Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Dijete zaboravilo dojiti?!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Dijete zaboravilo dojiti?!

Drage Rode,
    dugo vas čitam i dosad sam uvijek uspjela pronaći odgovor na razne dileme ali u svezi s ovim nisam uspjela naći neki konkretan savjet.
    Moja curica ima 16,5 mjeseci i sve dosad nismo imali nikakvih problema s dojenjem, tj. ona je od rođenja prihvatila dojku i kako ju je tad prihvatila, ne pušta je, doji i noću. Međutim, od jučer, ona kao da je zaboravila dojiti. Uzme bradavicu u usta ali je nekako uhvati ili samo usnama ili zubima i uopće ne vuče. Uvijek bih joj pri dojenju s donje strane vidjela jezik ali ga sada drži potpuno u ustima. Doslovce izgleda kao da je zaboravila kako se doji (znam da jezik igra veliku ulogu pri tome). Onda joj dosadi držati bradavicu u ustima i uz uzvik "ne" okrene se na drugu stranu. Ja sam se sinoć bila ponadala da će noću, dok je u polusnu, stvari doći na svoje ali bilo je isto.
    Znam da je i ovo solidan dojilački staž ali ja nisam htjela još prekidati. Je li još netko imao ovakav problem? Savjet?
    Napominjem da je situacija u našem životu, mojoj prehrani i sl. uobičajena, dakle, nema nikakvih izvanrednih događaja. Jedino sam uočila da joj je izbio kutnjak dole desno, iako na desnoj strani još nema ni dvojke, ni gore, ni dole i očito je s vremena na vrijeme to jako boli. Međutim, dosad, kad bi imala probleme zbog rasta zuba, upravo je dojenje spašavalo stvar, tj. ono ju je smirivalo i nadoknađivalo propuštene obroke čvrste hrane.
    Eh, da, ona ima neko gljivično oboljenje jezika za koje ja mjesecima nisam ni znala da je gljivično oboljenje, dok nisam usput upitala pedijatricu, koja mi je rekla da bi Nistatin trebao riješiti stvar. Jezik joj se čisti u krugovima-tako se manifestira oboljenje. Nistatin nije pomogao pa smo prešli na neki gel. Međutim, apsolutno nikad nisam primijetila da joj to oboljenje na bilo koji način smeta. Znači, ona već mjesecima živi, doji, jede i drugu hranu, bez ikakvih problema. Ne vjerujem da bi to mogao biti razlog za, možda, eventualnu bol u jeziku, pogotovo kad je u stvari u procesu izlječenja.
    Ja joj i dalje nudim dojku i ona je povremeno zatraži ali napretka nema. Pokušala sam joj malo jače otvoriti usta pa uvaliti dojku, u nadi da će se prisjetiti tehnike ali bezuspješno.
    Unaprijed hvala na savjetima i pojašnjenjima!

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Laički gledano, meni se čini da je tvoje dijete spremno za prestanak dojenja. Ne vjerujem da je zaboravili dojiti, jednostavno joj to više nije potrebno i ne zanima ju. No, već će se javiti netko s više iskustva.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kako je danas?
    Možda ju ipak smetaju te gljivice :/
    Sumnjam da preko noći može "zaboraviti", klinci zaborave tehniku sisanja kada ne sišu jedno vrijeme.
    A to da je sad znala sisati, pa za sljedeći podoj zaboravila, mi ne drži vodu.
    Odi ti s njom do peda pa neka pogleda ta usta.

Moj primjer kada mi Luka nije htio dojiti je samo kada bi ga bolilo uho, možda ju muči to :/

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Cijeli vikend je protekao bez dojenja i već sam lagano bila počela gubiti nadu. Zatražila bi, a onda opet tako mlako uzela bradavicu u usta i odmah je pustila ili bi, čim bi vidjela da se pocinjem razodjevati, počela navlačiti odjeću na mene.
    Čudno mi je bilo to što izdojeno mlijeko ispija bez daha, a sike kao da su joj omrzle. Prije, kad bi ih vidjela, pljeskala bi ručicama, smijala se i uzvikivala "ike, ike, ike", a u ovom razdoblju, kad me vidjela golu, samo je konstatirala "ike", bez naročitog ushićenja.
    No evo, jutros me, nakon par mlakih pokušaja, podojila, prilično srčano. Nakon dojenja, vidjela me dok sam se tuširala (jedno od djece kojem mama stalno mora biti u vidokrugu) i nije uopće ragirala na gole sike.
    Ne znam, jednostavno mi je čudno kako je tako naglo "presjekla".
    Hvala na odgovorima.

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo moja curica je tek napunila godinu dana i ja sam krenula raditi. Dojenje je svela na 2 puta dnevno (ali zato po noći imamo revije). Isto je prilično nezainteresirana. To tako valjda mora biti. A prije mog povratka na posao dojili smo sigurno 8-10 puta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •