Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: zasto je tako

Datum pristupanja
    May 2008

Početno zasto je tako

Umjesto da u ova teška vremena na svaki mogući način nastoje dovesti turiste u svoj grad, neki Vodičani očito imaju važnija posla. Mlatiti i vrijeđati Zagrepčane, napadati ih i prijetiti im, novi je 'sport' mladih u tom lijepom turističkom gradiću. Filip Lončarić samo je najnovija žrtva bahatosti i pomanjkanja odgoja nekolicine ljudi koji svoje navijačke frustracije liječe upravo na spomenuti način. Srećom, mladi golman Dinama i njegova pratnja nisu dobili batine, stradao je tek jedan auto, no ako svojedobni napadi na zagrebačke novinare u istom gradu nisu bili dovoljno upozorenje policiji, valjda će najnoviji slučaj biti poziv na uzbunu.

Ljeto je u punom jeku, mnoštvo Zagrepčana uputilo se u Dalmaciju i nezamislivo nam je da su svi u opasnosti zbog mjesta gdje žive. Četvorica novinara koji su prije nekoliko mjeseci imali bliski susret s Torcidom u Vodicama dobro su prošla. Kolege iz Vjesnika, Sportskih novosti i tportala, samo zahvaljujući umješnosti vozača pobjegli su napadačima koji su ih pratili dvama autima. Policija je u tom slučaju bila prilično samozatajna, ponajprije zbog pomanjkanja konkretnih informacija o napadačima. Sličan scenarij, samo ovog puta u pitanju je bila pratnja na skuterima, ipak je rezultirao policijskom akcijom i bit će zanimljivo vidjeti kako će se slučaj 'raspetljati'.

Ako nogometaši Dinama i njihovi sugrađani nisu dobrodošli u Vodice ili bilo koji drugi grad na hrvatskom moru, tada su problemi sustava, vrijednosti i odgoja toliko zastranili da je upitno kako uopće raspetljati taj gordijski čvor. Nažalost, sad su u pitanju Vodice, sutra ili prekosutra će to biti Split, no nećemo dugo čekati da se slične stvari dogode i u Zagrebu, Karlovcu, Gospiću... Divljaka ima svugdje, a zašto im policija ne može stati na kraj, e na to pitanje bi čelni ljudi MUP-a i države morali konačno odgovoriti hrvatskoj javnosti.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to je tamo očito nacionalni sport br 1, nekog se mora tamburati,srbe, strance, zagrepčane a kad usfali onda valjda mlete žene doma....

moj prijedlog je kopirajmo singapur i njegove zakone, pa da vidiš reda , rada i mira

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ahh, to je stanje duha.... Mi nismo tak daleko od Dinamovog stadiona, ali mene zna iskreno bit strah prolaziti onuda kad su utakmice.

Te navijačke organizacije (svejedno da li je Torcida, bbb, Armada ili kak se sve ne nazivaju...) slične su međusobno - to je ekipa koja traži tuču (da ne velim kavgu) pa to i nađe... Nije neka šteta ako se mlate međusobno, ali često stradaju i ljudi i auti i sve okolo...

Iskreno, ja ne mogu razumjeti taj mentalitet, bez obzira na boju... Zar stvarno nemaju pametnijeg posla nego mlatiti se???

Svoju djecu odgajam tako da se ne dive takvim idolima. Među rijetkima su u generaciji koji ne idu na nogomet u školi (mlađi je jednom otišao vidjeti - dobio batina od razrednih terorista i svojevoljno odustao, a starijega to nikad nije zanimalo). To je doslovce jedino što mogu učiniti, pa to i radim. U našoj kući nogomet se rijetko gleda i tome se pristupa kao i svemu ostalom, mm ga ne igra i ne zanima ga, djeca imaju lopte koje skupljaju prašinu (eventualno zatrebaju ako nam dođu gosti) i to je to.

Ne bojimo se siledžija, ali ih zaobilazimo u velikom luku. Moj stariji čak nabire nos kad vidi navijače s rekvizitima i kaže "gle opet se idu mlatiti"...

Ako budu htjeli ići na neku utakmicu kad budu veći, gledat ću da to bude neki lokalni seoski stadion gdje još živi obični nogomet, a ne ova strahota.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zaboravih napisati - navijači nisu jedini, ali su baš istaknuta grupa koja se tak ponaša.

Nasilju pribjegavaju oni koji su i sami jadni, iskompleksirani i nesposobni - svi su im drugi krivi....

Žalosno je samo što im se ne možeš uvijek izmaknuti.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kao osoba koja je ima stan prvu zgradu do Dinamovog stadiona i u čijem dvorištu su se pijanci tukli, pišali, opijali mogu reći da sam gadljiva na sve što ima ikakve veze s navijanjem te vrste.

Taj mentalitet ljudi pojačan velikim količinama jeftinog vina i piva, nabrijan da "ubije tovara/purgera" je nešto što bi naši političari trebali sankcionirati. Općeniti nasilje pod krinkom navijanja i lokalnog patriotizma treba tako kažnjavati da nijednoj pijanoj budali više nikad ne padne na pamet ići ubiti Boga u nekome tko kaže "kaj".

MM srećom mrzi nogomet jer nema šanse da bih ikad bila s nekim tko ide na utakmice (ma kako god civiliziran bio dok je pijan).

No, pogrešno je pretpostaviti da su Dalmatinci isključivi krivci (čime se stiče dojam u prvom postu). Mom tati su minimalno 20x čupali retrovizor, pišali po autu i sl. A sve jer ima "strane tablice" parkirane pred stadionom.
    A meni su 3x dosad u Dalmaciji izgrebali sl. auto sa ZG tablicama.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma meni se gade takvi navijaci koji samo hoceju naprkositi drugima al prkose sebi jer mi to sve placamo iz nasih dzepova. a sta je najbolje MM I JA ja smo navijaci dinama cijeli stan nam je u dinamovim obiljezima ali nikad nam nije palo na pamet ici trgati tudje vlasnistvo. uvjek sam govorila da cu mikica uciti da ne gleda nacionalnost,bogastvo,aute vec dusu i srce covjeka

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Slazem se sa icyoh u svemu osim u konstataciji da nikad ne bih bila s nekim tko ide na utakmice. Isao mi je otac, muz, ponekad odem i sama - al to nema veze ni s alkoholom, ni s divljanjem, ni s vrijedjanjem, ni s nasiljem ikakve vrste - ide se navijati i uzivati u sportu, na mirni dio stadiona, potpuno razlicito od divljanja na drugoj strani.

darci avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moram priznati da još nikad u Vodicama nismo imali problem niti sa tablicama niti zbog toga što visi dinamov znak s retrovizora, tako da me ovo čudi, a tamo smo valjda od '80-tih godina (bila sam mala pa se ne sjećam )

čak smo nekoliko puta završili slučajno u Sunčanom satu nakon ili prije utakmica - poznato okupljalište Torcidaša - i to samo Zagrepčani, bez domaće "zaštite" i bez ikakvih problema je sve prošlo.

i inače u Šibenskom kraju je uvijek bilo puno navijača Dinama (animozitet prema Splitu je velik) pa vjerojatno zbog toga nije bilo nekih problema (kao npr. što čujemo o Splitu i Zadru vs. Zg.).

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni mrak pada na oči na sam spomen bilo Hajdukovih bilo Dinamovih navijača.
    Da se krivo ne razumijemo, vjerujem da ima civiliziranih navijača, no nažalost uvijek se čuje samo o malobrojnijoj masi pijanih i agresivnih.

Moj tata je u društvu prijatelja Hajduka, no to navijanje se svede na kartanje 2x tjedno i organizaciju Bile noći.

Inače, nama su jednom bili majstori. I počne mi zvoniti mob (Grdovićeva "dalmatinac sam" koja svira na mog tatu) i krenu se njih dva usiljeno smješkati. I komentira jedan drugome "eh da ovo čujem vani, ne bi se lijepo razgovarali". Da nije bilo MM (tada dečka) vjerujem da bi tako proletio kroz zatvoreni prozor da bi se sasvim lijepo razgovarao sa svakim kome svira ta melodija na mobu.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

evo citam i ovo i odmah se sjetim onog drugog pdf-a gdje se komentira o narjecjima...

zalosno je i sramotno da se ljudi u jednoj drzavi toliko medjusobno ne trpe i omalovazavaju.

Sto nekog ima smetati kojim narjecjem pricas ili za koji klub navijas, a a ne spominjem nasilje... to mi je too much. Na koncu mislim da su to poremeceni ljudi kojima je stalo samo do fighta, ne bitno da li si iz zg, homic ili se cesljas ne ljevu stranu...

meni osobno je tako slatko cuti kajkavsko narjecje, slusati otocane kako pricaju, nauciti pokoju novu rijec i potraziti njene korjene, upoznati tudje obicaje, razmijeniti misljenje, cijeniti sugovornika da mi nisu jasni ljudi koji furaju ja ja i samo ja, ostalo je smece...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj najbolji prijatelj je iz splita i ko brat mi je. uclanjen je u klub bilih i uvjek se nadjemo na utakmici na maksimiru popijemo kavu i svatko na svoju tribinu poslje tekme komentiramo ko je bolji. mene nezanima da navija i za c.zvezdu ak je covjek.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj malo janje prvotno napisa
    moj najbolji prijatelj je iz splita i ko brat mi je. uclanjen je u klub bilih i uvjek se nadjemo na utakmici na maksimiru popijemo kavu i svatko na svoju tribinu poslje tekme komentiramo ko je bolji. mene nezanima da navija i za c.zvezdu ak je covjek.
    Eh, da su svi takvi...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nevolim te ljude sto rade podjele medju ljudima po boji koze,nacionalnosti,bogastvu. nikad nezna sta se moze dogoditi i koji te covjek moze spasiti. jel bi odbio da NPR SRBIN MORA SPASITI ZIVOT HRVATU samo zato jer je srbin ili hajdukovac i sl.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj darci prvotno napisa
    moram priznati da još nikad u Vodicama nismo imali problem niti sa tablicama niti zbog toga što visi dinamov znak s retrovizora, tako da me ovo čudi, a tamo smo valjda od '80-tih godina (bila sam mala pa se ne sjećam )

čak smo nekoliko puta završili slučajno u Sunčanom satu nakon ili prije utakmica - poznato okupljalište Torcidaša - i to samo Zagrepčani, bez domaće "zaštite" i bez ikakvih problema je sve prošlo.

i inače u Šibenskom kraju je uvijek bilo puno navijača Dinama (animozitet prema Splitu je velik) pa vjerojatno zbog toga nije bilo nekih problema (kao npr. što čujemo o Splitu i Zadru vs. Zg.).

ali ne i u Vodicama , tam su navodno sam dva dinamovca.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj BP prvotno napisa
    zalosno je i sramotno da se ljudi u jednoj drzavi toliko medjusobno ne trpe i omalovazavaju.

Sto nekog ima smetati kojim narjecjem pricas ili za koji klub navijas, a a ne spominjem nasilje... to mi je too much. Na koncu mislim da su to poremeceni ljudi kojima je stalo samo do fighta, ne bitno da li si iz zg, homic ili se cesljas ne ljevu stranu...

meni osobno je tako slatko cuti kajkavsko narjecje, slusati otocane kako pricaju, nauciti pokoju novu rijec i potraziti njene korjene, upoznati tudje obicaje, razmijeniti misljenje, cijeniti sugovornika da mi nisu jasni ljudi koji furaju ja ja i samo ja, ostalo je smece...
    Veliki potpis na ovo, mene uz sve to skupa i jako žalosti!

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

tajchi73
    ali ne i u Vodicama , tam su navodno sam dva dinamovca

zbog ovog smajlića izgleda kao da sam i ja iz tog kraja ili da navijam za Hajduk, a zapravo mi je znanje o nogometu i opčenito našim klubovima ravno nuli, a i po mjestu rođenja trebala bih navijati za Dinamo.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Usput, ogadio mi se nogomet zbog takvih stvari!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja volim i trenirala sam nogomet ali krecemo se u drustvu ljubitelja nogometa a nasilja

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj BP prvotno napisa

X
    Još bi samo dodala da je ponašanje takvih primitivaca još teže pojmiti kad se čovjek sjeti koliko se krvi prolilo da bi imali svoju državu i koliko smo mala zemlja!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •