Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Autosjedalica na prednjem sjedalu?????

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Autosjedalica na prednjem sjedalu?????

Prvi put se javljam na forumu pa bih vas htjela sve puno pozdraviti. Forum pratim još kao trudnica i vaši savjeti su mi puuuuno puta pomogli. Imam veliku dilemu. Smijem li voziti Grgu u autosjedalici na prednjem sjedalu okrenutog prema natrag (on sad ima mjesec dana)? Kao prvo, nemamo pojas odozada, a kao drugo čini mi se sigurnije kad smo nas dvoje sami u autu da mi je naprijed nadohvat ruke ako počne jako plakati ili bljuckati nego da je iza pa se ja počnem okretati da vidim kako mu je.
    Da se razumijemo ovo su sve moje nekakve pretpostavke jer nemam pojma kako će se on u autosjedalici ponašati jer se još nismo probali voziti.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ugradi pojas na straznje sjedalo, mi smo to napravili.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Po zakonu se dijete mlađe od 12 godina ne smije voziti na
    prednjem sjedalu . Ma kako bilo vezano.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Autosjedalica na prednjem sjedalu?????

Citiraj Zečica prvotno napisa
    Prvi put se javljam na forumu pa bih vas htjela sve puno pozdraviti.
    Dobrodosla!
    Smijem li voziti Grgu u autosjedalici na prednjem sjedalu okrenutog prema natrag (on sad ima mjesec dana)?
    Ne. Kao sto je dalmatinka rekla, po hrvatskom zakonu sva djeca do 12 g. moraju se voziti na straznjem sjedistu, a ako su mlada od pet godina onda moraju biti vezani u autosjedalici (koja je pricvrscena za vozilo po uputama proizvodaca) na straznjem sjedistu.
    Kao prvo, nemamo pojas odozada,
    Ugradite ga, kao sto je ivka rekla. Pitaj nju kako su to oni sredili.
    a kao drugo čini mi se sigurnije kad smo nas dvoje sami u autu da mi je naprijed nadohvat ruke ako počne jako plakati ili bljuckati nego da je iza pa se ja počnem okretati da vidim kako mu je.
    Ovo je definitivno razlog zasto ne imati dijete na prednjem sjedistu jer je puno opasnije za tvoje dijete da ti je nadohvat ruke dok bi ti one trebale biti na volanu a oci na cesti. Postoje zasebni retrovizori koji se zakace za prednju i straznju sajbu i preko kojih mozes virnuti na bebu bez da skreces pogled s ceste. Ukoliko trebas nesto oko bebe raditi, tada nades sigurno mjesto za stati i pozabavis se bebom. Ovo je jako vazno.

Nadam se da cete uspjeti uskoro ugraditi pojaseve otraga (nemojte samo jedan nego na sva mjesta, da ne bi neki nevezani suputnik pri sudaru ubio bebu) i pruziti bebi puno sigurniju voznju.

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Di se nabavljaju ti retrovizori?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam ih vidjela nigdje u Hrvatskoj, nazalost (al to ne znaci da ih nece biti ako pocnete trazit u ducanima pa se oni sjete da bi to bila mozda dobra stvar za prodavat). Ima ih u Rodi nekoliko. Znam da su neke cure narucile izvana preko interneta. Cijena je oko 35 kuna.

Evo na sto mislim: Babyview mirror

Jedno od mjesta na kojima se moze kupiti: [urlhttp://gateway.canadiantire.ca/driver.php?fileid=2534374303514326_140847439667027 1__]Canadian Tire[/url].

Ako vam je to komplicirano, ja mogu nabavit pa donijet kad dodem u Hr slijedeci put. Al mi se morate javiti sto prije.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Onaj link gore bi trebao biti
    Canadian Tire.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Retrovizor za nadzor bebe (skoro svaki noviji auto ga već ima ugrađen) imaš u trgovinama autodijelovima a vidla sam i na benzinskama. Montira se iznad postoječeg retrovizora.Meni to ful olakšava vožnju dok sam sama s Larom.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Adrijana, super info!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Safty 1st proizvoda imaju u TL. Možda imaju i ovo.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hvala na savjetima! Definitivno sam odlučila ugraditi pojaseve na stražnje sjedalo. Ivarica, gdje ste vi ugradili pojaseve, tj. kome ste ih dali da vam ugradi?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hvala na savjetima! Definitivno sam odlučila ugraditi pojaseve na stražnje sjedalo. Ivarica, gdje ste vi ugradili pojaseve, tj. kome ste ih dali da vam ugradi?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Zečica prvotno napisa
    potražiš u oglasniku karamboliran auto vaše marke i pitaš dal su ti voljni prodati samo pojaseve ili odeš na otpad i iz istog takvog auta povadiš(kupiš).MM je sam ugradio.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zecica, ti ono imas reno4?
    mislim da ce kod tebe prica biti malo kompliciranija :/ , u mojem autu je ispod plastike (iza prozora sa strane gdje ide pojas) i tepiha u gepeku bas postojalo mjesto predvideno za pojase, u servisu su pojase onda montirali na ta mjesta.
    nisam sigurna jel reno4 ikad imao pojase zada? tj. hoce li limari znati gdje je najbolje mjesto za ugraditi ih.
    reci cu mm da se raspita u ponedjeljak, pa cu ti javiti, pliz posalji mi na pp svoj broj moba.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moze se ugradit u reno 4, moja mama ga ima i ima pojaseve iza ( ugradio joj prijatelj- autonekimajstor)

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Našla na Iskonovim Bebama:
    www.iskon.hr/bebe/page/2005/09/07/0084006.html
    :?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala, cokolada! Upravo sam im poslala pismo, na osnovu tvoje informacije. Nadam se da ce sto prije promijeniti sliku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •