Stranica 6 od 27 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 1320

Tema: Kako se nositi s gubitkom djeteta i što dalje 2

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj bambus99 prvotno napisa
    bzara samo tako hrabro naprijed. draga moja, bit ce to sve dobro, pa dosta smo se patile. mislim da je vrime da i nama sunce zasja i da i mi imamo svoje male smotuljke!
    X

Uh draga znam kako ti je, sječam se da si pisala da če ona skoro roditi...drži se i samo misli na to da češ za koji mjesec i ti uživat u svome trbuščiću, a ako Bog da doći če i ona mrva koju če ti Roda donjet i kuća če vam napokon biti puna smjeha i veselja, kako ste i zaslužli

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

bambus, Roza

drage moje, baš ste divne!
    mene je najviše iznenadila moja reakcija, da sam se odmah sabrala, i hrabro dalje! baš sam bila ponosna na sebe!

bambus, znaš da tebi draga od sveg srca želim jednu, ma šta jednu puno bebica! i ja znam da će se to dogoditi! hoće, vjeruj mi!
    Rozica, tako je divno u tvom potpisu vidjeti tvog malenog Špiru! predivno mi je ime, bit će to jedan divan, zdrav dečkić!

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

joj drage moje, tako se nadam da ce uskoro i u mojoj pupi lupati moje malo zlato. svaki dan se mislim nazvati ginekolga u grazu da se dogovorimo za sljedecu inseminaciju, ali mislim ipak sacekati jos malo, dok me jos malo prođe ovaj strah od neuspjeha.
    roza ti si mi ove godine jedna od najdrazih trudnica (uz moju nevistu) i tako zarko zelim da ti se pridruzi i bzara pa da nas pdf svace od veselja :D :D :D :D

pozdrav curke moje!

p.s. roza kada ti je termin?

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

roza ti si mi ove godine jedna od najdrazih trudnica (uz moju nevistu) i tako zarko zelim da ti se pridruzi i bzara pa da nas pdf svace od veselja :D :D :D :D

draga a ja ću biti presretna kad i ti ostaneš trudna i mali bebolinac dođe na svijet! zaslužuješ svu sreću ovog svijeta! ma nagraditi će tebe gore netko, jer ipak nakon svake kiše mora doći sunce...

cure, MM i ja smo jučer bili u gradu na jednom roćkasu! nismo čak ni dugo ostali, ali ja sam danas slomljena kao da smo pili i plesali cijelu noć! a popila sam pola čaše vina, za cijelu večer :/ stvarno su godine počele uzimati svoje
    idem sad u šetnju sa svojim najdražim pesekom, on izvuče iz mene snagu kad mislim da je to nemoguće!

pusa svima!!!!!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jutro drage moje mamice

Evo da se ja odmah malo pohvalim, Špirek lupka danas sve u 16. JOJ cure, tako vam od srca želim da što prije ovo osjetite. Prekrasno je. A i ja se mislim, evo još jedan dan nas djeli od 19og tjedna, još samo 12 tjedana i mirna sam, onda če sve biti cool! Mora biti!

Mm je jučer išao na vjenčanje sestrične...i ja ležim doma sama, gledam TV, počinje utakmica, kad eto ti njega na vrata! Grli mene i govori da me nije mogao pustit da stojim doma sama, a i da mu nikako nije do zabave, sjetio se I&O i odmah došao doma. Nije ni predjelo pojeo......a jes me rastužio a i obradovao jer mi se nije stalo doma sama, iako mi je moja Roza ležala na dno noga Govori meni mm kako zapravo nitko ne razumije da njemu nije do zabave, čak ni njegovi najbliži...svi misle da je 8 mjeseci jako puno vremena i dovoljno da čovjek zaboravi i izlječi srce....a ne shvačaju da se to ne može ni za cijeli život dogoditi, a kamoli ne za 8 mjeseci! Kako je sad naš Špiro u centru pažnje, izgleda kao da svi očekuju da prebolimo naše bebice i potpuno se oporavimo.....ali ne ide to tako...

Anyway, opet se raspisah....volim vas sve...a sad idem nešto klopnut

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Rozica, imaš divnog muža! stvarno! malo me podsjeća po gestama na moga! morati ćemo ih upoznati!
    Špiro je pravi malo frajer, i oduševljena sam imenom! baš je posebno!
    pisala bih još ali mi MM lupka nogom pored mene jer idemo na ručak kod sveki, pa vas sve ljubnem do popodne, nema smisla da kasnim kod sveki!

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ajme ti neki ljudi su stavrno nemogući. oni misle kao sad si ti opet trudna pa je sve dobro i to se sve zaboravilo. a koliko ce jos vremena proć dok se to samo malo ne zatomi u nama a kamoli da ce se zaboravit. pa to se nikako ne može niti hoce zaboravit!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

u zadnje vrijeme nekako rjedje zalazim u ovaj dio foruma, no mislim na vas, svima vam saljem veeeliki i

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

lilium

Cure moje najdraže dobro jutro, kako ste?

Danas nešto razmišljam puno o mojoj Tiji, sad bi imala 3 godine, kafenu dugu kovrčavu kosicu, sigurna sam da bi bila ista ja trčala bi nam po kući i več bila prava djevojčica......kad samo promislim, kako je sada život mogao biti nevjerovatan...i baš je danas po prvi put u životu jasno vidim kakva je ili bi bila...ne znam dal ču sad zvučat luda, ali ja svu svoju dječicu volim kao da provodim svaki dan sa njima. Volim ih više nego ikog na svijetu, i dijelom kao da su svaki dan samnom...kako vrijeme prolazi tako se i njihova lica mjenjaju, odrastaju...i kad mislim o njima realno ih se sječam kakvi su bili kad su tek rođeni, ali u srcu su to več velike bebice i ljepa djevojčica

Eh života a?! Da nam je netko pričao da će se ovako odvijat...

Ali Špira to sve skupa jako živcira lupka ko lud zadnje vrijeme, a što sve za njega zamišljam, več sam ga i u školu upisala! Mora biti dobro ovaj put, mora! U meni je toliko majčinske ljubavi da ču puknut ako je ne budem imala kome dati! Mm je jučer rekao da sam ja več i zaboravila kakav je život kad nisam trudna...stalno sam pod hormonima!

Anyway...ljubim vas sve i nadam se da ste dobro i da če se uskoro zaredati dobre vijesti kao kod Pablo

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Roza

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

buenos dias ljepotice,
    pokušavam pohvatat konce...otkad nisam tipkala, uf

ljeto je pri kraju, a ja sve bucavija - skupila sam 6 kg, al sam sa previše startala. to me malo pere, al onda pomislim na mrvicu i sve 5, pristajem na milion kila i strija i žgaravica, samo da sve prođe kako treba. sad plovimo u zadnje tromjesječje, sve je super i bebica lijepo napreduje. još uvijek nismo ziher za spol (dokica i dalje misli da je cura).

nadalje, mojoj mami je dijagnosticiran rak dojke i cijelo ljeto je primala kemo. sad je čeka zračenje. tako se hrabro bori i odlično drži, i svi mislimo pozitivno i nadamo se da će to sve dobro zavšiti.

narafski, uspjeli smo i noge umočit u moru, moja k. i ja. MM je farbao zidove, između ostalog je jedan i napravio. uglavnom, doma je bio totalni kaos: iskopčan telefon i sve popratne instalacije. krš, lom, preuređujemo buksu(35 kvadrata) za našeg novog člana.

evo sad se sve nekako unormalilo.
    svima šaljem do neba i

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Roza naravno da će biti sve dobro, Špiro i ti ste je pravi borci , već ste daleko dogurali, još samo par tjedana pa ćeš se moći opustiti; super što imaš tako pažljivog muža, u nekim životnim trenucima je dobro kad se imaš nekome objesiti oko vrata, ubaciti u krilo i jednostavno prepustiti mu da te malo prenese; mene moj i nakon 20 god. poznanstva zna iznenaditi sa "rječju i djelom" ; što se naših anđela i ja razmišljam isto : pogledam svoje cure i pomislim "Bože, na koju bi od njih dvije sličila? Ili bi bila potpuno različita? Koja bi je od njih više volila, bi li bi je potpuno i bespovratno razmazile? Kako bi bilo divno imati 3 ljubavi? " uf neću više o tome
    vitice neka tebe bucke, svi mi žudimo za tim, samo se opusti i uživaj sa svojom dječicom
    pusa svima curke

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

hej drage moje!

vitica
    baš mi je drago da si nam se javila! i tako sam sretna zbog tvog bebolinca/ke
    jako mi je žao zbog tvoje mame, i šaljem puno ~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~ da ti mama ozdravi!
    čuvaj nam se, još malo te dijeli do susreta sa tvojom mrvicom!
    Rozice, potpuno te kužim! isto tako i ja se nekada uhvatim kako razmišljam o svojoj dječici, i volim ih strašno, strašno! i često si mislim koliki bi sada bili, i kako bi izgledali, i kako bi im glas zvučao...
    valjda je to normalno...
    a tvoj mali Špiro medenica mala tvoja! kad ti rodiš draga ja se spremam i stižem ti u ZG u posjetu!
    jedva čekam vidjeti malog frajera! uopće nije potrebno ovo: valjda će biti dobro! neće biti dobro biti će SAVRŠENO!!! sigurna sam u to!
    lilium, bambus

a mene je uhvatila neka viroza! danas sam prijepodne jedva izdržala na poslu! mislila sam kad izmjerim temperaturu da će biti 38, kad ono 36,5 :/
    uglavnom iscrpljena sam, i mislim da ću si uzeti ostatak dana slobodno da malo nadođem! i još sam danas dobila M pa me rastura još i to!
    ali zato idući mjesec smo odlučili da krećemo u akciju

sve vas ljubim!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

curice, samo

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

vitica puno ~~~~~~~~~~~~~~~~ za mamu

bzara, brzo ozdravi! i bravo za odluku!

svima velika

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Vitice, baš mi je drago opet vidjeti tvoj nick među nama...super za bebulinca i nadam se da će ti s mamom sve biti dobro. Vibram iz petnih žila

Cure moje tako ste drage. Da samo moj Špirek zna koliko ljudi navija za njega, super ste!
    Bzarice sad sam se več rasplakala od pomisli da dođeš vidjeti mene i malenoga, dao Bog! A ja jedva čekam da prođe ovih 3 tjedna pa da se znojimo i čekamo skupa s tobom

Mandy, hm baš da se mogu bacit mm-u u ruke da me nosi i ne mogu, čak se bojim da če vaga podamnom propast a kamoli on perce moje ali istina je da nije takav kakav jest sve bi ovo bilo mnogo teže.........Nego, kad češ ti u akciju???

Danas sam se dosta umorila, šetala s Rozom dugo, pa napravila objed za svih nas 6 u kući, pa zamutila kolač, i onda mi došlo da napravim kifliće sa sezamom pa i to napravila, i nekako me sve skupa umorilo, sad sam legla zabetonirana na krevet i mislim da osim pišpiš više ništa ne radim danas. Laku noć vam mamice, šaljem vam veliki

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj bzara prvotno napisa
    ali zato idući mjesec smo odlučili da krećemo u akciju
    skupa ćemo bzara :D luana a ti ?
    jučer sam bila kod susjede koja je tek izašla iz rodilišta, odnijela joj izdajalicu od treće susjede ( u naše 2 ulice ima otprilike 30-ak djece dobi do 14 god. :D ), jooooj što je ta bebica diiiivna, mala, slatka curica, mekana, mirisna, slatka, ima 5 dana i na sebi tuniku na špaline, rezanu ispod prsiju i hlačice ( ne možete ni zamisliti da nešto tako minijaturno šivaju); uglavnom - ja sam totalno raspamećena došla doma; susjeda me malo utješila - to joj je 3. dijete, ima 40 g. , bila na amnio i sve je bilo ok, nekako mi je bilo lakše kad sam čula da ipak može sve proći ok, općenito se u meni bore osjećaj da jedva čekam biti trudna i strah od pomisli hoće li sve biti u redu; mislim da je tako svima nama ; MM me totalno razoružao prije neki dan kad je rekao " ti znaš da se i ja bojim i za tebe i hoće li beba biti zdrava, ali ako si ti spremna to sve prolaziti, znaš da ću učiniti sve što želiš" , mislim da ću ga zbog ove izjave voljeti do kraja života (ionako sam to planirala, ali sam ostavila otvorenu opciju ako se B.Pitt pojavi u ovim krajevima - vidim da čovjek obožava djecu )
    Špiri pusica ; Rozi daj, please lezi i nemoj puno stati na nogama i umarati se
    franice

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

hej cure!!

mandy, samo naprijed ženo!
    ti, tamagoči, luana, ja, ajme kako će nam biti vesel PDF, koliko bebica! ako onda dodamo naše "veteranke" koje već dobro su odgulile - vitica i Roza, ajme meni!
    draga, muž ti je divan, svaka čast! moram priznati da je meni MM isto ogromna podrška, stvarno je divan sve ove godine u svim nesrećama kroz koje smo prolazili!
    Rozice , ma ja ti dođem svakako, ništa me ne može spriječiti!
    draga a zašto jedna trudnoca toliko toga ide raditi, nemoj se umarati! lijepo pusti druge neka rade i neka te dvore a ti se čuvaj i pazi svoj cervix
    lilium

joj drage moe, danas mi je neki lijepi dan! završili smo obradu u centru za soc. skrb, i još nam sutra dolaze u kućnu posjetu, i to je to! baš se nekako veselim kad prođe M da MM i ja krenemo u akciju, baš se veselim tom opuštenom druženju, pa kad se prihvati...
    šaljem vam svima veeeeeeeliku

p.s. nikakva viroza me nije uhvatila, vjerojatno menga + iscrpljenost, malo odmora i evo ja kao nova!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Curice drage, od sveg srca navijam za vas, vaše MM-ove, i bebice u vašem krilu.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

franice, a ja navijam da nam se i ti pridruziš!

i bambus!!!! bez tebe draga to nije to!!!! vrištati ću od sreće kad nam objaviš da si trudna!!!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Howdee kaubojke moje!
    Tako mi je drago vidjeti da se malo veselja i nade uvuklo među nas! This time next year, imat ćemo puno novih mamica i trudnica

I ne brinite, nisam ja sad baš toliko radila stvarno ispada da sam jadna cijeli dan na nogama provela, a zapravo samo sam skuhala ručak, i smučkala malo nešto....i kolač i kiflice planule, mm u ponoća sišao sebi po snack kad tamo pustoš u kuhinji!!! A danas mi je neki sweet tooth day, samo bi slatkoga...poslala sam Antu u Vinceka

Bzara kako se sad nastavlja proces, jel vas nakon posjete onda več zovu za eventualan sastanak ako imaju bebicu??? Joj kako bi to bilo divnooooo jedva čekam novosti, i vibram da vam dogodine kuća bude puna dječjeg smjeha i deranja i plakanja

A vi druge moje cure, koje ste u akciji evo vam jedan APČIH

Ljubim vas sve

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nevezano za temu ali bzara pročitah negdje da si stomatolog
    pleaseeeeeeeeeeeee pomoćććć
    upalili su mi se desni jaako, ništa mi ne pomaže, žalfija, padontax, gengigel
    danas sam kupila apiprodent pa ću vidjeti do jutra kako će biti..
    boli ko vrag
    jel moguće da upala desni toliko jako boli da me sve glava žiga i zubi me boli....
    ili je po tom opisu nešto drugo u pitanju, ne daj bože zub
    ako već je zub, jel mi ga može dirati sad ako je eventualno pod upalom.......
    sto pitanja, ali grozim se odlascima zubaru..bila sam prije mjesec dana, teškom mukom sam otišla i pripremala se kao da idem u rat [/b]

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ira, moguće je! u trudnoći su desni jako osjetljive, i jako burno reagiraju na i najmanji podražaj! teško mi je ovako reći zbog čega ne dolazi do poboljšanja, jer sve što si uzela trebalo bi ti pomoći! nažalost moram ti reći ono što znam da ne želiš čuti, ali mislim da ćeš morati kod zubara!
    pogotovo zbog toga što nema poboljšanja!
    od sveg srca ti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~da bude što bezbolniji posjet!

Rozica , mi ti sada kada dobijemo tu potvrdu da smo prošli obradu šaljemo svoju molbu i tu potvrdu u sve centre Hrvatske! u Hrvatskoj postoji jaaaako veliki broj parova koji čekaju na posvojenje, kažu mi ovi u centru da nikada nije bilo ovako! mi se ne bediramo zbog toga jel i onako idemo probati ponovno u trudnoću,a obradu smo prošli pa ćemo pustiti neka sve ide svojim tijekom!
    joj sad si me sjetila Vinceka! uf što bi mi sada sjeo jedan slatkač!

sve vas ljubim!!!!

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

joj užas
    ja to više ne mogu uopće durati i zovem sutra da dođem.........
    jako me boli i pate me užasno, ne mogu ni disati normalno......
    a najviše se bojim jer znam kad patim ja da mi pati i dijete...a to me sablažnjava.........
    hvala Ti puno na savjetu...potvrdila si ono čega sam se najviše bojala

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

znam draga, ali možda je situacija takva da zahtjeva ozbiljniji pristup! i slažem se kad ovako patiš to sigurno nije dobro za tvoju bebicu!
    javi mi molim te kako je prošlo, i što ti je točno doktor rekao!

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

kako vas je lipo citati kad sve nekako zracite veselo, i napokon da nam se razveselio ovaj pdf. draga roza ti se samo odmaraj i naruđeuj drugima oko sebe jer na to imas potpuno pravo

joj bzara kako bi volila da nam objaviš sta prije da si trudna, a jos bi lipse bilo kad bi bilo to i kad bi ti se javili da možes doći u centar po svojou bebicu. jednim udarcem dvi muhe. uf, koja bi to radost bila :D

a sta se tice toga da vam se i ja pridružim, e pa kako stvari stoje to bi moglo pinku sacekati, nekako me jos trese strah i nemam dovoljno snage za sve to proci jos jednom. pa ce sacekati jos koji mjeces. iskreno volila bi kada bi prirodno ostala trudna, ali me je strah zbog tog kromosomskog poremećaja koji ima mm da bih opet mogla izgubit bebicu. ne mora značiti ali vec nam se tri puta to dogodilo, pa me je sada blago receno prpa. :D

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

znam draga, ali možda je situacija takva da zahtjeva ozbiljniji pristup! i slažem se kad ovako patiš to sigurno nije dobro za tvoju bebicu!
    javi mi molim te kako je prošlo, i što ti je točno doktor rekao!
    prestaje me boljeti, izgleda da propolis počinje djelovati, tako da ću pričekati do ponedjeljka kako mi je zubarica i predložila........

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Baš mi je drago da optimizam vlada :D
    roza lezi i naređuj. Nek te dvore ko kraljicu. Jel ode ti sa trona kad Špiro kralj zavlada vašim carstvom.
    ira potpuno te razumijem u vezi tvojih osjećaja za zubare. Bzarica to nije išlo tebe ko stomatologa . Ja sam nakon trećeg poroda išla popravljati zub i rekla sam dr.-u da ne otvaram usta bez injekcije. On se počeo smijati jer kao rodila ženska 3 puta, a boji se male bušilice.
    bzara što se tiče pridruživanju curama koje imaju ili će imati velike trbuhe, MM-u treba još malo vremena da mu ta ideja sazre. Za sad kaže da ne bi mogao proći kroz još jednu trudnoću iako imamo dvoje koji nam trče po kući, ali te trudnoće su psihički bile teške i njemu i meni.
    bambus99 ja uopće ne znam kako sam nakon L. ostala trudna. To je bila mislim neka polusvjesna odluka, ako je uopće bila odluka. Kao da je netko mislio neće to ostati na tome i eto male gospođice.

Ali da vam se malo pojadam... U zadnjih par dana sanjam grozne snove. Npr. da na rukama držim svoju mrtvu bebu koja ima iskopane oči. Prošlu noć sam sanjala moju najmlađu da se utopila. Ma katastrofa. Ak me ne pere po danu onda je tu noć.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj franica prvotno napisa
    roza lezi i naređuj. Nek te dvore ko kraljicu. Jel ode ti sa trona kad Špiro kralj zavlada vašim carstvom.
    Uh jedva čekam i nadam se svim srcem! Rado ću mu prepustiti tron!

Citiraj franica prvotno napisa
    Ali da vam se malo pojadam... U zadnjih par dana sanjam grozne snove. Npr. da na rukama držim svoju mrtvu bebu koja ima iskopane oči. Prošlu noć sam sanjala moju najmlađu da se utopila. Ma katastrofa. Ak me ne pere po danu onda je tu noć.
    Netko kaže da se isčistimo kroz san, pa lakše prebrodimo javu...ja isto imam užasne snove, ali bolje da su snovi užasni nego da sva ta nervoza ostaje u meni dok sam budna.

A danas sam cure jako jako nervozna...strah me pregleda u Ponedjeljak, strah me doktora, strah me da je moje stanje opasnije nego što ja vjerujem da jest...grozno se osječam. Ali nema mi druge,moram gurat dan po dan...svaki novi dan je nova pobjeda.....Molim Boga da mi da priliku, da nam da to što toliko jako želimo...našeg Špira...več ga obožavamo, samo na njega mislimo

Melange je super napisala na temi "samo dobre stvari za mene":
    Vrijeme je iluzija, i sve dobro je več tu kraj mene.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Rozić ne brini, sve ide svojim tokom, polako i sigurno; normalno je da strahuješ nakon svega što si prošla
    franice, mene ne more snovi , već slijedeće : prije nekih 10-ak god. mamina poznanica koja se bavi astrologijom napravila mi je životni horoskop, neke stvari iz mog djetinjstva koje sam samo ja znala je pogodila, pa me utoliko više zabrinjava to što mi je više puta rekla da neću imati više od dvoje djece, koje sam već tada imala ; ja sam je više puta pitala ( da ne kažem pilala) je li sigurna, ona je rekla da je; i tako nakon kiretaže sa trećom trudnoćom pitam se je li bila u pravu, što sad da radim ako se sve ponovi i je li mi to zaista zapisano u zvijezdama ; inače uopće nisam praznovjerna, ali kad se tako nešto poklopi naravno da se zapitaš ima li nešto u tome; MM ne smijem ni reći za to, jer bi definitivno odustao u zadnji čas; jedino što me tješi je to što je mojoj frendici rekla da će imati samo 2 i da će udati za starog i bolesnog tipa, a ona na kraju balade ima 4 djece sa mužem mlađim 2 god. od sebe :D
    eto, ne znam šta više da vam kažem, osim da sam danas ostala u blagom šoku: starija mi se sprema na maturalac (8.r. ) i diskretno me upitala može li kušati malo alkohola :shock: ; prije nekih par mjeseci, kad je ona mala Romkinja rodila blizance, je izjavila "blago njoj, ona već rodila, a ja još ni M nisam dobila ", tako da mi se iz ove perspektive porod i babinje čine kao mačji kašalj ( moram vas malo pripremiti na nadolazeće godine )

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mandy, ne daj se smest!!! I ne vjeruj babama koje ne znaju dobro svoj posao. Vidiš da je već u slućaju tvoje frendice pogriješila.

Citiraj mandy prvotno napisa
    je li mi to zaista zapisano u zvijezdama ; inače uopće nisam praznovjerna, ali kad se tako nešto poklopi naravno da se zapitaš ima li nešto u tome
    Uh, ovo mi je jako poznato. Mama mi je nakon što je L. umro ispričala što joj se dogodilo nekoliko dana prije mog poroda. Otišla je u dućan kupiti još samo jednu tuticu (do tad ih je kupila bar 15) i plišanog medu. Nakon toga je otišla na Kamenita vrata pomoliti se i zapaliti svijeću. Upalila je dvije i jedna se odmah ugasila. Imala je osjećaj da nešto neće biti u redu ili sa mnom ili s L. Na žalost bila je u pravu . Sahranili smo ga u tutici kupljenoj tog dana koja je sasvim slučajno bila bijele boje.

pa sad ti znaj....

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

bila kod zubarice, nisam nočas spavala i muž me odveo, nije me više oćito mogao gledati........
    nisu ni desni ni zubi, nego nešto za što sam čula prvi put u životu-afti..na tri mjesta...zube mi je lupkala i ništa ne boli, dakle nisu zubići..
    namazala mi nečim ljubičastim i moram u ponedjeljak opet doči....
    sama sam sebi štetu radila prskajuči propolisom, žalfijom, limunom, narančama, kivijem, salatom-to je sve puno kiseline i u mom slućaju zabranjeno...
    ne smijem ni vruće, ni hladno, ni slano ni tvrdo..nadam se da se neće proširiti sad kad smo otkrili uzrok...
    popila sam lupocet jer me jako boli, a sigurna sam da nakon prve doze nije počelo djelovati.......
    samo me sad zanima, usta su mi ljubičasta i zubi, kad ih smijem oprati?

iirraarraa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i da dodam
    nema objašnjenja za njihov nastanak, kao ni kod groznice ili herpesa, osim toga da se pojavljuju zbog prevelikog stresa i paničarenja- umom slučaju straha od poroda...
    očito baš moram malo stati na loptu

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

sad sam u žurbi pa vam pišem još poslije!
    ira, afte su vrlo često pojava, a posebno se javljaju u stanjima smanjene imunosti! inače ne znam s čim ih je tvoja zubarka mazala ali ja dam pacijentima jedne kapi kući i onda kapaju tri puta dnevno i pouzdano prolazi od toga! ako hoćeš možeš mi dati svoju adresu pa ti pošaljem recept kući! ako si zainteresirana javi mi dalje na pp, da ne bude OT.

puse svima, pišem vam poslije žurim sada!

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

joj franice koji snovi.i ja ponekad znam sajati svoje bebice. a to sta se dogodilo s tuticom i svjecom nemama nikakvih komentara. ja se uvik držim tog da se sve dogada s nekim razlogom i da samo onaj gore zna zašto. i meni su se nekada dogadale u zivotu pinku cudne stvari, koji mi ni dana danas nisu bas jasne. Npr. kada sam bila prvi put na kiretazi u bolnici zvao me je svecenik koji je vjencao meni i mm, inace zna me cili zivot i s njim sa dosta dobra, i kaže on meni da me je sanjao cilu noc i da sta mi se to događa..i eto sta mi se dogodilo......... :D prilikom mog drugog ulaska u bolnicu cekam ja na prijemnom ulazi, zvoni mi mob, kad ono opet on????????? nista mi nije bilo jasno....al eto ja mu se javim i kažem di sam i sta se opet dogodilo......... ulazim ja treci put u bolnicu i cekam da sestra dode po mene kad on dolazi, nekog posjetit........ a sta da ti kažem........... pa se i dan danas pitam dal je to sve SAMO bila slučajnost.

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

i eto sta mi se dogodilo..... stavila sam krivog smajlića. falila sam ovaj je trebao biti

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bambus to nema šanse da je slučajnost! Ali ne znam ni što znaći...izgleda mi kao neki znak da budeš mirna, Bog te ćuva i tvoje bebice su s njim

Cure

Moj dan tako-tako...lagano ležim, ne dižem se previše...čitam knjige o permakulturi, vrtlarstvu itd. educiram se za naš budući život...

Špirek vas sve pozdravlja...mislim da mi prducka cijeli dan u trbuhu

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ola drage moje!

prvo jedna velika pusa Špireku! miš mali slatki, jedva čekam vidjeti ga uživo!
    cure moje izgleda da su nam se svima događale neke čudne stvari tijekom za vrijeme ili nakon trudnoće!
    prvo da kažem Mandy, draga znam da je teško zanemariti to ali probaj! meni su svi rekli nakon drugog poroda i nakon što nikako nismo mogli saznati uzrok, da nas je netko ukleo! nakon toga otišla sam kod jedne cure koja se pomalo bavi magijom i ostalim stvarima, i ona mi je rekla: takve stvari će ti se događati samo ako vjeruješ u njih, ignoriraj to i ne otvaraj vrata toga!
    inače, ne znam jesam li napisala, moj termin poroda sa mojom curicom je bio točno na tatin 60-ti rođendan, a termin poroda sa mojim dečkićem točno na mamin 50-ti rođendan! kad sam vidjela da je s drugom bebicom termin na mamin rođendan prva misao koja mi je prošla kroz glavu bila je : neće bit dobro!

sva sam se naježila čitajući vaše priče! ne znam značenje takvih "slučajnosti" niti koliko je to stvarno slučajnost! moje mišljenje je da se u životu sve događa s nekim razlogom, međutim nekada ga ne znamo niti razumijemo...

franica, naravno samo polako! ne treba nikuda forsirati ništa!
    meni je trebalo jako dugo da mi uopće se rodi ideja, ali sada ipak mislim da je već zrela!

svim curama šaljem oooogromnu

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

draga roza i ja sam sama nekako tako protumacila sve to. i nekako sam sebi slozila u glavi da su oni morali otici gore i da im je tamo bolje. a isto tako malo su se pojavili u nas zivot, da osjetimo radost kao sto je trudnoća
    i znam da nas oni sada cuvaju i da nam daju snagu da sve izdrzimo, jer sam sigurna da ce nam oni od gore poslati jednog malog bebaca, kojeg cemo volit i mazet za i njih troje. nekad imama osjecaj koliko je majcinske ljubavi u meni da kada taj dan dođe da vidim svoju bebu da cu je cili zivot gušiti u toj ljubavi

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nekako sam sebi slozila u glavi da su oni morali otici gore i da im je tamo bolje. a isto tako malo su se pojavili u nas zivot, da osjetimo radost kao sto je trudnoća
    i znam da nas oni sada cuvaju i da nam daju snagu da sve izdrzimo, jer sam sigurna da ce nam oni od gore poslati jednog malog bebaca, kojeg cemo volit i mazet za i njih troje.

predivno si ovo napisala!
    draga moja, doći će tebi tvoja bebica, moraš vjerovati u to! ti si jedna divna i hrabra žena, i zaslužuješ svu sreću ovoga svijeta! nitko ne zna koliko je snage potrebno za nastaviti život nakon ovakvih tragedija!
    zato draga, hrabro dalje, u nove pobjede jer ništa ne može spriječiti te da dođeš do svog toliko željenog cilja!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

znam da nas oni sada cuvaju i da nam daju snagu da sve izdrzimo, jer sam sigurna da ce nam oni od gore poslati jednog malog bebaca, kojeg cemo volit i mazet za i njih troje. nekad imama osjecaj koliko je majcinske ljubavi u meni da kada taj dan dođe da vidim svoju bebu da cu je cili zivot gušiti u toj ljubavi
    Upravo tako draga moja, uskoro češ imati bebicu koja če jedva dočekat pubertet da malo odahne od mame i tate koji se neće odvajat od nje mislim da če sve naše bebice odahnut u pubertetu ali neka, imamo ih apsolutno pravo razmazit i mazit i ljubit i ne dat im do daha...ja jednostavno ne mogu dočekat dan kad ču napokon zagrliti svoje dijete i biti mama, ovaj put do kraja svog života! Samo ti kreni kad si spremna, ja sam sigurna da će ovaj put sve biti baš kako treba, savršeno

Bzarice jesam ja pobrkala lončiće, ili su ti se jučer trebali javit iz centra??? Ja sam toliko uzbuđena oko toga da stalno provjeravam forum ima li novosti a imam neki feeling da če sve doć u isto vrijeme, i trudnoća i bebica :D

U nas OK dan...ježim se pregleda u utorak pa mirujem več par dana, bez razloga ali eto tek toliko...umrla bi da mi počme sa pričama o bolnici i cerklaži to ne dolazi u obzir!!! Uopče ne znam zašto sam pristala i na taj vaginalni pregled, al ajde, mislim se više radi doktorice nego radi mene...meni je skroz fajn i ovako!

Nadam se da ste mi vi sve dobro

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Rozice, možda malkice jesi!
    iduće tjedan će nam se javiti iz našeg centra da dožeđmo po završnu obradu, to znači nešto kao potvrdu da smo prošli obradu i da smo potencijalni posvajatelji. nakon toga mi našu molbu i tu potvrdu šaljemo u sve centre Hrvatske i onda tek slijedi čekanje... naime u Hrvatskoj ima jako malo djece kod kojih su sređena pravna pitanja a jaaaaako puno potencijalnih posvojitelja! uglavnom čeka se dosta dugo! naravno da tu ovisi puno i osreći, ali da je zakon grozan i da štiti isključivo biološke roditelje te dječice, a niti malo djecu to je istina, i to gorka! nažalost nisam ni ja znala o tome puno dok se nisam počela interesirati oko toga! ali mi ćemo početi raditi i na "našoj" bebici, tako da se ja osjećam super!!!

danas je stvarno divan dan! mene užasno počelo jučer boliti grlo, i danas jedva gutam, ali kad vidim ovo sunce vani i ove divne temperature, sve zaboravim!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma ja sam mislila na to da dolaze kod vas na razgovor, sad sam na Posvajanjima vidjela da su bile
    Prijateljice draga proletit če vrijeme...tamo na mantrama je melange napisala Vrijeme je iluzija i sve lijepo je več tu kraj nas...ta me misao nekako drži da izdržim...zaista, vrijeme leti...nečeš reči keks a več ćemo mi pijuckat onaj čaj i gledat bebaće kako prave prve korake...

I sad mi se opet plače od sreče

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

draga, ma samo plači od sreće! bilo je vrijeme da plačemo od sreće a ne zato što imamo osjećaj da će nam srce puknuti od tuge!
    baš se veselim da dođemo k vama na vaš ranč, a naša dječica trčkaraju okolo dok mi pijuckamo čaj i pričamo o neprospavanim noćama, i ostalim divnim brigama majčinstva

mislim da ovaj topic stvarno može pomoći ženama da vide da život može ići dalje i nakon takve tragedije.
    bol ostaje ali poprima jednu drugu dimenziju, i to pruža utjehu kad ti se nešto takvo dogodi...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    [ U nas OK dan...ježim se pregleda u utorak pa mirujem več par dana, bez razloga ali eto tek toliko...umrla bi da mi počme sa pričama o bolnici i cerklaži to ne dolazi u obzir!!! Uopče ne znam zašto sam pristala i na taj vaginalni pregled, al ajde, mislim se više radi doktorice nego radi mene...meni je skroz fajn i ovako!

Nadam se da ste mi vi sve dobro
    Roza ,zašto te nije pregledala vaginalnim uzv-om.On zapravo pokazuje realnije stanje tj,otvorenost unautarnjeg ušća.
    Vaginalnim pregledom se vidi isključivo otvorenost vanjskog ušća,što tebi ne govori puno jer ti imaš pravo biti otvorena do određene mjere kao višerotka.(Netko može biti otvoren i nekoliko cm , a da rodi u terminu.)
    Druga stvar koja je važna kod prijevremenog otvaranja(zapravo puno važnija i više govori od pregleda) je nelagoda/pritisak/bolovi .
    Ja sam to imala u prvoj trudnoći tjednima prije nego sam hospitalizirana, ali su me doktori uvjeravali da to nije ništa jel nisam otvorena!Naravno ja sam nastavila raditi istim tempom i eto prijevremenog prijetećeg poroda.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mislim da ovaj topic stvarno može pomoći ženama da vide da život može ići dalje i nakon takve tragedije.
    bol ostaje ali poprima jednu drugu dimenziju, i to pruža utjehu kad ti se nešto takvo dogodi...
    To si tako super napisala. Sve smo potonule do dubokog dna i jedna drugu podigle...i još se dižemo, ali meni osobno je onaj početni korak krenuo ovdje...vi sve ste mi pružile ruku i pridigle me...ne mogu reći da je itko u RL to uspio...zato je prvo što ujutro i zadnje što navečer napravim, dođem tu i pročitam kako ste, što ste napisale, kako se osječate. Puno puta nemam što napisati, ali uvijek razmišljam o vama i baš ste važan dio mog života

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Roza ,zašto te nije pregledala vaginalnim uzv-om.On zapravo pokazuje realnije stanje tj,otvorenost unautarnjeg ušća.
    Vaginalnim pregledom se vidi isključivo otvorenost vanjskog ušća,što tebi ne govori puno jer ti imaš pravo biti otvorena do određene mjere kao višerotka.(Netko može biti otvoren i nekoliko cm , a da rodi u terminu.)
    Druga stvar koja je važna kod prijevremenog otvaranja(zapravo puno važnija i više govori od pregleda) je nelagoda/pritisak/bolovi .
    Ja sam to imala u prvoj trudnoći tjednima prije nego sam hospitalizirana, ali su me doktori uvjeravali da to nije ništa jel nisam otvorena!Naravno ja sam nastavila raditi istim tempom i eto prijevremenog prijetećeg poroda.
    Pogledala je ona moj cervix sa UZVom (vanjskim), bio je zatvoren, ali lagano skračen (to pretpostavlja da imam oduvijek). Sad ga želi opipati rukom :/
    A što se tiće pritiska i bolova, ne osječam se ništa loše...najgore mi bude kad duže ležim, kao zadnja 2-3 dana pa se tijelo okilavi i bude mi teško sve...ali da imam bolove i pritisak i nemam baš. Na kakav pritisak misliš?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

vjerujem da je to individualno,ali ja sam imala kontrakcije(nisam znala da su to kontrakcije).Kad sam stajala ili hodala trbuh mi se ukočio,ukrutio,sav je bio kao u jednom grču,bilo je neugodno.
    Ne mislim na onaj klasičan pritisak na mjehur.
    Uglavnom,mene je više ginekologa uvjeravalo da je to normalno jer sam niska ,pa centar ravnoteže se pomaknuo,pa bla bal...
    Nakon par tjedana cerviks se skratio i bio prohodan do unutarnjeg ušća uz kontrakcije na ctg-u.
    Uglavnom ,hospitalizirali su me uz strogo mirovanje i tokolizu 24 sata,bilo je kasno(srećom) za drugo 30 tj.
    Dogurala sam do 36 tj i tada rodila ,sve je bilo ok.Pregledali su me još samo jednom u 35 tj.i tada je nalaz bio nepromjenjen.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja nemam ta stezanja i pritisak, trubuh mi je dosta mekan...i inaće mi se rijetko javljao pritisak i u prošlim T, ponekad imam na mjehur pa trčim na wc svako poure. Jedino, kako me je svu isprepadala sa svojim stavovima sad ležim več dosta dugo i od kad ležim nekako mi se teže ustajat, a prije mi je bilo super i šetnja i kuhanje....al ajde, mislim se kad je rekla da mirujem mirovat ču, sve samo da me ne hospitalizira

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Drage moje, čitam vaše poruke i čas sam , čas sam

Tek kad spoznaš težinu tuđe boli, vidiš koliko si puno, puno dobio, a neki ljudi uopće nisu svjesni, jer sve što imaju se, jel'te, podrazumijeva.
    A to nije tako!
    Ipak, i najsitnija pojedinost nas može razveseliti, ali i rastužiti.

Imam nekoliko kolegica/prijateljica koje su prolazile/prolaze teške trenutke zbog svojih anđelića. Svjesna sam da mi se ponekad događalo da nisam znala što im reći, kako ih ohrabriti ... ponekad smo samo plakale u tišini.

Život je zaista kao roman, ispisuje stranice smijeha i boli.
    Lijepo je kad gledaš sunce i kad te njegova toplina obavija, a u svome krilu maziš svoje razdragano dijete.
    To je ono što vam svima želim.

Stranica 6 od 27 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •