Stranica 10 od 27 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 1320

Tema: Kako se nositi s gubitkom djeteta i što dalje 2

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

joj šuti o snovima
    ja nočas sanjala kak sam išla roditi i izvadili su Vitu i nije zaplakao......isse kako sam se plakala........
    jedva sam čekala da muž dođe iz noćne, grozno sam se osjećala

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Marna
    Ira IŠ IŠ ružni snovi, i ne brini, sve će bit super, jedva čekam!!!

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

agility
    višnja 08 ja smatram da je ljubomora normalna stvar kod svake osobe, nemoj se gristi zbog toga, pa makar ti to i sestra bila.
    mandy sta se tice genetike. ja i mm smo nako 3 spontanoga otisli napraviti i tu pretragu. niko nas prije toga nije niti slao.
    i mm je mirni nosioc balansirane transakcije između 1 i 17 kromosoma, tj, zbog toga su nam se dogadali spontani. kao receno nam je da i ako ostanem trudna prirodnim putem i ako izdrzim 12 tjedana da ce s bebeom biti sve ok, samo sta bi i ona bila isto bila nosioc tih kromosoma. al eto, mi smo sve tri bebe izgubili.

rozapomazi špira i saljem vam puno toplih morskih pozdrava!

svi ostali saljem

tamagoči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

agility, žao mi je da si i ti jedna od nas...
    roza, čestitam ti i ja na hrabrosti, ali tako treba, mislit pozitivno, jer će sve bit super ovaj put. Ja sam u prvoj trudnoći sve kupovala i pripremala se i bilo je sve ok, drugu trudnoću nisam ništa kupila niti specijalno pripremila i .... a sada ću treći put kao i prvi put, kupiti bar neke sitnice..
    bzara, ja kad sam drugi put neznajući ostala trudna imala sam grčeve i dvije menge. Nisam ni znala, a bila sam već 9 tjedana trudna, tako da je svašta moguće... držim fige
    Ja sam jučer bila kod ginekologa, sve je super za sada. 5 tjedana sam trudna, ali smo sitni pa moram ponovno do nje za neka 2 tjedna. Neopisivo sam sretna i znam da će ovaj put sve bit i završiti kako treba, da tako ne razmišljam, vjerujte mi da se nebi usudila ni ić na novu trudnoću. Od sada samo pozitivno i hvala, hvala, hvala za podršu i pozitivne vibrice...
    sve vas volim... ah, puna sam ljubavi

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

agility ...tu smo...
    Roza nije dan bezvezan - Špirek uživa u tvojoj bušici . Sad mu je zbilja super; jede kad hoće, spava kad hoće, toplo mu je i još ga ljuljuškaš cijeli dan. Pusa bumbaru.

Sve curice moje drage divim vam se što ste nevjerojatno jake

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bambus samo hrabro, a što ti imam govorit, sve prolazimo kroz isto, razlog je kod jedne ovaj, kod druge onaj, ali na kraju sve imamo isti strah, da nećemo doči doma sa svojom bebom Ali znam da ti sljedeću trudnoču nosiš do kraja i dolaziš doma sa jednom malom pokerašicom, na mamu 8)

Tamagoči Bravo! Nek se mrvica ljepo smjestila, a ti miluški bušu, papaj fino i bez ikakvog živciranja osim povremenog plakanja na romatične filmove

Franica

A ja vam cure zaboravila reći, bila neka nagradna igra na Rodi, kako bi potrošili 5000 KN koje se uštede na pelenama ako koristite platnene...i ja napisala i poslala da bi kupila kravu za mljeko da mi Špirek ima svježe mljeko svaki dan...he he i dobila utješnu nagradu Možeš izabrat neki proizvod i mi odabrali 1 rodinu pusu....eeee kako su te pelene DOBRE! I ja bi je nosila kako je cool

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Hvala na toploj dobrodoslici.

Malo mi je tesko pisati, jer nisam iz Hr, znaci ovdje zivim vec 6 godina, ali slabo pisem, nikad nisam ucila. MM je Hrvat, a ja jedna od ovih koje dodju na more i ostanu iako kod nas bio je malo drukcije...

Evo i moje price: nakon 5 godina lijecenja ostanem trudna usred priprema za inseminaciju. Doktor skeptican, jer tlak, lijekovi. A ja kao da nista nije bio, sve super. I onda malo prerano puknuo mi vodenjak u 36 t. Nisam se preplasila, drago mi je bilo da cemo uskoro imati sincica. Kad se rodio nije plakao, bio je plav, odmah su ga poceli reanimirat, a onda odnjeli, a ja sam zaspala. I nakon sat i pol dosao pediatar i kaze da je moj sincic umro. Pretrage su pokazale 19 razlicitih mana i bolesti. Umro jer nisu mu se razvila pluca, nije mogao disati.

Ostali smo opet sami. Pokopali smo Jana. Nase prvo djete.

Proslo je malo vise od 3 mj. Ne znamo se boriti s boli.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Agility, sjedim i mislim što da ti napišem, a kad te čitam stisne mi se u grlu i znam da nikakve riječi ne mobu ublažit bol, shrvanost, očaj...sve ono kroz što prolazimo kad naša najmilija voljena stvorenja postanu anđeli. Nepodnošljivo je, i mislim da nakon samo 3 mjeseca ni ja nisam imala neki preveliki pomak, zapravo kad se stvari "slegnu" najgori period tek počinje. Mislim da govorim u ime svih nas ovdje kad rečem da takva bol nikad ne prolazi, s vremenom se mjenja, ali te onda i nakon 5-6-15 godina zna "udariti" i počmeš plakati i upadati u tužna rasploženja...rana nikad ne zacijeli, moja još uvijek boli, ali se na bol valjda naviknemo, ne znam...
    Meni je u najtežim trenutcima največa utjeha to da sam nečija mama, pa makar moja dječica jesu na nebu, ja sam im mama i volim ih kao da su samnom svaki sekund mog života. Znam da bi život dala za njih, i znam, znam, da ćemo se na kraju ovog puta, a početku nekog drugog, sresti i biti skupa, imat ču ih priliku zagrliti, imat ču im priliku reći da ih volim, iako oni sigurna sam to znaju.

Tvoj Jan je sad jedan od naših malenih anđela, i ti si jedna od nas tužnih ali hrabrih mama. I oprosti ako te nisam uspjela oraspoložit...ni sama ne znam kako bi, samo pusti da dani prolaze, piši sa nama kad ti je teško, kad ti bude neki malo lakši dan, reci nam kako se osječaš i što si radila, što si kuhala...gdje svira tm...sve što osječaš da želiš napisati...

Ps: e da,mi se ovdje nekad jaaaaaako volimo raspisat, vidi se iz priloženog

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

najdraže moje, danas sam bila službeno u zg s MM i otišli smo nakon obavljenog posla na groblje! baš mi je bilo teško danas... danas mi je općenito neki težak dan, hvala Bogu pa je sijalo sunce i da sam imala naočale jer su mi se oči napunile suzama x puta...
    ali kupili smo prekrasan veliki buket cvijeća za našu dječicu, i onda mi je oko srca bilo toplije!
    i koko mi ima rođendan u četvrtak pa sam zbog toga sretna!

agility
    evo meni je prošlo 2 i pol godine od kad sam izgubila svoje prvo dijete. da li mi je lakše - nije, ali je drugačije! mislim da kad postaneš mama anđela svaki dan ti je bitka, i ako dan uspješno privedeš kraju, onda taj dan izlaziš iz bitke kao pobjednik! nekada sam baš umorna od borbe i tog osjećaja da sam nigdje i da se osjećam kao čardak ni na nebu ni na zemlji! danas mi je baš jedan od lošijih dana i jedva čekam sutra jer sutra je novi dan...
    Roza, ira, tamagoči, čuvajte svoje bebolince!
    Kaća tako mi je drago da si nam se javila!
    od srca ti draga ~~~~~~~~~~~~~~za nove pobjede!
    Marsupilami, franica, mandy, bambus sve vas ljubim!

idem se istuširati i spavati jer sam baš neka bez veze!

tamagoči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

agility, jedan savjet, ako vidiš da ti je svaki dan sve gore, ne ustručavaj se potražiti stručnu pomoć. Ja sam je dobila isti dan kada su mi rekli da je moja curica postala anđelić. Bila sam 7 dana i bolnici i svaki dan po par sati razgovarala sam sa psihologicom. Ona me je spasila i pomogla da u svoj toj crnini nađem svjetlu točku i trudim se svaki dan da ta točkica postaje veća. Nemoj biti hrabra, ako ti se plače plači, ako ti se viče, viči, jer ako držiš sve u sebi, bol će samo rasti.
    Mi te tu sve jako dobro razumijemo, zato slobodno piši, vjeruj nam, bit će ti lakše...
    ostale cure pozzzz.....

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

agility draga, neizmjerno mi je žao... samo ti nama piši kako se osjećaš ako će ti zbog toga biti bar malo lakše. Mislim da cure ovdje "razumiju" sve na drugačiji način. Ovdje sam napisala neke stvari što nisam rekla ni najboljoj prijateljici.
    I niste sami - zauvijek imate Jana u srcu.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

tamagoci, idem psihologu, znaci bila sam jedan put. u petak idem opet.

Ponekad osjecam neku takvu snagu, da mozemo mi to, da cemo se boriti i sigurno sve ce bit dobro. Ali vecinom vremena pokleknem, zatvorim se, ne vjerujem, ne prihvacam sto se dogodilo. Ne mam nista pozitivno cega bi se mogla uhvatiti. Ne drzi me ljubav muza, obitelji, frendova. Ne interesira nista.

Ne znam sto bi pametno rekla. Znam da ima negdje izlaz, nesto sto me iz toga izvuce, ostavi u srcu samo dobro, dozvoli da se oprostim, dozvoli nastaviti zivot bez Njega. ali za sada to ne vidim.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj franica prvotno napisa
    agility draga, neizmjerno mi je žao... samo ti nama piši kako se osjećaš ako će ti zbog toga biti bar malo lakše. Mislim da cure ovdje "razumiju" sve na drugačiji način. Ovdje sam napisala neke stvari što nisam rekla ni najboljoj prijateljici.
    I niste sami - zauvijek imate Jana u srcu.
    agility u potpunosti potpisujem franicu, kad god ti je teško samo dođeš tu i već će ti biti lakše, a za uzroke nemoj tražiti razloge, ja sam se tako razočarala u mogućnosti medicine da ti ne mogu opisati, i nakon što su mojoj bebi biopsijom otkrili trisomiju, sa 14 tt se sve to skupa jedva vidjelo na uzv-u, sam mi je Hafner rekao da tko to ne vidi u svakodnevnoj praksi ne može jednostavno uočiti jer su bebe pre,premale; kad pomislim koliko je sve bespotrebnih stvari izmišljeno i napravljeno, a kod ovakvih problema treba proći 1/2 trudnoće ili se čak ništa ni ne vidi dok se beba ne rodi;moj ti je savjet ako si se fizički oporavila i ako ste napravili sve potrebne pretrage, da odmah krenete u akciju, jer mi se to čini bolj nego čekati 6 mj ili 1 god
    bzara pusa tvojim anđelčićima, drži se ljube
    pusa Špireku i Rozi i tamagoči i bambus i franici i svima koje sam zaboravila
    meni je za 2 tjedna bio termin i kad se sjetim da sam mogla držati svoje dijete u rukama grozno mi je , ali zato svakodnevno uživam u ljubavi sa svoje dvije ljepotice i MM ( naravno )
    pozz

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj bzara prvotno napisa
    najdraže moje, danas sam bila službeno u zg s MM i otišli smo nakon obavljenog posla na groblje! baš mi je bilo teško danas... danas mi je općenito neki težak dan, hvala Bogu pa je sijalo sunce i da sam imala naočale jer su mi se oči napunile suzama x puta...
    ali kupili smo prekrasan veliki buket cvijeća za našu dječicu, i onda mi je oko srca bilo toplije!

i koko mi ima rođendan u četvrtak pa sam zbog toga sretna!
    A draga moja Bzarice drži mi se prijateljice, sve će doč na svoje vrlo brzo. I izljubi to malo četvoronožno stvorenje za ročkas

Agility, ne znam kako da ovo rečem a da ti ne zvuči skroz neprihvatljivo, kao što je meni zvučalo kad su mi isto savjetovali prije 6-7 mjeseci...ali mislim da ti je Mandy super rekla, ako je sa pretragama sve OK, najbolje vam je pokušat opet. Mene je moj Špirek zajedno sa svim curama na ovom PDF-u potpuno dignuo iz mrtvih. Htjela ne htjela morala sam nastaviti dalje. Moram gledat naprijed misliti pozitivno i nadati se. I iako sam beskrajno tužna, plačem i nedostaju mi moje bebice, Špiro mi je razlog da opstanem i ipak se potrudim ne biti toliko mizerna, radi njega.
    Kad mi je doktor samo 2 mjeseca nakon što sam rodila I&O rekao da je najbolje da se bacimo na posao odmah, samo što mu oći nisam iskopala, jer mi je to djelovalo kao da mi savjetuje da zaboravim svoje ljubavice i nastavim dalje...tek kad nam je Špiro uletio apsolutno neplaniran i s moje strane skoro pa i neželjen (od straha i boli) sam shvatila o ćemu govori. Nije uopče stvar u zaboravljanju, jer to je nemoguće, nego u nadi. Moj Špiro je moja mrva nade...i želim i tebi i svim mojim prijateljicama ovdje da što prije osjete tu mrvu ispod srca

Poljubac svima curke

andjelak avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ira draga tebi jedna velika pusa tješilica i znaš da će biti sve dobro,još samo malo

Roza kada prođe krizno razdoblje(tjedni) vjerujem da ćeš biti barem malo mirnija.Baš sam ti htjela napomenuti da se u trudnoći ne preporučuju "smrdljivi" sirevi,nose određeni rizik,iako znam što us trudničke želje

Tamagoči i ovdje čestitke.

Svima pozdrav i ne odustajte.Agility iskreno mi je žao

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

andjelak nema te dugo

Cure, obečala sam vam fotke svoje Roze, pa evo ih, u albumu Roza, a ostale fotke su imanje koje smo kupili, i kuča kakvu planiramo izgraditi

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

http://public.fotki.com/RozaGroza/

nisam paste-ala link

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ajme draga moja, predivnaaa je

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Rozice Roza je divna što ja volim životinje! MM je rekao da mi ni slučajno ne smijemo imati kuću jer ja ću skupljati sve životinje koje vidim da je netko napustio!
    prekrsna je Rozi! koja je to vrsta? ova bijela šara joj daje takav šarm! mislim da je ona veličine ko naša Rory. joj šaljem!
    agility, cure su sve tako lijepo napisale, a ja ću samo dodati, da treba ipak vremena da glava pohrani a srce prihvati što se dogodilo! dajte si vremena draga!
    mandy, tamagoči, franica sve vas
    anđelak, baš mi je drago da si nam se javila!

kako sam jučer napisala tako i je : danas je novi dan, i sve se čini bolje! takav mi je valjda bio dan!
    svima vam šaljem puse i sve vas puuuuuno volim!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kućica u cvijeću,
    Roza isped nje.
    U krilu sjedi mali Špiro
    i gleda konje te....

baš sam stihoklepac.. hm, hm..

Curice veseo i raspjevani dan nam želim!
    Sad se sjetih da sam jednom pročitala
    "Ljubav, a ne vrijeme, liječi sve rane".
    Ako će to bar malo pomoći - SVE VAS VOLIM I MISLIM NA VAS

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Franice super ti je pjesmica!!! Odmah sam je i propjevala!
    Bzarice drago mi je da si bolje, nema sad padanja, krenula si uzlaznom putanjom, čekamo samo dobre vijesti Hrabra si i možeš izdržati sav strah koji je normalno da te uhvati!

Ja se pridružujem Franičinoj odi ljubavi, sve vas ljubim grlim volim Jedva čekam da dođe pravo vrijeme i da oformimo našu grupu potpore...to je nešto što bi istinski voljela da oživi, jer nažalost ima nas puno, previše Da nisam na strogom mirovanju več bi bila pošla do Rodica na razgovor...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Rozu za predsjednicu
    Ja sam blagajnik

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj franica prvotno napisa
    Rozu za predsjednicu
    Ja sam blagajnik
    Mogla bi i ti dobit ovaj dodatak Groza kako si krenula!
    Ali ako me izaberete, trudit ču se da ostvarim sve što sam obečala!!!

tamagoči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mandy, cure su te dobro savjetovale. Obavite sve pretrage i krenite. Nemojte čekat dugo. Nova beba će ti samo pomoć da izađeš iz krize i nekako lakše kreneš dalje. Meni je prošlo danas 8 mj i 23 dana i trudna sam (kako to ljepo zvuči : trudna sam) i gin mi je rekla da je to savršeno. Ni premalo ni previše. Računajuć da sam morala rodit carski. Moja zrmana je 6 mj nakon prirodnog poroda zatrudnila i sve 5. Nemorate planirat, jednostavno pustite neka se desi...
    cure super ste, ali franice, novce nedam...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    A ja vam cure zaboravila reći, bila neka nagradna igra na Rodi, kako bi potrošili 5000 KN koje se uštede na pelenama ako koristite platnene...i ja napisala i poslala da bi kupila kravu za mljeko da mi Špirek ima svježe mljeko svaki dan...he he i dobila utješnu nagradu Možeš izabrat neki proizvod i mi odabrali 1 rodinu pusu....eeee kako su te pelene DOBRE! I ja bi je nosila kako je cool
    Čitala sam te priče i kad sam pročitala da bi jedna teta kupila kravu jer se seli na selo, odmah sam si pomislila jesi li to ti. I eto...
    tamagoči imamo posebnu ponudu za trudnice, pa tako ne moraš platiti - ne jedan, ne dva, već tri mjeseca članarine.
    agility draga, kako si? Ovo što si napisala u zadnjem postu ko da slušam sebe prije dvije godine. Sve je to još tako friško. Da se izrazim pjesnički..rana ti još uvijek krvari, štoviše krv curi na sve strane, misliš da je ne možeš zaustaviti i da nikada neće prestati... Ljudi oko tebe gledaju u nevjerici, neki stoje sa strane jer ne znaju kako ti pomoći, neki ti prilaze, grle te, krv i dalje curi, čini ti se da je ipak malo bolje. S vremenom uspiješ krv nekako zaustaviti, ali rana ostaje zauvijek.
    Bzara sretan rođendan Koku. Daj mu jedan keksić i od nas virtualnih prijateljica. Koliko ima sada godina?
    mandy, marsupilami, bambus, ira, kaća, višnja, i sve ostale mamice - NAJBOLJE SMO!!!

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

dobar dan prredsjednice, blagajnice, i sve ostale...

ja se slažem da kad žena postane mama nađela da je dobro što prije ponovno zatrudniti, i to je najbolja terapija! ja sam nakon što smo izgubili Zaru ostala trudna s Matkom nakon 10 mjeseci, bez imalo straha, i bila sam presretna. međutim onda sam izgubila njega na isti način, od iste "stvari", i onda me uhvatila panika. niti jedan doktor ne može mi reći dogodilo se to i to, i napraviti ćemo sada to i to pa se to više neće ponoviti. jedino što meni svi govore je: nadajmo se da se to više neće ponoviti! kada se jednom dogodi tako nešto, onda se to tertira kao dogodilo se, međutim kada vam se dva puta dogodi ista stvar onda to više nitko ne tretira kao slučajno! najviše me muči jedna rečenica, a već sam ju čula na par mjesta : kad beba umre do 20.tjedna onda nešto nije u redu s bebom, ali kad beba umre poslije dvadesetog tjedna onda je problem u mami...
    ne znam nije jednostavno, i bojim se da ovaj puta neću samo tako ostati trudna jer mi je ogromna blokada u glavi!

franice,Roza, hvala na čestitkama za mog Koka! mali frajer slavi prvi rođendan! nekako mi je to simbolično da je Koko rođen kad sam ja trebala roditi Matka! ovih dana prošle godine mi je bio termin!
    pusa Špireku, i pusa bebolincu od tamagoči

i ja se pridružujem ovom velikom valu ljubavi!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

najviše me muči jedna rečenica, a već sam ju čula na par mjesta : kad beba umre do 20.tjedna onda nešto nije u redu s bebom, ali kad beba umre poslije dvadesetog tjedna onda je problem u mami...
    ne znam nije jednostavno, i bojim se da ovaj puta neću samo tako ostati trudna jer mi je ogromna blokada u glavi!
    Isto se osjećamo! Prvi put nakon Tije su mi govorili: ko zna zašto se dogodilo, što nije bilo u redu s bebom itd. A nakon I&O prema meni su se svi počeli odnositi kao da imam neku nevidljivu nepostoječu ali ipak prisutnu bolest, kao da ja to ne mogu Ali Bzarice, možeš i hočeš, i sve mi možemo i hočemo! A nitko ne zna kako će se završiti, dal ćemo doživjeti toliko željeni happy end, ili ćemo možda opet doživjeti tragediju. Nitko to ne može znati, ni onda kad su doktori uvjereni da je sve savršeno ni onda kad se njima ćini da je sve loše. Draga moja, i pored blokade i straha sudbinu ne možemo mjenjati, Bog je več odlućio za nas, a ja u srcu osječam da je za tebe odlučio da je dosta tragedija i patnje, vrijeme je za malo sunca Nemoj dati strahu da te pobjedi, moraš vjerovat da će sve biti dobro i da češ ovaj put kada zatrudniš i rodiš, doći doma sa svojom mirišljavom mrvicom, i da če ti se život promjeniti kako nisi ni sanjat mogla!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Bzarić glavu gore! Ako te to imalo tješi, ja nikada nisam čula tu rečenicu. I mene su progonile sumnje, jedan spontani, pa onda L.... i nakon svega su mi rekli da ne moram na nikakve pretrage da se to događa. Al još uvijek je sumnja ako ti se dogodi jednom - prihvatim dogodilo se, ako više puta...tad se zamisliš...jel smo MM i ja zdravi ili ipak nismo. OK imamo dvoje zdrave djece, ali tko zna da ostanem još jednom trudna jel bi sve bilo ok. I to me koči.
    Dr. mi je na redovnom pregledu u 9. tjednu trudnoće rekao da bebino srce više ne kuca i rekao je to se događa, da je bolje da sam sada pobacila nego da rodim pa da beba onda umre. I ja sam se s tim tješila, čak i pričala da sigurno ne bih preživila da mi dijete umre.
    Preživjela sam.... Sve smo mi preživjele....
    Valjda smo jače nego što mislimo.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Rozić Roza je đukela i po , ja baš volim takve - izgledom opake , a u duši mekane; meni se sviđaju njem. doge, MM buldog , a mojoj starijoj haski, za koju godinu kad napravimo kuću na imanju (sličnom tvom) bit će to borba za odabir, mlađa mudro šuti i želi mačku (pametno dite); nego znaš šta se meni još više svidilo : ona sličica u gornjem livom kantunu, neki skroz sladak par, odavno nisam vidila ljude koji su mi se učinili tako skladnim parom, kao da imate isti osmijeh i pogled
    bzara ne bih se puno opterećivala tom rečenicom da sam na tvom mjestu, milijun je uzroka svega i svačega, a mi smo na žalost skloni u svakom trenu okrivljavati sebe; ja sam se i za kromosomsku grešku mislila što sam krivo učinila, je li bila neka viroza koja je potakla krivu diobu , da li sam bila previše pred računalom, mikrovalnom .. sve je to suludo, pogotovo ako nalazima nije potvrđen uzrok toga što ti se događa; jedini je način stisnuti zube i prepustiti se , tu smo jedna uz drugu, pomoći ćemo jedna drugoj kad god je potrebno, mislim da smo stvarno hrabre žene i sva ta ljubav u nama mora se nekome dati
    evo i od mene nekoliko mudroslovica:
    "Odluka o tome da ćeš imati dijete iznimno je važna. To znači odlučiti da će tvoje srce zauvijek koračati izvan tvog tijela." i još jedna:
    "Be the kind of woman that when your feet
    hit the floor each morning
    the devil says:

"Oh Crap, She's up!"
    pusa svima skupa

choco avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pozdrav najdraze moje.
    Evo i mene,citam vas svakim danom,ne pisem jer cekam da se desi cudo i da mi bude bar malo bolje,pa onda da dam savjet neki...
    Pocela sam da radim,mislila sam da ce mi uz djecu na poslu biti lakse,ali mi je sve teze i teze.Non-stop mi se place,navece imam kosmare,sanjam o smrti,budim se i provjeravam kako mi je malac...da mu se nesto nije desilo.
    Nekako se bojim zivota,vidjela sam koliko smo nemocni i sada mi se sve cini tako strasno i nepredvidivo.Bojim se i za narednu trudnocu(ako budem mogla uopste da ostanem trudna),strah me sto smo odlucili da prekinemo ovu,pa da nas Bog opet ne kazni...Nekada mislim da je bolje sto je to na vrijeme otkriveno nego da mi se dijete muci cijeli zivot,nekada mislim da smo trebali pokusati...ali nisam imala toliko snage.
    Sinoc me slomila izjava od sina(nece sam da zaspi i zove me):"Mama,dodji kod mene,ja ne volim da sam sam"...Pomislila sam na bemba mog,na mrvicu moju...samu,bez nas....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Choco draga nema jedne od nas ovdje koja ne osječa da je na ovaj ili onaj način skrivila sve što nam se događa. Sve mi imamo grižnju savjesti, uvijek se pitamo jesam li mogla ovo ili ono...ubijamo se pitanjima na koja nikad nećemo znati odgovor. Ja isto kao i ti mislim da li će nas Bog opet unesrečiti iz nekog razloga, ali onda shvatim da takvo razmišljanje nema smisla. Moram vjerovat da se sve događa sa razlogom, kojeg NIKAD neću razumjeti ali koji valjda negdje u nekim večim sferama ima aposlutnog smisla, i moram vjerovati da će život krenuti na bolje. Zato nemoj sebe još pored sve patnje koju proživljavaš mučiti sa tim dali si kriva ili ne, to je sljepa ulica u koju se vječito vračamo i lupamo glavom o zid, a nema šanse da prođemo! Bol koju nosimo na leđima dovoljno je breme. A snage češ za novu trudnoču naći, i ona će ti doči baš onda kad bude njeno vrijeme. Uostalom ovo što je Mandy napisala mi je jedan od najboljih stihova koje sam u zadnju čula:

Citiraj mandy prvotno napisa
    "Be the kind of woman that when your feet
    hit the floor each morning
    the devil says:

"Oh Crap, She's up!"
    Držite se hrabre moje mamice!
    U mom slučaju kad se ustanem, svekrva i svekar kat niže osjete potres i govore: O crap she's up

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Choco, ! Isto i svim mamama na ovom pdf-u !

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

...što sam krivo učinila, je li bila neka viroza koja je potakla krivu diobu , da li sam bila previše pred računalom, mikrovalnom .. sve je to suludo, pogotovo ako nalazima nije potvrđen uzrok toga što ti se događa;
    joj kako mi je ovo poznato.... i ja se pitam jesam li kriva jer sam radila u 7. tjednu trudnoće 4D UZV samo iz zabave. Jel to možda uzrok... L. se rodio s ošitom (dijafragmom) koji se nije zatvorio do kraja, tako da su, laički rečeno, kroz tu rupu na ošitu prošla crijeva. Ona su ispunila dio prostora u kojem su se razvijala pluća. Na žalost, uslijed toga pluća se nisu pravilno razvijala. Kada se rodio, s prvim udahom crijeva su uslijed promjene tlaka još više stisnula pluća i nije bilo šanse da samostalno diše.
    Kasnije mi je dr. rekao da se ošit razvija između 6. i 8. tjedna. A tada sam bila na bespotrebnom 4D UZV....Možda je to....
    Choco draga, razumijem kao se osjećaš. Ja sam se nekako uspjela oduprijeti tome da me Bog kažnjava. Tješim se mišlju da se sve to dogodilo s nekim meni nedokućivim razlogom. Da citiram Rozu: "Moram vjerovat da se sve događa sa razlogom, kojeg NIKAD neću razumjeti ali koji valjda negdje u nekim večim sferama ima aposlutnog smisla" To je to što sam htjela reći.
    I ponekad, u tišini i mraku sobe, dok svi spavaju, plaćem jer znam da dio mene više nema....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj choco prvotno napisa
    Nekako se bojim zivota,vidjela sam koliko smo nemocni i sada mi se sve cini tako strasno i nepredvidivo.Bojim se i za narednu trudnocu(ako budem mogla uopste da ostanem trudna),strah me sto smo odlucili da prekinemo ovu,pa da nas Bog opet ne kazni...Nekada mislim da je bolje sto je to na vrijeme otkriveno nego da mi se dijete muci cijeli zivot,nekada mislim da smo trebali pokusati...ali nisam imala toliko snage.
    ....
    i ja sam razmišljala isto, a onda sam bila na jednoj misi di je svećenik rekao nešto što je temeljna istina : "Bog je otac, nije sudac, otac razumije svoju djecu i oprašta im." Samo što je duboko u nama ukorijenjen odgoj "starih baba"- "Bog će te kazniti, tko zna na koje koljeno i tko zna od kojeg koljena ti ispaštaš"; teško se toga razmišljanja otarasiti i razmišljati o Bogu kao o ocu; treba stisnuti zube i izdržati, vjerovati i prepustiti se da te vodi; život je tako kratak, treba ga maksimalno iskoristiti, a za ono najvrjednije - našu djecu treba izdržati i najgore muke;
    s druge strane, sve muke koje prolazimo donose nam nove spoznaje i drugačiji način pristupa životu i ljudima oko nas; nije li to čudno, tolika muka i patnja od nas je učinila bolje ljude ?
    što se tiče snova, bolje rečeno noćnih mora, i mene muče, zadnje dvije noći sanjam da se svađam sa MM, da sam rodila, a ne daju mi bebu, probudim se umornija nego što legnem
    zato evo još jedna pametna misao:

Mi smo ono kakvim su nas naše misli napravile;
    zato obratite pozornost o čemu razmišljate.
    Riječi su sekundarne.
    Misli žive; one putuju daleko.

pusa Špiri i tamagočinoj mrvici
    svim hrabrim mamama i onima koje će to tek postati veliki zagrljaj

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

cure, hvala vam svima na podršci!
    u pravu ste, strah je ogroman, ali treba se boriti protiv njega! dok je sve to u teoriji sve je dobro ,ali kad treba postati praksa onda se sve loše počne kao bumerang vraćati!
    za mene bi bilo najbolje da mi se trudnoća dogodi! jednostavno da me zatekne, i onda ne bi imala vremena za razmišljati, već bi se morala nositi sa svojim strahovima i posvetiti se maloj mrvici! ovako kad ja znam da su meni plodni dani, uhvati me grč i nastane jedna blokada u glavi, i gotovo je... onda kad prođu plodni dani opustim se i sve super! ne znam, neću biti pregruba prema sebi! dajem vremena svom tijelu i svojoj glavi da se opuste!

inače, znate onu da kad ste u bedu treba napraviti nešto za sebe! e pa ja sam se ošišala! na kratko! oduševljena sam frizurom! baš me kako kaže MM osvježila! 8)
    stavila bi vam sliku ali još uvijek nemam fotić!
    jučer smo navečer MM i ja bilo na trčanju s psima, i opet jutros u brzoj šetnji s njima, i nekada si mislim eto koliko je malo potrebno da se žena osjeća bolje! odmah se osjećam sretnija, i opet sam si ona stara ja!

Choco, mandy je tako lijepo ovo napisala, da ju mogu samo potpisati!
    franica, mandy, Rozica , i sve ostale moje cure šaljem vam oooogroman i
    pusa Špireku, mrvici od tamagoči, i viticinoj bebuški!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bzara

Cure šaljem vam veliki Kiss...ležim i sva sam trula, zapravo sam dobro psihički ali me fizički sve boli. Svaki dio tijela mi je utrnut.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Roza, tebi pod hitno treba neka masaža! neki dobar fizioterapeut koji će ti doći kući!
    mogu si misliti kako ti je! ja sam u obje trudnoće jednom tjedno išla na masažu kod jednog odličnog fizioterapeuta a nisam morala ležati, jer me sve bolilo! o jadna ti meni kako tek tebi mora biti!
    ali zato se sva ta žrtva mora tebi vratiti! sve za malog Špireka!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ali zato se sva ta žrtva mora tebi vratiti! sve za malog Špireka!
    Joj dao Bog!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Drage moje, samo da vam zaželim dobro jutro i pošaljem
    Imamo pregled u 14 sati pa sam več laaaagano nervozna. Molim Boga da je Špirek dobro i da je sve OK, da me neće slat u ze hospital i da ču se sretno vratiti doma iza pregleda!

Javim vam se odmah sa vjestima

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Rozić naravno da će sve biti dobro

tamagoči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

roza nem zašto ne bit u redu... ove mrvice ćemo držat u rukama za neko vrijeme.. ovo je naše vrijeme.. ja sam sigurna u to, i ti si, samo možda nisi toga svjesna. Još nismo nikome rekli, ali jedna žena je nekako ipak saznala i počela mi držat prodiku kako se nesmijem sekirat niti mislit na najgore, da će sve bit u redu... ja sam je prekinula i rekla: pa ja znam da će bit sve super, da to ne mislim, nebi se usudila na 3-ću bebu. vi ste ti koji ste opterećene s nekim stvarima i u većem grču nego ja. Tako i ti. Da neznaš da je to to, sigurno se nebi usudila pokušat ponovno.
    ZAKLJUČAK: mi smo hrabrije nego smo to spremne priznat same sebi.
    bzara, znam da ti nije lako ne mislit. I ja sam stalno pratila kalendar ovulacije, ali kao neću, opustit ću se , neka sve ide svojim tokom, ali sve sam radila, osim opustila se i prepustila se sudbini. Jedina bitna stvar da zatrudniš je ta da se moraš sexat. I to je to.
    choco i ja sam u početku mislila da me je Bog kaznio, ali neznam koliko veliki grijeh mora bit da nas baš ovako kazni. Mislim da ipak on zna ča radi, i da nam se ponekad dese stvari koje mi ne razumijemo, ali on zna zašto, a razlog je da nas čeka nešto bolje. Da se nije desilo ovo ča je, možda nikada nebimo ovim novim bebicama dali priliku da žive, a upravo za njih je On namjenio nešto posebno u životu.
    svim ostalim curama

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Drage moje, samo da vam zaželim dobro jutro i pošaljem
    Imamo pregled u 14 sati pa sam več laaaagano nervozna. Molim Boga da je Špirek dobro i da je sve OK, da me neće slat u ze hospital i da ču se sretno vratiti doma iza pregleda!

Javim vam se odmah sa vjestima
    Nema sumnje da ces nam dobre vijesti tipkati iz udobnosti doma svoga

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mi smo ono kakvim su nas naše misli napravile;
    zato obratite pozornost o čemu razmišljate.
    Riječi su sekundarne.
    Misli žive; one putuju daleko.
    mandy Hvala ti što si ovo napisala.
    Rozić i Špirek mislim na vas. Ak vam se bude štucalo u 14h - to sam ja
    kako komuniciramo u virtualnom svijetu, onda su i moje ruke virtualne i grlim vas sve odjedamput.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

roza&špiro sve će biti savršeno dobro!

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

za [/b]šipira i rozu bit ce to danas sve super! :D :D :D

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Cure hvala hvala hvala
    Idem se polagano otuširati i spremiti. Nisam depilirana pa me i lagana sramota, al nemam snage još i za to, od ležanja mi sva kondicija otišla krvagu, čak se zapušem dok se popnem iz kuhinje u sobu

Strah me moram priznat, srce mi lupa ko ludo, i od jutra več na svih vičem! Da ne govorim da je Roza u kazni jer se igrala u vrtu sa susjedovim psom Jadan pas ništa joj nije jasno, al evo leži ovdje kraj mene i prihvatila je kaznu ležanja na krevetu jako lagano ćini mi se

Sve če biti dobro!

tamagoči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

joj roza, jadno tvoje djete kada ga budeš kaznila. Bio si zločest, ajde legni u krevet kraj mame... baš si oštra
    :D :D :D skokovi za podizanje morala i vjere u sebe!!!

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

joooj da mene oce netko tako kazniti

mislim na vas u ovom trenu

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

roza jos nema traga od tebe. i meni se lagano uvukla nervoza dok cekam tvoje vjesti. svi mi znamo da ce biti sve dobro s tobom i špirom al eto,ljudski je biti malo nervozan

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Fiiiiigaaaroooooo!

Evo me cure, umirem od gladi, ali kako Bambus kaže, ljudski je od mene da vam javim novosti. Za sad sve OK, čak mi je cervix za 65mm duži nego je bio pri prošlom pregledu :? :D

Špiro raste ko lud, ima hvala Bogu u mame mašala mjesta pa pliva i giba se, govori doktorica da če bit super razgibana beba! I tako, presretna sam, zhavaljujem Bogu što nam održava nadu, i sad IDEM JEST JER SLINIM koliko sam gladna!

Hvala vam što mislite na nas, predivne ste i sve vas volim!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •