznanja ili nedostatka podrske), ali ovo sto je Laumi napisala je puno korisnije.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj apeitheia prvotno napisa Vidi poruku
    drugo pitanje da li postoji ikakva sansa kad jos malo naraste da cemo uspjet dojit? zbilja bih htjela izbacit bocicu,ali svaki dan sam pokusavala ugurat joj sisu u usta na sve nacine (da se malo izdojim,da bradavica malo izade),ali nista.ni da bi pokusala povuc.
    ne znam da li si uspjela u međuvremenu? samo sam ti htjela javiti da ja jesam, tako da je moguće, samo guraj, pa ako upali super!

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Nisam uspjela jos,okrece glavu od cice ako joj uopce priblizim...a zbog crijevne i zelucane vuroze sam dobila lijekove uz koje ne smijek dojit i nakon toga mlijeka nemam skoro uopce.izdajam se svaka 2-3 sata i jedva 40ml izvucem.ocajna sam.jel bude ta skola dojenja u os? Dobili smo i atopijski dermatitis i sad mi je vaznije nego ikad dojit

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •