Imamo kcerkicu od 13 mj. Poceli smo s dohranom kada je napunila 6 mj. U pocetku je hranu dobro prihvacala medjutim u posljednja dva mjeseca veeliku prednost daje dojenju (u ova dva mjeseca nije bila bolesna i nisu joj novi zubici izbijali) tako da danju dojimo u prosjeku oko svaka 2 sata i nocu dvaput. Hoce jesti samo banane, jabuke i kruh, ali ne neke znacajnije kolicine. Cim shvati da joj se priblizavamo sa hranom pocinje negodovati, cendrati... ne prodje niti 10 min. i evo je na dojci.

Ne zelimo je forsirati, ali smo vec pomalo zabrinuti jer nismo sigurni da li mlijekom dobiva sve potrebne sastojke, a pored toga ja se za nesto vise od dva tjedna vracam na posao. Ona je zivahna i puna energije tako da po tome sudeci ne izgleda da joj nesto nedostaje. Sa 12 mj imala je 9 kg, od 9.-12. mjeseca dobila je zapravo samo 600g, nije utrostrucila porodjajnu tezinu (3250g), ali pedijatrica se nije oko toga zabrinjavala. Mi se tjesimo da ce problem biti rijesen mojim povratkom na posao i da ce ona shvatiti da mora jesti i drugu hranu. Da li je netko imao slican problem? Da ki je to uopce problem?