Citiraj RozaGroza prvotno napisa
Karmazonka to malo pomogne, ali ja sam kao i ti, vag.pregledi su mi totalna trauma i malo što stvarno pomogne. Provaj, iako u mene je glavni faktor strah, ne znam jel tako i u tebe....
Da, ja se isto "bojim" i stisnem se dolje. Pretpostavljam zato što sam uska i što mi je to tijekom godina (i pregleda) stvorilo svojevrsnu traumu. Tj. stisnem se jer znam da će mi bit nelagodno/boljeti. Meni je uzimanje PAPA-e koma. :shock: Onda samo kažem požurite, jer se ja opustiti ne mogu. Ali imam sad već godinama ok ginekologicu pa pazi i zna da sam osjetljiva i izdržljivo je. Prvi put u životu da me nije boljelo je kod dr. Kosa koji mi sad vodi trudnoću, a koji je (da bi vidio jesam otvorena) stavio neki gel na prst(e). E to je kliznulo, super. :D

A prije mjesec-dva sam bila u bolnici na nekim pretragama i ženska me tako pregledala (unatoč mojim upozorenjima) da sam 2,5 dana imala žmrlje (i nosila uloške). Kao ispričala se i sve, meni se smračilo, a ona kao pa sad je jača prokrvljenost kad ste trudni, sve je osjetljivije, moguća su i krvarenja kod vaginalnog pregleda, ovo ono... užasnula me... pa onda baš valjda moraš biti posebno pažljiva! I sad ti budi opušten... ne mogu...

Ali mi je lakše kad vidim da nisam jedina, jer sam već mislila da sa mnom nešto nije u redu. :/