mato arlovic je sdp![]()
super, jos uvijek imamo sanse![]()
NAJAVA U HTV-OVOM DNEVNIKU: UZBUNA: USTAVNI STRUČNJACI UPOZORAVAJU DA JE ANTIBABY ZAKON IZGLASOVAN NEUSTAVNO!!!!!
bumo vidli za 20 min
na novoj TV najava da je Milinović zvao Mesića da ga nagovori da neruši zakon,evo pravda se Milinović![]()
kaže milinović na Novoj: ja sad sve i da oću ne mogu povuć ovaj zakon!bit će čovjek prije nije shvatio da se svi oko njega bune..
![]()
stavite dnevnik na hrtu živo me zanima šta je ovo!
Jel već bilo?![]()
Ja gledala Novu...
evo! organski zakon koji zadire u ljudska prava! zato će, veli šprajc, najvjerojatnije pasti! i treba se donijeti apsolutnom većinom svih zastupnika vele pravni stručnjaci
bitna povreda zakonodavnog postupka!!!!!!!!!!!!!!!! zbog malo glasova u saboru, ukupnih....
hoho, kako se ministar milinovic pokolebao... sa svojim "cvrstim" argumentima u rukavu![]()
i kak to sad ide s organskim zakonom? tko ce o tome odlucit, da li je organski ili ne? i jos vaznije, kada?
da, i skroz je spreman čuti javnost. Isto kao što je i golem od svih mejlova koje je primio, jučer pročitao samo onaj koji mu odgovara, dok mu je nadređeni, ranije, tvrdio da nisu primili primjedbe na zakon..stvarno se zakopavaju sve dublje i dublje..
Ja se stalno ponavljam, al eto... nadam se da će se uspostavit da se radi o organskom Zakonu - to je najbolje što se može dogodit! :D
A onda će valjda i Milinović skužit da se neki ljudi oko njega i bune...
...i prepustit izradu Zakona stručnjacima, MPO stručnjacima, a ne bivšim ginekolozima koji od žena bježe u politiku!
Na žalost moja frendica (Paulina) je danas bila na rubu suza kad je pričala sa Golemom, ali mu je rekla da je konačno javno dokazao da nema pojma o MPO i pitala ga tko su stručnjaci koji su radili na zakonu.
Njegov odgovor je da oni trebaju ostati anonimni da ne bi prolazili ovo što on prolazi :shock: :shock: Jadnik!
Pa oni su doveli do ovog skandala (ako ti "oni" uoće postoje). Treba izgurati zahtjev da se dobiju imena tih stručnjaka koji su kao radili na zakonu pa će se vidjeti da su zakon skrojili Golem i Milinović solo.
Jutarnji je javno objavio slike onih koji su glasali za zakon pa možemo dobiti i ove MPO stručnjake. Možda ljudi imaju dobre argumente![]()
golem je vec jednom odgovorio na pitanje tko je radio zakon, u onoj emisiji u kojoj je bio bauman gost, rekao je: ministar i dva drzavna tajnika. koga onda stiti? jednog drzavnog tajnika?![]()
ma daj
danas pri kraju emisije je otprilike rekao, kao odgovor opet na pitanje o strucnjacima: pa i ministar je ginekolog, zar to nije dovoljno strucno.
ovaj zakon jesu pisali ministar i dva drzavna tajnika
ili ministar i jedan drzavni tajnik
ili jedan drzavni tajnik
i bas je to problem
ovo je postala njihova osobna borba
inace bi se bilo kojeg strucnjaka vec dosad odrekli.
ivarica![]()
da zato je danas i rekao da ih štiti jer je svijesta da javnost želi znati istinu, a on im nema što ponuditi.
Moga mi promijeniti prezime u Sitan ili Malen.
A mi sigurno, nikako ne možemo doznati, ime trećegivarica prvotno napisa
![]()
organski zakon yesssssssssssssssssssssss, tu je već i sama forma dovoljna za rušenje
Ma Zakon je očito pisao sam Golem, ministar mu je samo "stručnjak" na kojeg se poziva i kojeg ispravlja u svemu što kaže.ivarica prvotno napisa
Evo, jučer, u onoj emisiji na radiju, kad se Milinović javio i rekao da će na jesen vidjt kako funkcionira Zakon, bla, bla... Pa je Golem morao objasniti šta je ministar "mislio".![]()
XXXBebel prvotno napisa
Sve skupa je presmiješno, prestrašno, pregrozno = OČAJNO
Oni nikad neće shvatiti, ali važno je da je večina shvatila koje Deb _ _ e imamo na vlasti!
Za obrisat pod, za ništa drugo.
Ljudi moji,nemojmo zaboraviti-živimo u društvu u kojem se taji da je dijete začeto ivf-om, da ne bi bilo stigmatizirano...
Mislim da većina ljudi ipak ne taji, ali da populacija ima loše ili barem čudnovato mišljenje o našoj djeci to je točno.
Zašto bismo tajili?! Pa ne sramimo se mi svoje djece i svega što je prethodilo njihovom dolasku (nismo mi dotični ministar!). Ja mogu biti samo ponosna na svoje klince!
Ustavni sud je trenutno na GO.
7.9. nastavljaju s radom.
Zahtjev za ocjenom ustavnosti Zakona o kriznom porezu Predsjednik još nije predao. Spominje se rok od 60 dana kojeg suci imaju da razmotre njegov Zahtjev (da odrede valjda kad će zasjedati vezano za to).
Povezujem ovo sa Zakonom o MO - Zahtjev je zaprimljen prije GO i rok od 60 dana je počeo teći. Prema tome, do kraja rujna bi suci trebali odrediti kada će raspravljati o njemu... :?
Znam da pravila nema, ali opet... Nadam se da se to neće razvuć do druge godine - ko što govore za ovaj Zakon o porezu...![]()
Šta mislite koliko će se razvuć naš zakon na ustavnom sudu???
Ne znam šta da mislim ni šta da planiram!!! :?
i mene zanima?![]()
ja bi rekla bar jedno 3 mjeseca. Mozda bljezgarim i mozda moze biti i brze, ali to mi se cini jedan razumni rok ako se pozure. Ako se vracaju s GO 7.9. to im daje dva mjeseca do presude. To je u slucaju da se zure. Ako ne, moze se razvuc i godinu dana, ali pod pritiskom javnosti - koji i mi moramo stvarati - mislim da nece otezati.
Biene prvotno napisa
![]()
srce mi puca od muke
ajme koja tužna istinataya prvotno napisa
![]()
![]()
nitko mi se iz poliklinike IVF nije javio, sad ću njima opet napisati pismo ali i Golemu i Milinoviću.
K.
Bravo, Kadauna! Ne smijemo utihnuti, pišimo i dalje!
To je za ocekivati. Ja sam pretpostavljala da ce odluka ustavnog suda biti brza i hitna. U talijanskom slucaju, gdje se uopce nisu zurili je sud u Firenci poslao spis na Ustavni sud krajem 8. mjeeca, a presuda je bila krajem 3. mjeseca slijedece godine.
Da, moramo napraviti pritisak na ministarstvo, svi, i stampa i bolnice i pacijenti, da se pravilnik sto prije donese, da klinike dobe ovlastenja i da se provode postupci makar po novom zakonu dok se zakon ne srusi.
I treba primijetiti jos jednom kako je zakon lose pisan jer se u prelaznim odredbama nije vodilo racuna o normalnom nastavku postupaka. Pisao ga je netko pravno i medicinski nepismen.