Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Nema stolicu :(

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Nema stolicu :(

Moj malac prvo nije imao stolicu pet dana, pa smo mu, po savjetu pedijatra stavili čepić - jadničak se mučio i bio jako napuhan. Od onda je prošlo osam dana (taj dan je imao vrlo obilnu stolicu) i opet ništa - dva dana je pelenica bila malo zamrljana i to je to... vidim da je nervozan i užasno prdi - i puno, i muči se, a i strašno smrdi i pitam se je li sve u redu s mojim zlatom.

Cure s sos telefona kažu da je to okej, ali ja se svejedno brinem. Jel zna netko nešto o ovome?

Da li će malac imati problema u životu sa stolicom?

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo i mi muku mučimo.....
    Lea u zadnje vrijeme ima stolicu svaka 3 dana i tad se jadna tako namuči, kakanje traje po 10 minuta a kakica tvrda. Počeli smo pomalo dohranu, za sada samo kruške&jabuke i strah me kako će sve to dalje ići.
    Po savjetu dr. dala sam joj 50 ml kamilice sa malo šećera i to ju je nakon par sati otvorilo ali ne želim da nam to zašećereno prijeđe u naviku.
    Ima li tko kakav savjet? I dalje cicamo kao i prije, popijemo tijekom dana malo vode ili blage kamilice.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi smo isto imali taj problem s nekakanjem i nisam se puno zabrinjavala jer sam je dojila a znam da onda ne postoje neka pravila, ali kad je nekakanje došlo do 9 dana i kad sam na njoj primjetila nervozu pošli smo pedijatrici. Nisu joj dali čepić nego su joj malo s onom gumenom cjevčicom isprovocirali kakicu i nakakla je pune tri pelene. Nakon što se to opet ponovilo dobili smo savjet da joj damo jednu žličicu soka od jabuke jer joj nedostaje vitamina C i da će se na taj način izregulirati stolica. Tako je i bilo! Svako njeno govance je bilo doživljaj dana :D
    Znam da će se sad javit rode sa sos telefona da se to ne smije, ali bogami nama je riješilo problem, a ja stvarno ne bi mogla gledat svoje dijete kako se po cijeli dan muči i plače, prducka i napinje... bez obzira što god pisalo u knjigama.
    Nadam se jedino da ti netko ima pametnije riješenje od moga!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Katarina je u dosta dugom periodu kad je bila mlađa od 6 mjeseci i iskjučivo dojena kakala rijetko. Raspitala sam se i tolerira se 14 dana nekakanja kod isključivo dojene djece. Samo jednom sam joj isprovocirala stolicu i to zato jer me nagovorila prijateljica doktorica. I bilo mi je žao, jer se pokazalo da se djevojka ipak sama pokaka unutar tih 14 dana.
    To se s vremenom reguliramo (kada se počne dohrana lako je to regulirati hranom)
    Nisam primjetila nikada kasnije ikakvih problema - sada je vesela curica koja kaka svaki dan, jednom ili dva puta, i to u kahlicu. Morala sam se malo pohvaliti.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ifi, moj mali je isto imao zastoj koji sam prekinula cepicem. Uspjesno.
    Nakon toga nisam htjela dopustiti da ponovo dodje do toga pa sam mu barem dvaput na dan na otvorenu pelenicu malo podigla nogice u zrak i tako je kakio.
    Btw, to nam je dobro doslo i za kasnije, jer evo vec sa 7 i pol mjeseci je Leon poceo kakiti u kahlicu.
    Ne znam jeste li poceli s dohranom, ali pouzdano znam da kruska i sljiva otvaraju, a kruska se moze vec sa 6 mjeseci papati.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Nista ne brini! Kad je moj mali imao 3-4 mes. kako je na 4-5-6-7 dana pa se produzavalo i jednom nije kakao 13 dana. Ali ja nista nisam davala, jer sam bas ovde na forumu procitala da je najbolje da ga podojis tako da izvuce iz jedne dojke i zadnju kap mleka. Znaci dok god imalo ima mleka dajes sve tu jednu dojku. drugu das kad se pocne buniti, ili, ako nece vise, das drugu na drugi podoj. uh al sam objasnila. Valjda me razumete. Elem, i posle tog zastoja od 13 dana ( kad se pokakao mm je prokomentarisao: ima g...za punu lopatu!) opet smo imali zastoje, samo puno krace. I onda je napunio 5 meseci i poceli smo sa dohranom. prvo je bilo pura, pa riza, kruska, i u trecoj nedelji dohrane, vec je sve doslo kako treba. Ne kazem ti da i ti trebas tako, al ja vise nisam mogla izdrzati. I sto rece neko, svaki put kad bi "obavio" poslic, slavili smo taj dan! Stvar je u tome da beba raste i sve bolje iskoriscava mleko, a kako je ono tecno, ima malo suve materije i treba da se nakupi "materijala" za izbacivanje. Uuuu al sam oduzilaaa!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Točkica prvotno napisa
    Evo i mi muku mučimo.....
    Lea u zadnje vrijeme ima stolicu svaka 3 dana i tad se jadna tako namuči, kakanje traje po 10 minuta a kakica tvrda. Počeli smo pomalo dohranu, za sada samo kruške&jabuke i strah me kako će sve to dalje ići.
    Po savjetu dr. dala sam joj 50 ml kamilice sa malo šećera i to ju je nakon par sati otvorilo ali ne želim da nam to zašećereno prijeđe u naviku.
    Ima li tko kakav savjet? I dalje cicamo kao i prije, popijemo tijekom dana malo vode ili blage kamilice.
    Strpite se jos malo. Sad ce ti se sve to polako stabilizirati i moci ces regulirati stolicu kasicama. Iz naseg iskustva, kruska je najbolja za otvaranje, a banana zatvara pa ju izbjegavaj. I Nika nije kakala po desetak dana dok je bila samo na cici i nismo ju posebno poticali ali sada je sve u normali.

lidac2004

Početno

Ifi,ako ti se maleni muci,ako vidis da ga boli busa od zatvora onda je bolje da mu das cepic ili na neki drugi nacin mu pomognes nego da cekas da sam to obavi.

ako ga ne boli i ne pokazuje znakove da ga zatvor smeta onda ne treba nista poduzimati,osim ako je zatvor duzi od nekih 10 dana....

zatvor je normalna pojava kod iskljucivo dojene djece ali ne bi ipak pustila duze od 10 dana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam sa martom imala sličan problem. Da sada sve ne objašnjavam, stavila sam link:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...328&highlight=

Na koncu su nas uputili gastroenterologu na rebro i konstatirano je da ima blagu stenozu anusa, tj. suženje debelog crijeva na izlazu.
    Doktorica nas je naručivala skoro svaki tjedan i proširivala joj to prstom i sada (nakon evo punih 8 mjeseci) je konačno sve u redu, nema traga stenozi, osim što ima dosta tvrde stolice pa pije portalak sirup svaki dan.
    Ali zato evo već skoro mjesec i pol ima svaki dan normalnu stolicu. :D

Nije da vas plašim, ali mislim da se ipak ne treba zanemariti taj problem, pogotovo ako zatvor traje više od 4-5 dana i vidi se da se dijete muči, možda ipak treba potražiti pomoć stručnjaka.

Vidim da dolazi puno mama sa bebicama starijim od 6-7 mjeseci, dakle koje su počele sa dohranom i imaju slične probleme.

lidac2004

Početno

marcy,mozes li mi ,molim te,napisati kako je izgledao pregled kod gastroenterologa i koje ste pretrage radili.
    moze i na pp.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nosite li bebe u marami, nakon marame svi kakaju...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kako to? Koja je veza između marame i kakanja :?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    Nosite li bebe u marami, nakon marame svi kakaju...
    Moj kaka i u marami, a bome i u slingu. U slingu je svaki dan po nekoliko sati minimalno - ali to ga nije potjeralo kad je bio bez stolice danima. No stvari se popravljaju - sad kaka svaki drugi ili treći dan.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam, meni su svi bolje kakali nakon marame. Međutim ako propustiš signal da im se kaka ode vlak. Oni impulse znaju i "pretrpjeti", bar je to moje iskustvo.

A marama pomaže zbog toga jer je dijete u uspravnoj poziciji s raširenim nogama. Preporučam križno nošenje na prsima.

Opuštanje u kanti za kupanje isto pomaže.

4 dana ne kakanja i nije puno...
    Moj bi pedijatar reko da dijete sve iskoristi i ništa se ne odbaci. Veli on harmoniraju mama i beba pa bi se tome mogli i veseliti. Vrijedi samo za dojene.

Početno

nama je jos na prvom pregledu nas pedijatar rekao: "za iskljucivo dojenu djecu normalno je da kakaju po 14 puta na dan kao sto je i normalno da kakaju 1 u 14 dana" .

pravila nekog nema sve dok dobro dobivaju na tezini i dok imaju dobar broj popisanih pelena.

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Da i ja podijelim svoje iskustvo jer su mi ovi primjeri sa foruma baš pomogli (za početak sam saznala da to nije neobično i da se događa i drugima pa mi je odmah bilo puno lakše). Uglavnom, bebač ima 4 i pol mjeseca, isključivo dojen. Kao novorođenče imao je sve uredne stolice, kasnije uglavnom jednu dnevno, vodenastu da bi u zadnjih 20ak dana kakao dva puta svaka 3 dana pa jednom nakon 6 dana i danas evo nakon 10 dana. Pedijatrica je rekla - ma to ništa, s obzirom da je isključivo dojen. Ništa nisam poduzimala 9 dana da bi danas počela sa masažom trbuščića, pa vježbe s nogicama, bez pelene na sebi a ja sam pila kamilicu, jela kruške, kuhala šljive... to što sam ovdje pročitala da može pomoći. Druge stvari nisam ni stigla isprobati jer se pokakao, sad dal se potrefilo da mu je to sve pomoglo ili bi se svejedno danas pokakao, ne znam! Ali u svakom slučaju njemu nisam ništa htjela davati (čajeve itd.) niti stavljati (čepiće, toplomjer) nego sam sve odlučila preko sebe i nadala se da će pomoći i njemu. Bitno je i da njega to nije mučilo, on je bio raspoložen, pokakao se za 2 minute, bez problema, i pelena je bila puna ali ne da je ispadalo na sve strane kako sam čitala da je bilo kod nekih... I istina, nisam mislila da ću se ikad toliko veseliti nečijoj kakici Sad iščekujemo sljedeću... nadam se ne toliko dugo!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •