-
dojenje i kontracepcija
krenula sam na topic kontracepcijski flasteri, ali me ne zanimaju flasteri (jer se ne smiju koristiti dok dojis), pa reko, da otvorim novu temu (ako vec postoji, molim link).
dakle, zanima me sto se smije koristiti dok dojim?
kondomi ne dolaze u obzir (tako sam 2. put ostala trudna, naravno da je onaj jedan put kad je puko, puko u moje plodne dane). naravno, koristit cemo ih dok ne smislim nesto bolje, ali mi je grc u zelucu svaki put jer si cijelo vrijeme razmisljam gdje cemo staviti jos 1 kinderbet
razmisljala sam o mireni (ali ne znam da li ona ima kontraceptivno ili abortivno djelovanje), ili o nekim pilulama koje se smiju koristiti za vrijeme dojenja.
pitala sam ginekologa za pilule i rekao mi je da sve postojece pilule na trzistu mogu utjecati na smanjenje mlijeka (sto se tice otpustanja hormona u mlijeko, to nije problematicno jer su razine hormona u pilulama male i vrlo mala koncentracija ide u mlijeko, tako da je to skoro zanemarivo). ali ne bi htjela da mi se razina mlijeka smanji, tako da :?
sve mi se cini da ce biti mirena, samo ako netko zna, da mi kaze kako ona djeluje?
ili ako netko ima neki drugi prijedlog, slusam.
-
meni je moja ginica rekla da dok dojim smijem koristiti samo kondome (zaboravila je još dodati apstinenciju ali rekla bih da se to podrazumijeva
)
Već ti je bila takva tema na forumu. Ništa na bazi hormona ne bi smjela koristiti.
-
http://www.virginiahopkinstestkits.c...enareport.html
nasla link na topicu spirale, vezan uz mirenu, i sve mi se cini da ce kondomi biti u upotrebi, bez obzira na moj strah
-
Uz upotrebu kondoma izmjeri si ujutro temperaturu, ako ti je malo povišena (oko 30 C) kroz 2-3 dana sredinom ciklusa (nadam se da za razliku od mene imaš normalan ciklus) to bi bili plodni dani. Pa te dane preskoči.
Osobno, kakva sam iskustva imala s hormonalnom kontracepcijom ne usudim je se koristiti nikad više, pa makar imala 10kom djece
, a dok dojim još manje.
-
ok, znaci ako si od sutra krenem ujutro mjeriti temp, i recimo da mi je svako jutro oko 36,7 C, i onda sredinom ciklusa imam 2-3 dana recimo 37 C, to su mi plodni dani? jel se trebam cuvati i par dana prije i par dana poslije? ili samo par dana prije (s obzirom da spermiji, ukoliko udju, mogu prezivjeti par dana)? ma, to mjerenje bazalne temp mi je :? , al je ocito jedino sto mogu koristiti uz kondome.
i sto se tice kondoma, ne znam dal ovo spada u reklamiranje, al ako mi mozes, bar na pp, poslati koje vi koristite (mi smo koristili durexove, al su shit, a ne znam koji su drugi ok).
-
e, da, sto se tice pilula, meni su jedne bile odlicne, onda su dosle one druge (koje se cak povezuju sa smrtnim slucajevima), one su mi bile koma, al sam ih koristila samo 3mj, prestala sam jer sam htjela ostat trudna.
a sto se tice djece, ja bi ih htjela bar 5
, al ne sad odmah - ovo dvoje mi je doslo jedno za drugim, i sad bi se htjela bar malo odmoriti (mislim, organizam da se bar malo oporavi, sto se mene tice, mozemo odmah i na 3.
).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma