:D :D
bravo Špiro!!! samo tako nastavi!!!!mami Rozi
ostalim curama![]()
:D :D
bravo Špiro!!! samo tako nastavi!!!!mami Rozi
ostalim curama![]()
draga Rozi sad bih najradije izljubila i tebe i Špireka u bušicu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
bravo za Špiru i hrabru mamu![]()
Ma što da ti kažem, osim: znala sam... :D :D :D
Roza super, super super za Špira!!!
A sada jedno pitanjce za tebe![]()
jesi li razgovarala sa dr. o Dexametazonu?
Znaš, to je ona injekcija što pomaže da u slučaju prijevremenog poroda pluća na vrijeme prorade
Ja sam je dobila u zadnjoj trudnoći, i to samo dan prije poroda jer je porod bio iznenada, i jednu rano ujutro na sam dan poroda.
D. nije imala problema sa disanjem, a rođena je na 34+1, sa 2180gr.
Hvala cure svima na bodrenju![]()
Snješka nismo ovaj put spominjali dexiće jer je ona dosta zadovoljna kako stvari idu, i govori da guramo, pa valjda dok ne vidi neke znakove upozorenja neće me frikirati sa odlaskom u Petrovu. Jedino što ču sad krenut na preglede svako 10 dana, ona ipak želi eliminirat svaku mogučnost da nešto pođe po krivu. Vidjet čemo na sljedečem uzv-u za 10 dana kako ide taj cervix, i ako se ne počme skračivati do 34 tjedna mislim da mi neče davat te injekcije.
Sad kad sam malo došla k sebi (čitaj: najela se preko svake mjere LOL) kako ste mi vi cure moje? oram vam priznat koliko god sretna bila radi Špira, pogledam ovu temu koja je otvorena za malu Leonu i samo mislim o našoj ključić i kako je njoj sadaNadam se da če joj njen David biti bar malena utjeha i pomoči joj da se održi. Ta je malena zaista nadahnuče, i sigurna sam da je sada uz Boga i da je nagrađena sva njena patnja ovdje na zemlji. Milena dušica, nije fer da dijeca toliko pate
Srce mi se stislo od tuge...
ajme roza draga
tako sam radosna zbog tebe i malog špire :D :D
baš si me razveselila - i ako sam ja bila sigurna da će sve biti ok![]()
ali kako i sama ti kažeš koja nažalost bolje sve to znaš i poznaješ, jadna ključić i njen muž, baš sam žalosna zbog njih, zbog leonice male, znam o njima sve - još dok je ona bila trudna, ma joj srce mi se lomi na 1000 komada, tako da danas kad sam vidjela vijesti strašno su me pogodile, kako je to nevjerovatno, da netko koga nisi nikada niti upoznao, saživiš s tom osobom.
oprostite na ovom mom baljezganju, ma šta ja znam, ali zbilja sam jako žalosna zbog malene leone, malenog anđela![]()
ali što je krenulo po zlu, ovih dana kod nje, što se desilo????
ja sam svako malo gledala i bila sam uvjerena kako će miš mali dočekati transplataciju, pa tako je nekako sve stagniralo, mislim te boleštine su je zaobilazile kako ključić kaže!
ma joj, jako mi je žao ključić jako, nadam se da će joj David dati snage, želje i volje za dalje!
Roza ma bravo,eto vidiš da je sve kako treba,šaljem vam velikiiii![]()
...bila danas kod psihijatra po rezultate onih testova..i čekam ja isprid sobe..btw dodjeljen mi je psihijatar koji radi samo sa ovisnicima..i slušam ja skoro uru vrimena te njihove ovisničke dogodovštvine od kojih mi je slabo došlo..i ostanem ja sama sa jednom curom koja ide u zatvor za dva dana zbog dilanja,i pita ona mene zašto sam tu..tako nerado sam joj odgovorila na to pitanje,izgovorila sam samo tri riječi nakon kojih je umukla i imala je svejedno obraza mi reći nešto što me dovelo do ruba,da mi nije psihijatar otvorio vrata skočila bi joj za vrat i doslovno je zadavila!!što bi vi rekle na ovo:"ma znaš ja ti uopće ne volim djecu,ja sam ti zatrudnila tri puta i svaki put sam napravila abortus"...kako to biće uopće hoda na dvi noge??tako sam ljuta što se nisam snašla i jednostavno joj svašta izgovorila..sram je bilo..ma što sram..trebala se zemlja otvorit i progutat je!
ajme curke nemojte se ljutit al ovo mi je uništilo dan![]()
AJME VIŠNJAkatastrofa! Mogu zamisliti kako si se osječala. Ali iako če ovo grozno zvučat, takvi ljudi su šljam i ne trebamo uopče očekivat ništa drugo od nekoga tko bi sutra bez imalo grižnje savjesti djetetu od 15-16 godina prodati drogu! Ja sam od svoje dobre frendice nedavno čula izjavu: Da ostanem trudna sigurno bi abortirala bez imalo grižnje savjesti! Na to sam poludila, onda je umukla, valjda je zbrojila 2i2.
Ali zašto si dobila psihijatra koji radi sa ovisnicima? Doduše i ja sam u Dubrovniku išla kod ove koja radi sa svima, i isto sam se tako bezveze osječala u čekaonici, sva sreča nikad nitko nije progovorio ni riječ samnom! I onda uđem na razgovor i doktorica se rasplače, na kraju ja nju morala tješiti da ču ja bit dobro i da nek se ne brine![]()
Maremama nisam baš u zadnju čitala o Leoni, tako da je ovo stvarno i meni šok. I da dobro kažeš, ovako virtualno se možemo povezati nevjerovatno čvrsto. Gledam samo ovaj naš mali kutak ovdje, proživljavam sve što se događa mojim curama ovdje kao da se događa mojoj rođenoj sestri. Radujem se s njima, plačem s njima. Mm-u nikako nije jasno kako me može toliko dirnut nešto sa "neta" ali eto, kad proživiš neke stvari u životu, počmeš gledat život drugačije, i zbližiš se s ljudima koje možda u životu nikad ne bi srela niti primjetila.
Ne znam kako je kod vas cure, ali meni je nekako najvažnija ta spona koja veže nas ovdje...razumijemo se, i znamo točno kako se svaka od nas osječa. U RL nemam prijateljicu koja može osjetiti što je u mom srcu, jer hvala Bogu niti jedna nije ovo prošla što i mi. Ali baš zbog toga u svim odnosima imam neku rupu, uvijek postoji nešto što nas razlikuje i zbog čega sam ja drugačija...
Uh jes se raspisah!![]()
Roza ma takvi ljudi nisu ni spomena vridni..uvik se iznenadim do kud ljudska glupost može ići,nevjerojatno i gotovo..a psihijatra mi je dodjelila bolnica..nisam ni tražila drugog jer sam mislila da mi neće ni trebat..ali ovaj je duša od čovika i stvarno vidim da mi želi pomoć,i pomaže mi..baš sam se nasmijala kad si rekla ovo za svoju psihijatricu,da si je morala tješit..to sam i ja svome napravila,sad mi ovo bolesno izgleda kad se sitim prvog dana kad me doša posjetit u bolnici,meni je od onih koktela ljekova bilo tako da sam se pred njim smijala i govorila kako mi je baš dobro i da mi on uopće ne treba,rekla sam mu da sam ful ok i da slobodno može otić..sad tek vidim koliko sam nenormalna bila,da ta tri dana u bolnici nisam ni suzu pustila,zato sad sve nadoknađujem..
ja jedva čekam ovaj Božić..i da napokon počne nova godina da što prije zaboravim ovu![]()
volim vas sve drage moje![]()
roza :D :D za tebe i malenog!!
gledam tvoj ticker i još samo malo i sve je super!!
Roza :D :D :D![]()
ma bravo mali Špiro! srca naše malo! ma ja sam tako sigurna u njega, on je svima nama svjetlost na kraju ovog tunela!![]()
tvoj Špirek je jedna oaza sreće u ovim tužnim danima koji su nekako uslijedili!![]()
ali sve mi ovdje moramo biti jake i kad nastanu ovakve tragedije kao što je gubitak Leonice, hrabre Silvane... onda trebamo biti još jače i zahvaliti dragom Bogu što su naši anđelčići na nekom lijepom mjestu i paze na nas!![]()
Visnja, nemoj se žalostiti, ima stvarno svakakvih ljudi! uvijek me iznova šokira nerazumijevanje ljudi prema drugima! ali takve riječi treba ostaviti iza sebe, jer oni nisu zavrijedili da zbog njih se ti žalostiš i sekiraš! ti si jedna divna hrabra žena! ti si naša suborka, i ja ti šaljem oooogroman zagrljaj!![]()
svima vam šaljem veeeeeeeliku pusu!
sve vas puno volim!
Rozice draga razveselila si mi dan,
navijam za Špiru iz sve snage.
Ovu tvoju bebu toliko volim i želim da dođe na svijet skoro kao da je moja.
bzara...mislim na tebe često. Iskreno se nadam da ćeš smoći snage.
bambus...dao bog da je ova zadnja M sljedeće dvije godine.
sve ostale mame...mislim da ste predivne i hrabre i kad vam srce se slama. Volim ovaj pdf jer ovoliko ljubavi i podrške nema ni na jednom drugom.
Roza i Spiro, ma nisam ni sumnjala u vas :D , pomazi Spireka u moje ime i reci mu kako je rascmoljena teta Marsupilami jako ponosna na vas dva hrabrica![]()
![]()
Visnja, kao sto su ti cure vec rekle, od takve osobe rijeci ostavi iza sebe.
Kao sto vec svi znamo, samo su svemir i ljudska glupost bezgranicni s tim da za ovo drugo nismo sigurni![]()
Pusa svima, cuvajte mi se![]()
Ma bravo, roza i špirek :D :D :D
Tako sam sretna što je sve super s vama! Trebalo nam je dobrih vijesti nakon ovih loših dana i groznih vijesti!![]()
visnja08, nemoj se uopće obazirati na takve "ljude". Ne zaslužuju ni trenutak naših misli, a kamoli srdžbe ili tuge.
Samo ti nama budi bolje!![]()
Pozdravi svima i drži te se, mislim na sve vas i nosim vas u srcu!![]()
ROZA bravo za tebe i ŠPIREKA tako si me razveselila da mi dođe da plešem od sreće.Čuvaj nam se draga![]()
VIŠNJA08 molim te nemoj se obazirati na takve osobe koje nisu vrijedne tvoje pažnje,samo sebi još više štetiš.Čuvaj se mila![]()
Joj cure predivne ste![]()
Sve sam ispričala Špireku i oduševljen je i poručuje da i on vas voli![]()
Znam da su mene čopili hormoni i plačem non stop, ali tako bih voljela da Špiro sem virtualnih teta (koje če nadam se postat RL tete) dobije i takve prijatelje, if you know what I meanSvaka od nas ovdje je zaslužila kako je Mandy rekla, da leži u visokoj trudnoči i uživa u zvukovima srca svoje prekrasne zdrave bebice koju če uskoro držati na prsima, i meni suze na oči dolaze kad pomislim na Bambus, Bzaricu, Tiby, Mandy, Lexy, Crticu, Kaću, Vishnju, Ruzicastu, i sve vas druge koje će te uskoro krenuti...a "dokusuri" me pomisao na Tamagoči i a72 kad promislim da one zapravo imaju još malo...vratit če se svima nama osmjesi na lica vidjet če te...
Idem sad suze utapat u piškotama![]()
Ljubim vas sve![]()
Leona: nekako mi se kroz srce provlači misao da je dovela svoju mamu i brata do pred kraj trudnoće i davala im snagu
pusa svim našim anđelima na nebu, dočekat će Leonicu i biti joj utjeha
- što idem starija to se sve više uvjeravam u ove činjeniceKao sto vec svi znamo, samo su svemir i ljudska glupost bezgranicni s tim da za ovo drugo nismo sigurni
visnja u 3. T bile smo trudne jedna susjeda, moja generaciaja i ja; njoj 1. dijete, meni 3., ona na marihuani od srednje škole, na šmrkanju kokainom od prije 10 godina, otac tog djeteta ovisnik, ona je svoju trudnoću uredno iznijela, a ja sam povrh svega još imala i missed; druga sugrađanka, mentalno, intelektualno zaostala, završila specijalnu školu, 30 god , 3 djece iz prvog braka oduzela soc. služba, djeca u domu, a ona čeka 4. dijete sa nekim usputnim partnerom, uredno iznešena trudnoća, dijete zdravo, sad ih opet posjećuje soc. služba; i šta reći na to ? sad... meni nije krivo što su one to uspjele, Bože sačuvaj, svako od te djece će sigurno naći nekoga tko će ih voljeti i brinuti se o njima, toliko je ljudi željnih djece i toliko posvojitelja beskonačno čeka , već mi je krivo što se stvari poslože tako naopako ; zato Visnja nemoj se obazirati na nekoga tko ne zna cijeniti ono što mu je najvrjednije u životu, na kraju krajeva i sam život; znam da se srce lomi u takvim situacijama i da nas povrijede ljudi koji nemaju nikakvo pravo na to, ali i to je život, uvijek stradaju oni koji su najmanje krivi, ti se čuvaj za svoju djecu koju ćeš izroditi, ona će te najviše trebati
Rozić a šta da ti kažem ? taj tvoj Špiro mi se zavukao pod kožu i u srce, kao da sam mu prava teta ( ja sam jedinica, MM ima brata koji nije oženjen i mi smo posve bez nećaka i nećakinja , a moje cure bez bratića i baš mi je žao zbog toga, a to je i jedan od razloga zašto želim još (barem) jedno dijete ( srića što MM ovo ne čita i ne zna u kojem smjeru planiram jer bi ga srce strefilo ); naravno da RL i VR ni kod mene nemaju puno veze, moja najbolja prijateljica ponekad uopće nije svjesna koliko me boli kad samo upita : znaš li tko je nova trudnica, ajme jesi li vidila bebu od te i te, preslatka je ? i slične stvari? zaista, onaj tko to nije proživija nema pojma kako je to i ja tek nakon svega postajem svjesna koliko je glupo i nepromišljeno bilo pitati nekoga "šta vi čekate, kad ćete ?" nikad ne znaš što se krije ispod nečijih osmjeha i bezbrižnosti, a na žalost sve je više parova koji muku muče sa plodnošću; koliko god mi bilo čudno kad pomislim da bi se sve mogle skupiti i doći tebi Roza na babine, s druge strane mislim da kad odvalimo cmizdriti kad se vidimo tvoj potok bi se moga pretvoriti u rijeku![]()
- toliko sam se raspisala da sam na kraju izgubila nit
pozz i pusa svim mamama![]()
hej, cure!
ana i mamino zlato, hvala ti puno!![]()
mandy, jako si lijepo napisala ovo o posvojenju![]()
i slažem se, dok čovjek ne doživi tragediju, nije ni svjestan težine rečenice : što čekate?![]()
ja sam sigurna draga moja, da ćeš ti još jednom postati mama, sigurna! tako mi je tužno kad vidim koliko je neželjene djece, a koliko parova bi sve dalo da im netko pruži šansu da budu roditeji!
ja duboko u sebi vjerujem da ću biti mama, sada samo još treba tu vjeru dovesti gore bliže, a ne ju ostaviti duboko unutra!![]()
negdje sam čitala da će mi 2010. biti godina kada će stvari krenuti u pozitivnom smjeru! pa vidjeti ćemo, ne djeli nas još puno od toga!![]()
Rozica , ljubi mi Špireka!![]()
a72, tamagoči, pazite svoje mrvice!
bambus, Tibi, Choco , da što prije jedno malozakuca pod vašim srcem!
![]()
bodo, lexy, crtica, marsupilami, visnja, andjelak, i sve ostalo koje sam zaboravila spomenuti šaljem vam veeeeeeliku![]()
drage moje,
prije svega vas pozdravljam. nisam se javljala neko vrijeme, jer sve ovo me previše podsjećalo na moju usnulu ljepoticu pa sam se malo odmakla od kompa. vidim da ima novih mama i jako mi je žao zbog toga. držite se i budite hrabre.
mene do kraja trudnoće, osim glave koja mi nije dala spavat, mučio i povišen šećer, dakle prava slatka trudnica, al ništa strašno, prošlo je bez komplikacija.
a sad ono naj, naj
u utorak 24. 11. stigla nam je Dora, 3330g i 49 cm.
jako sam se bojala, budući je dokica odlučila isprovocirati porod, ali tako je sve brzo prošlo. lagano, u samo sat i pol. na pregledu sam bila otvorena 4cm, bez i jednog trudića. i to je bio okidač. u 13h su me smjestili u box, u pola dva mi je prokinut vodenjak, a u 14 sam dobila drip. i krenulo je, lagani trudiići nekih pola sata, dokica je stigla i govori kako me neće još gledati, rano je. najedanput je počelo sve jače i tad me uhvatila panika, kolko će ih tako jako biti dok ne dođe moja ljepotica. no, sve se već primaklo kraju, osjetila sam glavicu kako se spustila i uslijedio je šok i nevjerica, da je to to, rađam. u 15:10 na prsima sam grlila i mirisala svoju štruklicu i plakaka i smijala se istovremeno.
no ipak sam evo malo tužna, jer je nismo doveli domeka. Dorica je naslijedila nešto što sam i ja imala kod rođenja - sužene kanaliće u nosiću, i teško je disala. prvo su je promatrali par dana, a u srijedu je operirana. sve je prošlo bez komplikacija: samostalno diše, stabilna je i hrani se na sondu, koju bi trebala imati 5-7 dana.
ja sam u svakakvim raspoloženjima. imam mlijeka ko u priči, al ne mogu dojiti, jer uz taj nosić, ustanovljeno je i da ima rascijep mekog nepca. doduše ne jako pa su i to sanirali. sad treba puno strpljenja i nadam se da će sve biti dobro i da će brzo biti doma. na mojoj ciki, kraj moga![]()
šaljem svima dobre ~~~~~~~i mislim na vas![]()
*vitica*, cestitke od srca na maloj strucici![]()
![]()
Nadam se da cete uskoro biti doma zajedno i da ce sve biti super![]()
![]()
ajme vitica, čestitam ti draga od srca! :D
nije prošao dan da nisam pomislila na tebe i tvoju Doru!![]()
šaljem veliku pusu malenoj ljepotici da te brige što prije prođu i da što prije dođe kući svojoj mami i tati!![]()
pa ćete za Božić biti divna velika obitelj, sa svojim malim blagom u naručju!![]()
Zdravo cure!
Draga vitice,cestitam ti od srca.Veliki ljubac za Doru![]()
Rozoooooooo,bravo mila,ma ti si nas junak!
Koliko me raduju dobre vijesti o vama svima,toliko dobijam snage i zelja za bebom u meni je sve jaca(uz veliku primesu straha).Jedino vama mogu reci kako se zapravo osjecam i tjesi me to sto ste sve vi nasle snage...pa onda ubjedjujem samu sebe da ce i meni biti lakse....
Vec 4 dana dobijam hormone...sredinom mjeseca cu na punkciju...a onda cekanje i cekanje i sve me ovo podsjeca na proslu trudnocu,na cekanje,na strah,na radost i onda... sok i bol.
Bice bolje!
bzara,mandy,visnja,tibi i ostale djevojke,zelim vam ugodan vikend
Hej curke...sve vas puno ljubim!!
Vitica čestitam ti na bebici,i evo kažem Bože daj da ti cura bude dobro i da što prije budete svi zajedno![]()
Roza,Bambus,Crtica,Lexy,Mandy,Tibi,Choco,Bzara,Mar supilami..i sve druge drage moje..samo za vas![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
vitica cestitke za tvoju curicu, nadam se da cete brzo biti zajedno u toplini vašeg doma!![]()
ja vam ova zadnja dva dana i nisam bas najnaj, nekako ne znam ni sam.jednostavno me neka tuga tare.sama sam od cetvrtka, mm ja na nekom putu i vraca se tek sutra, pa sam cila nekako ajme. mozda i bolje sta njega nema da me gleda ovakvu.
i stvarno sam sritna sta imam vas tu, sve od reda jer imam osjecaj da me niko ne razumi na ovom svitu ka vi tu. i nekad imam osjecaj da mi nije vas da bi odavno vec pukla na mozak, jednostavno vi ste moj spas, moja utjeha..........![]()
roza, bzara, vinja08, tibi,snjeska,maramena,bzara,koksy,mandy,rebbeca,ch oco,lexy i svima koje nisam nabrojila![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
vitica prekrasno za malu curu, čestitam ti od srca :D :D
![]()
nadam se da će brzo doma svojoj mamici u zagrljaj
![]()
choco draga naša hrabrice, baš se veselim što si krenula u postupak :D :D . Draga vibram da bude uspješno i da na godinu držiš malu bebicu u naručju![]()
bambus evo ja ti šaljem jedan ooogggrooommni zagrljajda te barem malo utješi
![]()
bzara draga na godinu uskačemo sve u trudnički vlakić pa da naš Špiro dobije prijatelje![]()
mandy![]()
roza baš kako mandy kaže, taj tvoj Špiro zavukao nam se pod kožu i kad se sve okupimo u babinjama to će biti prava navala emocija. Znaš ja često pričam mm-u o mojim curama sa pdf-a i malom Špiri, junaku pdf-a![]()
a72, tamagoči, crtica, marsupilami, visnja, andjelak, lexy i sve drage cure ljubim vas![]()
Kao što sam na jednom drugom topicu rekla, izbjegavala sam ovaj pdf u širokom luku, ali je sada neminovno da ovamo pripadam.
Nisam ništa čitala, ne znam sve vaše priče (jedino znam za rozu), ali imam osjećaj da razumijete kako se osjećam.
Još uvijek ne mogu vjerovati da moje mišice nema...Čekam ponedjeljak da odem na Rebro i sama se uvjerim u to. Izgubljena sam, ne znam kud bi sa sobom.
Ja mislim da su njih dvoje to sve u dogovoru organiziralimandy prvotno napisa
Kad sam saznala da sam trudna, pomislila sam da sad baš i nije najbolji trenutak za to. Bili smo jako iznenađeni jer smo imali svega nekoliko odnosa, možda 2 nezaštićena, ali uz povuciganavrijeme metodu.
Leona je sve do srijede 02.12. rano ujutro bila relativno dobro i sve se izdogađalo u malo više od 24 sata.
Ispraćaj je u utorak i svi se boje da ne rodim u međuvremenu. Iskreno, i mene je malo strah jer ne znam kako bih preživjela da ne budem u tom trenutku tamo, za posljednji pozdrav... Ali ja mislim da će braco dati Leoni vremena za oproštaj i nastupit na scenu nakon toga![]()
Nego, imam jednu veliku dilemu. Zadnji puta sam vidjela Leonu u srijedu popodne, prije nego je stavljena na respirator, ali ni tada nije baš dobro izgledala. Bila je omamljena lijekovima, s maskom za kisik, dvije braunile na glavi, teško je disala, guza je bila krvava od ojedina, bila je hladna iako pod temperaturom, nije me uopće doživljavala... Nisam bila uz nju kad je tu noć umirala niti smo MM i ja išli u bolnicu nakon što je umrla. Jučer sam joj pripremila robicu u kojoj će biti pokopana koju je moja mama odnijela na patologiju (i pri tom si mislim kak moram odabrat nešto toplo da joj ne bude hladno). Ni sama ne znam da li bih ju htjela još jednom zadnji put vidjeti. Kako ste/bi vi napravile?
Kljucic draga naša..ovoliko suza nisam već dugo ispustila,tako mi je žao..a još kad sam vidila kako je Leona preljepa..
najbolje da napraviš onako kako ti srce kaže..
to sam i ja napravila i vidila sam svoju bebicu kad sam mu donijela robicu,i te slike će mi zauvik biti pred očima..
Leona je sad u toplim Rukama gore na nebu,nek je anđeli naši čuvaju
šaljem ti jedan veliki utješni![]()
![]()
drzi se, draga kljucic![]()
najdraža ključić![]()
grozno mi je kad moram poželiti dobrodošlicu nekome ovdje, ali od srca se nadam da ćeš uz nas pronaći snage za dalje!
srce mi se slomilo kad sam pročitala da tvoja Leona nije više s nama!pratim od početka sve što se događalo s tvojom curicom, i sigurna sam da je sada na nekom predivnom mjestu okružena našim anđelčićima, pjeva i pleše, veseli se, i pazi gore na svoju mamu, tatu i brata
![]()
mislim da bi trebala otići gore i vidjeti je, iako je to za roditelje mislim nešto najbolnije!
ja sam svoju Zaru rodila carskim i ležala sam na intezivnoj, u dosta lošem fizičkom stanju. nisam ju mogla vidjeti jer su se gore na neonatologiji borili za njen život, gubili su je, pa oživljavali, a ja nisam mogla ništa. prikopčana za svu onu silu aparata, ležim dolje i ne mogu do svoje bebice. navečer su mi došli reći da je umrla.MM i moji roditelji organizirali su sprovod i pokopali moju curicu, i ne prođe dan da ja ne razmišljam o tome kako je izgledala i da ne požalim što nisam bila upornija da me puste da ju vidim, podragam i oprostim se s njom...
mislim da je taj "čin" oprosta od djeteta jako bitna koliko god nam se čini teško!
ti najbolje poznaješ sebe, i znaš kako ti je lakše dalje kroz život! mi smo tu uz tebe što god ti odlučila!![]()
veliku pusu ti šaljem, i šaljem svu svoju snagu da ti i tvoja obitelj izdržite!
draga ključić nemam tih riječi kojima bih te sada mogla utješiti. Neizmjerno mi je žao što je Leonica otišla sa ovog svijeta, gledala sam njene slike, bila je predivna![]()
![]()
. Želim vjerovati da je sada na mnogo ljepšem mjestu gdje nema brige i boli samo beskrajna sreća i ljubav
šaljem ti veliki zagrljaj![]()
Mila kljucic,tako mi je zao,ne znam sta da kazem...
Ja mislim da je bolje da se oprostis od malene...jer sada si jos u soku,tek kasnije ces poceti da preradjujes sta se desilo i bojim se da ti ne bude jako tesko sto je nisi vidjela.
Ipak,to je jako individualna stvar,ti sebe poznajes najbolje i kako god odlucis imas nasu podrsku.
i ja isto tako mislim.choco prvotno napisa
ključić draga, tako mi je žao, neopisivo, neizrecivo.
teške su ovakve situacije koje ostavljaju neizbrisive ožiljke u srcu majke.
mislim na tebe i šaljem puno snažnih pozitivnih vibracija.
budi jaka, hrabra![]()
![]()
kljucic,![]()
Ne mogu ti reći što da napraviš...Trebala bi napraviti ona sa čime ćeš moći lakše živjeti.
Na zadnjoj Evinoj operaciji sa nama je bila jedna obitelj(iz Hrvatske) čijoj se kćerkici stanje naglo pogoršalo i ona je umla.Malena je imala jednu godinu...
Taj dan kad joj se pogoršalo bio je vikend i nije bilo psihologa u bolnici(inače u takvim situacijam oni atomatski vode roditelje kroz proces).
Roditelji su bili jako potreseni i trebao im je prevoditelj. Ja sam se javila i cijeli dan sam prevodila .
Preporuka roditeljima(zapravo inistiranje) njihovog osoblja je ta da oni obavezno budu uz dijete kad mu je loše."Ona je jako loše,mi činimo sve što možemo.Želimo da budete uz nju."-tako je rekao doktor roditeljima nakon što ih je sa intenzivne pozvao da se vrate(iako su bili kod malene samo sat vremena ranije).
Malena je umla pola sata kasnije...Nakon toga rekli su roditeljima da ju mogu okupati ,obući ,držati ju ,oprostiti se sa njom nakon što sestra povadi sve cjevčice koje je imala.
Vratila sam se sa njima nakon pola sata...malena je ležaala tamo na krevetiću kao da spava.Izgledala je tako spokojno bez te silne aparature pod kojom je bila tjednima.Mama ju je konačno nakon mnogo dana mogla držati na rukama...Dva sata su oni bili sa njom i opraštalii se(ja nisam bila tamo u tom trenutku nego su me zvali kasnije).
Tada su je odveli u posebnu prostoriju u mrtvačnici i roditelji su mogli bit uz nju ako su htjeli.Oni više nisu imali snage i odlučili su što prije krenuti kući...
....
Moj tata je bio bolestan i umro je kod kuće.Prije toga sam mu ljepila flastere sa morfijem i nekoliko puta dnevno davala injekcije protiv bolova.Kad je umro i kad sam ga ja vidjela osjetila sam da nije više tu ,da je to samo tjelo,ljuštura .On je bio negdje drugdje...
Isto tako na sahrani sam osjećala da je sve to formalnost.Ja sam se sa njim već bila oprostila.
...
Želim ti samo reći da postupiš kako osjećaš da trebaš.Ne onako kako misliš da trebaš ili kako ti drugi govore.Ne daj da te strah ili forma vode u odlukama ,već samo srce...
I ne operećuj se time da li ćeš roditi prije nego ispratiš Leonu,ako i rodiš to je jednostavno tako i trebalo biti.![]()
Ključić![]()
![]()
Gledam slike cijelo jutro, plačem ko kiša, predivno dijete! Pravi mali Božji dar. Kad je gledam sa onim prekrasnim okicama sigurna sam da je njen prekratak život imao više smisla nego večina na ovom svijetu. A sada je mirna, spokojna, na boljem mjestu, i zauvijek če biti anđeo čuvar svojem bracu i roditeljima![]()
Mm je vidjeo Ivana i Olivera nakon smrti, patolog je rekao mužu da je bolje da ja ne otvaram kovčeziće. Mm ih je doveo jednog po jednog doma, naslonio ih ne stol pored mog kreveta, i pustili su me malo samu sa mojim ljubavicama. Nisam otvarala, jer iskreno htjela sam se sječat njih kakvi su mi bili, prelijepi. Ispračaj je bio pretužan.
Srce mi se dovoljno slomilo, i nisam mogla vidjeti svoje dečke nakon...do danas mi nije žao da sam tako odlučila, ali, kod tebe je ipak potpuno drugačija situacija, i najbolje da poslušaš svoje srce. Nadam se da če ti Bog dati snage da prođeš kroz sve, a znam da če u Davidu zauvijek iskriti Leonina svjetlost i snaga![]()
draga nasa kljucic, neizmjerno mi je zao![]()
Tesko je savjetovati sto uciniti, jednostavno ces tu odluku morati donjeti sama, kako su cure rekle, slusaj svoje srce![]()
Ja svoju djevojcicu nisam vidjela nakon smrti, mi smo osjecali da nam izmice i dan prije toga smo maksimalno bili uz nju (koliko su nam dozvolili), tata ju je i prvi puta pomazio i blagoslovio.
Moze se reci da smo se tada oprostili od nje![]()
Neka ti dragi Bog da snage da lakse prebrodis ove dane![]()
Draga ključić još jednom iskrenom mi je žao ,napravi onako kako ti srce govori.Ako misliš da se nisi oprostila i da to trebaš još napraviti ,učini to kao i obrnuto.
Nadam se da ćete naći snage za sve što još dolazi i da će ti tvoj sin u tome pomoći.![]()
...
Roza....čestitam,znala sam da će nalazi biti više nego dobar.![]()
Vitice tek sam sad skužila!!! Prekrasno, čestitam mamice![]()
![]()
Cure moje najdraže, jučer nisam bila na forumu cijeli dan valjda niste ni vi jer se selio cijeli web-site. Mi smo OK, danas opet dan frikiranja vezano za plodnu vodu, ali kako idemo sve izgleda dobro i ćini se da ćemo dogurat do Božića barem. Molim Boga! A onda je sve iza toga Bingo!
Kako ste mi vi? Ljubim vas sve, čekam da se javite![]()
Vitica, čestitam ti od srca :D
Ključić, mislimo na vas, nek ti Bog da snage![]()
jutro curke, pusa tebi Rozić i Špireku, sad sam potpuno sigurna da ćete vas dvoje ležeći doći do 40 tj. bez problema
meni je nekako sve tužno zbog Leone i samo mi je na pameti ključić i kako se ona nosi sa svime![]()
vitice od srca ti čestitam na tvojoj štruklici i nadam se da je sve već ok
bambus je li se dragi već vratio i oraspoložio te ?
bzara samo čekam vijesti od tebe o jednom malom sjajnom plusiću
di ste sve ? planovi, termini , pretrage ? ili samo zimski san?
ja sam sinoć bila na jednom ročkasu, bile su tamo, među ostalima, dvije jednomjesečne bebice...kako sam se samo nauživala držeći ih u krilu, tog mirisa, kosice, mekane kožice, malih grimasica, pospanih okica... ništa drugo nije potrebno, čitav svijet može stati kad držiš dijete u rukama![]()
Draga Roza dogurat ćete vi do Božić i Nove godine i Tri kralja i....
Ma bit će sve super. Vidiš da Špiro lijepo napreduje i uživa u maminom trbuščiću. Još ćeš ti kao sretna sa VV pdf-a hodati po stepenicama gore-dolje, pičiti po gradu, raditi čučnjeve
samo da se otvoriš. I onda kad rodiš svi dolazimo vidjeti malog borca
![]()
A meni sve dugo čekati na postupak, šizim lagano. Već sam mislila skupljat lovu i prijaviti se za Sloveniju, ali opet ovaj moj dr. mi se zavukao pod kožu, stvarno je duša od čovjeka. Jedini problem je što ima nenormalne gužve i bolnica ima malo budžeta. Ma ne znam... Uglavnom od jedne forumašice dobila sam popis čajeva koje bi trebao piti mm za bolji nalaz (jer kod njih je zahvaljujući tome upalila kućna radinost) i sad smo to kupili i kuhamo na veliko i nadamo se da će i nama upaliti kućna radinost.
drage moje sve vas ljubim![]()
bok curke!
mandy vratio se muz i svratilo se raspolozenje!![]()
dolazim sebi, valjda je to bio malo takvi period, takvi dani, al stvarno mi je drago sta ga u tom mom ludilu nije bilo doma, jer mi nekad zao i njega kad ja ludim po kuci. joj draga dobro si rekla, da kad drzis dijete to je nesto posebno. ja sinoc bila kod mog malog necaka, ima 1 mj, i to je nesto posebo, kad ga gledam cili svit mi stane, onaj blagi pogled, pa osmjeh kroz san, ma strasan je. ljubav tetina!![]()
roza draga, ja sam uvjerena a i to sam ti 100 puta rekla da cemo špiro i ja zajedno slaviti rodendan, tako da draga imas jos fore do tada. ne brini se, jos ces ti cekat kad ce on. al od nove godine vi se na konju, a to je tako brzo.![]()
![]()
![]()
tibi i mm pije sve neke puste cajeve i neki med i non stop se neki kuha neki hladi i svasta nesto, ali daju velike rezultate i nadam se da ce i vama upaliti kucna radinost.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
visnja08, bzara, choco, kljucic,crtica i sve nespomenute![]()
Tibi, Bambus - nema do kučne radinosti, sigurna sam da če uz ove čajeve i malo blagdanske romantike sljedeči mjesec bit plusiča za slaviti![]()
![]()
Mandy Špirek šalje veeeeeeeliku pusu. Danas je zločest, govance malo, pika me u cervix da sam odma počela frikirati! Jedan dan bude jako miran, drugi dan mi zapravo pokaže s čim ču se morat nosit kad nam dođe![]()
Čitam ovo to si napisala, kako je prekrasno držati male bebe u rukama. Moram vam priznati cure, jedina beba koju sam držala bio je sin od frendice prije 12 godina, niti se ne sječam osječaja bila sam premlada da bi mu pridavala ikakve važnosti. Uopče nemam pojma što me čeka! A imam feeling da ču tek kad dobijem Špireka na prsi i u ruke shvatit ogromnost gubitka koji smo sve ovdje prošle. Znam da jedva čekam dojiti, maziti se s njim, paziti ga, to mi je toliko falilo sa mojim bebicama, falilo mi je da ih mogu zaštiti, mirisat njihovu mekanu kožu, presvlačit pokakane pelene...ali istina je da je meni to sve kao znanstvena fantastika...a opet toliko mi tijelo žudi za tim. Sve se izdogađalo u samo 3 godine, ja sam kao jedna bomba majčinske ljubavi koja čeka eksplodirati...ma ne znam...toliko me strah, toliko sam i sretna i tužna u isto vrijeme...ne znam dal sam ikada imala ovakve pomješane osječaje u sebi...patim za svojim bebicama, radujem se Špireku, strah me da ga ne izgubim, strah me da se nešto ne dogodi...hormoni me pucaju pa još i frikiram jer još nemamo kolica...istina je da me jako jako strah cure, umirem od straha!
E jesam se raspisala...
Andjelaktermin nam je 1.2. još mjesec i 3 tjedna, ako ne odluči prije. Ma samo da doguramo do nove godine!
![]()
Draga naša Roza, čitajući tvoje postove nisam mogla a da ti ne napišem nešto. Dakle tvoj Špiro je definitivno personifikacija svih vas na ovoj istovremeno i tužnoj i sretnoj temi. Taj mali dječak u tvojoj bušici je ujedinio u sreći i slatkom iščekivanju desetine žena kojima je on kao zvjezda danica, svjetlo na kraju tunela. I ne može biti bolje kada se "hrani" svom tom silnom pozitivnom energijom koja je usmjerena prema njemu ( no hard feelings što nisam i tebe spomenula)![]()
Imati toliko puno "teta", pa nije svatko blagoslovljen tom činjenicom.
Bez brige da kozmos to sve kanalizira tamo gdje treba.
Blagoslovljeno je to tvoje dijete i činjenicom da ima majku koja i te kako zna što znači biti majka, majka si čak i veća od nekih nas ovdje što imamo svoje harambaše.
I neka ti to bude misao vodilja, ti se već odavno majka, a efemerne stvari tipa pelena, kakica, dojenje, sve ćemo to hendlati kad dođe vrijeme.
Uživaj draga u toj silnoj ljubavi što se oko tebe savila i čuva ne samo tvog Špira već i tebe.
Poseban pozdrav Rozi, because I'am a dog freek
Ajme tuge, ovo je sve tak tužno čitati!![]()
![]()
Draga Roza, budući da si kako kažeš bomba majčinske ljubavi to samo govori koliko ti to treba i koliko to zaslužuješ.ma od trena kada primiš svog Špireka bit ćeš savršena majka,koja zna sve što i kako treba,pa on je ispod tvog srca i već sada osjećaš i znaš kakv mu je dan da ne bi kada dođe.
Divan je taj miris beba i uskoro ćeš ga guštati,ne može biti drugačije i ne misli drugačije.![]()
Datum mi se sviđa,moja mama tada ima roćkas,a dobar je i prosinac ,moja pišulinka je uranila pa smo slavili Novu u bolnici![]()
Roza pa 1.2. će tako brzo doći,ne mogu virovati..a tako je lipo znaš što imaš toliko podrške od svih nas tetki odeka..što mislimo na tebe i malog Špiru koji kad se rodi će sigurna sam donit toliko puno lipoga..e taj dan će ti sav strah nestati i vidjet ćeš da kad ga prvi put primiš u svoje naručje bit će to kao da si zagrlila najljepši san koji je postao stvarnost..to jednostavno tako mora biti a do onda pokušaj uživati u toj sreći što još raste u tebi i što te nekad ljuti ili ti donese suze od sreće..![]()
Drage moje želim vam da što prije osjetite tu najveću radost kad je bebica u naručju..
A danas je baš nikakav dan,ma nije nego za plakat..a pokušavam se suzdržati od suza..baš mi i ne ide kad bi na današnji dan trebala držati svoju bebu u rukama,i ljubiti ga i veselit se što bi danas napunio 7 mjeseci
Ljubim ga duboko u srcu i želim da mi što prije donese bracu ili seku..
draga visnja08 nadam se da ce ti tvoj anđeo jako brzo poslati jednog malog bracu ili seku. ma ja sam sigurna da ce to biti skoro, prije nego i mislis. držim ti fige, da nam sta prije prijaviš svoj plus. da zajedno s tobom pocmemo odbrojavanje dane do dolaska tvog bebaca. isto kako svim srcem bodrimo rozu i špira, tako cemo navijati i za tebe![]()
![]()
hej cure moje! ajme koji dan, najbolje za biti kod kuće i ne raditi ništa, ali... stvarnost je drugačija!![]()
Rozice, ja se baš veselim tebe upoznati! jedva čekam vidjeti tvoju ljubav prema Špireku kad se rodi! bit ćeš divna mama!![]()
i draga, znam da te strah! mene uhvati strah samo dok čitam! ali znam da ste ti i TM zaslužili svu sreću ovog svijeta, i da će vas dragi Bog nagraditi za sve tragedije koje su zadesile vaš život!
još jako malo draga, još jako malo! i onda kada Špirek dođe u vaš zagrljaj, sve kockice će se posložiti, i moći ćete sa sigurnošću reći: da, život je lijep!![]()
mandymislim da od mene još ne bude pluseka! ali uživam u vašim, i jedva čekam da nam bambus , pa Tibi i Choco, visnja, crtica, andjelak objave svoje plusiće...
zatim nam rode naša Roza, tamagoči,i a72...
naravno u toj hrpi vidim i sebe, samo neka ova godina prođe pa ćemo vidjeti što nam donosi 2010.
svima vam šaljem veeeeeliku[/b]