Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 133

Tema: Kiretaža i nastavak MPO-a

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

katarina

Drži se

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

katarina
    žao mi je

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

katarina

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

katarina

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala na podršci drage cure

kiretaža je obavljena, fizički nije bilo strašno zbog prekrasnog osoblja u kb sestre milosrdnice i brzo je bilo gotovo, nije mi zlo poslije anestezije a uterus me boli kao kod menzisa, za psihički oporavak treba proći vremena.
    prva pomisao kad sam otvorila oči bila je JA IDEM DALJE, ovo sam pregrmila, sad u nove pobjede-JEDNOM ĆU I JA ČUTI PRVI PLAČ SVOG DJETETA, i počela sam plakati

krećem u nove pobjede i ne odustajem.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

drži se

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

katarina
    ja sam proplakala u sobi čim su me dovezli iz sale. Očito sam pod anestezijom opustila kočnice.
    Da bit ćeš i ti mama, a ovo je samo malo teži put do tvog smotuljka

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

katarina

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Katarina isplaci se, skupi snagu i onda s podignutom glavom po bebu

Na zalost znam sto prolazis, izgubili smo prije nekoliko godina bebu u 22. tjednu. Dan nakon pobacaja i kiretaza sam nazvala Maribor radi dogovora za FET. Na FETu smo bili 6 mjeseci nakon gubitka trudnoce (obavezno smo toliko morali pauzirati) ali objektivno nisam bila spremna niti za FET a niti za mogucu trudnocu. Godinu dana nakon sto smo izgubili bebu smo otislu ponovo na ICSI u dezelu i evo nasa kraljica sada vec ima 2,5 god.

Biti ce uspona i padova, dozvoli si da budes tuzna - ti ces znati kada ces biti spremna za novi pokusaj

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

katarina, zao mi je!

cure svima veliki

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ništa.
    Ja i dalje krvarim pa je doc. rekao da nastavim sa Ergometrinom do punih 7 dana. Ukoliko nakon toga nema promjene, put pod noge i opet rasprava sa osobljem Merkura :/
    Ako bude sreće pa prestane ja sam se za idući tjedan naručila u Vili jer bih rado preskočila Merkur, a moj doc. ide na odmor.

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj katarina prvotno napisa
    hvala na podršci drage cure

kiretaža je obavljena, fizički nije bilo strašno zbog prekrasnog osoblja u kb sestre milosrdnice i brzo je bilo gotovo, nije mi zlo poslije anestezije a uterus me boli kao kod menzisa, za psihički oporavak treba proći vremena.
    prva pomisao kad sam otvorila oči bila je JA IDEM DALJE, ovo sam pregrmila, sad u nove pobjede-JEDNOM ĆU I JA ČUTI PRVI PLAČ SVOG DJETETA, i počela sam plakati

krećem u nove pobjede i ne odustajem.

...draga Katarina... evo i ja sam u isčekivanju spontanog. Drž se i nemj kloniti duhom! Važno je da si ostala trudna, to je bitno!

Moj doktor (mpo Vinogradska) je rekao da želi pričekati s kiretažom jer misli da ću sama prokrvariti i da bi to bilo najboljle. Kako moj plod nije stvorio niti gestacijski mjehur zaista se nadam da će sve 'izači samo od sebe'... čitam da si kiretažu obavila u Vinogradskoj što i mene čeka, ako ne počne samo teći. Jesu ti dali potpunu anesteziju? Također mi je rečeno da ako budem obilno krvarila da svakako dođem u bolnicu na pregled. Osjećam se u dobrim rukama....

Meni se endometrij sa 16,5 mm već smanjio na 12... plod se ne vidi, ali je ostalo žuto tijelo na lijevom jajniku... u utorak idem vaditi betu da vidimo je li pada... za sada je nalaz bete bio ovakav:

ponedjeljak 6700
    srijeda 6100

zaista pada sporije nego što raste

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

... e da što se tiče novog pokušaja, moram 'samo' obaviti bris cerviksa i već u rujnu/listopadu mogu dalje... iskreno se nadam kućnom uratku jer sam se poželila MM

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ogla
    nadam se da će sve proći bez kiretaže

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

jooj dorice, i ja :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

draga ogla primila sam i.v. anesteziju koja je kratkotrajna i zaista nisam osjetila poslije te anestezije nikakve nuspojave, krvarim malo i to crvenu krv a da li će se nastaviti jače i obilnije krvarenje ne znam.
    dobila sam ergometrin 3 dana i cedax 5 dana, kiretažu mi je obavio dr.kuna za kojeg sam čula samo riječi hvale a ovdje ih mogu i potvrditi kao i velike riječi hvale za same sestre koje su bile prekrasne.

betu nisam više vadila a i ne namjeravam-jednostavno sam tako odlučila.

sam čin pobačaja je velika trauma za ženu i kad naletiš na kretene kao što se dogodilo bebel u merkuru onda je to strašno, umjesto da što prije zaboraviš i potisneš traumu koja ti se dogodila moraš se boriti sa posljedicama nečijeg nesavjesnog rada, zato bebel vjeruj mi da suosjećam s tobom.
    cijeli sustav nam je u komi.

lilium, maxime, amyx, ksena, zo,dorica, vikki,

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam svojevremeno isto imala kiretažu u Vinogradskoj i bila sam sretna što mi je dr Kuna radio kiretažu jer iako nije bio rječit vjerovala sam da će kvalitetno obaviti zahvat i bila sam u pravu...pod općom anestezijom sam bila i ne mogu zamisliti kako bi bilo da su me mrcvarili pod lokalnom...
    katarina drži se
    ogla neka završi bez kiretaže kad već mora

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

katarina, i ja sam čula samo pohvala za dr.K. Vjerujem da je to obavio dobro. Od ti želim da ti idući bude dobitni.
    Ogla , kao što naša draga ZO kaže, neka završi bez kiretaže. Ponovno prekontroliraj ß da si mirnija. Ukoliko je potrebno raditi dodatne preglede tj. UZV, onda ti savjetujem da ili odeš privatno ili u Vinogradsku.

Mene je nakon više od 15 dana od kiretaže utros probudio pojačan izljev, nakon čega sam izbacila i ogroman ugrušak od kojeg mi je srce stalo (oprostite na opisu, ali na žalost možda će netko imati sličnu situaciju pa da zna). Nemam pojma otkud toliki ugrušak kad je u ponedjeljak moj ginekolog rekao da je UZV uredan. Jednostavno je bilo prestrašno.
    Nisam htjela nigdje ići na hitnu jer nakon toga sve smirilo. Očito ću opet u Merkur, ali se nadam ne prije ponedjeljka.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bebel kakvo je stanje danas? kao da nije dovoljno to što si prošla, a sad nikako da se smiri

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj katarina prvotno napisa
    draga ogla primila sam i.v. anesteziju koja je kratkotrajna i zaista nisam osjetila poslije te anestezije nikakve nuspojave, krvarim malo i to crvenu krv a da li će se nastaviti jače i obilnije krvarenje ne znam.
    dobila sam ergometrin 3 dana i cedax 5 dana, kiretažu mi je obavio dr.kuna za kojeg sam čula samo riječi hvale a ovdje ih mogu i potvrditi kao i velike riječi hvale za same sestre koje su bile prekrasne.

betu nisam više vadila a i ne namjeravam-jednostavno sam tako odlučila.

sam čin pobačaja je velika trauma za ženu i kad naletiš na kretene kao što se dogodilo bebel u merkuru onda je to strašno, umjesto da što prije zaboraviš i potisneš traumu koja ti se dogodila moraš se boriti sa posljedicama nečijeg nesavjesnog rada, zato bebel vjeruj mi da suosjećam s tobom.
    cijeli sustav nam je u komi.

lilium, maxime, amyx, ksena, zo,dorica, vikki,
    joj katarina, baš ti hvala na upisu... ako me čeka kiretaža onda me baš čeka to što si opisala... ja sam opet dobila smeđi iscjedak... kap po kap, iako sam jučer kada sam se išla pomokriti imala lagano kravarenje... nadam se da neću na tu kiretažu, tako bi voljela da sve ode 'prirodnim putem' i koliko god crnjak bio, nadam se da će čim prije počet... ima li netko iskustva s tim? tj da počne s tim smeđim iscjetkom (kao stara krv) i da onda 'krene' ili?
    hvala na odgovorima...

Ogla avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Bebel prvotno napisa
    [
    Ogla , kao što naša draga ZO kaže, neka završi bez kiretaže. Ponovno prekontroliraj ß da si mirnija. Ukoliko je potrebno raditi dodatne preglede tj. UZV, onda ti savjetujem da ili odeš privatno ili u Vinogradsku.
    jako mi je žao bebel što si morala imati tako traumatično iskustvo, čovjek je ionako u komi zbog svega i onda još i tako nešto.... to je da poludiš... moja sestra je isto imala spontani u 7 ili 8 tjednu i također spominje ugruške... to je i normalno... imaš endometrij koji se mora oljuštiti, žuto tijelo na jajniku koji je izbacio jajnu stanicu, plod... meni je isto rečeno da se ne uzbuđujem oko krvi i ugrušaka, ali da dođem ako stvarno krvarenje postane 'preobilno'

.. s obzriom da sam i ICSI obavila u Vinogradskoj, tamo sam praktički stacionirana dr. Tomić i dr. Kuna rade zajedno i stvarno ih mogu preporučiti (kao i cijeli mpo tim)... ovaj tjedan sam još u zagrebu, po preporuci dr.K koji mi je rekao da bi sve trebalo biti 'gotovo' do idućeg tjedna... a kako je plod u mene zaista bio mali nadam se da će tako i biti...ß vadim u utorak da vidimo je li pada...zanimljivo je da sam bez neke posebene prethodne provjere dr. K zamolila da ako već trebam na kiretažu da mi to on obavi, pa mi je tim draže čitati sve ove pozitivne postove o njemu i Vinogradskoj....

....idemo dalje... rekla sam ja MM da sada kada smo vidjeli da 'može' da ćemo mi do Božića napraviti našu mrvu...

svima

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Ogla prvotno napisa

....idemo dalje... rekla sam ja MM da sada kada smo vidjeli da 'može' da ćemo mi do Božića napraviti našu mrvu...
    i ja sam uvjerena da nam je slijedeći pokušaj dobitni....ima na forumu puno cura kojima je nakon kiretaže slijedeći pokušaj bio bingo

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Žao mi je cure, ovo je stvarno užas jedva ostaneš trudna i onda kiretaža i još nabasaš na takvo narogušeno osoblje u bolnici, al uvijek se tješim kako poslje svake kiše dolazi sunce pa izdržite još malo vjerujem da će sunce brzo doći.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa
    Bebel kakvo je stanje danas? kao da nije dovoljno to što si prošla, a sad nikako da se smiri
    Danas je manje, ali i dalje je prisutna krv. Sutra idem u Merkur pa se nadam da će me konačno gore netko pregledati.

Danas smo MM i ja vidjeli rode pa se nadamo da je to dobar znak za jesen

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

držim fige za sutra
    a bome i za jesensku bebu

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bebel dobro je da je izašlo sve jer meni je išla samo krv bez ugruška pa sam završila na kiretaži

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mene je nakon više od 15 dana od kiretaže utros probudio pojačan izljev, nakon čega sam izbacila i ogroman ugrušak od kojeg mi je srce stalo (oprostite na opisu, ali na žalost možda će netko imati sličnu situaciju pa da zna). Nemam pojma otkud toliki ugrušak kad je u ponedjeljak moj ginekolog rekao da je UZV uredan. Jednostavno je bilo prestrašno.
    Nisam htjela nigdje ići na hitnu jer nakon toga sve smirilo. Očito ću opet u Merkur, ali se nadam ne prije ponedjeljka.
    Bebel kako si danas? jesi li bila u merkuru?
    tek danas vidim ovaj tvoj (citirani) post; slicno je bilo i kod mene, ali je ugrusak bio manji, pisala sam o tome ovdje; nakon toga krvarenje se smirilo.

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pod općom anestezijom sam bila i ne mogu zamisliti kako bi bilo da su me mrcvarili pod lokalnom...
    meni je kiretaza radjena u petrovoj pod lokalnom, ali lokalna sa uspavljivanjem; nista nisam osjetila, nicega se ne sjecam - u sali ubod u venu, a sljedeca scena budjenje na intenzivnoj. hocu reci da ni svaka lokalna nije mrcvarenje.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj visibaba prvotno napisa
    pod općom anestezijom sam bila i ne mogu zamisliti kako bi bilo da su me mrcvarili pod lokalnom...
    meni je kiretaza radjena u petrovoj pod lokalnom, ali lokalna sa uspavljivanjem; nista nisam osjetila, nicega se ne sjecam - u sali ubod u venu, a sljedeca scena budjenje na intenzivnoj. hocu reci da ni svaka lokalna nije mrcvarenje.
    dobro ako nije, nažalost bilo je ovdje puno loših iskustava, pa pušem na hladno....

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

dobro ako nije, nažalost bilo je ovdje puno loših iskustava, pa pušem na hladno....
    znam, znam

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

cure
    babel, nadam se da si bolje!
    samo da nadopunim u vezi anestezija koliko sam naucila - cim se "spava" onda je to opca anestezija, ali kod ovog postupka je to kratkotrajna - oni to zovu kratkotrajna i.v. anestezija (i.v. = intravenska); kad god se za kiretazu kaze da je radjena pod lokalnom anestezijom dosta nas ovdje ima asocijaciju na injekciju u cerviks jer je to zapravo to (umrtve maternicu na nacin na koji to i zubari rade u usnoj supljini), a ima i jos dugih, neugodnijih varijanti koje idu pod "lokalnu"....

Svima saljem veliki

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj lilium prvotno napisa
    cure
    samo da nadopunim u vezi anestezija koliko sam naucila - cim se "spava" onda je to opca anestezija, ali kod ovog postupka je to kratkotrajna - oni to zovu kratkotrajna i.v. anestezija (i.v. = intravenska);
    X
    Traje nekih 15-20 min, ali je opća.

Ja sam jutros obavila pregled u Merkuru. Jučer sam preskočila jer se krvarenje smanjilo (iako je još prisutno u tragovima) pa sam mislila otići u četvrtak u Vili (htjela sam izbjeći kliniku), ali od sinoć sam imala jako probadanje u dijelu gdje mi je miom.
    Ovaj put sam imala sreću sa osobljem. Predivna sestra (nije bilo one arogantne i bahate koja je bila tamo zadnja 2 puta) koja im je nakon što sam joj pojasnila o čemu se radi, rekla da će me ubaciti što prije na pregled. Pregledao me dr. Čanić i imam samo riječi hvale za njega. Stvarno je super.
    Trebam ponovno piti Ergometrin (opet 7 dana) i srećom da sam za vikend imala obilno krvarenje i odbacivanje ugrušaka jer bi vjerojatno ponovno završila na kiretaži.
    Ergometrin sam trebala dobiti odmah, ali eto.... Doktor smatra da nema potrebe za antibioticima i da se sve treba smiriti uz novu dozu Ergometrina.
    Komentirala sam mu da piše kako se Ergometrin pije 7 dana, ali on je rekao da ide i duže.
    Eto, ja se nadam da je ova moja agonija gotova nakon 20 dana od kiretaže. Ujedno se nadam da svi oni koji moraju proći k. neće imati slične priče.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

uh, dobro da je izašlo da ne moraš na kiretažu opet...vjerujem da je sad ta priča konačno gotova i da će sve smiriti kako treba
    i sva sreća da opet nisi naletila na bahatost, bilo je dosta...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bebel

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj lilium prvotno napisa
    cure
    samo da nadopunim u vezi anestezija koliko sam naucila - cim se "spava" onda je to opca anestezija, ali kod ovog postupka je to kratkotrajna - oni to zovu kratkotrajna i.v. anestezija (i.v. = intravenska);
    bit ce da je ovo tocno.
    sori sto sam unijela pomutnju. meni su rekli da ne mogu u opcu anesteziju jer sam jela i da ce mi dati lokalnu - a onda su mi dali to sto sam napisala. ugl, intravenska, bez intubacije.

bebel drago mi je da je danas proslo bolje na merkuru; nadam se da ti se nece dalje komplicirati i da ce napokon sve doci na svoje!

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

meni je danas 29. dan poslije kiretaže. krvarenje uopće nisam imala, osim smeđeg iscjetka 10-tak dana (nosila sam dnevni uložak). kontrolni uzv, dva tjedna poslije kiretaže je pokazao da je sve ok. jučer su krenuli grčevi, kao pms i mislila sam da stiže M. od danas nosim uložak jer imam pojačani tamno smeđi iscjedak, ali nema krvi...ne znam što bih mislila :?
    valjda je to uvertira u menstrualno krvarenje

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

babel, nadam se da ce sad krenuti na bolje

visibaba, dobro je da su te uspavali
    nastojim da tu na forumu prenesemo sto konkretniju informaciju da se nekom drugom ne desi ono sto se meni prvi puta desilo da mi kazu ma dobit ces kemikaliju u ruku i "odspavati" citav postupak, a onda na terenu shvatim, kad je vec sve krenulo, da sam dobila samo neki jaci omamljivac i da cu citav postupak biti budna...

ivica_k, najvjerojatno ce M. uskoro krenuti kako treba, no ako duze tako bude brljavilo odi na UZV bolje da pogledaju

cure

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Uh...šizim do kraja.

Prošli tjedan sam ponovno dobila Ergometrin (već sam polila jednu dozu) i nakon toga je krenuo samo tamno smeđi iscjedak. Doktor je rekao da je sve ok i da treba prestati, ali je propisao Ergometrin 2x1, 7 dana. I danas je bilo tamno smeđe, i evo sad sam opet počela jako krvariti :? :?
    Danas mi je 24 dan od kiretaže. Bila sam 2x na UZV-u od kiretaže i doktori su rekli da je sve OK.
    Zašto opet krvarim? Što napraviti kad doktori tvrde da je sve ok, a iscjedak ne prestaje? Da li je možda moguće da je krenula M, a da se ciklus od kiretaže nije u potpunosti završio?

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

znam kako ti je ... i ja sam šizila isto..
    ako je na uzv sve ok to bi onda trebala biti menstruacija

Da li krvariš sa ugrušcima ili bez?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bebel pa zar opet?
    ja sam isto sklona vjerovati da ti je ovo sad prava M....kakvi su ti inače ciklusi: kratki ili duži?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm, čudno bi bilo da je već M, mislim da prije toga beta mora pasti na 0. :/

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Bebel pa zar opet?
    ja sam isto sklona vjerovati da ti je ovo sad prava M....kakvi su ti inače ciklusi: kratki ili duži?
    26-28 dana
    U ponedjeljak sam cijeli dan službeno zauzeta pa ću poslije posla juriti na koncert, ali pokušat ću izvaditi ß ili u pon. ili najkasnije u utorak. Stvarno mi je već dosta. 8 tj. koristim uloške (prvo zbog hematoma pa kiretaža) i što je previše, previše je. A kao sve je u redu.
    Idući petak konačno idem na odmor i želim da ovo prestane. Uh...gdje je ta moja sretna zvijezda. Čekam je već 36 g.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj dorica prvotno napisa
    znam kako ti je ... i ja sam šizila isto..
    ako je na uzv sve ok to bi onda trebala biti menstruacija

Da li krvariš sa ugrušcima ili bez?
    Krv je svježa, a ugrušci su tamno smeđi (ne onako "svježi" tamnocrveni kao kod prave M) (isprika svima na opisu, ali ovo je kao kombinacija dva stanja. Sorry )

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    Hm, čudno bi bilo da je već M, mislim da prije toga beta mora pasti na 0. :/
    ja isto mislim da je tako ...
    a po tvom opisu vjerovatno se još čistiš od kiretaže
    a to je dobro...

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

O Bebel baš mi ja žao kad vidim koje muke prolaziš, nadam se da je bolje i da će se ova agonija s kiretažom završiti

katarina, Ogla

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

O babel
    nadam se da je to M - inace za usporedbu meni je ta prva m. nakon kiretaze znala biti puno "crvenija", onako s dosta svjeze crvene krvi (tumacila sam si to onako laicki da se sluznica vjerojatno zbog same prirode postupka kiretaze i zbog uzbibanih hormona bas i nije stigla nesto zadebljati) i dolazila je bez ikakvog kasnjenja

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

meni je danas završila prva M nakon kiretaže...trajala je 5 dana kao i obično, ali se svela uglavnom na smeđi iscjedak i tu i tamo kad bih se obrisala krv

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ivica_k, bravo za povratak ciklusa.
    ja opet danas u revijalnom stilu sa oskudnim smeđim iscjetkom. E, stvarno sam već luda od toga, a MM sa mnom još luđi

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ivica_k, bravo za povratak ciklusa.
    ja opet danas u revijalnom stilu sa oskudnim smeđim iscjetkom. E, stvarno sam već luda od toga, a MM sa mnom još luđi
    Jučer sam vadila ß i bila je 61,22. Ponovit ću je opet sutra jer krećem na more pa da znam na čemu sam. Inače stanje je kod mene isto.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Koliko je prošlo od kiretaže, Bebel?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •