Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: grčevi

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno grčevi

Jedan od problema koji nam se javljaju u zadnje vrijeme jesu i grčevi.Josip sad ima četiri i pol mjeseca i poonovo su mu se javili grčevi.Da li je to moguće?Evo već treću večer u 8 sati i traje do pola sata.Preksinoć je toliko jako bilo da smo ga vodili u bolnicu,ali i iz razloga što već 8 dana ima zelenu stolicu.Dr u bolnici je rekao da je to stolica gladi i da mu dajem nadohranu.Inače je ovaj mjesec dobio samo 400g.
    Moja dr kaže da je to proljevasta stolica i da je vjerojatno uzrok neka viroza.Kakicu smo dali na analizu i u čet će biti nalazi.
    Ja sam sad na sto čuda,što napraviti.Da li mi je dijete stvarno gladno,da li mu crijeva rade na prazno pa zato ima grčeve,ne znam.Osim toga i moji starci rade pritisak na mene da je gladan,da je omršavio,da je blijed i sl.
    Noću se budi puno češće nego inače i spava dosta nemirno.Čak sam pomislila da stvarno kupim neko mliko pa mu barem navečer dam,možda će mirnije spavati,a malo i ojačati.Inače ima 5850g.

Pomozite mi molim vas!!!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Pa pricekaj nalaze pa ces znati sta treba.Ja sam iz straha da je Dora gladna,kad je imala oko 4 mjeseca,davala (kršitelj koda) prije spavanja.Toliko sam se zivcirala oko toga da sam na kraju popustila i dala joj nadohranu.Ono sto je meni ipak bilo najbolje je kad bi se izdojila i dala joj da papa prije spavanja popila bi cijelu flasicu jer sa Dorom je bio mali problem sto bi ona navecer brzo zaspala na siki i prestala vuci.Ovako bi popila vise a papila bi moje mlijeko.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koka, 400g za četvrti mjesec nije premalo.
    Koliko je do sada dobivao, kako je napredovao?
    Zelena stolica nije nužno "stolica gladi" kako je najčešće nazivaju - to znači da je nešto duže stajala u crijevima pa je oksidirala i poprimila tu zelenu boju.
    moguće je da je riječ o nekoj eneterovirozi, s obzirom da se promijenila i konzistencija, ali svakako pričekaj sutrašnji nalaz.
    koliko često dojiš Josipa - postoje li još neki "pokazatelji" gladi? Je li inače zadovoljna beba, ponaša li se, osim tih grčeva, drugačije no inače?
    stavljaš li ga na dojku kad je u plaču, jede li halapljivo?
    misliš li da bi mogao postojati neki razlog zbog kojega se on naguta zraka što mu stvara dodatne probleme (grčevi i promijenjena boja stolice)?
    mijenjaš li prečesto dojke (u intervalu manjem od cca 2 sata)?
    jesi li ti promijenila način prehrane?
    jesi li ovih dana jela puno lubenice (koja ima dosta magnezija)?

pokušaj mi odgovoriti na ova pitanja, pa ćemo vidjeti što ćemo dalje...

i, glavu gore!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja ću samo dodati da u toj dobi malci počinju nemirnije spavati i češće se buditi, postoji hrpa topica na tu temu pod naslovom "ja sam zombi", "živim na kavi", "ne mogu višeeee" i tome slično. buđenje nema veze s gladi!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Prvi je mjesec dobio 750g,drugi 900,treći 500 i sad 400g.Inače je zadovoljna beba,smije se,priča,igra se.Istina je da je u zadnje vrijeme lošije dojio,a dajem mu otprilike svaka tri sata.Od jučer je pojačao želju za dojenjem,tj. počeo je malo jače vući.Danas sam ga nahranila iz lijeve dojke,a ostatak sam pokušala izdojiti čisto da vidim koliko ima i možda da mu to dam na bocu ako bude htio.No,međutim jedva da sam izdojila 40,pa ni toliko,a lijeva mi je oduvijek bila jača.Da li možda ostajem bez mlijeka ili se količinski smanjuje pa mu je premalo?Nastojim mu unutar tri sata dati istu dojku,nekad i drugu ovisno o njemu.Ponekad se jako unervozi na jednoj pa mu promijenim.Je li i to pokazatelj da nešto ne štima?
    Istini za volju ako treba ja ću mu dati dohranu,ali me to boli jer imam osjećaj da mu više ne dajem cijelu sebe već da mu se uzimam.
    Lubenice nisam jela,a ni prehranu nisam posebno promijenila.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

koka,
    Uvijek postoji mogucnost da se iznekog razloga (ti se ekstra puno umaras, menstruacija, dijete manje dojilo zadnjih dana) smanjuje kolicina produciranog mlijeka. Ako zelis nastaviti dojiti (a po tvojim komentarima vidim da je to slucaj), onda se problem niakko ne rjesava nadohranom neg ocestim i kratkim naizmjenicnim podojima. Time saljes signal mozgu da poveca produkciju, nakon cega se u nekoliko dana ponovo uspostavi ravnoteza.

Glavu gore i javi kako ide!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koka, kako ti je i Lejla rekla, pokušaj nekoliko dana izdržati učestalije podoje - nudi mu što češće, neka "navuče" veću proizvodnju mlijeka. Bilo bi dobro ne preskakati noćne podoje budući da je noćna proizvodnja efikasnija.
    javi nam sutra što je pokazao nalaz stolice, a do tada ustraj i uopće sebi nemoj ništa spočitavati - ja vjerujem da će sve biti u redu.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nalaz je negativan,znači da nije prisutna bakterija.Jučer je imao urednu stolicu,a tako i danas.I upala grla se smirila,još trebamo kapati fiziološku u nosić da se pročisti.
    Međutim,bez obzira što ga ja pokušavam stavljati na prsa on je i dalje jako nervozan i teško sisa.Pokušala sam izdojiti desnu sisu pa mu dati na bočicu,ali nije išlo više od 40ml,a ni on to nije htio popiti.
    Da li da mu ipak dam umjetno mlijeko jer mi se čini da je on ipak gladan?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koka, ja znam da si zabrinuta, pomalo nesigurna... pogotovo ako imaš i komentare sa strane...
    dijete ima stolicu svaki dan - da bi imao što pokakati, mora i jesti, je li tako?
    kažeš da je nosić zaštopan - vjerojatno je to uzrok njegovoj nervozi: pokušaj ti jesti (gutati) punoga nosa.
    ako je inače vedar, ako se ponaša "normalno" (što ćeš ti kao majka najbolje procijeniti), a ti si i dalje zabrinuta, odvedi ga ponovo pedijatru, neka ga još jednom izvaže - sad je već prošlo nekoliko dana pa će se vjerojatno vidjeti neki prirast.
    U međuvremenu, čestim podojima povećavaj produkciju ("ciljaj" podoje u vrijeme kada čuješ da diše bez smetnji).
    Meni se čini da vama dobro ide, ali si malo izgubila samopouzdanje, što nije neuobičajeno i može biti jako opterećujuće.
    Ali, vjeruj sebi i svojemu tijelu.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Hvala apricot na podršci,vidjeti ću kako dalje bude napredovao pa ću onda odlučćiti,a do tada ćemo sikiti.E,da,danas ga je pedijtrica ponovo izvagala i na istoj je težini kao i prije sedam dana.Znači da nije ništa dobio.I dalje ima 5870.Od prekjučer je dobio svega 20g.Nije li to premalo i to zabrinjavajuće premalo?!

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj koka prvotno napisa
    Međutim,bez obzira što ga ja pokušavam stavljati na prsa on je i dalje jako nervozan i teško sisa.Pokušala sam izdojiti desnu sisu pa mu dati na bočicu,ali nije išlo više od 40ml,a ni on to nije htio popiti.
    Da li da mu ipak dam umjetno mlijeko jer mi se čini da je on ipak gladan?
    Sorry, nije mi to baš logično. Da je gladan, popio bi tvoje mlijeko. Po čemu je umjetno bolje, pa ni njega vjerojatno ne bi mogao popiti?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Probaj mu svoje mlijeko dati na žličicu. Možda mu je zbog prehlade teško vući, kako iz bočice tako i s prsa.

MMasha

Početno

Imam i ja problem koji sam pripisivala kolikama (grcevima)
    ... Nisam uspela dodati kao novu temu pa se nadovezujem ovde... Izvinjavam se zbog toga ako upadam kad ne treba...
    Ovo sam pripisivala kolikama, ali sad vec nisam sigurna. Pocelo je u periodu kad bi pocele i kolike ... Naime za vreme dojenja pocinje da place. Kao da se nagutala vazduha. Pazim kako je dojim , ali predvece je uvek ista prica - plac posle nekog vremena. Pocinje jako da place, preznoji se, otima mi se... . kad je podignem da podrigne, smiri se. Nakon podrigivanja nekad moze nastaviti da jede, a nekad cim krenem da je spustam u polozaj za dojenje pocinje plac i pre nego pocne da jede.
    Zaista ne znam sta da radim... Bas imam puno strpljenja, ali sad sam vec malo umorna... Inace beba ima 2 meseca i 10 dana, a pocelo je u 4. nedelji ...
    Ne place u periodima izmedju podoja. Problem je uglavnom predvece i popodne... Nekad mi bude zao da ne jede pa se izdojim na pumpicu i dam joj moje mleko na bocicu. Onda je sve u redu uglavnom...
    Ima li neko ideju sta bih mogla da ucinim a joj pomognem ? Lepo napreduje ... Izgleda kao zadovoljna beba... Ima preko 6kg i iskljucivo jede moje mleko... Ali dojenje postaje polako mucenje zbog tih situacija...
    Puno hvala unapred

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nisam savjetnica, ali čini mi se da bi mogli biti problemi s gutanjem zraka. Pokušaj je podignuti da se podrigne prije nego što postane nemirna za vrijeme dojenja, pa onda nastavi, nakon nekog vremena opet neka podrigne...
    Mi smo s prvom bebom imali problema sa zrakom i to mi je jako slično, samo kod njega nije bilo gutanje previše zraka, nego on nije htio izaći, jer je maleni bio hipotoničan. Nosali bi ga po 20 minuta nakon obroka s glavom na ramenu.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MMasha

Koliko je bebica dobivala mjesecno na kilazi?

Koliko cesto doji? Kad joj odlucis dati drugu dojku?

MMasha

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    MMasha

Koliko je bebica dobivala mjesecno na kilazi?

Koliko cesto doji? Kad joj odlucis dati drugu dojku?
    1- 1150 gr
    2- 1100 gr
    lepo napreduje... ali je zlo samo hranjenje i stalno imam osecaj da pojede malo...

Kad pozeli - od 1.5h do 3h razmaka... cesto joj nudim. Ranije sam prema satu tempirala (15 min) a sad kad mi se ucini da je posisala sta ima ili je plac razlog za prekidanje

Jako puno "cokce" ponekad i ne znam kako da je oducim od tog. Pazljivo je namesim ali i dalje ponekad "puca" kad jede

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad samo jos par pitanja prije nego ti mogu dati neki konkretan savjet kako razrijesiti vasu situaciju.

1. Koliko bebica ima mokrih i pokakanih pelena dnevno?
    2. Dok ona sisa jednu dojku, da li ti iz druge curi mlijeko?
    3. Da li se bebica zagrcava dok sisa (ili se mozda prije puno zagrcavala dok je sisala)?
    3. Kad TOCNO ona pocne plakati? Odmah napoceku podoja, ili kad osjetis da ti je krenulo mlijeko (let down), ili nakon nekog perioda kad prodje let down i mlaz mlijeka se smiri?

Ajde jos please odgovor na ovih par pitanja da bih imala bolju sliku u glavi sto bi moglo biti u pitanju. U medjuvremenu - drzi te se

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da li bebu imas na rukama (marama, sling, sto god da koristis) ili je "odlazes" u krevetac? da li beba spava s tobom i kak ide sa nocnim podojima. meni je sebasitan znao provesti noc prikopcan, sad sam vec tak istrenirana da tako spavam, cak su mi prestale trnuti ruke.....

izdajanje ti opce nije mjerilo koliko imas mlijeka

postoji trik da svakoh 10-ak minuta promijenis stranu i pokusaj bebu podrignuti kad je premjestas

MMasha

Početno

puno hvala, anchie76

1. kaki najmanje 3 puta i to je dosta glasno - pa znam kad kaki, mokra pelena je kad god je presvlacim - nekad manje nekad vise
    2.skoro uvek mi curi mleko - stalno moram noiti uloske, inace cim se sagnem kaplje... Bas mlaz, dok dojim na drugoj, ne tece...
    3. vise je obrnuto... kao da se istegne,pa zgrci... vise mi se otima nego sto se zgrci...
    4.to nikad ne znam.Na osnovu njenog disanja kada pocinje da se polako otima, pljuje bradavicu i mleko...onda znam da ce uskoro plac...Nekad odmah skoro, nekad tek na drugoj dojci...Nekad bez problema sve prodje...

inace kad je pospana lepo jede :/ ... nocu je bez problema... a danju je hvatam sanjivu :/

Veliki pozdrav!

MMasha

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    da li bebu imas na rukama (marama, sling, sto god da koristis) ili je "odlazes" u krevetac? da li beba spava s tobom i kak ide sa nocnim podojima. meni je sebasitan znao provesti noc prikopcan, sad sam vec tak istrenirana da tako spavam, cak su mi prestale trnuti ruke.....

izdajanje ti opce nije mjerilo koliko imas mlijeka

postoji trik da svakoh 10-ak minuta promijenis stranu i pokusaj bebu podrignuti kad je premjestas
    Beba spava u svom kreveticu preko noci. U toku dana mi ponekad spava u rukama a nekad je odlozim kraj sebe. Ne koristim maramu ni ista slicno (iskreno nisam videla ovde jos u prodaji pa razmisljam da je porucim preko neta).

Uvek je podignem da podrigne kad menjamo stranu. Lako podrigne - skoro odmah cim je podignem...

Znaci, kad pocne plakati podignem je da podrigne. Posle podrigivanja nekad hoce nastaviti da jede a nekad pocne plakati ponovo cim je pocnem spustati u polozaj za dojenje. Pokusam li joj staviti dojku u usta jos vise place Ne pomaze ni menjanje strane... Svejedno na koju je posle placa i podrigivanja krenem stavljati

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisi me razumjela na 3. pitanju. Da li se bebica zagrca dok sisa (ne zgrci - zagrca)?

Neznam drugi izraz za zagrcnuti se - kad ti se recimo voda dok je pijes zaleti u "krivi" kanal pa pocnes kasljati (a jesam opisala )

MMasha

Početno

Na brzinu citala, naravno da znam sta je zagrcnuti se .
    Mislim da se zagrcne tek kad pocne da place. Ne pre toga. Istina da pocinje sve halapljivije da guta... Mozda joj se malko zatrci u grlo i pre, ali tek kad pocne da place i tako pokusava da guta onda su problemi.

Zista ne mogu da pronadjem zasto pocinje to plakanje Da znam sta se desava tacno, znala bih kako da joj pomognem. Ovako, samo mogu da prepoznam kada ce poceti plakati, a ne i zasto ...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo ovako, na osnovu svega ovog sto si ti opisala, ja mislim da se tvoje dijete muci s tvojim prejakim refleksom otpustanja mlijeka. Vrlo vjerojatno se desava sljedece: dijete sisa, sisa, i onda kad joj krene mlijeko, mlijeko krene vrlo jako i takvim mlazom da je njoj problem nositi se s tom kolicinom mlijeka, krene se zagrcavati, plakati, i jednostavno ne moze toliko brzo gutati koliko tvoje mlijeko brzo ide. I to bebicu cini nervoznom i placljivom jer joj mljieko sprica puno jace i brze nego sto bi ona to htjela.

Probaj sljedece: kad budete dojili sljedeci put, pusti bebicu da sisa i onda kad beba pocne jednolicno gutati - prakticki se cuje gulp, gulp, gulp, onda skini bebicu s dojke i to mlijeko pusti da iscuri u neki rucnik ili tako nesto. I onda kad se malo smanji mlaz, opet pusti bebicu da sisa. Tako da bebica preskoci tu najvecu navalu mlijeka.

Takodjer mozes probati istu dojku nuditi kroz par podoja, to bi isto trebalo doprinijeti olaksanju cijele situacije, i bebinom boljem snalazenju s kolicinom mlijeka.

Ajde probaj ovo kako sam ti napisala, pa nam javi kako ide. Drzim fige da

MMasha

Početno

anchie76, puno hvala na savetima!
    Isprobam vec u sledecem podoju. Mislim da si u pravu verovatno, jer kad pocne plakati i pljuvati mleko ono i dalje curi...

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mmasha, nase bebe imaju isti problem. No zahvaljujuci Rodama i edukaciji i prije poroda, nije me uhvatilo nespremnom, pa sam odmah posumnjala na jako otpustanje mlijeka. Naime, stavim bebu na dojku, ona pocne vuci, proguta jednom dvaput i uhvati vristati. E to je onaj dio sto te najvise muci-ne otima se jer joj ne pase, nego se spasava da se ne zaguti mlijekom. naravno, vristi ko manijak jer je gladna i vidi da mlijeka ima a ona ne moze cikit. Nas je problem uz to i sto imam jako prozdrljivu bebu koja vuce i pokusava progutati mlijeko sve dok se doslovce ne pocne gusiti (osim ako ju ja uspijem otrgnuti prije :smajlic koluta ocima. Osim toga, unatoc odrigivanju na ramenu, bljucka za vrijeme/poslije podoja/dok spava/stalno...uz to je bijesna kad ono sto joj se vratilo u usta ne uspije progutati nazad... Mislim da imas opcu sliku.
    Sve sto su cure rekle zbilja djeluje, i jos jednom naglasavam da me spasilo citanje foruma PRIJE nego sam pocela dojiti jer sam sacuvala hladnokrvnost i znala da moja beba place zbog zraka i puno mlijeka a ne zato sto je gladna. Da je do "dobronamjernih" savjetnika, davno bi bila na adaptiranom. Hvala Rode!! :smajlic dijeli puse:

E, da...u zadnjih par dana nakon jela i podrigivanja zna zaplakati i traziti ciku, no shvatila sam da joj vise treba cika nego mlijeko-valjda zeli poceti i zavrsiti s cikom-povuce par puta i zadrijema-tako mozes i svoju bebicu probat uspavati. Ne odustaj, opusti se, ne gledaj koliko traju podoji, podriguj je tijekom podoja, smireno i utjesno joj pricaj dok ciki...ubrzo ces vidjeti rezultate! Sretno!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bravo Storma! :D

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

i meni bebač već par dana ima zelene stolice anchie jel nam možeš nekako otkriti razlog?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Cure - hvala vam stom postojite definitivno!
    Da nema vas , verovatno ne bih imala pojma sta da radim. Potpisujem sve sto je rekla MMasha a i Storma. Doduse ja nisam bila tako azurna da citam o tome pre pocetka dojenja. U svakom slucaju bolje ikad nego nikad.
    Odoh da primenim novu taktiku na mojoj devojci,
    pozdrav dmi3

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo me Romina

Ajdmo sad polako, par pitanja za pocetak:

1. Koliko je bebica stara?
    2. S koliko je bebica kg rodjena, a s koliko otpustena iz rodilista?
    3. Da li dojis na zahtjev? Koliko cesto bebica doji?
    4. Da li bebica konzumira ista osim tvog mlijeka (CAJ, voda, adaptirano)?
    5. Koliko bebica ima mokrih i pokakanih pelena dnevno?
    6. Da li bebica doji po noci?
    7. Kako odlucis kada ponuditi drugu dojku?
    8. Kad su zapocele zelene stolice?
    9. Da li ste mozda imali neka vaganja bebice? Ako da, koliko je bebica bila teska?

Ajde mi odgovori pa cemo dalje

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Evo me Romina

Ajdmo sad polako, par pitanja za pocetak:

1. Koliko je bebica stara?
    2. S koliko je bebica kg rodjena, a s koliko otpustena iz rodilista?
    3. Da li dojis na zahtjev? Koliko cesto bebica doji?
    4. Da li bebica konzumira ista osim tvog mlijeka (CAJ, voda, adaptirano)?
    5. Koliko bebica ima mokrih i pokakanih pelena dnevno?
    6. Da li bebica doji po noci?
    7. Kako odlucis kada ponuditi drugu dojku?
    8. Kad su zapocele zelene stolice?
    9. Da li ste mozda imali neka vaganja bebice? Ako da, koliko je bebica bila teska?

Ajde mi odgovori pa cemo dalje
    1. Maureno je star dva i pol mjeseca
    2. Rođen je s 3620gr/51cm, a nakon tri tjedna nakon što su nas pustili iz bolnice zbog komplikacija koje sam ja imala imao je 3720gr. Na prvoj kontroli sa četri tjedna imao je 4000gr, a sa dva mjeseca imao je 5400gr/58cm
    3. Doji na zahtjev, kroz cijeli dan
    4. Ne, samo je na ciki
    5. Pokakanih pelena ima od 6 na više, kako koji dan
    7. Uspostavili smo kontakt "ponude i potražnje" tako da je svaka dva do tri sata na drugoj
    8. U danu ima sedam do osam stolica a od toga dvije stolice znaju biti zelene, ali ne uvijek, nego kako koji dan. Nekad je sve OK, a nekad ima jednu do dvije zelene stolice
    9. Ne, nismo je vagali.

Pedijatrica je jako zadovoljna sa njim, a on mi djeluje sretno i zadovoljno, jer stalno guguće i smije se i uspostavlja kontakt sa nama, a zaplače eventualno kada se probudi.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Po ovome sto si napisala, cini se da bebica napreduje vise nego dobro. Izvrsno je sto je dojis na zahtjev.

Moguce je da stolica bude zelena ako je duze stajala u crijevima ili u peleni..

Da li ti pijes neke lijekove, ili zeljezo?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ništa ne pijem ali npr danas nema ni z od zelenog....

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesi jela nesto vrlo zeleno? Spinat, blitvu? Postoji mogucnost da je to bebina reakcija na nesto sto si ti pojela.

Vjerujem da nema razloga za brigu ako dijete ima s vremena na vrijeme zelenu stolicu koja je normalnog mirisa.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

nekad pojedem malo krastavaca

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nemoj se stiditi sto jedes krastavce

S obzirom da bebence dobro napreduje, nema razloga da se brines za zelenu stolicu koja se pojavi u rijetkim situacijama. Vrlo je moguce da oksidira na zraku i da je to razlog zelenila.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Imam pitanje za ovu temu; moja beba ima još malo pa 6 tjedana! Do sad nismo imali problema sa kolikama, jedino ga je nekad mučio progutani zrak ali to bi isprduckao i sve bilo ok. Beba je dojena i prvih mjesec dana je dobio 1,5 kg.
    Međutim, ja sam na svoju ruku odlučila davat mu jedne probiotske kapi koje navodno jačaju otpornost i pomažu crijeva blabla, više za to da spriječim grčeve ako krenu.
    Davala sam mu ih 5 dana, i onda sam pročitala da se trebaju čuvati u frižideru, a naravno da su moje bile u dnevnoj sobi.Došlo mi je da se bacim kroz prozor od gluposti.
    U isto vrijeme sam mu počela davat,po preporuci pedijatrice kapi vitamina d.

I sad ne znam dal je s tim povezano, ali već nekoliko dana ima grčeve ali ne klasične, nego počmu pred jutro i traju gotovo cijeli dan,prema večeri se smiruju. On ne plače ali jako,jako stenje,zadržava dah i ispušta čudne zvukove i grči se. To sam bila povezivala sa refluksom ali sad je počeo jako glasno i puno prditi i stolice su mu česte, i jako obilne, eksplozivne i vodenaste.Nije skroz vodenasto ali uglavnom, sa nekoliko grudica, mrvica,ne znam kako da opišem. Ali toga stvarno bude puna pelena, jednostavno ne znam od kud mu toliko toga.

Ono što me brine je da mu nisam ja sve poremetila sa tim kapima oje mi stvarno nisu trebale, ili je došlo vrijeme za grčeve a moja beba ih ima u tom obliku?
    I dal je toliko vodena i obilna stolica, i vjetrovi nuspojava tih istih grčeva?

Stolica je stalno zlatnožute boje.

Beba je isključivo dojena i moja prehrana je jednaka sada i prije tjedan dana kad se to nije događalo.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Čuj, bebama se mjesecima razvija probavni sustav, imat ćete različite faze...pa i puno prđenja i eksplozivne stolice su dio tog sazrijevanja, joj kakvih smo mi sve scena imali...i to do skoro 8 mjeseci Nema tih pelena koje su to mogle izdržati kad bi krenulo )

S druge strane, možda ti se beba kod dojenja naguta zraka, to zna napuhati. Da li ju nakon što podoji digneš da podrigne? Ako ne, nastoj, budi uporna.

Što se tiče vitamina D, ne znam, neki se zaklinju da je taj vitamin njihovim bebama uzrokovao grčeve. Ja to ne mogu reći za moju, iako smo imali grčeve (ne redovite) i iako smo uzimali vitamin D, ali uzimali smo ga i kad nije imala grčeve pa nisam vidjela poveznicu.
    Probiotske kapi (mi uzimali BioGaiu) se čuvaju u fridžu, a jesu li se pokvarile u ovih par dana na sobnoj temperaturi, najbolje da pitaš u ljekarni.

Nadam se da ćeš dobiti još savjeta, sretno.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U isto vrijeme sam mu počela davat,po preporuci pedijatrice kapi vitamina d.
    Puno zena primjecuje grceve kad koriste d vitamin.
    Sto se tice eksplozivnih i vodenih stolica, moguce je da se dijete naguta previse zraka pa ga to muci.

Koliko dugo ima vodenaste, eksplozivne stolice?
    Je li mozda prehladjen/bolestan?
    Jesi mozda primijetila: bijele naslage njemu u ustima ili da mu je sluznica sedefastog odsjaja ili crvenilo na guzi, bole li tebe mozda dojke ili ima kakve ranice na bradavici/ama... naime, i soor zna uzrokovati probavne smetnje kakve opisujes kod djeteta.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mi nismo imali grčiće tj. imali smo ih tri dana i sprječili ih Bachovim kapima, ne dajem mu vitamin d, ali isto ima ovo što ti opisuješ; vodenaste, eksplozivne, obilne stolice. Prducka u tolikoj količini da ujutro vreća za spavanje kad je otvorim da ga presvučem zasmrdi cijelu sobu. Na spavanje se ide kad se dobro isprdi. Podriguje poslije obroka ko veliki...
    Njima se razvija probavni sustav i mislim da nijednom djetetu te dobi nije idealno. Možda da probaš izbaciti d kapi? Moja prijateljica je time bebu rješila grčića.

wild rose avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja sam mom bebachu pocela davati d kapi prije dva dana, sinoc smo imali epizodu od 12 sati grceva, nista drugo nisam mijenjala... Posto na kapima pise da prelaze u mlijeko, i da se pazi o dozi kada i majka i dijete koriste, mogu li recimo ja uzimati kapi, posto iskljucivo dojim, da li ce mu to biti dovoljno? Pored toga, uzimam kalcij sa d3 vitaminom, pretpostavljam da onda i odatle dobija vitamin d...

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ne razumem se nesto previse, ali moja bebica je imala grceve, davala sam joj BIO GAIA kapi, i bas su nam pomogle, jesu skuplje, ali je to i probiotik, tako da moja bebica ima i stolicu svaki dan, pa joj bude lakse.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •