Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Chicco autofix

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Chicco autofix

Od rodjenja imamo chicco autofix sjedalicu 0-13kg. Doduse bez postolja ali ima isofix pa je stabilna....(nemojte mi samo reci da grijesim?)
    Faris sad ima 11kg a cini mi se da vec polako prerasta ovu postojecu.
    Kako sam to zakljucila?
    Pa ovu sjedalicu uvijek okrecemo tako da gleda prema natrag i sad kad F sjedi u njoj vec savija nogice u koljenima...
    Ima li to veze?
    Da li da ju koristimo dok ne dostigne 13kg ili je vrijeme da kupum novu.
    Obzirom da je on sad veliki, vec je i nemiran u ovom polulezecem polozaju i mislim da bi mu bilo bolje da kupimo neku novu sjedalicu koja je u sjedecem polozaju.

Dakle...savjetnice, pomazite, molit cu vas lijepo
    A onda pitanje: da ne moram procitat svih milijardu topica....koja sjedalica je najbolja, najsigurnija, naj naj....za dijete njegovog uzrasta?

Hvala

iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hmhmm...to i mene muči. Jana još nema punih osam mjesci, ali je zato teška 9500g i dugačka skoro 80 cm. Mislim ne moram vam reći da su noge skvrčene i da joj baš nije ugodno, a ni nama kad cijelim putem protestira. Zanima me isto kao i mamuNjojzu da li je vrijeme za sjedalicu od 0-3 godine? :/

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dok se ne javi savjetnica, ovo je ono što ja znam:

prelazak u "veću" sjedalicu ne uvjetuju samo težina i visina djeteta, nego i to da li može stajati.

znači, uvjeti su: 9 kg i stajanje. oba moraju biti zadovoljena ako želite prijeći na sjedalicu prema naprijed.

Najsigurniji smjer vožnje za djecu je unazad. Dijete koje je mlađe od godinu dana ili teško manje od 9 kilograma mora biti okrenuto unazad. U sudaru sprijeda, a koji je najčešći uzrok smrtne ili jako ozbiljne ozljede, vrat bebe koja je okrenuta prema naprijed može se istegnuti čak i do 4,5 centimetara, a kičmena moždina se može rastegnuti samo pola centimetra prije nego što dođe do ozbiljne povrede ili smrti! Oko godine dana dječje kosti ojačaju i rizik se postepeno smanjuje. Međutim, najbolje je zadržati dijete u položaju prema natrag što je to dulje moguće, naravno, u primjerenoj autosjedalici. Najsigurniji test za provjeru je li dijete spremno za vožnju okrenuto prema naprijed je da se može samo ustati, uz pridržavanje, bez pomoći.
    iz Kakvu autosjedalicu koristiti?

iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jana ne može stajati, još niti ne puže. Znači još moramo čekati.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Točno, nikako nije potrebno žuriti sa prelaskom iz sjedalice za novorođenče u sjedalicu za malo dijete.

Dva bitna uvjeta su da se dijete može samostalno ustati i da ima minimalno 9 kg.

Sigurnija je vožnja unatrag, pa bih preporučila da se pričeka dok dijete ne prohoda, ukoliko nije prošlo max dozvoljenu masu sjedalice.

Česta je prva asocijacija roditelja da je dijete preraslo sjedalicu kada mu noge dotiću sjedalo vozila, no zapamtite, djeca slože svoje nogice i ništa im to ne smeta, to nije pokazatelj da je dijete preraslo stolicu.

mNjojza, ukoliko ju nije prerasao visinom (kad je glava oko dva cm ispod vrha sjedalice, provjeriti upute) izdržite do 13 kg u toj sjedalici.
    Sigurnija je.

Prilikom kupnje nove sjedalice provjerit ćeš ima li ta sjedalica oznaku standarda ECE R44/03 ili R44/04, te bitno, zamoli u prodavaonici da provjeriš kako sjedalica "sjedi" u vašem vozilu.
    Što se tiće proizvođača bolje je kupiti sjedalicu poznatijih.

Možeš pogledati testove sigurnosti:

http://www.adac.de/default.asp?location=1

http://www.autokindersitz.at/start/index.html

http://www.oeamtc.at/tests/kindersitze/

iva ista stvar, bolje pričekati i voziti se u ovoj sjedalici do kraja

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obzirom da vam je Nika vec sve napisala- ja cu vam samo dodat da su mojoj Rebecci noge visile van ( znaci- morala ih je savit)- taj dan kad smo iz rodilista isle doma

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Faris samostalno stoji, hoda, cak i trci... i ima 11 kg.

procitam sve ovo sto ste pisali malo kasnije pa se javim.
    Tnx

iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Naša banana je dio kolica (GRACO) i piše da u nju može dijete do max 10 kg. Po Janinom apetitu to bumo dostigli kroz dva tjedna . Što se visine tiče Jana je već više od mejsec dana sa glavicom skroz do vrha tako da kad joj pokušam spustiti tendu kao da sam joj obukla kapu.
    Dakle zadovoljavamo uvjete težine, sjedalica nam je definitivno kratka (tati lupamo glavom po leđima ), ali još ne stojimo i ne možemo se sami ustati. Kaj sad da radim? Nažalost nemam mogućnost kupiti malo veću, pa za par mjeseci kad prohodamo još malo veću sjedalicu.[/code]

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kupite kombiniranu sjedalicu za novorodjence- malo dijete.
    za sada cete ju imati okrenutu suprotno smjera voznje a kasnije u smjeru

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ines je super rekla, jedino sto trebas pripaziti je da, ako je blizu kilazi od 10 kg, da potrazite kombiniranu sjedalicu koja se moze koristiti do 13 kg suprotno smjeru voznje. To ti znaci da kod odabira sjedalice trebas gledati da na oznaci atesta pise da je za grupe 0+ i I (a ne da je za 0 i I). 0+ je do 13 kg, 0 je samo do 10 kg.

iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sve sam to skužila i problem je u tome što će Jana za čas do 13 kg (sad ima 9,5), a mi si ne možemo to tako brzo priuštiti :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne kužim da li ti je problem sada kupiti novu autosjedalicu ili nisi skužila da se takva sjedalica, kada dijete navrši 13kg okreće u smjeru vožnje i može ju koristiti dijete do 18kg, pa misliš da ćeš uskoro nakon ove nove morati kupiti još jednu?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj iva_777 prvotno napisa
    Sve sam to skužila i problem je u tome što će Jana za čas do 13 kg (sad ima 9,5), a mi si ne možemo to tako brzo priuštiti :/
    Nece tako brzo dogurat do 13 - klinci prvih sest mjeseci rastu kao gljive poslije kise a onda uspore.

Ako ne mozete sada skupiti love za novu sjedalicu, pricekajte dok ne stisne, dok ne dogura do 10 kg (tko zna, mozda cete biti srece da ce joj trebat tri mjeseca da nabije jos tih pol kile) pa tek onda u soping.

A kad mozete, nabavite kombiniranu, ovu za obje grupe (0+ i I) pa ce vas ta drzati do Janine trece-cetvrte godine.

iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

kada dijete navrši 13kg okreće u smjeru vožnje i može ju koristiti dijete do 18kg
    :D bravo Janocka tek sam sad skužila za ovo do 18 kg, hvalaaa

A sada trk po sjedalicu, kombiniranu naravno

iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ovaku sjedalicu ima Dorian:

http://www.gracobaby.com/catalog/pro...ID=1&subCatID=

da li je to u redu? Posjeduje certifikat.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iva molim te reci mi koliko si je platila?
    i gdje si je uzela, ja je nigdje nisam vidjela u trgovinama...

ja muža kuham da je kupimo Tino, pa da nam poslije ostane za Luku
    Tinova se toliko ofucala da mi više ide na živce....

iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kupili smo je u TL na Žitnjaku prije par mjeseci. Cijena 599 kn.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj iva_777 prvotno napisa
    Ovaku sjedalicu ima Dorian:

http://www.gracobaby.com/catalog/pro...ID=1&subCatID=

da li je to u redu? Posjeduje certifikat.
    Pretpostavljam da Dorian ima barem 15 kg? Ako da, onda je OK.

iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ima 18 kg.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

onda je OK.

Klara13

Početno Isofix

Imam jedno pitanje;

Kupili smo auto sjedalicu (nismo je jos dobili) sa postoljem, a u autu imamo isofix sistem.
    Uopce nemam pojma sto je to isofix i kako se koristi?
    Molim ako mi netko moze malo objasniti.
    Cemo moci koristiti sjedalicu sa postoljem?

Hvala

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Re: Isofix

Citiraj Klara13 prvotno napisa
    Uopce nemam pojma sto je to isofix i kako se koristi?
    isofix je sisitem učvršćivanja sjedalica na način da se sjedalica koja ima kuke ili nešto tipa neke kvačice (velike i čvrste) zakači za kuke (u obliku slova U) u sjedalima automobila. ako gurneš ruku kod trakice na kojoj piše isofix na sicu moći češ napipati te kuke.
    za sjedalice 9-18kg, pored tog zakačivanja sjedalicu se još dodatno učvrsti pojasem koji se prikopča za jednu kuku u gepeku
    za sjedalice 0+ (0-13kg) vrijedi da se pored ukapčanja u isofix dodatno učvrste sa jednom 'nogom' o pod automobila. to vrijedi i za sjedalice koja imaju i postolje sa isofixom.
    Citiraj Klara13 prvotno napisa
    Cemo moci koristiti sjedalicu sa postoljem?
    svakako ćete moći koristiti sjedalicu sa postoljem jer ako i nema isofix učvrstit ćete ju sa pojasom automobila. veća je vjerojatnost da nema jer su one dosta rjetke (pogotovo te 0+), a i nisam sigurna da ih kod nas ima za kupiti (barem za sada)

prednost isofixa je ta da minimizira mogućnost pogreške kod montaže sjedalice. montaža je stvarno jednostavna i ne ostavlja puno mogućnosti greške.

ostaje još samo da i djete u sjedalici bude ispravno vezano što vrijedi za sve sustave učvršćivanja

Klara13

Početno

Puno hvala! :D
    Ovu 0+ cemo vezati sa pojasom a onu durgu cemo svakako kupiti sa isofix kvacicama!

Pozdrav

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa
    mNjojza, ukoliko ju nije prerasao visinom (kad je glava oko dva cm ispod vrha sjedalice, provjeriti upute) izdržite do 13 kg u toj sjedalici.
    Sigurnija je.
    Nika, bas sam obratila paznju, F kada sjedi u sjedalici, glava mu prelazi rub sjedalice
    dakle, hvala za savjete ja cu brzo u potragu za novom

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

...bas sam gluposon kao i obicno
    hvala svima za savjete

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Malo podižem ovu temu.. kupili bi chiccova kolica 3u1 ali u kompletu ne dobivamo postolje za AS. Da li netko zna gdje se to postolje može posebno nabaviti? u chiccovom dućanu (u HR) su rekli da to ne prodaju posebno..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •