Nastavno na pohvalu za dr. Dukića sa Sv. Duha, koji je bio izuzetno nježan na pregledu, otvaram novu temu o nepotrebno bolnim pregledima.
Tamo sam spomenula dr. Horvat:
"Meni je MM dao odličan savjet Wink , a taj je da prije nego me vaginalno pregleda bilo koji doktor (a kad navlače rukavice zabrbljaju se namjerno da im ne stigneš ništa reć), da zamolim da budu nježni.
I onda, ako netko ne bude nježan, fino treba zamoliti da se pregled prekine, jer ako je moguće obaviti bezbolan pregled, onda očigledno taj netko tko te namjerno ozlijedi ima nekih problema sa sobom.
- Meni se u Petrovoj dogodilo da me jedna doktorica jako bolno pregledala (a nije bilo potrebe) da sam sve zvijezde vidjela - pa sam mislila da je "do Petrove".
- Onda mi se ista stvar ponovila na Sv. Duhu - dr. Horvat - žena me i pri pregledu pitala "Jel boli?" Ja kažem da, a ona još jače gurne prste i pita "A sad?" I ja kažem e sad stvarno jako boli. Došlo mi je da ju #$%&I pomislih, očigledno nije "do Petrove", već do "ženskih ginekologica".
- A onda čujem od jedne cure da ju je grubo pregledao jedan muški dr. u Petrovoj.
Očigledno, nije ni do Petrove ni do ženskih ginekologica, već do "sadista po karakteru"."
No, evo novosti - pa da vidite kako to ide u praksi - bila sam danas na pregledu i opet mi je bila dr. Horvat (sledila sam se kad sam je vidjela).
I prije nego mi je stavila prste:
Ja: "Molim Vas da budete nježni" (jer joj prošli put to nisam rekla, pa sam mislila da sam ja kriva).
Dr. Horvat: "A, ne, pregledat ću Vas da Vas boli" (i ironično se nasmije - kao u stilu, neće boljet, što me peglaš).
I stavi mi prste, i klasika, mene baš jako zaboli.
Ja: "Boli me, nemojte".
Dr. Horvat: (šuti, ignorira što sam rekla i nastavlja gurat prste).
A ja si mislim, E NEĆEŠ!
I onak se pridignem i uhvatim je za ruku kojom me pregledavala. I žena se stilta (zbuni) i odjednom otpusti pritisak jer vidi da je vrag odnio šalu i izvadi prste. I nikakva isprika il nešto, samo nastavi s papirologijom.
Ja odem u kabinu i od stresa su mi se ruke tresle, da kad sam išla obuć gaćice, ispale su mi iz ruku (pa sam samo hlače navukla).
I odem ja van i sjednem, tresem se i dalje, i mislim si, sunce ti žaravo, e danas ću napisat post na forumu pa makar mi to bilo zadnje u životu.
Pa si lijepo odgooglaj ime i pročitaj na temu čega se o tebi piše.
#$%&#$%&!!!