tražim tajnu recepturu za savršene kore za pite, naravno da bude jednostavno, brzo i slasno; prije neki dan sam kušala susjedinu pitu krumpirušu i tikvenušu (?), susjeda, naravno Bosanka, me ubi u pojam da za napraviti takve kore koje se prelijevaju preko stola treba biti umjetnik, da to treba raditi od djetinjstva itd...na internetu milijun i jedan recept, smjesa nije problem ali se pitam ima li neka tajna kod razvlačenja? prije posla sam umijesila tijesto od 1/2 kg mekog brašna, malo soli,žlica ulja i 2dcl tople vode, premazala uljem, odvojila u 2 loptice, koje čekaju da se vratim i prionem na valjanje; zamislila sam zeljanicu sa blitvom, 2-3 jaja,svježim sirom i kis.vrhnjem, negdje oko 22h uz čašicu bijelog vina, u vruće ljetno večer![]()
i zato : pucajte sa idejama ( uopće se ne moraju prelijevati preko stola,samo da budu ukusne, ne žilave)