Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Alergija na ubode insekata

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Alergija na ubode insekata

Na svaki ubod komarca moj Mišek (6 g.) uvijek je reagirao jakim crvenilom. Jučer ga je ubola osa. Prvo mu je deda isisao otrov koliko je mogao, onda je dobio oblog s amonijakom. Popio je pola tablete šumećeg kalcija i pola žlice Aeriusa (slično Claritine-u). Unatoč svemu, iz njega su izbijali plikovi po cijelom tijelu počevši od vrata prema dolje koji su ga užasno svrbili i glas mu je skroz promukao. Otišli smo na hitnu i dobio ja injekciju Solumedrola nakon koje se počelo smirivati. Plikovi su i dalje izbijali ali više nisu svrbili. Ja sam ovako :shock: na sve. Danas je kao da ničeg nije bilo. Još nisam čula da netko imao ovakvu reakciju na ubod ose a i dr na hitnoj je bio malo iznenađen. Jel još netko imao takvu reakciju?

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nemam 6 godina ( ) ali reagirala sam jednom na ubod ose strašnim oteklinama po cijelom tijelu. Kad kažem strašnim, to je doslovno i bilo tako jako da sam bila neprepoznatljiva! :shock:
    Dobila sam injekciju (više se ne sijećam čega) u bolnici i povuklo mi se kroz neka 3 dana!
    Možda 2 puta nakon toga si me ose također upiknule ali sam imala puuuno blažu reakciju (veća crbena oteklina - lokalno, oko mjesta uboda) i to je to.
    S razlogom si zabrinuta jer postoji opasnost od gušenja, što je ubod bliže grlu.
    Ja sam sva u panici za svoju malu (i sebe) jer znam koliko to može biti opasno ako nemaš hitnu/bolnicu u blizini.
    Ali, evo, može biti da se to jednom tako njemu manifestiralo i nikada više (možda ima veze sa trenutno slabijim imunitetom :/ ).

Ovo sa kalcijem je ok no mislim da pola šumećeg kalija nije baš dovoljno da se reakcija povuće...možda dodatni kalcij kao kura ili slično?! Mislim da su meni tako nešto savjetovali nakon mog slučaja...bar pred "sezonu".
    (bilo je to prije više od 12,13 godina...)

Ono što je dobro da (doduše vani, kod nas nisam pitala, a trebala bi sad kad razmislim) ima za kupiti injektor koji sam upotrijebiš ako te osa, ili štaveć, ubode, dok ne stigneš u bolnicu!

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa
    ima za kupiti injektor koji sam upotrijebiš ako te osa, ili štaveć, ubode, dok ne stigneš u bolnicu!
    A što bi to točno bilo?

Mi smo sad par dana na kalciju (pola tablete je po uputama max. doza za njegovu dob), a reakcije na ubod drugi dan više nije bilo. Kao da se ništa nije dogodilo.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Jooj, baš sam bezveze napisala ono za kalcij da mi se čini malo - ti govoriš o djetetu od 6.g. a ja sam automatski mislila na sebe (odraslu osobu).

Ma ne znam kak da ti točno objasnim ovo za tu injekciju, mislim da se radi o injekciji adrenalina, probaj se raspitati u apoteci, izgleda kao tubica, ma onak kao što imaju dijabetičari - jednostavno si ju pikneš kada te ubode osa!

Doduše, ja sam to imala prije nekog vremena, zadnjih par godina sam nekako zaboravila na to (dok nisam pročitala tvoj post! ), pa ne znam da li se pika kada već krene neka reakcija ili može i preventivno, čim te upikne kakav kukac tog tipa (osa, pčela, stršljen).

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Na hitnij je dobio Solumedrol - to je izgleda, univerzalno sredstno za jake alergijske reakcije. To isto je dobio i kad smo išli na hitnu zbog laringitisa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •