evo drage trudilice kako je kao sve moguće...doduše jest neka princeza i plave krvi ali....
http://gloria.com.hr/vijesti/showpage.php?id=10382
ali nadajmo se da naše trudilice neće toliko morat pokušavati.....do penzije![]()
evo drage trudilice kako je kao sve moguće...doduše jest neka princeza i plave krvi ali....
http://gloria.com.hr/vijesti/showpage.php?id=10382
ali nadajmo se da naše trudilice neće toliko morat pokušavati.....do penzije![]()
jezuš i marija, ja bi bila sritna da samo dozivim te godine![]()
mislim da je to ipak u tim godinama jako sebično....jel ta mislila na dijete?
I ja sam najprije to pomislila. Sama sam postala roditeljem u 37-oj, a muž u 55-oj i imam malu grižnju savjesti. Svaki dan molim Boga da nas naše dijete ima što duže (po mogućnosti prisebne).stellita prvotno napisa
Na svaku se temu može naći kurioziteta ovog tipa, ali ovo nije mainstream naših problema... više ono... zanimljivosti iz svijeta nekog lifestyle magazina (onaj smajlić što lista novine i pije kavu).
a ja bila na nekoj predstavi, scenario neke francuske autorke
kaže muškarac muškarcu:
"a ti rešio u tim godinama (možda malo starije od naših) da imaš dete... pa šta je tebi čoveče... 15 godina do šloga ti je ostalo i sad ćeš ih upropastiti nekim malim ludakom, ma barabom, koji će ti živce pokidati... e gledam te i sažaljevam...."
joj sve mi se to "15 godina do šloga" vrti po glavi, pa se stvarno uplašim šta će mi dete a onda se setim da ga i nemam...eh živote![]()
Pinky, Jezuš dalmatinski![]()
Jill, šlog![]()
tiki, i ja bi u penziju nakon porodiljskog, naradila sam se![]()
kao što sretna kaže-princeza je rođena![]()
Ja se ne bi bunila....sto sam vec prosla da dodjem do porodiljnog, ocito cu i zavrsiti skoro u invalidskoj penzijitiki_a prvotno napisa
![]()
o tome sam i ja počela razmišljati zadnje vrijeme. :Dtiki_a prvotno napisa
imam već staža bit će 22.godine :D
pa bi baš i mogla :D već mi dosta raditi. :D
malo sam se kasno udala......![]()
![]()
I ja mislim da je sebicno radjati u tim godinama al s druge strane radi se o princu pa mi je lakse razumjeti zelju da po svaku cijenu rodi nasljednika.
Ja se sa svojih 40 nemalo puta lomim oko toga do kada pokusavati i stalno racunam koliko cu imato godina kad mi dijete bude islo u skolu, pa kad bude ovo pa kad bude ono...onda opet vidim puno lijepih i svijetlih primjera oko sebe a i na forumu pa se osjecam manje sebicnom![]()
I ja mislim da je sebicno radjati u tim godinama al s druge strane radi se o princu pa mi je lakse razumjeti zelju da po svaku cijenu rodi nasljednika.
Ja se sa svojih 40 nemalo puta lomim oko toga do kada pokusavati i stalno racunam koliko cu imato godina kad mi dijete bude islo u skolu, pa kad bude ovo pa kad bude ono...onda opet vidim puno lijepih i svijetlih primjera oko sebe a i na forumu pa se osjecam manje sebicnom![]()
Ovo mi je tuzno i sebicno, svijet je definitivno otisao k vragu ...
Ma dajte curice, kaj se sablažnjavate "kak pura d.eku"! Kraljevsko dijete ionako neće odgajati majka neg dojilja, dadilje, učiteljice i cijela vojska osoblja. Bit je produženje loze.
Upravo ovako kako se vi iščuđavate starim rodiljama koji žele svoje dijete, ičuđavaju se nama prosječni građani Hrvatskei kad se vraćaju nedjeljom sa mise...
Ili ja to lajem u obranu vlastitih interesa (doduše, ja dojim svoje dijete na vlastitim slatkima, odgajam ga i nisam plave krvi, ali svejedno....). Ne mislim da će mi dijete rano ostat bez majke, jer, ako ne umrem nasilnom smrću, sva je prilika da ću doživjet devedesetu ko i svi članovi moje šire obitelji![]()
Mislim da imaš point. Plus, ovdje se ide na produženje kraljevske loze, male to ima relevantnosti sa životom nas ovdje, forumske populacije, osim ono rubrika iz dalekog svijeta, sa kraljevskih dvora i tiče nas se koliko i letovi Richarda Bransona od Virgina u svemir - tipa - kurioziteti.iva_luca prvotno napisa
Također, vjerojatno bi pred koje stoljeće želja nas, običnih, današnjih, ljudi s ovog pdf-a, ljudi da rode u kasnim 30-tima ili 40-tima naišla na istu percepciju jer je life expectancy bio niži.
Puno toga u životu (većina) nije crno-bijela, ali ja, barem iz svog iskustva širokog druženja sa svojom neplodnom ekipom i čitanja ovog pdf, ne poznajem puno ovakvih slučajeva, kod nas u okolini imamo samo ženu K.P-a.
Samo zato sto je kuriozitet ne treba je proglasavati ludom i sebicnom . Rodila zena , nek joj je sa srecom i da dugo pozivi. Ko sam ja da joj kazem kad ce ostati trudna i da joj postavljam granice .. a sa svojih 61 izgleda bolje nego ja sa svojih 32. prije cu ja "okinut" nego ona![]()
nitko ne garantira i da kad rodimo mlade da se nekaj neće dogoditi...gle taj Haiti npr. koliko je djece odjednom ostalo siročad. Ali ne smijemo razmišljati o tako tužnim stvarima. Meni je samo zanimljivo kako je i najstarija rodilja (67god) i ova (61) baš u Rumunjskoj. Ova prva je mislim umrla nedugo nakon rođenja djece od raka.....
A meni jos nesto pade na pamet ...ovo je vec druga zena koja je napunila 60 da ostaje trudna iz Rumunije . Bukurest izgleda ima odlicne ljekare. Mozda bi se to trebalo malo vise ispitati pa i iskoristiti . :/
Imamo i mi dobre lijecnike, ali nasi za razliku od Rumunjskih ne prodaju svoju etiku za suskave papirice :/Betty prvotno napisa
Znam da imate dobre lijecnike , ali imate i zakon zbog kojeg mnogi idu u Prag ili u Maribor pa me povela misao da bi i Rumunija mozda bila jedna od opcija. I ne treba SVE rumunske doktore stavljati u isti kosMarsupilami prvotno napisa
ma i švedi imaju dobre liječnike...![]()
i nema trudnica od 60 godina......
Nisam ja njih stavljala u isti kos, ako itko mrzi generalizaciju onda sam to ja.
Krivo sam se izrazila, imala sam na umu bas one lijecnike koji rade u klinikama u kojima su zene starije od 60. godina ostale trudne.
Bez obzira na zakone neke zemlje medicinska struka je ta koja mora postaviti neke moralne i eticke granice.
Na to sam ja mislila![]()
Jaoo sveda mi je na vrh glave . Juce su mi radili AIH bez UZV a mozda imam tri jajne stanice , pa ti vidi![]()
1. ovo je trudnoća iz donirane jajne stanice, to nema veze s liječnicima dobrim ili lošim ili najboljim (koji su možda a možda nisu baš u Rumunjskoj)
2. malo je zemalja u Europi koje dozvoljavaju uopće doniranje j.s.
3. malo je zemalja koje će odobriti vraćanje zametaka ženi starijoj dobi (što god to u kojoj državi značilo)
4. ja joj neću suditi, tko sam ja da sudim, tko smo mi iz MPO okruženja ali zbog ovakvih priča (rodila s 67 g. i umrla dvije godine nakon poroda) se "umjetna oplodnja" dodatno stigmatizira!
X. I zaboli me svaki put kad se pokrene ovakva tema, jer znam da će to onda na sve staviti stigmu u stilu "ajme, ti čudaci". A normalno da će novinari prenosit i ljudi čitat baš o tome, a ne o svakodnevnim i većinskim problemima.Kadauna prvotno napisa
Xina33 prvotno napisa
ja mislim da baš ovakvi primjeri (jer ta s 67 samo je zapravo htjela medijsku pompu) stavljaju crne mrlje na ljude koji pokušavaju s MPO a da se nisu toga "dosjetili" s 59 godina već koji su mukotrpno morali doći do željena cilja...ako je to donirana jajna stanica time mi je onda trudnoća ove 61-godišnjakinje još opskurnija..onda je mogla i usvojiti dijete..Bog zna da ih i u Rumunjskoj ima....ovako mi to opet liči na jednu medijsku pompu
potpisujem i inu i kadaunu, donacija je ipak većinom zakonski određena do 47, 48 godina, ovo je zaista izuzetak koji je kao takav kuriozitet.
mare draga, ma ti ćeš s 61 već imati fakultetliju! :D
Stellita, malo zachatavamo temu, al iz tvojih usta....hvala![]()
Stellita, ako je situacija s posvojenjima kao kod nas (ima djece, ima potencijalnih posvojitelja, ali djeca se često kasno izmiještaju iz problematične biološke obitelji ili im prođe djetinjstvo dok se pravno ne riješi njihov status), onda je to možda bilo teže nego otići na donaciju js.stellita prvotno napisa
Više o tome na pdf-u o posvjajanju, ima baš jedan dobar članak linkan iz Jutarnjeg.
Medijska pompa - da, slažem se.
Moja zamolba - nemojmo je i mi sami pomagati "tkati" jer svaki ovakav topic i diskusije o sebičnosti... ne znam. Najiskrenije, nadam se da neću nikog povrijediti - moj je osjećaj da je senzacionalistički i da šteti.
nisam u ovoj priči, došla potpisati inu33.
i kad smo već kod žutila, ako je na onoj slici ta princeza, žena izgleda mraaak
![]()
Pozdrav svima!
Inače sam na splitskoj temi, ali moram tu nešto dodat...
Prije nekoliko godina poznavala sam jednu ženu, u 52. godini rodila je svoje prvo, neplanirano i (bar tada) jedino dijete. Potpuno prirodno...
Bez obzira na godine, sigurno joj je to i danas najveće veselje.
Ja ne mislim da je sebično imati dijete u tim godinama. Zašto bi bilo? Moja kolegica s posla ostala je bez muža (45 g), pa zar to znači da dijete neće imati lijep život? A tko nam garantira da ćemo otići s ovog svijeta u ovim ili onim godinama? Nek' bude željene dječice i u siromašnih starijih roditelja. Sva su dobro došla!
Potpisujem tikicu_69 i dodajem, jer bi se tako rado maknula s posla i malo uživala kod kuće (kod kuće je najljepše) - ovak' bi ja za sebe potpisala - na bolovanje zbog trudnoće pa porodiljni tri godine pa neiskorišteni godišnji, a ako ne može još u penziju, onda nekoliko godina na burzu (plaćeno) pa u penziju![]()
Da, i čemu takvo razmišljanje "sebično je" ovo ili ono vodi. Na kraju bi trebalo ustanovit genetsku policiju koja će istraživat koliko je životno očekivanje za neku osobu, pa, primjerice, ako ima neku težu bolest tipa dijabetes, hepaptitis, artritis, sklonost raku ili nešto - reći - e, ti moraš rađat isključivo do 30-te jer je tvoje očekivano trajanje života tipa do 60-te. Itd. Ili, nekome siromašnome, tko neće imat pristup liječenju, resursima za dijete, ovome ili ovome, reći, kao u Kini - ti možeš imat jedno/dvoje, jer sve drugo je sebično itd. Možda vam se to čini pretjerano, ali ako smo sasvim dosljednji u "sebično je" tijeku misli, mene to dovodi do toga.
Uvijek ću biti više na strani slobodnije legislative, nego neslobodnije. Ne kažem da se o etičkim stvarima ne treba razmišljati, ali nisam sklona tim teaserima - rodila se šestorke, rodila dijete mrtvog muža, rodila u 68-moj i sl.
Sad me ina33 asocirala na još nešto, ali van ove teme, nadam se da neću dobiti po prstima. Jako se iznenadim kad netko kaže - ne bih posvojila (o) dijete jer ne znam kakvi geni mogu biti od tog djeteta :shock: . Ja jednostavno ne nalazim dovoljno dobre riječi da na to odgovorim. Izgleda da se oko nas rađaju djeca ubojice i kriminalci, a naša su ok, ne moja nego naša, a "mi" to je već širok pojam...
Bježim...
tiki, slažem se, i ja sam o tome razmišljala, nadam se da je ova tema dala svoje.
svako dijete nosi veselje, neizmjerno i neprocjenjivo...
svakim danom kako odrastaju uvjeravam se kako to jest i bit će moje najveće postignuće ikada i zapravo ono zbog čega vrijedi sve. Vrijedi svake patnje, suze i divnog isčekivanja. Zaključavam ovim , bar za sebe, ovu temu...
Blagodatni dolasci svih novih malih čuda.......![]()