Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Roditeljski nemar

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Roditeljski nemar

Ljudi moji, sto sam danas vidjela!?!?!?!?
    Bila sam s klincima u Samoboru. Sjedimo mi na terasi kafica uz Gradnu, oni piju sokice, ja kavu i najednom me obuzme jeza, blago receno! :shock: :shock: Mislim da sam izgledala doslovce kao ovaj smajlic. Kao za inat, nisam imala mobitel sa sobom (guska smotana) bila bih slikala prizor.
    Vi koji znate Samobor znate da je tamo uz setnicu kod Gradne (uz kino) napravljen zidic sirok valjda oko 20ak cm.
    Dakle, tip (valjda deda) ima sa sobom bosonogog djecaka, odjevenog samo u pelenu, pretpostavljam da ima nesto manje od dvije godine, koji SAM hoda po tom zidicu, dok stari zdere sladoled iz casice i ne pridrzava dijete!!!!!!!!!!!!!!!!! Mali se naginje amo-tamo, a ja skamenjena :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
    Taman sam se ustala da pokupim djecicu i vrecice koje sam teglila s placa da odem skinuti malca, kad su dosli do mosta, pa ga je stari sam skinuo. Nisam znala sto bih...
    Da sam imala telefon sa sobom, bila bih ih slikala i nazvala murju.
    Jednostavno da ne povjerujes!!! :?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

OK. I šta sad? :?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pa nikome nista, osla baba s kolacima!
    a tebi je to kao normalno da me sad tako pitas i sta sad?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nije mu normalno, ko što nije ni tebi ni meni, al ova tema ima samo jednu funkciju-kolektivno zgražanje..što zapravo i nije funkcija...eto, zato moover fino pita: e, i?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nije normalno, al pitam šta sad jer nisam skužio šta mi sad ostali forumaši trebamo pisati, komentirati? Možemo se samo zgražati nad tim činom... 50 postova zgražanja i 10 postova "i ja sam doživjela sličnu stvar"...

Isto kao i 100 tema o tome kako je netko vidio mamu da vozi djete u autu bez AS...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To nije ništa! Danas na Oprah, žena koja je ostavila 8 sati dvogodišnje dijete u autu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

o, boze... a po centrima za socijalnu skrb samo pricaju kako oni ne mogu nista poduzeti...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

centri za soc skrb su posebna priča. da ne idem dalje.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a koliko je visok taj zidić?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

eh, sad, ja i mjere...
    od ceste je recimo metar i mozda dvadeset, a na drugu stranu do vode 4-5 metara. neka me isprave koji znaju bolje, nisam ziher.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jerry prvotno napisa
    :
    od ceste je recimo metar i mozda dvadeset, a na drugu stranu do vode 4-5 metara. neka me isprave koji znaju bolje, nisam ziher.
    uh, puno :/
    mislim da bi mene srce presjeklo

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    To nije ništa! Danas na Oprah, žena koja je ostavila 8 sati dvogodišnje dijete u autu.
    i na ovo smo se već zgražali. next.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    :
    uh, puno :/
    mislim da bi mene srce presjeklo
    ja bi rekla - od ceste najvise metar, a do gradne oko tri.
    ali opet puno.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Možda nemoraju biti samo komentari o zgražanju nad samim činom, već o tome kako bi vi reagirali ili ne bi reagirali u sličnoj situaciji i šta mislite da li bi uopće trebalo ili ne reagirati?
    Mislim da me shvaćate.

Ja bi definitivno bila u šoku i nisam sigurna uopće jel bi uspjela reagirati i kako bi to uopće izgledalo...vjerovatno bih nešto prokomentirala na glas, ali kakva je dugoročna svrha i može li se išta konkretnije napraviti...čisto sumnjam ipak su to samo prolaznici na cesti... :/

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hvala, Kavin!
    nije bitno hoce li se netko sad zgrazati sa mnom ili ne - ja sam bila totalno osupnuta videnim i htjela sam podijeliti s clanovima foruma, svidjelo se to nekome ili ne, ili se vec zgrazao nad prilogom u oprinoj emisiji ili ne. takve su mi stvari uvijek iznova sokantne i neshvatljive.
    ovo se dogodilo meni pred ocima i htjela sam nesto pametno napraviti no nisam uspjela, ljudi su prolazili kao da nista ne primjecuju.
    i da, pitanje je moze li se uopce nesto dugorocno napraviti? moj je odgovor definitivno NE. jer kod nas gotovo nista ne funkcionira, pa tako ni centri za socijalnu skrb kojima bi, na kraju, taj slucaj i pripao. samo znaju govoriti da oni tu nista ne mogu napraviti.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I dijete nije palo, jel?
    Možda je "istrenirano" ili posebo spretno za "takvo" hodanje.
    Možda kući hoda po špagi, nikad ne znaš.

Ima svakakvih nadarenih klinaca, moj je eto nadaren da se ne penje nikuda

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    I dijete nije palo, jel?
    Možda je "istrenirano" ili posebo spretno za "takvo" hodanje.
    Možda kući hoda po špagi, nikad ne znaš.

Ima svakakvih nadarenih klinaca, moj je eto nadaren da se ne penje nikuda
    Mislila sam reči nešto slično. Naravno, ništa ne opravdava dovođenje djeteta u opasnost.Npr. moj nećak i moje dijete jednako su stari (2 g), moj maleni se još ne zna popeti na drvo, a nećak se popne na svako malo niže bez frke i to bos. (Htjela sam reči da postoje izuzetno spretna djeca).

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kada se već zgražamo!
    Meni neki dan usred podneva uletio tip u poslovnicu...Bolje rečeno nije uletio nego je ušetao!!! I pitao me bi li ja njega uzela preko reda jer je ostavio dijete vani u autu na suncu!!?? :? .
    Ja reko pa daj odite po dijete, kak ste ga mogli ostaviti samog u autu.
    A veli on meni na to, da nije sam da je pas s njim!
    WTF????????

I kaj s budalom da radim uzela sam ga, samo da ode po dijete!
    Taj očito ne čita novine!!!

I slažem se s Mooverom, ovo je topic za zgaražnej i podjelu sličnih "doživljaja".
    Ali nažalost, ma što mi pisali, toga će uvijek biti.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Svejedno, bilo dijete spretno ili ne, ne bi mu dozvolila da se penje po tom zidiću koji je dosta visok (mislim da znam o čemu priča jerry, tj. o kojem zidiću) i gdje sa dosta velike visine može past na beton i teško se ozlijediti.
    Za mene je to opasna situacija - osvrćem se na jerryev post - isto kao što bi bilo npr. naginjanje preko balkonske ograde, trčanje s nožem u ruci itd. i smatram da je krajnje neodgovorno od osoba koje u tom trenutku čuvaju dijete, da mu to dozvoljavaju.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Imam ja dva penjača doma.
    U kvartovskom parku. Ja i još dvoje troje mama i sjedimo na klupi i klaframo dok se dječica igraju. Naravno pogledom pratim kaj moji rade: Jedan od nepune 2 g. na penjalici a curka odmjerava drvo 4,5 g.
    A ono gospođo, gospođo , ja se ne obazirem kaj sam mogla znati da baš mene zove. I sad dernjava gospođo u crvenoj majci djete vam se popelo na drvo a vi brbljate. Kak vas nije sram ja ću vas u novine, zvati socijalnu službu.... Ja gledam, djete mi se stvarno popelo na drvo. A ja može, slobodno hoćete moj mob. pa zovite. Ja nastavljam brbljati sa kolegicama i pomažem malcu da siđe sa penjalice, a curka na drvetu kak se popela tak je sišla dolje ( Nije joj prvi puta ja ju naučila kak se penje i silazi sa različitih sprava pa i sa drveta). A baba je stajala toliko dugo dok se ona nije sama spustila sa drveta. I još dođe babi i veli: Znaš, kaj kaj nemate drugog posla nek mene gledate kak se penjem na drvo. Pa to djeca rade. Baba :? I ode. Od onda sam obilježena u kavrtu ko mama koja dopušta djeci da se penju na drvo. .

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Je smajlić u pravu si.
    Fakat je neodgovorno dopustiti djeci da se penju na balkonsku ogradu na zidiće , ili bilo koja druga mjesta koja su opasna po bilo kojoj osnovi.
    A možda deda fakat nije ni skužio da se malac popenjao.
    To se i mojima dogodilo. Bili su im frendovi na kavi i nisu ju pratili pogledom. Kao nema kamo otići jer su u stanu. I odjednom nema djeteta gdje je. Panika . U špajzi na gornjoj polici otišlo djete po čokoladu (ko buco u smogovcima) ,a oni :shock: , jer nisu vjerovali kad sam rekla kak je spretna i da se stalno mora imati na oku. To su mi rekli tek 2g. nakon incidenta .

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

[quote="zvjerka"]Je smajlić u pravu si.
    F
    A možda deda fakat nije ni skužio da se malac popenjao.

zvjerka, nije moguce da deda nije skuzio da se mali popeo gore jer je PREMALI da se popne na zidic. dijete je bilo mlade od dvije godine... stari je hodao po setnici i jeo sladoled. :? osim toga bio je dovoljno daleko da ne bi bio stigao uhvatiti dijete da se okliznulo. i gledao ga. halo ?!?!?!?!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Zvjerka,
    Tocno znam kak ti je, samo sto ja imam 1 penjaca.

Meni je ovo iz prvog posta rjedje vidjen prizor... cesce mi muka dodje kad dvogodisnjaka podignu na tobogan, pa ga docekaju dolje, da ne bi dijete nedajboze koljenima dotaklo zemlju. Ili ga skinu s parkovske klupice "Sidji, past ces".

Sto se tice malog i dede, i mene bi srce stislo... al s druge strane Ante Ludi Kostelic je svoje klince "trenirao" da skacu na glavu s 5 metara u procjepe izmedju stijena. I sto mu mozes.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj blazena prvotno napisa
    Meni je ovo iz prvog posta rjedje vidjen prizor... cesce mi muka dodje kad dvogodisnjaka podignu na tobogan, pa ga docekaju dolje, da ne bi dijete nedajboze koljenima dotaklo zemlju. Ili ga skinu s parkovske klupice "Sidji, past ces".
    Ja sam malo plava pa ne kužim.
    Stvarno ti je ovo strašno za vidjeti ili si to napisala sarkastično?

Jer npr. moje dijete koje još nema dvije godine, a to radi već neko vrijeme, se sama popne na tobogan i sama se sapušta niz tobogan i lijepo se dočeka na noge i samo trk dalje i tako u krug.
    I to na veliki tobogan , ravan, zavinut, nije bitno.
    Naravno da sam ja uvijek pored tobogana, u slučaju da ju moram uhvatiti.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ana.m, mozda se nismo skuzile (i ja sam plava )

Ovak kak ti radis mi je super.
    A ne svidja mi se kad roditelji klincu ne daju mrdnuti, i to onako odmah zastraseno "Nemoj tu, nemoj tamo, pazi past ces, daj da ti mama pomogne"...

Htjela sam poentirati da cesce vidim pretjerano zasticivanje i cuvanje djeteta nego opasno pustanje.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja baš jučer vidjela mamu u parku kako maloj gura smokiće u usta - SMOKIĆE :shock: !!?!!

da čovjek ne povjeruje kakvih sve roditelja ima...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Postoji nemar (ono kad dijete padne jer mi nismo te sekunde iza njega) i postoji "nemar" (kad zaboravimo dijete u autu).

Prva situacija se vjerujem desila većini roditelja - kad se dijete dovede u opasnost u sekundi roditeljske nepažnje.
    Drugu situaciju najoštrije osuđujem (i da, zatvorila bih roditelja u autu na 40 stupnjeva pa neka vidi kako je to).

Iako nisam shvatila ovo sa smokićem - OK da nije u redu trpati nasilu djetetu išta u usta, no sad da se zgražavam nad smokićem :?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pa što da ne, šta fali mom smokiću

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj sofke prvotno napisa
    pa što da ne, šta fali mom smokiću
    Ništa, ima viška

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ajd kad ste već napravili ruglo od teme, da i ja prijavim kako sam u petak na prosvjedu protiv zakona o MPO vidio ženu kako pred 100 ljudi izbacuje dojku (jel to ispravan naziv za sisu?) i bez kompleksa doji svoje dijete! :zgraž: :zgraž:

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ma super ste! moje duboke isprike na bezveznom i dosadnom postu. nece se ponoviti. sad napokon pocinjem kuziti kad mi se vecina poznanica zgraza nad rodinim forumom....
    btw, sofke, smoki je zasebna tema...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

jerry naj se srditi, baš mi je zanimljiv tvoj topic, znaš da se kad tad na svakom forumu netko malo zeka!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jerry

Nemaš puno postova, ali vidim da si već dvije godine tu na forumu... pa zar nisi već skužila da nema nikakve svrhe od otvaranja ovakvih topika? Zato se mi zezamo, jer su slične :zgraž: teme otvorene i za smoki i za dojenje u javnosti, a da ne govorim koliko ih je otvoreno za vožnju bez AS....

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

zbilja ne kuzim cemu napad na zenu sta fali da je stavila takav post...
    sta fali i da netko napise sto je vidio...
    bila je u soku tim prizorom i zasto nebi napisalo to ovdje?

jerry istu stvar sam i ja vidjela kada smo bili u samoboru i toliko njih samo hoda po tom zidicu bez ikakvog pridzavanja za roditelja...uzasno mi je to...sreca je ta sto jos nitko od dijece nije nastradlo tako hodajuci...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ma super ste! moje duboke isprike na bezveznom i dosadnom postu. nece se ponoviti. sad napokon pocinjem kuziti kad mi se vecina poznanica zgraza nad rodinim forumom....
    btw, sofke, smoki je zasebna tema...

jerry, ovo je PDF Izazovi roditeljstva, na njemu raspravljamo, izmjenjujemo iskustva o odgoju, pišemo o svojim nedoumicama, o svemu što za nas predstvalja neki izazov kada je u pitanju odgoj djece.

što je tebe konkretno mučilo? jesi htjela raspravljati o tome što je sigrno za dijete te dobi? pročitati iskustva ostalih forumaša?

jer iz uvodnog posta može se iščitati samo zgražanje nad postupkom jednog dede, a od toga nikakve vajde .

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj sofke prvotno napisa
    ja baš jučer vidjela mamu u parku kako maloj gura smokiće u usta - SMOKIĆE :shock: !!?!!

da čovjek ne povjeruje kakvih sve roditelja ima...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Očito sam jedini tulac koji ne kuži foru sa smokićem

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zakljucavam topik, nema smisla...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu