Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: Iskustva VANMATERIČNA TRUDNOČA

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Iskustva VANMATERIČNA TRUDNOČA

Imala sam vanmateričnu trudnoču, prošli ponedjeljak sam završila u bolnici i napravljena mi je laporoskopija i ostranjen desni jajovod.
    Tražila sam po netu koliko se oporavlja namkon vanmaterične trudnoče, koliko se dugo još krvari i itd. No našla sam jedino simptome.
    Zanima me ako netko ima iskustva da mi kaže kako se nosite s time?
    Koliko ste krvarili..... nakon koliko ste opet počele raditi na bebi

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ciao, evo me friška, baš mi je drago da si otvorila temu.
    08.07. urađena lpsc, plod bio u desnom jajovodu, nisu ga odstranili.
    U bolnici bila 7 dana prije op. na posmatranju, jer nisu bili sigurni, ja sam se dobro osjećala i nisam imala bolove, samo sam oskudno krvarila, i 5 dana poslije lpsc. Krvarila sam 7 dana poslije toga, bilo je i ugrušaka, meni su objasnili da se maternica, koja je zadebljala jer je čekala plod treba oljuštiti i da su ugrušci ( komadi sluznice) normalni. Podvučeno mi je da 6 mjeseci moramo paziti da neostanem T. Sad ne znam je li ista situacija jer kod mene taj jajovod treba da se oporavi i zaraste, a pretpostavljam da mu za to treba minimalno toliko.
    Znaš li kolika ti je bila beta prije operacije, meni 3800 2 dana prije.

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja sam prošli ponediljak 13.07 u 10sati ujutro završila u bolnici u teškim bolovima u doljnjem djelu trbuha i laganim krvarenjem Ginekolog me odmah pregledao i rekao da sumlja na vanmateričnu t. i sestre su me odvele u sobu jer ja nisam mogla hodati iz razloga jer sam krvarila u trbušnu šupljinu. Vadili su mi krv ali neznam kolika je bila beta... bila sam u užasnom stanju, nisam sama mogla skinuti gaćice več su me sestre skidale. Napravljena mi je laporoskopija i odstranjen desni jajovod. Rekli su mi da če za tri tjedna biti gotovi biopsički nalazi. Sutra idem skidati šavove i na kontrolu.

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

corina II koliko dugo i koliko obimno si ti krvarila ?
    Koliko namjeravaš biti na bolovanju ( ako radiš)?

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Još uvijek krvarim malo, u četvrtak (3dana nakon operacije) sam jako krvarila cijeli dan kao da mi je menzis a sve ove ostale dane malo? Kako je tebi s krvarenjem?
    Na bolovanju sam do kraja mjeseca pa ču vidjeti za dalje.. .jer radim u dučanu pa stojim na nogama 6 sati i dižem kutije i teško pa ču pokušati još koji dan u 8 mj. uzeti bolovanje da mi to zaraste kako treba. A ti kako je tebi s poslom?

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma meni je krvarenje trajalo 7 dana, pa prestalo, pa danas opet malo roskasto 12 dana poslije. Mislim da ću ostati do kraja avgusta, na bolovanju i da mi je to taman. Mislila sam možda i kraće, ali ipak neću, sjedim na poslu uglavnom.

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj MMK prvotno napisa
    Ma meni je krvarenje trajalo 7 dana, pa prestalo, pa danas opet malo roskasto 12 dana poslije.
    Danas ponovo 14 dana nakon laparo krvarim, oskudno, ali me ipak strah zašto ? Malo se i malaksalo osjećam danas, uz bol, ma više tegobu u krstima.
    Zna li neko spada li ovo pod uobičajeno i može li se smatrati normalnim ?

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mislim da bi ti bilo najbolje da nazoveš svoga ginekologa da mu kaćeš za krvarenje. Moguče da ti je to jopš reakcija na laporoskopiju i da ti jajovod još nije zacjelio kako treba. Nemoj dizati ništa teško i rastezati se, pripazi se još koji mjesec.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Koliko me sjećanje služi, nakon prve vm sam krvarila nekih desetak dana (prsnuće jajovoda, trbuh već potpuno napuhnut od krvi, više od mjesec dana se oporavljala, rekli mi da je prošlo još pola sata do operacije - ne bi me izvukli). Pri otpuštanju iz bolnice mi dr rekao da možemo pokušati ponovo čim ću se ja osjećati spremnom. Nakon druge vm, čini mi se da je bilo neko sitno krvaruckanje od dan-dva..

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Interesuje me nakon koliko ste dobili prvu menstruaciju.
    Danas mi je 34 dan nakon laparoskopije i čini mi se da od M ni traga, jeste da je dr.rekao da je 40 dana normalno.
    Inače ciklusi su mi 26-28 d.

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

moždati presporo pada beta. pričekaj, stići će.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja sam 19.7.2007. operirala vanmateričnu trudnoću i meni je odstranjen lijevi ajovod. Bila sam u 7 tjednu trudnoće.
    Prije toga sam imala tri puta užasno jake napadaje boli koji bi prestali nakon sat vremena. Meni nije pukao jajovod i nisam krvarila u trbušnu šupljinu, ali sam zato krvarila dolje (i to nekih mjesec dana polako mi je kapkalo, a ja glupača mislila da mi je to od nošenja tampona) :?
    Tri mjeseca je bila preporuka ne pokušavati napraviti dijete. Nakon laparaskopije krvarila sam svega nekoliko dana i to ništa obilno. Oporavila sam se fizički brzo, dok mi je za psihički oporavak trebalo neko vrijeme. Isplakala sam more suza...
    Nakon 10 mjeseci ostala sam trudna, potpuno neplanirano i danas imam prekrasnu djevojčicu. :D :D :D

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Djevojke kakva je kod vas situacija sa ciklusima nakon vanmaterične. Danas sam već zabrinuta, ovo mi je drugi ciklus prva M je došla nakon 36-37 dana kako je dr i predvidio i rekao da je normalno.
    danas mi je opet 36.dc. i od M ni traga, posebno me brine jer sam prije vanm. uvijek imala cikluse od 26-28. Kod dr. sam naručena za 10 dana na kontrolu.
    Pliz kakva su vaša iskustva i šta mislite da je uzrokovalo ovakve cikluse.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Jel može da se sve sabere u jednu temu, i simptomi i oporavak i mjesečnica nakon operacije?

Evo, mene zanima koje ste imale simptome, odnosno kako ste utvrdile da je riječ o vanmateričnoj trudnoći?

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

rena ja izuzev sporadičnog krvavaruckanja ( nije bilo obilno) nisam imala nikakve simptome. Nikakav bol što se navodi kao jedan od najčešćih simptoma. A utvrdili su ljekari nakon 7 dana ležanja u bolnici ( smjestili me jer su posumnjali zbog nepravilnog duplanja bete, krvarenja i prazne maternice) i svakodnevnog praćenja uvz-om. Na uvzu se prati daglas tj. slobodna tekućina u njemu, što nije dobro ako ima i naravno maternica, jajnici.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

rena, meni je jedan privatnik, nakon što sam došla zbog sumnje na trudnoću, rekao da ne vidi ništa i da dođem za tjedan dana

a ja u međuvrmenu fino mogla umrijeti

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Vrlo nezgodno, vrlo. Čini mi se da vrlo važno brzo reagirati. A kako reagirati ako se npr. nema simptoma, ne očekuje se trudnoća. Nepoznanica!

Šta mislite da li bi običan test na trudnoću bio pozitivan, a da je riječ o vanmateričnoj? Ako se ide logikom da raste beta, trebao bi i test pokazati pozitivan rezultat. Jel tako?
    Naime, moja rođakinja je imala vanmateričnu trudnoću. Jednostavno su joj izostale stvari. Napravila je nekoliko testova i svaki je bio negativan. Zanemarila je bilo kakvu mogućnost komplikacija. Jednostavno joj je pozlilo na sred ulice, oduzela se je. Detaljnim pregledom na hitnoj utvrdili su vanmateričnu.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

stvarno se ne sjećam za test, bilo je to prije johoho godina.inače, plod je bio na aorti, dakle da nisam pravovremeno došla doktoru, ode ja u nebeske visine u sekundi

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa
    Vrlo nezgodno, vrlo. Čini mi se da vrlo važno brzo reagirati. A kako reagirati ako se npr. nema simptoma, ne očekuje se trudnoća. Nepoznanica!

Šta mislite da li bi običan test na trudnoću bio pozitivan, a da je riječ o vanmateričnoj? Ako se ide logikom da raste beta, trebao bi i test pokazati pozitivan rezultat. Jel tako?
    Naime, moja rođakinja je imala vanmateričnu trudnoću. Jednostavno su joj izostale stvari. Napravila je nekoliko testova i svaki je bio negativan. Zanemarila je bilo kakvu mogućnost komplikacija. Jednostavno joj je pozlilo na sred ulice, oduzela se je. Detaljnim pregledom na hitnoj utvrdili su vanmateričnu.
    rena kod vanmaterične T raste beta, najčešće nepravilno i ne vidim razloga zašto test ne bi bio pozitivan, meni je 2 dan prije očekivane M bio pozitivan test ( najobičniji ni 2eura)

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

O cure moje, ajde sada znam i to. Neka ste vi ok, pa polako dalje. Tko si od vas želi bebicu, šta da kažem- osim sretno.

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Cure,evo i mog iskustva iako je od tada prošlo više od dvije godine. MM i ja radili na bebi nekoliko mjeseci,menstruacija kasni, radim test,test pozitivan.
    Naručujem se kod ginekologice za pregled, u međuvrenenu prokrvarim uz bolove. Ginekologica potvrđuje trudnoću u maternici ali objašnjava kako je to vjerovatno početak spontanog. Naručuje me na kontrolu za tri dana,ja umjesto njoj odlazim kod privatnika koji ustanovljuje vanmaterničnu trudnoću. Idem odmah u bolnicu, tamo potvrđuju vanmaterničnu ali zbog toga što me ništa ne boli ne rade mi laparoskopiju. Ostajem u bolnici osam dana, puštaju me kad je beta pala na nulu. Nisam primila metrotexat. Ima li tko slično iskustvo?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj MMK prvotno napisa
    Citiraj rena7 prvotno napisa

rena kod vanmaterične T raste beta, najčešće nepravilno i ne vidim razloga zašto test ne bi bio pozitivan, meni je 2 dan prije očekivane M bio pozitivan test ( najobičniji ni 2eura)
    meni je tjedan dana nakon ocekivane menge bio negativan.
    tada sam dobila i roskasti iscjedak

btw, i mene je moj doktor tada poslao doma, iako sam ja imala neki osjecaj da sam trudna, ali tada nisam pojma imala kako to sve funkcionira ni sta je to beta ni nista. uskoro se javilo i jace i tamnije krvarenje i bolovi i svasta, pa sam vadila betui i zakljucili su da imam spontani i kiretirali me i opet poslali doma. a meni doma sve gore i gore, i krvarenje i bol, i mucnina mi je cak pocela. pa sam onda opet napravila test, odmah vadila betu i onda je konacno bilo jasno u cemu je stvar.

mislim da je kod svake zene drugaciji razvoj situacije, jer ovisi i gdje je trudnoca. ali obicno prije prsnuca bude bol u ramenima, kao neki grc. meni se javio 2 dana prije operacije, znaci dan prije nego sam isla u bolnicu, cekali su jutro da me mogu operirat laparoskopski, i tu noc u bolnici uopce nisam spavala od bolova

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ako se sumnja, treba se ne naprezati, znaci bez naglih pokreta, trcanja, dizanja i slicno jer to moze potaknuti prsnuce

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

i ja se javljam! 30.11.završila sam na laparaskopiji i odstranjem mi je lijecvi jajovod. ja sam se sama javila u bolnicu jer je moj ginekolog privatnika posumnjao na vanmaterničnu nakon prvog uzv, ali me slao vaditi betu i upozorio me da se u slučaju bolova ili krvarenja javim u bolnicu. ja sam tri puta u tjedan dana vadila betu i ona se pravilno duplala, međutim to jutro 30.11. kad sam doša na posao oko 9,30 sati probola me bol kroz trbuh i počela sam lagano krvariti. javila sam se u bolnicu i u 13,00 sati sam operirana jer je plod bio na samom spoju jajovoda i lijevog roga maternice. nakon tjedan dana kad sam izvadila konce jako sam krvarila dva dana i dva dana slabije. mengu sam dobila 09.01., znači 35 dan ciklusa, inače sam imala uvijek 28 dana ciklus. preporučeno mi je čuvati se do 3 mjeseca, što i planiram, ali me JAKO strah da mi se ne ponovi opet vanmaternična.....imam jedno dijete iz blizanačke trudnoće.

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo i mene sa mojim žalosnim iskustvom.
    Abdominalna trudnoća od 44 dana, plod na ligamentu iza maternice, 3 tjedna liječnici ne znaju šta mi je, dolazim na hitnu sa nastupljenom sepsom i u šoku.
    Hitno operirana - laparotomija (klasični rez) zbog prevelike količine zgrušane krvi. Izgubila sam polovinu krvi u tijelu i skoro iskrvarila. Bolovi KATASTROFALNI unatoč brufenima, voltarenima, ketonalima itd.
    Za dlaku izvukla živu glavu.

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo i mene sa mojim žalosnim iskustvom.
    Abdominalna trudnoća od 44 dana, plod na ligamentu iza maternice, 3 tjedna liječnici ne znaju šta mi je, dolazim na hitnu sa nastupljenom sepsom i u šoku.
    Hitno operirana - laparotomija (klasični rez) zbog prevelike količine zgrušane krvi. Izgubila sam polovinu krvi u tijelu i skoro iskrvarila. Bolovi KATASTROFALNI unatoč brufenima, voltarenima, ketonalima itd.
    Za dlaku izvukla živu glavu.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Evo i mene s dvostrukim iskustvom. Prvi sam put normalno prokrvarila u vrijeme menstruacije, ali malo oskudnije i nije me bolilo (a inače imam užasne bolove). Onda je nakon tjedan dana počelo jače krvarenje i jaki bolovi, ali ja mislila da je to tek sad došla prava M. Tek kad je krvarenje gotovo prestalo, a bolovi i dalje ne, nazvala ginekologa koji je odmah posumnjao. Beta je rasla, ali se na UZV ništa nije vidjelo. Plod je bio u lijevom jajovodu ali na nekom nezgodnom mjestu pa ga je tek jedan prekrasni doktor (treći koji me gledao) konačno vidio. Hitno operirana, ostranjen lijevi jajovod, već je bilo krvi u trbušnoj šupljini. Godinu i pol nakon toga, ista priča, desni jajovod, ali onda sam već znala i sama. Uglavnom, fizički oporavak oba puta brz, već dva tjedna od operacije se vratila na posao. Psihički - trebali su mjeseci, i dan danas se sjetim i bude mi teško.
    Ono što mene zanima je da li je ikome itko u bolnici ponudio kakvu psihološku pomoć, uputio na savjetovanje ili rekao što i kako dalje. Nekako mi se čini da smo ipak u tim najgorim trenucima prepuštene same sebi. Ili smo rijetke sretnice koje nabasaju na doktora kojem je stalo i kojem nije teško posvetiti nekoliko minuta svog dragocjenog vremena na kakav pametan savjet ili samo utjehu.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tatoo, jako mi je žao
    i koliko god možda vanjskim promatračima to zvučalo kao no big deal, stvar je psihološki vrlo delikatna. ja sam bila mlada kad mi se to dogodilo i mogu ti reći da sam se oporavljala valda tri godine iza.
    psihološku pomoć više ni ne očekujem u takvim slučajevima, a itekako je potrebna
    mislim, meni je stvarno bio problem i što su mi na pregled ultrazvukom zvali 10 doktora koji su stajali oko mene i pratili (kužim sve, al imala sam malo godina :/ ), a kamoli sve dalje

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ma jasno je meni da nema psihološke pomoći, ja sam svoje odradila sama. Ali ne bi li to trebalo biti pravilo, ne mislim samo u slučaju vanmaterične već i spontanog pobačaja i masu drugih situacija koje žene moraju prolaziti same. Ja sam, hvala bogu, trenutno u očekivanju svoje prve mrvice, i zapravo sam tek sad kad sam prolazila neke pretrage i pitaju me koja mi je to trudnoća, shvatila da mi je ovo statistički treća. I zato sam ljuta jer ipak su to bile trudnoće, a ono ispada kao da sam išla u bolnicu vaditi zub

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam nakon2 mjeseca bila u groznom psihičkom stanju, moja doktorica me je poslala kod psihijatrice koja mi je propisala hrpu ljekova za smirenje i protiv depresije. No međutim ja te ljekove nisam pila iz razloga jer sve te tablete stvaraju ovisnost( samo mi još to treba u životu) sama se borim sa svojim mislima i uvjek kažem da nakon kiše dolazi sunce. Meni se vanmaterična t. desila u 7mj. a još uvijek me sve to boli i mislim da če tek prestati kad ponovo ostanem trudna. Boli me sve jer mi je dugo trebalo da ostanem trudna (3god)......

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Draga Corina nadam se da ćeš uskoro zaboraviti i krenuti u nove pobjede. I meni je bilo identično jer smo u trenutnu prve vanmaterične pokušavali preko dvije godine. Pokušajte se opustiti i ništa ne forsirati, doći će vrijeme i za vašu bebicu. Iskreno se nadam što prije. Slažem se, lijekovi tu ne pomažu, treba samo netko tko razumije i kome se čovjek može povjeriti. Teško je zaboraviti, treba naučiti živjeti s tim. Za vašeg mrveka

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

tatoo

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo mene opet. Imala sam još jednu vanmateričnu trudnoču, ovaj put mi je odstranjen i ljevi jajovod tako da sam sada bez obadva. Laporoskopija mi je napravljena 23.02.
    E sada ja nakon tjedan dana osječam neku tupu bol, kao da mi mezis treba doči dali je to normalno i dali je netko imao iskustva s time. Prošle godine kada mi je odstanjen desni jajovod ja nisam osječala nikakav pritisak u donjem dijelu trbuha?

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da, i prošle godine nakon laporoskopije nakon jedno tri-četiri dana sam ja prokvarila i rekli su mi da je to menzis. A sada nema ništa osim te tupe boli kao da trebam dobiti menzis svaki tren.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj corinaII prvotno napisa Vidi poruku
    Da, i prošle godine nakon laporoskopije nakon jedno tri-četiri dana sam ja prokvarila i rekli su mi da je to menzis. A sada nema ništa osim te tupe boli kao da trebam dobiti menzis svaki tren.
    draga corina II, strašno mi je žao što si to opet proživjela....odgovor ti ne znam dati jer sam ja u svom iskustvu 8. dan nakon operacije dobila mengu i trajala je normalno 3-4 dana. ja sam sad opet ostala trudna ali sam naručena na uzv 16.03., tada bi trebala biti 6 tjedana trudna pa se sada samo molim Bogu da je sve u redu i da je beba ovaj puta našla put do maternice...ovo tvoje tužno iskustvo me jako pogodilo i pokolebalo i mojoj nadi....
    jesi imala i sad neko krvarenje i bolove ili si na neki drugi način shvatila da nešto nije u redu?
    i još jednom, jako mi je žao što si to morala ponovno proživjeti. drži se!

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ne ovaj put su mi svi simtomi bili drukčiji. Ništa me nije bolilo. 2 dana prije menzisa sam napravila test bio je negativan.Menzis mi je stigao na vrijeme ali nije prestajao jedno 20dana. Otišla sam kod svoga privatnog ginekologa koji mi je dao Cileste i Duphasol da mi menzis stane jer je mislio da je hormonalni poremećaj.No međutim meni ni onda krvarenje nije stalo pa sam otišla do bolnice do drugog ginekologa koji mi je odma rekao da to njemu ne izgleda dobro i poslao me vaditi betu koja je bila 300. Bila sam u bolnici par dana na promatranju i nakon 3 dana su mi laporoskopski odstranili i lijevi jaovod.Uglavnom nikakve bolove i ništa kao zadnji put nisam imala.
    Ali nemoj se ti briniti, vjerovatno je kod tebe sve u redu

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

nadam se Corina II da će biti sve u redu sa mnom jer je kod mene prvi puta situacija bila slična tvojoj sada. a sad je sve ok, menga nije došla, trebala je doći 01.03., ništa me ne boli ali ni nemam nikakvih simptoma trudnoće osim konstantne gladi!
    drži se, još uvijek nije sve izgubljeno

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

:Ne brini ja vjerujem da je kod tebe sve u redu. Ma kod mene ti je sve pošlo krivo onog trena kad sam htjela ostati trudno. Trebalo mi je skoro 3 godine a onda je bila vanmaterična. Pa predpostavljam da je razlog to što su mi jajovodi očito bili začepljeni pa mi je tako dugo trebalo. Evo ja upravo skupljam papire i čekam da mi prođe 3mjeseca od laporoskopije pa se spremam u Sloveniju na IVF.
    Čuvaj se i javi mi se s ljepim vijestima od ginekologa

Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

daki mi moze netko pomoci evo 5 11 sam operisala laparoskopski vanmatericnu trudnocu nisam se pazila u tih 7 tj trudnoce nakon operacije sam 7 dana krvarila evo danas mi je mj dana od operacije a M nema dal je moguce da sam trudna ostala dok se nisam pazila nakon operacije nisam imala odnos molim pomoc inace sam dobivala 26 28 dana a danS 30 i nema menge

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

s obzirom da ne razumijem tvoj post ne mogu ti odgovoriti
    ali ako si imala nezaštićene odnose uvijek postoji mogućnost trudnoće

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Meni je nakon laparoskopije M dosla tek nakon 36 dana, a inace su ciklusi bili redovni 28.

Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

kada se dobije m nakon vanmatericne kad su vama cure dosle prva menstruacija

Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

hvala na odgovoru

Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

cure moje meni je danas 32 dan od laparoskopije a menge nema

Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

tjela bi pitati MMK nakon koliko je ona dobila m nakon laparoskopije jel vidim da je i kod mene isto kao i kod nje 34 dan a m nema

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •