Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: kako od "običnih" napraviti trudničke hlače?

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno kako od "običnih" napraviti trudničke hlače?

Prvo, isprika ako ima već ove teme pa molim da me premjestite.
    Drage moje, nisam u krojenju i šivanju uopće doma i otišla bih nekoj krojačici da mi to napravi. Ali, da baš ne ispadnem mali medo molila bih savjet. Vidjela sam da mnoge trudnice korigiraju postojeću odjeću jer je pretpostavljam i jeftinije, ali ne znam koji to točno materijal treba kupiti. I koliko bi ga recimo trebalo (reda veličine). (Nosim konfekcijski 40). Voljela bih proširiti jedne traperice i jedne laganije capri hlače s onom "elastičnom" tkaninom. Sad mi je trbuh ni sim ni tam. Prevelika sam za svoju staru odjeću, a u ono par komada trudničke odjeće iz prošle trudnoće izgledam ko klaun.
    Još se moram i odlučiti kojoj krojačici ići i vidjeti hoće li htjeti prekrojiti traperice (znam da svi ne rade s traperom).
    Hvala!

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

TopShop-ove trudničke traperice (prije par sezona) su izgledale ovako: kao da na "normalnim" hlačama rastvoriš bočni šav i ubaciš trokut rastezljivog materijala (vrh trokuta bude otprilike na boku).

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ti je Ok dok trbuh nije prevelik. Treba paziti da se bočno dosta duboko otpara. Dobro je i to što se može kasnije relativno bezbolno vratiti u prvobitno stanje.
    Ako imaš hlače koje više ne namjeravaš vratiti u prvobitno stanje, onda izrežeš (krojačica bolje nego ti) cijeli prednji dio gdje će biti trbuh i tu ubaciš malo(ne puno) veći komad rastezljivog pamučnog materijala (jersey ili mako) tako da ide preko trbuha i da se kroz gornji rub može provući široka guma s rupcama koju po potrebi otpuštaš pomoću gumba na rubu originalnog materijala. Kao na hlačama za klince. Nadam se da sam bila jasna. 8) Mene je ovo spasilo jer sam imala ogroman trbuh.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Super, curke, ova ideja s umetanjem materijala s prednje strane mi se sviđa. Mislim da sam dosta takvih rješenja i viđala na trudnicama.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je moja krojačica na uskim trapericama napravila rupu na prednjem dijelu i ubacila nekakav rastezljivi materija. S gorenje strane materijala (koji ide preko trbuha) provukla je laštigu sa onim rupicama za botune i sa strane stavila botun pa sam mogla namještati širinu kako mi je trbuh rastao. Tako da sam imala hlače po svom guštu ali trudničke. Jer imam noge ko kokoš a trbuh ko da ponija nosim

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sad vidim da je zumbulmama opisala to što ja želim reći

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koliko bi otprilike trebalo tog materijala? Pretpostavljam da jedan metar nije dovoljan? Mislim, opseg trudničkog struka je veliki....

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kad kupuješ takav materijal, obično je širok 140 cm. To ti je za 2 a možda i 3 para hlača. Duljine kupiš po potrebi tj. visinu trbuha + cca 10 cm za šav i porub. Dakle, max. 50 - 60 cm (ili manje ako si sitna).

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zumbulmama, hvala!
    Nisam razmišljala da je širina tako velika.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Konačno ja nabavila materijal, gumu, gumbiće i sva puna entuzijazma otišla do krojačice. A ona mi kaže da ne zna kako se to radi i da ne može riskirati da ne uništi hlače. :/
    Tražila sam već po kvartu i šire na par mjesta, sve mi isto kažu i neka se obratim dućanu s trudničkom odjećom. :? Moš mislit kako će mi oni htjeti korigirati moje stare hlače kad mi mogu prodati nove za masne novce.
    Ima li možda koja dobra dušica na forumu da me uputi na neku krojačku radnju koja ima iskustva s krojenjem trudnočke odjeće? Bit ću neizmjerno zahvalna.... Može i na pp (da ne ispadne da nekog reklamiramo).

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Lukina mama, jesi li kupila gumicu s rupicama ili običnu?
    Nažalost, nemam ti nikoga za preporučiti.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citam ovo i prisecam se kako sam se ja snalazila, ali to je sistem za jos ne prevelik stomak. Obicne pantalone nosis sasvim raskopcane, ali ih pricvrstis elasticnom gumom tako sto jedan kraj vezes za dugme, a drugi provuces i vezes kroz rupicu za dugme sa druge strane. Odgore ionako ide neka sira tunika ili dzemper, pa se ova mala varka ne vidi...
    Ja trenutno imam drugi problem - dobila sam trudnicki komplet, tuniku i pantalone od divnog, tankog dzinsa, ali su mi pantalone toliko siroke, da ne verujem da ce mi pristajati ni pred porodjaj...bas danas trazim neku krojacicu koja bi ih suzila. Dotad nosim svoje uske farmerke - mrsava sam kao motka, to je moje normalno trudnicko stanje...

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Kupila sam gumicu s rupicama za gumbiće, vidjela sam takve i u dućanima s trudničkom odjećom. U svakom slučaju, lucij@, hvala na trudu.

Vishnja, imaš pravo i meni se čini da je to srednje velike trbuhe. Ja imam doma dvoje trudničke hlače, ali baš kako i ti pišeš, ja "plivam" u njima i izgledam smiješno jer je to stvarno za veeeeliki trbuh i da stavim ne znam kako komotnu majicu, vidi se ispod valjda metar viška materijala. Ne mogu takva sad hodati.
    Ova tvoja ideja nije loša, samo što sam ja imala u planu prepraviti jedne traperice i trenirku (na gumu) i bojim se da ih se treba razrezati. Možda bi mogla probati s trapericama kad krene vrijeme za komotnije i toplije majice koje bi to sakrile. Hvala na ideji! :D

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ono što sam ti gore pisala o "trokutima" je idealno rješenje za male trbuhe.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ima li možda koja dobra dušica na forumu da me uputi na neku krojačku radnju koja ima iskustva s krojenjem trudnočke odjeće? Bit ću neizmjerno zahvalna....
    Ja sam prepravljala hlace u jednom salonu sto radi popravke u Ilici kod Slovenske ulice, donijela sam jedne trudnicke hlace za odmjeriti, super su mi napravili, jos je ispalo da je zena bila krojacica u trudnickom ducanu pa joj je sve bilo jasno.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Vishnja, i ja sam se tako snalazila prvih par meseci. Stavljala sam obicne gumice za kosu .
    Nego,OT, tek sada vidim tvoj potpis :D .

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa
    Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Kupila sam gumicu s rupicama za gumbiće, vidjela sam takve i u dućanima s trudničkom odjećom. U svakom slučaju, lucij@, hvala na trudu.

Vishnja, imaš pravo i meni se čini da je to srednje velike trbuhe. Ja imam doma dvoje trudničke hlače, ali baš kako i ti pišeš, ja "plivam" u njima i izgledam smiješno jer je to stvarno za veeeeliki trbuh i da stavim ne znam kako komotnu majicu, vidi se ispod valjda metar viška materijala. Ne mogu takva sad hodati.
    Ova tvoja ideja nije loša, samo što sam ja imala u planu prepraviti jedne traperice i trenirku (na gumu) i bojim se da ih se treba razrezati. Možda bi mogla probati s trapericama kad krene vrijeme za komotnije i toplije majice koje bi to sakrile. Hvala na ideji! :D
    Gdje si kupila te gumice s rupama?

Što se tiče ovoga o čemu vishnja govori, možeš, kako bi sakrila tu gumicu i otkopčane hlače staviti pojas, onako širi, a od elastičnog materijala. Ne znam razumiješ li o čemu pričam. Mislim da ih ima za kupiti u Top Shopu.
    Bilo je riječi o tome negdje na temi o odjeći za trudnice, pokušati ću iskopati.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo, pronašla sam.

Najprije sofisticiraniji oblik ovoga o čemu vishnja govori:
    http://fertilemind.com.au/

I evo pojas o kojem pričam:
    http://fertilemind.com.au/product.asp?product=425082

Evo i jedan link kako od običnih napraviti trudničke traperice:
    http://www.instructables.com/id/How_...ular_Jeans_an/

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Curke, svaka vam svima čast! Prave ste! :D
    lucij@, tu sam gumicu kupila u Nami na Trgaču (imali su crne i bijele). Nadam se da nam neće zamjeriti malo reklame. Linkovi su super i puno hvala! Detaljno ću prostudirati.
    mimi321, hvala na adresi! Pokušat ću...

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

U Zvonimirovoj (na sjev.strani kad ideš od Heinzelove prema Trgu žrava) ima butik sa trudničkom odjećom. Piše i da šivaju. Probaj tamo.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pa može se i na hlače s niskim strukom (a većina je takva) samo dodati onaj rastezljivi dio koji ide preko stomka.
    To bi čak i ja znala sašiti , ali sam prelijena pa samo obučem takve hlače i prekrijem trbušinu dužom majicom ili tunikom. Tako za ovu trudnoću nisam skoro ništa trudničke robe ni kupila, nosim običnu robu, samo ispod stomka.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    nisam skoro ništa trudničke robe ni kupila, nosim običnu robu, samo ispod stomka.
    tako sam i ja. nisam podnosila nikakav materijal na trbuhu, ma koliko elastičan i komotan bio A i nije mi bio preveliki trbuh pa mi je ta gumica bila stalno zakopčana na zadnju rupicu i još mi je sve padalo. koma

imala sam jedne trudničke trapericeniskog struka koje se zakopčavaju ispod trbuha i bile su mi izvrsne. i sada ih nosim. uopće se ne vidi da su trudničke

a kod ovih hlača s umetnutim materijalom smetalo mi je što se taj dodatni materijal vidi pa moraš nositi duuuuge majice da ga prekriju :/

možda možeš od nekga posuditi trudničke traperice pa odnjeti krojačici da ti prepravi prema tom uzorku?! :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •