Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Izdajanje za kašice

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno Izdajanje za kašice

Bebač ima 5 i pol mjeseci, pred 2 dana smo počeli s jednom kašicom dnevno. Inače smo prošli puuuuno problema s dojenjem, zbog čega sam se ja 2 mjeseca izdajala. Najbolja se pokazala obična ručna staklena izdajalica s gumenom pumpicom. Znala sam izdojit po 100ml iz jedne dojke u jednom izdajanju. Kad smo uspostavili normalno dojenje (s oko 4mj), preporod! A sad se želim izdojit za kašice, danas uzela izdajalicu da izdojim, a ono - ne ide!! U to vrijeme sam radila kašicu, dakle vrijeme kad bi inače bio podoj - dojke pune, a ja izvukla možda 10-ak ml! Probala ručno, al isto izdojila 10-ak ml! Imam osjećaj kao da su dojke navikle na podražaj bebe i ne reagiraju na izdajalicu. Nisam mogla vjerovat! Ideje, savjeti...?

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Probaj se rucno izdojiti.
    Ja se nekad s izdajalicom,a nekad rucno u posudicu koju sam kupila za cuvanje mlijeka (posudica za urin).
    Mozda ce ti biti bolje rucno,jer ces stimulirat dojku svojim pokretima i toplim rukama,pa ce lakse doci do refleksa otpustanja mlijeka.
    Tako je i meni,kad nece na izdajalicu onda ja to rucno na brzinu

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Najjednostavnije - nemoj se izdajati!
    Stvarno-nema potrebe da se izdajaš za kašice - jednostvano ih radiš s vodom (npr. žgance i sl.), no za to imate još vremena, vidi po tablici tu na forumu.
    Svo mlijeko koje mu je potrebno će si dijete uzeti dojenjem (nemoj ograničavati podoje niti nakon uvođenja dohrane već nastavi dojiti na zahtjev a dohranu ponudi cca. sat vremena nakon jednog od podoja, u vremenu za koje se odlučiš).

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zasto bi se izdajala?
    beba neka i dalje doji, a ti dohranu daj kuhanu na pari, vodi, sirovu...ovisno o namirnici, prateci tablicu.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ali ako mu hoću npr.dati rižine pahuljice s mlijekom ili tak nešto - želim ih napravit sa svojim mlijekom. Ne mislim da će mu falit mlijeka, ali neke kašice mi se čine bolje i ukusnije pravljene s mlijekom nego s vodom.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja imam u zammrzivacu nekoliko posudica izdojenog mlijeka. Tome ce proci rok trajanja a ne nazire se neka potreba da to koristim, prisutna sam i stalno sam uz bebu. Jel mogu ja to koristiti u kasici?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam u zammrzivacu nekoliko posudica izdojenog mlijeka. Tome ce proci rok trajanja a ne nazire se neka potreba da to koristim, prisutna sam i stalno sam uz bebu. Jel mogu ja to koristiti u kasici?
    tako sam i ja koristila svoju malu zamrznutu zalihu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moze se iskoristiti za kasice, naravno, kad se vec ima, al nema se potrebe za njih posebno izdajati ako beba uredno doji.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ali što s kašicama u koje ide mlijeko? Npr rižine pahuljice u mlijeku? Ili ka dođe vrijeme za čokolino i slično? Ima puno recepata za kašice s mlijekom koji mi se čine fini i hranjivi za bebu...ili sam u krivu?!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako dijete doji, ne treba mu nikakvo mlijeko u "kašicama"
    što je kašica?
    neka jede povrće, žitarice, voće, meso... kao i mi, bez dodavanja mlijeka

čokolino je loša hrana i nikada nije vrijeme za njega
    tako da može i bez njega

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

postoji onaj "instant" prah zitarica i moze se raditi s vodom. no to ti zaista ne treba, osim u mozda kriznim situacijama kad nemas vremena ili mogucnosti spravit sama obrok. ne znam sta hranjivog iz toga mogu dobiti, kad su vec pahunjice osiromasene.
    a sve zitarice fino kuhas u vodi, bilo same, bilo s vocem, bilo s povrcem.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 25.02.2013. at 13:49

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Nekak čudnim redom izlaze ovi postovi na forumu...no, dobro. Ja mu kuham kašice (zasad smo na 3 namirnice) i to i namjeravam radit, ne mislim dijete šopat Čokolinom, to je bio primjer nečeg što svi znamo. Uglavnom, puno zdravih recepata sam našla u koje ide mlijeko...al probat ću onda s vodom radit. Šta ja znam, prvo mi je dijete, mislila sam da moram stavljat mlijeko u kašice.
    Sabrina24, meni ručno baš nije išlo...al vjerojatno se treba ispraksat.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •